Hírek Szabad szemmel: Meghal a lélegeztető gépre kapcsolt betegek 95%-a, mert nincs elegendő kezelő személyzet

Nemzetközi sajtószemle;

Médiapart

A magyar hatóságok az oltási kampány segítségével próbálják elvonni a figyelmet arról, hogy már jó ideje rekordszintet ér el a korona halottak száma. A helyzet teljesen paradox, mivel idáig a lakosság 42 %-a kapta meg legalább az első szúrást, aminél az unióban csupán Málta áll jobban, ám közben az ország március közepe óta vezeti a szomorú világstatisztikát, amely az áldozatok számát az össznépességre vetítve mutatja. Hogy ennyien vannak túl legalább az első adagon, az persze köszönhető a 3 millió orosz, illetve 2 millió kínai vakcinának. Ám ahogy halad az oltási folyamat, úgy halványodik a tény, hogy hány emberrel végez a betegség. Az adatokat persze nem veri nagydobra a kormánypárti sajtó, beleértve a közmédiát. Orbán Viktor legutóbb azt üzente az ellenzéknek, hogy nem kellene politikai verseny tárgyává tenni, hány halott van – tartózkodni kellene a méltatlan nyilatkozatoktól. Az ősszel azonban még ő mondta, hogy a sikert az áldozatok számán mérik, igaz, akkor a szám még csupán pár száznál járt. Lehet, hogy a politikus bajban van a válság miatt? Oly mértékben, hogy még a választási sikere is megkérdőjeleződhet? Sok magyarnak persze fogalma sincs a tényleges helyzetről, ami persze nem meglepő, mert az oltásokat a hatalom ködfüggönyként használja. Orbán azt akarja bizonyítani, milyen remek a rendszere, más uniós tagokkal összevetve. A kórházakból egyetlen fényképfelvétel sem szivárog ki, miközben az orvosszakszervezetek azt közlik, hogy meghal a lélegeztető gépre kapcsolt betegek 95 %-a, mert nincs elegendő kezelő személyzet. A kirendelt katonák egyetlen újságírót sem engednek be és gondoskodnak arról, hogy tartsák a szájukat a doktorok és nővérek. A statisztikák nem állnak összhangban azzal a hivatalos mantrával, hogy Magyarország jobban teljesít a ragály leküzdésében, mint a Nyugat, amellyel persze a kormány nem győzi összehasonlítani magát. Ám a magyar egészségügy állapota nem éppen irigylésre méltó. A Fidesz azonban igyekszik a felelősséget az ellenzékre rátolni. Sőt Lázár János már a nyugati országokat okolta a sok halottért. Akkor egyébként még 20 ezernél tartott a szám, mostanra azonban már eléri a 26 ezret.

Foreign Policy

A magyar-lengyel-olasz triumvirátus vezérletével egyesülni próbál az európai szélsőjobb, csak kérdés, képesek-e túllépni belső ellentéteiken és így növelni befolyásukat Brüsszelben. De ettől még tény, hogy az irányzat virágzik Európa jó részében. A magyaroknál és a lengyeleknél hatalmon van, de jól áll Salvini, Le Pen, valamint a spanyol Vox is. Csak ez az erő az EU-n belül nem nyilvánul meg kellő súllyal, pedig a keményvonalas nacionalistáknak több mandátumuk van a Strasbourgban, mint idáig bármikor. Az olasz Liga egyik EP-képviselője azt mondja, az Orbán-Morawiecki-Salvini hármas olyan politikai platformot kíván létrehozni, amely megvédi az európai gyökereket a lelketlen multikulti ellen, megállítja a bevándorlást és megóvja a hagyományos családot. Már most is igyekeznek összehangolni álláspontjukat, amikor szavazni kell az Európai Parlamentben. Novák Katalin szerint az Oroszország kapcsán fennálló véleménykülönbség nem gátolja túlzottan az együttműködést. Viszont az Európai Külkapcsolati Tanács egyik szakértője arra mutat rá, hogy a Fidesz és a PiS szemében Le Pen örök kitaszított, akinek semmiféle kormányzati tapasztalata nincsen. Ebből pedig az következik, hogy másként vélekedik Brüsszelről, mint a többiek. A brüsszeli Európai Politikai Központ egyik elemzője szerint Orbán, Kaczynski és Salvini tudja, mit akar Brüsszeltől, a francia vezetőnek viszont nincs ez irányú stratégiája. De lehet, hogy ezzel együtt közeledni tudnak egymáshoz az érintett pártok. A PiS nevében Waszczykowski EP-képviselő azt mondja, pár éve még tárgyalni is nehezükre esett Le Penékkel, ma Varsó várakozó állásponton van, de nem zárkózik el a párbeszédtől. A franciák is óvatosak azonban: látni kívánják, milyen eredményt hoz a hónap elején meghirdetett budapesti kezdeményezés. Ám bármennyire is nacionalisták, ettől még megpróbálnak összefogni.

FT

Hodorkovszkij arra figyelmeztet, hogy a putyini tekintélyuralom megakadályoz minden gazdasági és politikai változást Oroszországban, és a jogállam teljes hiánya, valamint a Nyugattal kialakult feszültség elriasztja a nyugati befektetőket. Az egykori olajmágnás, aki összekülönbözött az elnökkel, ezért éveket töltött börtönben, jelenleg pedig emigrációban él, rámutat, hogy a pangás rengeteget ront az oroszok életszínvonalán. Sőt, fennáll a veszély, hogy Moszkva politikai hibái és lépesei viszályhoz vezetnek a nyugati államokkal. Az államfő úgy akarja feltüntetni, hogy nagy játékos a világpolitikában, csak éppen ezt nem támasztja alá az ország állapota. Ezért azután a szokásos módszert alkalmazza: semmibe veszi a szabályokat. De nagyon úgy néz ki, hogy a másik oldalnak immár elege van belőle. Biden azt ígéri, hogy a machinációk sokba fognak kerülni Putyinnak. Ám az orosz törvények olyanok, hogy a rendszert választásokon nem lehet leváltani. Forradalomra sem lehet számítani. Ám ha az államfő meghal, vagy leesik lábáról, akkor a rezsim aligha éli túl drámai konfliktus nélkül. Ez pedig újabb feszültségeket eredményezne a társadalomban. Viszont még az is az elképzelhető, hogy a téves számítások miatt az ország belesodródik valamilyen katonai konfliktusba és alulmarad. A politikus uralmának következménye, hogy az oroszok jó része tehetetlennek érzi magát. Ezzel párhuzamosan a hatóságok szándékosan alacsonyan tartják a béreket, úgy hogy az emberek jelentős hányada egyik napról a másikra él. A cél az, hogy ily módon is rá legyen szorulva a politikai vezetésre. Arra ugyanakkor ezek után nemigen lehet számítani, hogy a tömegek majd nyomást fejtenek ki az átalakulásért. A gazdasági változásokat gátolja, hogy az állami beruházások nem kis része teljesen értelmetlen, nem csupán azért, mert a közpénzek javát lenyúlják. Hanem mert a politika alapvetően tartalékolni kíván, hogy ne kelljen a nyugatra támaszkodnia. Azon kívül a nyugati szankciók miatt nem jönnek külföldi befektetők és élenjáró műszaki eszközök. Végül pedig a Kreml már jó párszor elárulta, mit tart a magántulajdonról és nemzetközi bíróságok ítéleteiről. A hazai demokratikus intézmények viszont nem függetlenek. Meg kell érteni, hogy Moszkva a gazdaságot a politika eszközének tekinti. Az üzleti életben csak az lehet sikeres, aki elfogadja a korrupciót és hajlandó a Kreml szabályai szerint játszani. Ezt érdemes szem előtt tartaniuk a nyugati beruházóknak.

Der Standard

Meglehetősen orbáni volna, ha az osztrák kancellár azt hinné, hogy túlteheti magát a jogállamon, írja a kommentár, miután az Alkotmánybíróság arra kötelezte Kurzot, hogy holnapig adja ki mindazokat a nála lévő bizonyítékokat, beleértve a mobilján lévő SMS-eket, amelyek az Ibizagate-re vonatkoztak. Mint emlékezetes, a spanyol szigeten egy állítólagos orosz milliomos lányka csőbe húzta az akkori koalíció kisebbik pártjának, az FPÖ-nek az elnökét, aki leplezetlenül beszélt törvénysértő hatalmi törekvéseiről, ezért azután lemondásra kényszerült. A botrány kivizsgálására alakult parlamenti bizottság igényli az esetleges terhelő adatokat, az ellenzék ezért fordult az Alkotmánybírósághoz, hogy az kötelezze együttműködésre a kormányfőt. Az aonban azt állítja, hogy már mindent átadott. Természetesen, jegyzi meg a lap, ami nem volt, vagy amit megsemmisítettek, azt nem lehet prezentálni. De a lényeg, hogy Kurz dönti el, mi a fontos a vizsgálat számára. Ám továbbment és nyitva hagyta, hogy eleget tesz-e a taláros testület ítéletének. Így vetődik fel, hogy netán nem az orbáni utat választja.e.

Die Presse

Bár Ausztria a keleti nyitás után 7 évig még zárva tartotta munkaerőpiacát az új tagok polgárai előtt, azóta annyi munkavállaló érkezett ezekből az országokból, hogy az messze felülmúlt minden számítást. A járvány kitöréséig számuk éves átlagban meghaladta a 323 ezret, míg korábban a bővítés előtt a legmerészebb előrejelzés is csupán 200 ezerből indult ki. Viszont az összlétszámban nincsenek benne az ingázók, közülük két éve 211 500-at regisztráltak. A legtöbb vendégmunkás az építőiparban dolgozik, de éppen ott fúj riadót az ágazati szakszervezet, mivel úgy véli, hogy a nyomott bérek és társadalmi juttatások jogtalan versenyelőnyhöz juttatják azokat a keleti cégeket, amelyek saját munkaerővel valamilyen konkrét feladatra szerződnek osztrák partnereikkel. Mert pl. az ágazatban a magyar jövedelmek az ausztriai szintnek csupán a 30 %-át teszik ki. Ezért a Kurz-kormány új törvénnyel kívánja megakadályozni a bérdömpinget.

N

1315050.jpg
 
Utoljára módosítva:
Hogy ne csak a kórházakról beszéljünk:

A multimilliárd eurós üzlet, ahol az idősek élete a tét

Hogyan lesz bomba üzlet az európai szinten is vészesen alulfinanszírozott idősellátásból? Miközben Magyarországon tragikus állapotban van az idősotthoni ellátás, Európa-szerte hatalmas profitot termelnek ebből multinacionális cégek. A helyzet visszássága, hogy ezeknél a cégeknél éppen abból lesz nyereség, hogy gyakran méltatlan körülményeket teremtenek mind az időseknek, mind a dolgozóknak. Az ellátásból sokszor elhanyagolás lesz, mert a főleg kelet-európai ápolókra akkora terhet pakolnak a munkáltatók, amit alig bírnak el. Az Investigate Europe nyomozása.

Gerda Kroll időskorára vak és cukorbeteg lett, a családja már nem tudott róla gondoskodni, ezért 2013 márciusában egy észak-nyugat-németországi idősotthonra bízták. Az otthonba lépve egy zongora, virágok és növények fogadták a látogatókat, akár csak egy hotel lobbyjában, emlékezett vissza Margret Stehmeier, Gerda Kroll lánya. 2014 őszén azonban eltűnt a zongora és a növények, a falakat pedig lecsupaszították. Ekkor vette át az otthont a francia Orpea, Európa legnagyobb, idősgondozásban utazó multija.
Kilenc gondozó gyorsan felmondott, a helyükre ideiglenes alkalmazottakat vettek fel. „Eltűnt az emberi oldala az otthonnak. Az ellátás színvonala egyre rosszabb és rosszabb lett” – idézte fel Margret. Jól emlékszik rá, amikor először találkozott az új stílussal: korábban csevegtek vele a gondozók, az orpeás időkben már csak azt látta, hogy rohannak ápolttól ápoltig frusztráltan, kapkodva és csapkodva.
Általánossá vált a munkaerőhiány, egyszer a betegfelvételt is befagyasztották: hiába voltak üres ágyak, nem tudtak elég gondozót alkalmazni, mesélte Margret, akit megdöbbentett, hogy egyszer arra ért be látogatóba, hogy egy mentálisan teljesen tiszta férfi üvöltött, hogy senki nem foglalkozik vele, nem teszik tisztába. Amikor legközelebb ment, a férfi ismét üvöltött, de akkor már a rendőrséget is kihívta.
2019 nyarára Gerda állapota tovább romlott, egy törött csigolya miatt az idős vak nő már csak tolószékkel tudott közlekedni. Komoly fájdalmaira rengeteg gyógyszert kapott, de tartotta magát, amennyire tudta. Ősszel elkapott egy hasmenéses vírust is: „Az anyámat nem mosdatták és nem gondozták. Szörnyű felfekvése lett” – emlékezett vissza a lánya, aki már csak az édesanyja halála után látta a testén a tenyérnyi nyílt sebet a keresztcsontján. „Gyerekem, már nem bírom tovább” – mondta Margretnek az anya, ami után meg is emelték a fájdalomcsillapító-adagját.
Az idős nő a kínok miatt megtagadta az evést és az ivást, egy szombati napon, 2019. november 30-án hunyt el az idősotthonban. Margretet csak hétfőn értesítették levélben, amihez mellékeltek egy fotót, amit az otthon egyik dolgozója készített az idős nőről a halála előtt. Margret azt mondta, a mai napig sírva fakad, ha erre gondol: „Embertelen az a szenvedés, amit az édesanyámnak át kellett élnie”. Az Orpea elismerte, hogy az eset miatt belső ellenőrzést folytattak. Nem tártak fel semmilyen hibát vagy hiányosságot.

A teljes cikk elolvasható itt:
Nincs rá szó.
Ez embertelenség.
 
Hogy valójában mennyi is az annyi, majd akkor derül ki, ha újra megnyitnák a jelenleg nem működő részlegeket.
Most, hogy jóformán csak sürgősségi ellátást lehet igénybe venni, nem érezzük még a saját bőrünkön a hiányukat.

A szitu vsz. még kiélezetteb lesz. A Marburger Bund /német orvosi szervezet/ szerint a kórházi/klinikai orvosok 35 %-a el akarja hagyni a kórházi-klinikai terepet.r
 
Személyes tapasztalat: idős néni túlélte a súlyos epehólyag eltávolító műtétet, felébredt az altatásból, önállóan kezdett lélegezni. Kórházi fertőzés - szuperbaktérium, antibiotikus kezelés, elkülönítés, láz. Hozzátartozó kérdezte az orvost, miért nem altatják megint, miért nem viszik vissza az intenzívre, gépre, amíg megtalálják, amivel legyőzhetik a szuperbacit/a kórházban kapta el/ és hogy megakadályozzák a halált. A válasz: kapacitáshiány. /István-László kórház/ Nyár volt, 35 fokos hőség, a szobában csak a hozzátartozó által bevitt ventilátor, a 89 éves betegnek 39 fokos láza. Az egyetlen tanács, amit kapott: engedje eltávozni az anyját. Magyar egészségügy. Most olvasom, hogy 700 millióért csináltak egy diagnosztikai labort /?/ az egyik hazai kórházban. Ja, és 1000 millióból újították fel a bajszos... Áder villáját. NER. Kívánom, hogy minden tolvaj, rabló, korrupt szemétláda /NERes és nem NERes/ élje át a fájdalmat, veszteséget, tehetetlenséget, amit az ilyen helyzetekben a hozzátartozó átél.
 
Személyes tapasztalat: idős néni túlélte a súlyos epehólyag eltávolító műtétet, felébredt az altatásból, önállóan kezdett lélegezni. Kórházi fertőzés - szuperbaktérium, antibiotikus kezelés, elkülönítés, láz. Hozzátartozó kérdezte az orvost, miért nem altatják megint, miért nem viszik vissza az intenzívre, gépre, amíg megtalálják, amivel legyőzhetik a szuperbacit/a kórházban kapta el/ és hogy megakadályozzák a halált. A válasz: kapacitáshiány. /István-László kórház/ Nyár volt, 35 fokos hőség, a szobában csak a hozzátartozó által bevitt ventilátor, a 89 éves betegnek 39 fokos láza. Az egyetlen tanács, amit kapott: engedje eltávozni az anyját. Magyar egészségügy. Most olvasom, hogy 700 millióért csináltak egy diagnosztikai labort /?/ az egyik hazai kórházban. Ja, és 1000 millióból újították fel a bajszos... Áder villáját. NER. Kívánom, hogy minden tolvaj, rabló, korrupt szemétláda /NERes és nem NERes/ élje át a fájdalmat, veszteséget, tehetetlenséget, amit az ilyen helyzetekben a hozzátartozó átél.
*
Ez az igazság, minden leírt betű igaz. No, nem minden kórházra, de a legtöbbre.... Gyerekkori barátnőm orvos. Nem most, de több évtized óta leordította a fejemet, ha látogatni mentem. A kórházi fertőzés meglévő és komoly dolog. Valamikor gyerekeket be sem vihettek látogatni, ma már? Még karon ülőket is bevittek - no nem a járvány ideje alatt - de annak előtte. Évekkel ezelőtt láttam, hogy totyogó apróságokat is behoztak a nagy beteghez. Olyankor becsuktam a szám, próbáltam elfordulni, de legszívesebben leordítottam volna a gyerekek szüleinek a fejét a helyéről. Nem, nem ez a szeretet, ez a gyerekek veszélybe sodrása. Ha a nővér, orvos nem ordít velük, akkor nekem nem posztom. Pedig viszketett a nyelvem...
 
*
Ez az igazság, minden leírt betű igaz. No, nem minden kórházra, de a legtöbbre.... Gyerekkori barátnőm orvos. Nem most, de több évtized óta leordította a fejemet, ha látogatni mentem. A kórházi fertőzés meglévő és komoly dolog. Valamikor gyerekeket be sem vihettek látogatni, ma már? Még karon ülőket is bevittek - no nem a járvány ideje alatt - de annak előtte. Évekkel ezelőtt láttam, hogy totyogó apróságokat is behoztak a nagy beteghez. Olyankor becsuktam a szám, próbáltam elfordulni, de legszívesebben leordítottam volna a gyerekek szüleinek a fejét a helyéről. Nem, nem ez a szeretet, ez a gyerekek veszélybe sodrása. Ha a nővér, orvos nem ordít velük, akkor nekem nem posztom. Pedig viszketett a nyelvem...
Ez a probléma logikus módon minden eü. intézményben fennáll.

Nálunk is ez volt. A kiszervezett takaritó cég nm-re illetve légköbméterre szerzödött.
Amikor átvettem az egységet, voltam annyira kveruláns destruktiv elem, hogy amig a levett dörzsminták nem voltak negativak, addig nem ért véget a munka - hanem kezdödött elölröl.
Persze ennek is volt elönye a baromi nyüglödések mellett: elterjedt az, hogy nálunk nincs befertözödés.
 
Utoljára módosítva:
*
Ez az igazság, minden leírt betű igaz. No, nem minden kórházra, de a legtöbbre.... Gyerekkori barátnőm orvos. Nem most, de több évtized óta leordította a fejemet, ha látogatni mentem. A kórházi fertőzés meglévő és komoly dolog. Valamikor gyerekeket be sem vihettek látogatni, ma már? Még karon ülőket is bevittek - no nem a járvány ideje alatt - de annak előtte. Évekkel ezelőtt láttam, hogy totyogó apróságokat is behoztak a nagy beteghez. Olyankor becsuktam a szám, próbáltam elfordulni, de legszívesebben leordítottam volna a gyerekek szüleinek a fejét a helyéről. Nem, nem ez a szeretet, ez a gyerekek veszélybe sodrása. Ha a nővér, orvos nem ordít velük, akkor nekem nem posztom. Pedig viszketett a nyelvem...
Az intenzíven külön szobában 5ercig lehetett benn 1 hozzátartozó a betegnél, beöltözve, maszkosan, kesztyűben, hajfedő izével, köpenyben, ami mind egyszer használatos volt. Ha a néni ott fertőződött meg, azt a nővérek okozhatták. Előtt a belen feküdt 2-3 napig, egy olyan szobában, amelyben volt két szobatársa, egy nagyon beteg, köhögős idős asszony, és egy lázas, köhögős fiatal nő, akiről nem tudták az orvosok, mi baja, szóval antibiotikummal kezelték. Itt is megfertőződhetett, ő maga is lázas volt, 89 éves, parkinsonos, egy éve demenciával küszködő. De a műtét után az értékei szépen javultak. A MACI - multirezisztens baktérium végzett vele, bár a lapjára szívelégtelenséget írtak. Ám a hozzátartozó látta, és le is töltötte az EESZTéből a korábbi halálok diagnózist, ami más volt. Ugyanakkor elfogadható, hogy egy majd 90 éves, elkopott szív nem bírja az állandó magas lázat, stb..
 
Utoljára módosítva:
Az intenzíven külön szobában 1 percig lehetett benn 1 hozzátartozó a betegnél, beöltözve, maszkosan, kesztyűben, hajfedő izével, köpenyben, ami mind egyszer használatos volt. Ha a néni ott fertőződött meg, azt a nővérek okozhatták. Előtt a belen feküdt 2-3 napig, egy olyan szobában, amelyben volt két szobatársa, egy nagyon beteg, köhögős idős asszony, és egy lázas, köhögős fiatal nő, akiről nem tudták az orvosok, mi baja, szóval antibiotikummal kezelték. Itt is megfertőződhetett, ő maga is lázas volt, 89 éves, parkinsonos, egy éve demenciával küszködő. De a műtét után az értékei szépen javultak. A MACI - multirezisztens baktérium végzett vele, bár a lapjára szívelégtelenséget írtak. Ám a hozzátartozó látta, és le is töltötte az EESZTéből a korábbi halálok diagnózist, ami más volt. Ugyanakkor elfogadható, hogy egy majd 90 éves, elkopott szív nem bírja az állandó magas lázat, stb..
Konziliumon nyilván felmerült a kérdés, hogy egy ilyen alapállapotú beteget egyáltalán kell-e, szabad-e müteni....még altatásból is nehéz visszahozni. Ha, egyáltalán.
 
Konziliumon nyilván felmerült a kérdés, hogy egy ilyen alapállapotú beteget egyáltalán kell-e, szabad-e müteni....még altatásból is nehéz visszahozni. Ha, egyáltalán.
Rosszul írtam, 5 percig lehetett benn a hozzátartozó. Neki kellett beleegyeznie a műtétbe, valóban volt konzílium. De műtét nélkül meghalt volna. Így volt esély. És persze kockázat is. A néni egyébként elég jó állapotban volt korához képest, korábban a hozzátartozó otthon ápolta, mindenről gondoskodott, amiről csak tudott, az állapota a férje egy évvel korábbi halálakor /ő 92 volt/ kezdett csak romlani, addig rendesen mozgott, eszénél volt. És élni akart. Nagyon szoros volt a kapcsolata a gyermekével. És mint írtam, a műtétet túlélte, az altatásból magához tért, kommunikált is, az állapota szépen javult, a fertőzés vitte el kb. 4 -5 nap alatt. Lehet persze, hogy enélkül sem húzta volna sokáig, de a háziorvos szerint ha hazamehetett volna, két hét alatt kitisztult volna a feje. Az én nagymamám is így járt, bevitték az elfekvőbe, ott teljesen megzavarodott, nagynéném hazavitte, kitisztult, és még 2 évig élt.
 
Rosszul írtam, 5 percig lehetett benn a hozzátartozó. Neki kellett beleegyeznie a műtétbe, valóban volt konzílium. De műtét nélkül meghalt volna. Így volt esély. És persze kockázat is. A néni egyébként elég jó állapotban volt korához képest, korábban a hozzátartozó otthon ápolta, mindenről gondoskodott, amiről csak tudott, az állapota a férje egy évvel korábbi halálakor /ő 92 volt/ kezdett csak romlani, addig rendesen mozgott, eszénél volt. És élni akart. Nagyon szoros volt a kapcsolata a gyermekével. És mint írtam, a műtétet túlélte, az altatásból magához tért, kommunikált is, az állapota szépen javult, a fertőzés vitte el kb. 4 -5 nap alatt. Lehet persze, hogy enélkül sem húzta volna sokáig, de a háziorvos szerint ha hazamehetett volna, két hét alatt kitisztult volna a feje. Az én nagymamám is így járt, bevitték az elfekvőbe, ott teljesen megzavarodott, nagynéném hazavitte, kitisztult, és még 2 évig élt.
Azt sajnos látni kell, hogy a magyar nyelv finomsága nem véletlen. A kórház a kórok háza.
A beteg otthonában azok a mikroorganizmusok vannak jelen, amelyek az "övéi" amikhez hozzászokott. A kórok házában meg mindenféle ismeretlen uj dologgal konfrontálódik a szervezet. Onnan amilyen gyorsan lehet, haza kell menni. S az utókezelést ambulánsan megoldani.
Magyarországon ez különösen nehéz, mert epemütét vagy egynapos, vagy egy jó nagy vágás, s akkor 10. Nem kevesebb, nem több. 10. A finanszirozás miatt.
Ilyenkor kell a hozzátartozónak energikusan fellépni s kihozni a beteget. De ez baromi felelösség.
 
Utoljára módosítva:
Azt sajnos látni kell, hogy a magyar nyelv finomsága nem véletlen. A kórház a kórok háza.
A beteg otthonában azok a mikroorganizmusok vannak jelen, amelyek az "övéi" amikhez hozzászokott. A kórok házában meg mindenfilé ismeretlen uj dologgal konfrontálódik a szervezet. Onnan amilyen gyorsan lehet, haza kell menni. S az utókezelést ambulánsan megoldani.
Magyarországon ez különösen nehéz, mert epemütét vagy egynapos, vagy egy jó nagy vágás, s akkor 10. Nem kevesebb, nem több. 10. A finanszirozás miatt.
Ilyenkor kell a hozzátartozónak energikusan fellépni s kihozni a beteget. De ez baromi felelösség.
Epehólyag eltávolítás. Műtét után intenzív, aztán gasztro, ott már külön szoba, MACI miatt. Antibiotikumokat kapott, fel sem merült, hogy hazavihető. Hónap 28-án vitték be, következő hónap 11-én exitált. Éjjel egykor. Hozzátartozót csak reggel 8 körül értesítették. De már 5-kor látta az EESZTében.
Beteg további sorsa: meghalt. Illető összeomlott.
 
Epehólyag eltávolítás. Műtét után intenzív, aztán gasztro, ott már külön szoba, MACI miatt. Antibiotikumokat kapott, fel sem merült, hogy hazavihető. Hónap 28-án vitték be, következő hónap 11-én exitált. Éjjel egykor. Hozzátartozót csak reggel 8 körül értesítették. De már 5-kor látta az EESZTében.
Beteg további sorsa: meghalt. Illető összeomlott.
Minden egyes elmenetel az veszteség. Fájdalom.

Ugyanakkor azt látni kell, hogy a beteg az átlagos magyar nö kora felett élt még 13 évet.
 
Minden egyes elmenetel az veszteség. Fájdalom.

Ugyanakkor azt látni kell, hogy a beteg az átlagos magyar nö kora felett élt még 13 évet.
Ezt nevezem ilyent leirni,nem az lenne dolga az egeszsegugynek megmet meg a betegeket? Vagy tul sokat elt mert te kiszabod kinek hany ev jar...................
 
Ezt nevezem ilyent leirni,nem az lenne dolga az egeszsegugynek megmet meg a betegeket? Vagy tul sokat elt mert te kiszabod kinek hany ev jar...................
annyi realitás még a laikustól is elvárható lenne, hogy a tényeket ne takarja ki. Tény: Mo., nö, megélt átlagos életkor 76,5 év.
 
Akkor ez a csendes eunasztazia, ha nem megy magatol majd segitunk neki.
Szivbol kivanok eld tul az atlag eletkort amit papiron kiszamolsz.
Empatia humanum nincs csak statisztika.
 
A fenti támához kapcsolódó idézet, máshonnan:
"Pont ma mesélte egy volt osztálytársam, hogy az epeműtétje elvégzéséhez az oltást feltételül szabták. Kettőt kapott. Az oltások előtt jó laboreredményei voltak, utána viszont azok olyan rosszak lettek, így mondta; "amilyenek a halált megelőző esetekben szoktak lenni".
 

A COVID-vakcináknak nem sok értelme volt, derül ki egy orvosi folyóiratból

........A New England Journal of Medicine című orvosi folyóiratban június 15-én közzétett tanulmány a Katarban 2021 decembere és 2022 februárja között lezajlott omikron hullámot vizsgálta, összehasonlítva az oltottak és oltatlanok védettségét. A több mint 100 000 személlyel végzett kutatás után a tanulmány szerzői megállapították, hogy azok, akik korábban megfertőződtek a koronavírussal, de nem kaptak védőoltást, 46,1 és 50 százalékos immunitást mutattak az omikron két alváltozatával szemben még akkor is, ha az előző fertőzés óta eltelt több mint 300 nap........
Az eredményeket alátámasztja egy másik, nemrégiben Izraelben végzett tanulmány, amely szintén azt találta, hogy a természetes immunitás lényegesen lassabban csökken a mesterséges, vagyis az oltott immunitáshoz képest....... A korábban fertőzött, de be nem oltott egyéneknél több mint 50%-kal kisebb volt az újrafertőződés kockázata, mint azoknál, akiket két oltással beoltottak, de korábban nem fertőződtek meg......
 

A COVID-vakcináknak nem sok értelme volt, derül ki egy orvosi folyóiratból

........A New England Journal of Medicine című orvosi folyóiratban június 15-én közzétett tanulmány a Katarban 2021 decembere és 2022 februárja között lezajlott omikron hullámot vizsgálta, összehasonlítva az oltottak és oltatlanok védettségét. A több mint 100 000 személlyel végzett kutatás után a tanulmány szerzői megállapították, hogy azok, akik korábban megfertőződtek a koronavírussal, de nem kaptak védőoltást, 46,1 és 50 százalékos immunitást mutattak az omikron két alváltozatával szemben még akkor is, ha az előző fertőzés óta eltelt több mint 300 nap........
Az eredményeket alátámasztja egy másik, nemrégiben Izraelben végzett tanulmány, amely szintén azt találta, hogy a természetes immunitás lényegesen lassabban csökken a mesterséges, vagyis az oltott immunitáshoz képest....... A korábban fertőzött, de be nem oltott egyéneknél több mint 50%-kal kisebb volt az újrafertőződés kockázata, mint azoknál, akiket két oltással beoltottak, de korábban nem fertőződtek meg......
Itt tovább lehet menni - az oltottak közötti halálozás szignifikánsan magasabb.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

NAGY PIROSKA wrote on emrys's profile.
Szia! Kicsit előbb kezdtem itt, mint te. :) Sajnos, nem tudtam átállíttatani a felhasználó nevem, így a születési nevemmel vagyok itt. Üdv., Piroska
Fruzsina 23 wrote on bsilvi's profile.
Ha valakinek meg van magyarul a vampirok amerikaban 2. 3. Része nem tudná el küldeni erre az email címre:
Előre is köszönöm
Csilinkóné Lulács Éva wrote on bsilvi's profile.
Szia! Olvastam a vérfarkasok világa 1-4,5 köteteit. Nagyon tetszett. Szenzációs a fordítás. Köszi. Mikorra várható a többi? Éva
hola! Alguien tiene el nuevo patrón de RNata?
imi70 wrote on erikfrenszi's profile.
Bocs Úton.

Statisztikák

Témák
37,959
Üzenet
4,757,482
Tagok
612,940
Legújabb tagunk
Kara Zsuzsanna
Oldal tetejére