Szabad szemmel: Meghal a lélegeztető gépre kapcsolt betegek 95%-a, mert nincs elegendő kezelő személyzet

Nemzetközi sajtószemle;

Médiapart

A magyar hatóságok az oltási kampány segítségével próbálják elvonni a figyelmet arról, hogy már jó ideje rekordszintet ér el a korona halottak száma. A helyzet teljesen paradox, mivel idáig a lakosság 42 %-a kapta meg legalább az első szúrást, aminél az unióban csupán Málta áll jobban, ám közben az ország március közepe óta vezeti a szomorú világstatisztikát, amely az áldozatok számát az össznépességre vetítve mutatja. Hogy ennyien vannak túl legalább az első adagon, az persze köszönhető a 3 millió orosz, illetve 2 millió kínai vakcinának. Ám ahogy halad az oltási folyamat, úgy halványodik a tény, hogy hány emberrel végez a betegség. Az adatokat persze nem veri nagydobra a kormánypárti sajtó, beleértve a közmédiát. Orbán Viktor legutóbb azt üzente az ellenzéknek, hogy nem kellene politikai verseny tárgyává tenni, hány halott van – tartózkodni kellene a méltatlan nyilatkozatoktól. Az ősszel azonban még ő mondta, hogy a sikert az áldozatok számán mérik, igaz, akkor a szám még csupán pár száznál járt. Lehet, hogy a politikus bajban van a válság miatt? Oly mértékben, hogy még a választási sikere is megkérdőjeleződhet? Sok magyarnak persze fogalma sincs a tényleges helyzetről, ami persze nem meglepő, mert az oltásokat a hatalom ködfüggönyként használja. Orbán azt akarja bizonyítani, milyen remek a rendszere, más uniós tagokkal összevetve. A kórházakból egyetlen fényképfelvétel sem szivárog ki, miközben az orvosszakszervezetek azt közlik, hogy meghal a lélegeztető gépre kapcsolt betegek 95 %-a, mert nincs elegendő kezelő személyzet. A kirendelt katonák egyetlen újságírót sem engednek be és gondoskodnak arról, hogy tartsák a szájukat a doktorok és nővérek. A statisztikák nem állnak összhangban azzal a hivatalos mantrával, hogy Magyarország jobban teljesít a ragály leküzdésében, mint a Nyugat, amellyel persze a kormány nem győzi összehasonlítani magát. Ám a magyar egészségügy állapota nem éppen irigylésre méltó. A Fidesz azonban igyekszik a felelősséget az ellenzékre rátolni. Sőt Lázár János már a nyugati országokat okolta a sok halottért. Akkor egyébként még 20 ezernél tartott a szám, mostanra azonban már eléri a 26 ezret.

Foreign Policy

A magyar-lengyel-olasz triumvirátus vezérletével egyesülni próbál az európai szélsőjobb, csak kérdés, képesek-e túllépni belső ellentéteiken és így növelni befolyásukat Brüsszelben. De ettől még tény, hogy az irányzat virágzik Európa jó részében. A magyaroknál és a lengyeleknél hatalmon van, de jól áll Salvini, Le Pen, valamint a spanyol Vox is. Csak ez az erő az EU-n belül nem nyilvánul meg kellő súllyal, pedig a keményvonalas nacionalistáknak több mandátumuk van a Strasbourgban, mint idáig bármikor. Az olasz Liga egyik EP-képviselője azt mondja, az Orbán-Morawiecki-Salvini hármas olyan politikai platformot kíván létrehozni, amely megvédi az európai gyökereket a lelketlen multikulti ellen, megállítja a bevándorlást és megóvja a hagyományos családot. Már most is igyekeznek összehangolni álláspontjukat, amikor szavazni kell az Európai Parlamentben. Novák Katalin szerint az Oroszország kapcsán fennálló véleménykülönbség nem gátolja túlzottan az együttműködést. Viszont az Európai Külkapcsolati Tanács egyik szakértője arra mutat rá, hogy a Fidesz és a PiS szemében Le Pen örök kitaszított, akinek semmiféle kormányzati tapasztalata nincsen. Ebből pedig az következik, hogy másként vélekedik Brüsszelről, mint a többiek. A brüsszeli Európai Politikai Központ egyik elemzője szerint Orbán, Kaczynski és Salvini tudja, mit akar Brüsszeltől, a francia vezetőnek viszont nincs ez irányú stratégiája. De lehet, hogy ezzel együtt közeledni tudnak egymáshoz az érintett pártok. A PiS nevében Waszczykowski EP-képviselő azt mondja, pár éve még tárgyalni is nehezükre esett Le Penékkel, ma Varsó várakozó állásponton van, de nem zárkózik el a párbeszédtől. A franciák is óvatosak azonban: látni kívánják, milyen eredményt hoz a hónap elején meghirdetett budapesti kezdeményezés. Ám bármennyire is nacionalisták, ettől még megpróbálnak összefogni.

FT

Hodorkovszkij arra figyelmeztet, hogy a putyini tekintélyuralom megakadályoz minden gazdasági és politikai változást Oroszországban, és a jogállam teljes hiánya, valamint a Nyugattal kialakult feszültség elriasztja a nyugati befektetőket. Az egykori olajmágnás, aki összekülönbözött az elnökkel, ezért éveket töltött börtönben, jelenleg pedig emigrációban él, rámutat, hogy a pangás rengeteget ront az oroszok életszínvonalán. Sőt, fennáll a veszély, hogy Moszkva politikai hibái és lépesei viszályhoz vezetnek a nyugati államokkal. Az államfő úgy akarja feltüntetni, hogy nagy játékos a világpolitikában, csak éppen ezt nem támasztja alá az ország állapota. Ezért azután a szokásos módszert alkalmazza: semmibe veszi a szabályokat. De nagyon úgy néz ki, hogy a másik oldalnak immár elege van belőle. Biden azt ígéri, hogy a machinációk sokba fognak kerülni Putyinnak. Ám az orosz törvények olyanok, hogy a rendszert választásokon nem lehet leváltani. Forradalomra sem lehet számítani. Ám ha az államfő meghal, vagy leesik lábáról, akkor a rezsim aligha éli túl drámai konfliktus nélkül. Ez pedig újabb feszültségeket eredményezne a társadalomban. Viszont még az is az elképzelhető, hogy a téves számítások miatt az ország belesodródik valamilyen katonai konfliktusba és alulmarad. A politikus uralmának következménye, hogy az oroszok jó része tehetetlennek érzi magát. Ezzel párhuzamosan a hatóságok szándékosan alacsonyan tartják a béreket, úgy hogy az emberek jelentős hányada egyik napról a másikra él. A cél az, hogy ily módon is rá legyen szorulva a politikai vezetésre. Arra ugyanakkor ezek után nemigen lehet számítani, hogy a tömegek majd nyomást fejtenek ki az átalakulásért. A gazdasági változásokat gátolja, hogy az állami beruházások nem kis része teljesen értelmetlen, nem csupán azért, mert a közpénzek javát lenyúlják. Hanem mert a politika alapvetően tartalékolni kíván, hogy ne kelljen a nyugatra támaszkodnia. Azon kívül a nyugati szankciók miatt nem jönnek külföldi befektetők és élenjáró műszaki eszközök. Végül pedig a Kreml már jó párszor elárulta, mit tart a magántulajdonról és nemzetközi bíróságok ítéleteiről. A hazai demokratikus intézmények viszont nem függetlenek. Meg kell érteni, hogy Moszkva a gazdaságot a politika eszközének tekinti. Az üzleti életben csak az lehet sikeres, aki elfogadja a korrupciót és hajlandó a Kreml szabályai szerint játszani. Ezt érdemes szem előtt tartaniuk a nyugati beruházóknak.

Der Standard

Meglehetősen orbáni volna, ha az osztrák kancellár azt hinné, hogy túlteheti magát a jogállamon, írja a kommentár, miután az Alkotmánybíróság arra kötelezte Kurzot, hogy holnapig adja ki mindazokat a nála lévő bizonyítékokat, beleértve a mobilján lévő SMS-eket, amelyek az Ibizagate-re vonatkoztak. Mint emlékezetes, a spanyol szigeten egy állítólagos orosz milliomos lányka csőbe húzta az akkori koalíció kisebbik pártjának, az FPÖ-nek az elnökét, aki leplezetlenül beszélt törvénysértő hatalmi törekvéseiről, ezért azután lemondásra kényszerült. A botrány kivizsgálására alakult parlamenti bizottság igényli az esetleges terhelő adatokat, az ellenzék ezért fordult az Alkotmánybírósághoz, hogy az kötelezze együttműködésre a kormányfőt. Az aonban azt állítja, hogy már mindent átadott. Természetesen, jegyzi meg a lap, ami nem volt, vagy amit megsemmisítettek, azt nem lehet prezentálni. De a lényeg, hogy Kurz dönti el, mi a fontos a vizsgálat számára. Ám továbbment és nyitva hagyta, hogy eleget tesz-e a taláros testület ítéletének. Így vetődik fel, hogy netán nem az orbáni utat választja.e.

Die Presse

Bár Ausztria a keleti nyitás után 7 évig még zárva tartotta munkaerőpiacát az új tagok polgárai előtt, azóta annyi munkavállaló érkezett ezekből az országokból, hogy az messze felülmúlt minden számítást. A járvány kitöréséig számuk éves átlagban meghaladta a 323 ezret, míg korábban a bővítés előtt a legmerészebb előrejelzés is csupán 200 ezerből indult ki. Viszont az összlétszámban nincsenek benne az ingázók, közülük két éve 211 500-at regisztráltak. A legtöbb vendégmunkás az építőiparban dolgozik, de éppen ott fúj riadót az ágazati szakszervezet, mivel úgy véli, hogy a nyomott bérek és társadalmi juttatások jogtalan versenyelőnyhöz juttatják azokat a keleti cégeket, amelyek saját munkaerővel valamilyen konkrét feladatra szerződnek osztrák partnereikkel. Mert pl. az ágazatban a magyar jövedelmek az ausztriai szintnek csupán a 30 %-át teszik ki. Ezért a Kurz-kormány új törvénnyel kívánja megakadályozni a bérdömpinget.

N

1315050.jpg
 
Utoljára módosítva:
a hugom 30 eve nover a fertozon
most is ott van
a covid 19 Mo-i protokolja haromlepcsos
1) kivizsgalnak ( testek)
2) lazas tudogyulladassal es 85 -os saturacioval probalsz NEM megfulladni
3) intenziv es a lelegezteto gepen hugom mondja tizbol 2 azaz ketto HA kijon
tovabba azt is mondja hogy a masodik szintenlevoket figyelmeztetik a FEGYELMEZETT viselkedesre
miszerint ne hisztizzen es rangassa le magarol az oxigen maszkot mert a kovetkezo fazis a lelegezteto gep
a betegek 90%-a fegyelmezetlen szakemberkent allitja hogy a 80-as saturaciot is at lehet veszelni fegyelemmel
a hugom IS megkapta - hazavitte es otthon kikezelte magat es a ferjet --- 80 alatti saturaciot mert magan amitol fulladasi rohamai voltak de tudta HA gepreteszik akkor neki annyi -- egy honap utan ujra dolgozott
azok a hirek miszerint a gep a halalhordozo valosagos de az is hogy a fegyelmezett ember legyozi
Erről beszéltem másik topikban. Pánikgomb kikapcs, józan ész elővesz, higgadtan, átgondoltan cselekedni. A túlélés múlhat rajta.
 
Ha mar gepre kerul valaki ott altatnak is sokszor, lagalabb is azokat az ismerosoket baratokat akik gepre kerultek oket altattak.
 
Erről beszéltem másik topikban. Pánikgomb kikapcs, józan ész elővesz, higgadtan, átgondoltan cselekedni. A túlélés múlhat rajta.
Tudod milyen nehéz fuldokolva fegyelmezetten lélegezni? Csak vírusos légcső gyulladásom volt és lihegtem, mint a kutya.
Akkor figyeltem a légzésemre mikor a doki leguggolt elém megfogta a kezem és diktált, szájat becsuk és orrán keresztül - belég - kilég - belég - kilég - belég - na, így folytassa, kezelem a betegeket de figyelni fogom magát. Már tudom hogy hogy kell pánik nélkül fuldokolni, de ehhez az az orvos kellett!
 
Tudod milyen nehéz fuldokolva fegyelmezetten lélegezni? Csak vírusos légcső gyulladásom volt és lihegtem, mint a kutya.
Akkor figyeltem a légzésemre mikor a doki leguggolt elém megfogta a kezem és diktált, szájat becsuk és orrán keresztül - belég - kilég - belég - kilég - belég - na, így folytassa, kezelem a betegeket de figyelni fogom magát. Már tudom hogy hogy kell pánik nélkül fuldokolni, de ehhez az az orvos kellett!
Covidos tüdőgyulladásom még nem volt, sima mezei már igen. Tudom, milyen az, amikor az ember még tüsszenteni sem mer, lélegezni is csak óvatosan. :(
 
Hiába kérte az országos kórház-főigazgató és a minisztérium, hogy a kórházigazgatók ne beszéljenek konkrét számokról, Bucsi László mégis úgy döntött, hogy megteszi és konkrétumokat árul el a járványhelyzetről. A székesfehérvári kórházigazgató azt mondta 100-ból 84 gépi lélegeztetett meghal, a magyar krematóriumok három műszakban dolgoznak, annyi a halott – idézte a fmc.hu, hogy mit mondott a szakember egy hétfői sajtótájékoztatón.
Az egyetlen megoldás az oltás, és mindegy melyik vakcina, mert mindegyik segít
– húzta alá, majd közölte, hogy Székesfehérváron a lélegeztetőgépre kapcsolt betegek 84 százaléka meghal, de vannak olyan intézmények is az országban, ahol ez az arány a 90-95 százalékot is eléri.
 
Hiába kérte az országos kórház-főigazgató és a minisztérium, hogy a kórházigazgatók ne beszéljenek konkrét számokról, Bucsi László mégis úgy döntött, hogy megteszi és konkrétumokat árul el a járványhelyzetről. A székesfehérvári kórházigazgató azt mondta 100-ból 84 gépi lélegeztetett meghal, a magyar krematóriumok három műszakban dolgoznak, annyi a halott – idézte a fmc.hu, hogy mit mondott a szakember egy hétfői sajtótájékoztatón.

– húzta alá, majd közölte, hogy Székesfehérváron a lélegeztetőgépre kapcsolt betegek 84 százaléka meghal, de vannak olyan intézmények is az országban, ahol ez az arány a 90-95 százalékot is eléri.
Na, emiatt kell(kellett volna) az a bizonyos (nem létező) megbízhatósági megfigyelés. Nyilvántartható kik azok akiket majd számon lehet kérni, miért is járt a szájuk, mikor meg lett nekik tiltva.
De, szokás szerint ezt is elbaltázták!
 
egy kórházigazgató arccal vállalva beszél a szomorú valóságról - ami azt illeti korábban kellett volna, akkor ő se mondana olyat, sokan ma is kételkednek
"Bucsi László a minisztérium kérése ellenére konkrétumokkal is szolgált a Fejér megyei koronavírus-helyzetről, mert úgy látja, hogy az "emberek nagy része még mindig nem tudja, hogy mi van". "

ha a helyzet komolyságáról korábban nyíltan beszélnek, akkor nem kellene ilyeneket olvasni:
"
A kórház korábban két hűtőkonténert bérelt, mert már nem fértek el a holttestek az intézményben. Annyian haltak meg azonban, hogy két héttel ezelőtt ezek is megteltek. A belügyminiszter azt kérte az egyházaktól, hogy szombaton és vasárnap is legyenek temetések.

"Olyan Magyarország történetében nem volt még, hogy a krematóriumokat arra kérték, hogy három műszakban dolgozzanak" - folytatta Bucsi László.
"
 
Pár hónappal ezelőtt éjjel csörgött a telefonom, ránéztem, hogy ki keres, felvegyem vagy ráér ha reggel visszahívom. Felvettem.
Egy orvos barátom hívott, zokogott ami egy férfinál elég szokatlan, főleg egy olyannál aki a társaságunk tréfamestere volt mindig. Ez a fiú három éve lett belgyógyászdoktor, tavaly óta dolgozik egy vidéki város kórházában. Teljesen kiborult, kért hogy hallgassam meg, mert valakinek el kell mondani hogy telik egy napja a kórházban. Megtiltották nekik, hogy beszéljenek, de muszáj mert megfullad ha hallgat. És én hallgattam amit mondott és egyre jobban kétségbe estem. Soha nem gondoltam volna, hogy a valóságban létezik az amiről beszélt! Mielőtt elköszönt könyörgött hogy zárkózzak be ne menjek emberek közé ha kimozdulok használjam azt a maszkot amit küldeni fog, nagyon nagyon vigyázzak magamra nehogy beteg legyek és kórházba kerüljek. Higgyem el, onnan élve nem kerülök ki ha lélegeztetőre tesznek! Az oltást pedig fogadjam el, az életem függhet tőle!

Minden tiszteletem a kórházigazgatóé, végre valaki nyíltan elmondta a valóságot! Több ilyen orvos kellene akik kiállnak és figyelmeztetik az embereket mire számíthatnak ha félvállról veszik ezt a járványt!
 
Amerikai méretek Magyarországon

„2,5 millió covidos halálesetet regisztráltak a világon február végéig. Ebből 2,2 millió olyan országokban történt, ahol a túlsúlyos és az elhízott emberek aránya 50 százalék feletti a lakosságban” – mondta Halmy Eszter, a Magyar Elhízástudományi Társaság ügyvezető elnöke. Hozzátette, hogy ezekben az országokban akár tízszeres is lehet a százezer főre eső halálozás a soványabb nemzetekhez képest.

 
Amerikai méretek Magyarországon

„2,5 millió covidos halálesetet regisztráltak a világon február végéig. Ebből 2,2 millió olyan országokban történt, ahol a túlsúlyos és az elhízott emberek aránya 50 százalék feletti a lakosságban” – mondta Halmy Eszter, a Magyar Elhízástudományi Társaság ügyvezető elnöke. Hozzátette, hogy ezekben az országokban akár tízszeres is lehet a százezer főre eső halálozás a soványabb nemzetekhez képest.

Lehet tulsulyosak az emberek, de rengeteg sovany ember halt meg a Covidba , a francba ez a virus nem valogat ki hany kilo. Indiaba soha nem latott mertekben terjed es rengeteg pengehuszar meretu beteget is megfertozott.
 
Lehet tulsulyosak az emberek, de rengeteg sovany ember halt meg a Covidba , a francba ez a virus nem valogat ki hany kilo. Indiaba soha nem latott mertekben terjed es rengeteg pengehuszar meretu beteget is megfertozott.
Indiához semmiképpen nem lehet Magyarországot hasonlítani. A két ország lélekszáma, népsűrűsége nagyságrendekkel más volumenű, míg Mo-n cca 9,5 millió, addig India cca 1,4 milliárd.
 
Indiához semmiképpen nem lehet Magyarországot hasonlítani. A két ország lélekszáma, népsűrűsége nagyságrendekkel más volumenű, míg Mo-n cca 9,5 millió, addig India cca 1,4 milliárd.
A 4. hullam azt modjak onnan jon mert megallitani nem tudjak talan ha tobb segitseget fognak kapni ....Jelenleg a vilagon a legnagyobb jarvany gocpont.
 
Az azért valahol tankönyvi eset, hogy emberek mi mindenbe lovagolják bele magukat a propaganda hatására s hergelnek másokat is egy tendenciózus irányba.
 
Utoljára módosítva:

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Eia wrote on Malinák Irén's profile.
Andara wrote on Asil's profile.
Kedves Asil!

Esetleg a Juliette Párizsban nincs meg véletlenül.
Előre is köszönöm.

Andara
keresztúr wrote on Maxell Miklós's profile.
Szia, ez a régi könyv 1994-es, ha érdekel, innen le lehet tölteni:
Iren84 wrote on usakriszta's profile.
Szia! Bocsika a zavarásért. :) Olyan kérdésem lenne hogy megvan még esetlega Zóna Fun 2 dvd-d? Sajnos a linkek közül már csak 1 müködött. :) Köszi szépen. Ici

Statisztikák

Témák
37,180
Üzenet
4,559,085
Tagok
600,522
Legújabb tagunk
boldizsarszilvia
Oldal tetejére