Szabad szemmel: Meghal a lélegeztető gépre kapcsolt betegek 95%-a, mert nincs elegendő kezelő személyzet

Nemzetközi sajtószemle;

Médiapart

A magyar hatóságok az oltási kampány segítségével próbálják elvonni a figyelmet arról, hogy már jó ideje rekordszintet ér el a korona halottak száma. A helyzet teljesen paradox, mivel idáig a lakosság 42 %-a kapta meg legalább az első szúrást, aminél az unióban csupán Málta áll jobban, ám közben az ország március közepe óta vezeti a szomorú világstatisztikát, amely az áldozatok számát az össznépességre vetítve mutatja. Hogy ennyien vannak túl legalább az első adagon, az persze köszönhető a 3 millió orosz, illetve 2 millió kínai vakcinának. Ám ahogy halad az oltási folyamat, úgy halványodik a tény, hogy hány emberrel végez a betegség. Az adatokat persze nem veri nagydobra a kormánypárti sajtó, beleértve a közmédiát. Orbán Viktor legutóbb azt üzente az ellenzéknek, hogy nem kellene politikai verseny tárgyává tenni, hány halott van – tartózkodni kellene a méltatlan nyilatkozatoktól. Az ősszel azonban még ő mondta, hogy a sikert az áldozatok számán mérik, igaz, akkor a szám még csupán pár száznál járt. Lehet, hogy a politikus bajban van a válság miatt? Oly mértékben, hogy még a választási sikere is megkérdőjeleződhet? Sok magyarnak persze fogalma sincs a tényleges helyzetről, ami persze nem meglepő, mert az oltásokat a hatalom ködfüggönyként használja. Orbán azt akarja bizonyítani, milyen remek a rendszere, más uniós tagokkal összevetve. A kórházakból egyetlen fényképfelvétel sem szivárog ki, miközben az orvosszakszervezetek azt közlik, hogy meghal a lélegeztető gépre kapcsolt betegek 95 %-a, mert nincs elegendő kezelő személyzet. A kirendelt katonák egyetlen újságírót sem engednek be és gondoskodnak arról, hogy tartsák a szájukat a doktorok és nővérek. A statisztikák nem állnak összhangban azzal a hivatalos mantrával, hogy Magyarország jobban teljesít a ragály leküzdésében, mint a Nyugat, amellyel persze a kormány nem győzi összehasonlítani magát. Ám a magyar egészségügy állapota nem éppen irigylésre méltó. A Fidesz azonban igyekszik a felelősséget az ellenzékre rátolni. Sőt Lázár János már a nyugati országokat okolta a sok halottért. Akkor egyébként még 20 ezernél tartott a szám, mostanra azonban már eléri a 26 ezret.

Foreign Policy

A magyar-lengyel-olasz triumvirátus vezérletével egyesülni próbál az európai szélsőjobb, csak kérdés, képesek-e túllépni belső ellentéteiken és így növelni befolyásukat Brüsszelben. De ettől még tény, hogy az irányzat virágzik Európa jó részében. A magyaroknál és a lengyeleknél hatalmon van, de jól áll Salvini, Le Pen, valamint a spanyol Vox is. Csak ez az erő az EU-n belül nem nyilvánul meg kellő súllyal, pedig a keményvonalas nacionalistáknak több mandátumuk van a Strasbourgban, mint idáig bármikor. Az olasz Liga egyik EP-képviselője azt mondja, az Orbán-Morawiecki-Salvini hármas olyan politikai platformot kíván létrehozni, amely megvédi az európai gyökereket a lelketlen multikulti ellen, megállítja a bevándorlást és megóvja a hagyományos családot. Már most is igyekeznek összehangolni álláspontjukat, amikor szavazni kell az Európai Parlamentben. Novák Katalin szerint az Oroszország kapcsán fennálló véleménykülönbség nem gátolja túlzottan az együttműködést. Viszont az Európai Külkapcsolati Tanács egyik szakértője arra mutat rá, hogy a Fidesz és a PiS szemében Le Pen örök kitaszított, akinek semmiféle kormányzati tapasztalata nincsen. Ebből pedig az következik, hogy másként vélekedik Brüsszelről, mint a többiek. A brüsszeli Európai Politikai Központ egyik elemzője szerint Orbán, Kaczynski és Salvini tudja, mit akar Brüsszeltől, a francia vezetőnek viszont nincs ez irányú stratégiája. De lehet, hogy ezzel együtt közeledni tudnak egymáshoz az érintett pártok. A PiS nevében Waszczykowski EP-képviselő azt mondja, pár éve még tárgyalni is nehezükre esett Le Penékkel, ma Varsó várakozó állásponton van, de nem zárkózik el a párbeszédtől. A franciák is óvatosak azonban: látni kívánják, milyen eredményt hoz a hónap elején meghirdetett budapesti kezdeményezés. Ám bármennyire is nacionalisták, ettől még megpróbálnak összefogni.

FT

Hodorkovszkij arra figyelmeztet, hogy a putyini tekintélyuralom megakadályoz minden gazdasági és politikai változást Oroszországban, és a jogállam teljes hiánya, valamint a Nyugattal kialakult feszültség elriasztja a nyugati befektetőket. Az egykori olajmágnás, aki összekülönbözött az elnökkel, ezért éveket töltött börtönben, jelenleg pedig emigrációban él, rámutat, hogy a pangás rengeteget ront az oroszok életszínvonalán. Sőt, fennáll a veszély, hogy Moszkva politikai hibái és lépesei viszályhoz vezetnek a nyugati államokkal. Az államfő úgy akarja feltüntetni, hogy nagy játékos a világpolitikában, csak éppen ezt nem támasztja alá az ország állapota. Ezért azután a szokásos módszert alkalmazza: semmibe veszi a szabályokat. De nagyon úgy néz ki, hogy a másik oldalnak immár elege van belőle. Biden azt ígéri, hogy a machinációk sokba fognak kerülni Putyinnak. Ám az orosz törvények olyanok, hogy a rendszert választásokon nem lehet leváltani. Forradalomra sem lehet számítani. Ám ha az államfő meghal, vagy leesik lábáról, akkor a rezsim aligha éli túl drámai konfliktus nélkül. Ez pedig újabb feszültségeket eredményezne a társadalomban. Viszont még az is az elképzelhető, hogy a téves számítások miatt az ország belesodródik valamilyen katonai konfliktusba és alulmarad. A politikus uralmának következménye, hogy az oroszok jó része tehetetlennek érzi magát. Ezzel párhuzamosan a hatóságok szándékosan alacsonyan tartják a béreket, úgy hogy az emberek jelentős hányada egyik napról a másikra él. A cél az, hogy ily módon is rá legyen szorulva a politikai vezetésre. Arra ugyanakkor ezek után nemigen lehet számítani, hogy a tömegek majd nyomást fejtenek ki az átalakulásért. A gazdasági változásokat gátolja, hogy az állami beruházások nem kis része teljesen értelmetlen, nem csupán azért, mert a közpénzek javát lenyúlják. Hanem mert a politika alapvetően tartalékolni kíván, hogy ne kelljen a nyugatra támaszkodnia. Azon kívül a nyugati szankciók miatt nem jönnek külföldi befektetők és élenjáró műszaki eszközök. Végül pedig a Kreml már jó párszor elárulta, mit tart a magántulajdonról és nemzetközi bíróságok ítéleteiről. A hazai demokratikus intézmények viszont nem függetlenek. Meg kell érteni, hogy Moszkva a gazdaságot a politika eszközének tekinti. Az üzleti életben csak az lehet sikeres, aki elfogadja a korrupciót és hajlandó a Kreml szabályai szerint játszani. Ezt érdemes szem előtt tartaniuk a nyugati beruházóknak.

Der Standard

Meglehetősen orbáni volna, ha az osztrák kancellár azt hinné, hogy túlteheti magát a jogállamon, írja a kommentár, miután az Alkotmánybíróság arra kötelezte Kurzot, hogy holnapig adja ki mindazokat a nála lévő bizonyítékokat, beleértve a mobilján lévő SMS-eket, amelyek az Ibizagate-re vonatkoztak. Mint emlékezetes, a spanyol szigeten egy állítólagos orosz milliomos lányka csőbe húzta az akkori koalíció kisebbik pártjának, az FPÖ-nek az elnökét, aki leplezetlenül beszélt törvénysértő hatalmi törekvéseiről, ezért azután lemondásra kényszerült. A botrány kivizsgálására alakult parlamenti bizottság igényli az esetleges terhelő adatokat, az ellenzék ezért fordult az Alkotmánybírósághoz, hogy az kötelezze együttműködésre a kormányfőt. Az aonban azt állítja, hogy már mindent átadott. Természetesen, jegyzi meg a lap, ami nem volt, vagy amit megsemmisítettek, azt nem lehet prezentálni. De a lényeg, hogy Kurz dönti el, mi a fontos a vizsgálat számára. Ám továbbment és nyitva hagyta, hogy eleget tesz-e a taláros testület ítéletének. Így vetődik fel, hogy netán nem az orbáni utat választja.e.

Die Presse

Bár Ausztria a keleti nyitás után 7 évig még zárva tartotta munkaerőpiacát az új tagok polgárai előtt, azóta annyi munkavállaló érkezett ezekből az országokból, hogy az messze felülmúlt minden számítást. A járvány kitöréséig számuk éves átlagban meghaladta a 323 ezret, míg korábban a bővítés előtt a legmerészebb előrejelzés is csupán 200 ezerből indult ki. Viszont az összlétszámban nincsenek benne az ingázók, közülük két éve 211 500-at regisztráltak. A legtöbb vendégmunkás az építőiparban dolgozik, de éppen ott fúj riadót az ágazati szakszervezet, mivel úgy véli, hogy a nyomott bérek és társadalmi juttatások jogtalan versenyelőnyhöz juttatják azokat a keleti cégeket, amelyek saját munkaerővel valamilyen konkrét feladatra szerződnek osztrák partnereikkel. Mert pl. az ágazatban a magyar jövedelmek az ausztriai szintnek csupán a 30 %-át teszik ki. Ezért a Kurz-kormány új törvénnyel kívánja megakadályozni a bérdömpinget.

N

1315050.jpg
 
Utoljára módosítva:
Oltás ügyben.

Az EUban immáron 13 000 fölé emelkedett a közvetlen oltás következtében elhunytak száma.

Az utóbbi napok prominens esete: Stephanie Dubois, kanadai olimpikon, 39 éves teniszezö, modell. AstraZeneca, majd vérrög.
Következmény: +.
Az oltás hat.
 
Oltás ügyben.

Az EUban immáron 13 000 fölé emelkedett a közvetlen oltás következtében elhunytak száma.
És ez sok? Ez egész egy nagy biznisz, ezt nem vitatom.
Viszont az oltással örökéletet nem garantálnak, szerintem nem sok ha 240 millió beoltott közül ha, egy félév alatt meghal 14ezer.
Az is biztos, hogy a maszk se nyújt nagy biztonságot (elvégre a szemen keresztül is bekerülhet a vírus a szervezetbe), viszont jó bevételi forrás, persze nem akkora mint a napi százezer számra elvégzett koronavírusteszt (kb. 50euró darabja). Még kész szerencse, hogy a szegényebb országokat ahol nincsenek óriási összegek a tesztekre, oltásra, meg úgy általában orvosi ellátásra nem igen sújtja a járvány, legalábbis semmivel sem nagyobb a targédia mint a gazdaságilag fejlett országokban.
 
Még kész szerencse, hogy a szegényebb országokat ahol nincsenek óriási összegek a tesztekre, oltásra, meg úgy általában orvosi ellátásra nem igen sújtja a járvány, legalábbis semmivel sem nagyobb a targédia mint a gazdaságilag fejlett országokban.
Olvastam erről véleményeket és elég soknak az a véleménye hogy afrikában azért kevés (nem félre érteni) a halálos áldozat mert fiatal a lakosság és a vírus eddig az idősebb betegebb emberek közül szedte az áldozatait.
Úgy is hívják hogy gazdag emberek betegsége.
Bár a járvány igencsak megnehezítette a munkájukat, France és néhány segíteni vágyó magyar tavaly ősszel és idén tavasszal is ellátogatott Afrikába, ahol lényegesen kevesebb koronavírusos eset volt, mint Európában. Afrikában 1,3 milliárd ember él, a regisztrált betegek száma pedig még az 5 milliót sem érte el. Ezzel szemben Európa több mint 800 millió lelket számlál, és itt több mint 45 millióan betegedtek meg.
Nem véletlenül az az általános vélekedés Afrikában, hogy a koronavírus a fehérek és a gazdagok betegsége
– jelentette ki az Indexnek France Mutombo Tshimuanga, akinek hazájában, a Kongói Demokratikus Köztársaságban is csak nagyon kevesen, csupán 30 ezren kapták el a betegséget, és 750-en haltak bele a szövődményekbe.
A kongói állampolgár szerint ennek egyrészt az áll a hátterében, hogy a helyiek a Covidnál sokkal veszélyesebb vírusokkal, betegségekkel is hosszú ideje együtt élnek, gondoljunk itt például az ebolára vagy a maláriára.

„Az ott élők nem most találkoztak először azzal a fogalommal, hogy karantén vagy kontaktkutatás, hisz ezeket más járványok esetén is rendszeresen alkalmazzák. Sok helyen a higiéniai szabályokat, a kézmosást és a fertőtlenítést csak most kezdték el bevezetni, ennek viszont van egy olyan előnye, hogy az afrikaiak immunrendszere ebből kifolyólag sokkal edzettebb, erősebb, ráadásul a társadalom nagyon fiatal, kevés az idős ember, akikre a koronavírus köztudottan a legveszélyesebb lenne – mesélte a 45 éves férfi, akinek a családja jelenleg is Kongóban él. Miután édesapjáék 24-en vannak testvérek, megszámlálni sem tudja, hogy hány száz unokatestvére lehet, mégsem tud arról, hogy a rokonai közül bárki elkapta volna a betegséget.

Afrikában teljesen másképp tekintenek a Covidra. Nem hiszik el, hogy ez egy ennyire pusztító vírus
– emelte ki France, utalva arra, hogy a kisebb falvakban például alig-alig regisztráltak pozitív eseteket. Ez azért lehet, mert az ott élők mobilitása nagyon alacsony, nem igazán hagyják el a lakhelyüket, és a turisták sem keresik ezeket a szegényebb területeket. A legtöbb fertőzés érdekes módon a legelitebb, higiéniai szempontból sokkal fejlettebb negyedekben volt, ahol a lakosság lényegesen többet utazik.

– Ők azok, akik szeretnék felvenni a vakcinát. Ezzel szemben az elmaradottabb térségek lakói szinte teljesen elzárkóznak az oltástól – tette hozzá a tiszteletbeli konzul.
 
Olvastam erről véleményeket és elég soknak az a véleménye hogy afrikában azért kevés (nem félre érteni) a halálos áldozat mert fiatal a lakosság és a vírus eddig az idősebb betegebb emberek közül szedte az áldozatait.
Úgy is hívják hogy gazdag emberek betegsége.
Érdekesek lennének a tények, hogy például hány százalékkal nőtt az elhunytak száma például 2019 -hez képest, természetesen figyelembe véve például az lakosság elöregedését is.
Olvasom itt az COVID osztályokon keményen dolgozó orvosok micsoda komoly védőfelszerelésben tevékenykednek ... csak nem értem miért, elvégre be vannak oltva a vírus ellen, éppen az lenne az értelme az oltásnak, hogy elkerüljék a beoltottak a súlyos megbetegedést.
 
tevékenykednek ... csak nem értem miért, elvégre be vannak oltva a vírus ellen, éppen az lenne az értelme az oltásnak, hogy elkerüljék a beoltottak a súlyos megbetegedést.
Az oltás őket védi.
A védőfelszerelészek nagyrészt minket.
Ruhán cipon szemuvegen stb. ne cipelje ki a virusokat KÖZÉNK !
 
Az oltás őket védi.
A védőfelszerelészek nagyrészt minket.
Ruhán cipon szemuvegen stb. ne cipelje ki a virusokat KÖZÉNK !
Szerintem is úgy kellene legyen ahogy írod, nemsok különbség kellene legyen egy TBC, hepatitis vagy egy COVID osztály közt. De ilyesmiket olvasok a hozzászólások közt : "4 réteg ruhában (műtős ruha,védőöltözet, ólomköpeny, steril köpeny) , csurom vizesre izzadtam magam, a védő szemüveget le kellett vennem (növelve a rizikóját, hogy megfertőződöm) mert folyt alatta az izzadság, nem láttam semmit sem."
 
Szerintem is úgy kellene legyen ahogy írod, nemsok különbség kellene legyen egy TBC, hepatitis vagy egy COVID osztály közt. De ilyesmiket olvasok a hozzászólások közt : "4 réteg ruhában (műtős ruha,védőöltözet, ólomköpeny, steril köpeny) , csurom vizesre izzadtam magam, a védő szemüveget le kellett vennem (növelve a rizikóját, hogy megfertőződöm) mert folyt alatta az izzadság, nem láttam semmit sem."
Ólomköpeny? No, ez az ami tömény hazugság!
Műtős cucc a műtőben, de nincs a covid osztályon! Védőruha van, szemüveg is van, bár a védőruhához tartozik egy teljes arcmaszk.
 
Szerintem is úgy kellene legyen ahogy írod, nemsok különbség kellene legyen egy TBC, hepatitis vagy egy COVID osztály közt. De ilyesmiket olvasok a hozzászólások közt : "4 réteg ruhában (műtős ruha,védőöltözet, ólomköpeny, steril köpeny) , csurom vizesre izzadtam magam, a védő szemüveget le kellett vennem (növelve a rizikóját, hogy megfertőződöm) mert folyt alatta az izzadság, nem láttam semmit sem."
Ólomköpeny szerintem csak a régi rontgenkészulekekhez kellett :) (az ujaknál már annak is komoly sajat védelme van. Szemuveget kotelezo hordaniuk, rész3e a védofelszerelesnek. Valaki riogatni akarta a nepet azert irt ilyet :)
 
A covidosoktol beoltottan is el lehet kapni a virust ha nem vedekeznenek. NYilvan meg enyhebb lefolyasu formaba se akarjak elkapni .
A covidost is teljesen vedeni kell minden mas betegsegtol van nekik eleg bajuk ne az apoloktol orvosoktol kapjon el barmit, a teljesen lerobbant immunrendszerukkel.
 
A covidosoktol beoltottan is el lehet kapni a virust ha nem vedekeznenek. NYilvan meg enyhebb lefolyasu formaba se akarjak elkapni .
A covidost is teljesen vedeni kell minden mas betegsegtol van nekik eleg bajuk ne az apoloktol orvosoktol kapjon el barmit, a teljesen lerobbant immunrendszerukkel.
Ebben igazad van, de ez az ólomköpeny hazugság! Tudjátok, hány kilót nyom egy a test felületét elől védő köpeny, a teljes körkörös köpenyről nem is beszélve? Nem a fogorvosi mellény, hanem a hosszú köpeny!
 
A covidosoktol beoltottan is el lehet kapni a virust ha nem vedekeznenek. NYilvan meg enyhebb lefolyasu formaba se akarjak elkapni .
A covidost is teljesen vedeni kell minden mas betegsegtol van nekik eleg bajuk ne az apoloktol orvosoktol kapjon el barmit, a teljesen lerobbant immunrendszerukkel.
természetesen a beteget, az orvost is védeni kell (az fertőző betegségeket kezelő orvosnak azért, szerintem kellene legyen védőoltása ). Mindenesetre a COVIDON kívül más fertőzó betegséget nemigen kezelnek így, még szerencse, hogy az emberek 80 százaléka észre sem veszi , hogy átesett a betegségen.

2021-05-28_202354.jpg
 
Ebben igazad van, de ez az ólomköpeny hazugság! Tudjátok, hány kilót nyom egy a test felületét elől védő köpeny, a teljes körkörös köpenyről nem is beszélve? Nem a fogorvosi mellény, hanem a hosszú köpeny!
OLomkopenyt a rontgenesek a sugarzasnak kitett szemelyzet hasznal.
NAlunk a Covid osztalyos dupla kopeny de nem olom hanem valami olyan anyag ami nem szellozik es viselojen folyik a viz rendesen. nem a sulyaval van a baj hanem hogy zart es nehezkes a mozgas is benne.
 
És ez sok? Ez egész egy nagy biznisz, ezt nem vitatom.
Viszont az oltással örökéletet nem garantálnak, szerintem nem sok ha 240 millió beoltott közül ha, egy félév alatt meghal 14ezer.
Az is biztos, hogy a maszk se nyújt nagy biztonságot (elvégre a szemen keresztül is bekerülhet a vírus a szervezetbe), viszont jó bevételi forrás, persze nem akkora mint a napi százezer számra elvégzett koronavírusteszt (kb. 50euró darabja). Még kész szerencse, hogy a szegényebb országokat ahol nincsenek óriási összegek a tesztekre, oltásra, meg úgy általában orvosi ellátásra nem igen sújtja a járvány, legalábbis semmivel sem nagyobb a targédia mint a gazdaságilag fejlett országokban.


Soknak tünik, de összefüggésében.

Az euromomo szerint kb. 520 ezer coviddal/ban/miatt/összefüggésben elhunytat tartanak nyilván,

Müller Cecilia szerint kb. 3 % az Mo.-n, aki ténylegesen a nyilvántartottak közül a Covidra visszavezethetö okok miatt hunyt el.Ezt a 3%t kivetitve ez a szám az EUban akkor 15600 lenne - 2020 eleje óta. Az 17 hónap.

Az oltás elkezdödött 5 hónapja, s egyértelmüen a védekezésre szolgáló oltás okaként elhunyt - eddig 5 hónap alatt - 13000 ember. Idöarányosan ez lenne kb. 44 ezer ember. Igy persze nem lehet számolni, mert a mellékhatások idövel jelentkeznek, s ez a 13000 fö az azonnali - 14 napon belüli - exitusokat adja meg.

A valós szám több, ez nyilvánvaló.

De az valószinüsithetöen reális.hogy magába a "védö"oltásba kb. 3szor annyian halnak bele, mint a covidba. Eddig. Tendencia értelemszerüen a késöbb megjelenö hatások következtében emelkedö.

Nyilvánvalóan az oltásban érdekelt oldal másképp fog számolni.
 
Nyilvánvalóan az oltásban érdekelt oldal másképp fog számolni.
Ez csak természetes, elvégre az elhunytakat úgy tudom nem boncolják, tehát ha valakikinek van egyéb halálos betegsége is de koronavírusos is , akkor koronavírus lesz a halál oka, a lényeg senki sem ismeri a valős számokat.
Sőt, nem találtak ok-okozati összefüggést például az AstraZeneca vakcinája és vérrögképződés miatt elhunytak közt.... igaz a használatát több európai országban felfüggesztették, de aztán meggondolták magukat és újra használják.
Sőt nem szabad firtatni hogyan került 4 millió euró a brüsszeli egészségügyi biztos számlájára miután aláírta a vakcinaszerződéseket.
 
Olvastam erről véleményeket és elég soknak az a véleménye hogy afrikában azért kevés (nem félre érteni) a halálos áldozat mert fiatal a lakosság és a vírus eddig az idősebb betegebb emberek közül szedte az áldozatait.
Úgy is hívják hogy gazdag emberek betegsége.
Bár a járvány igencsak megnehezítette a munkájukat, France és néhány segíteni vágyó magyar tavaly ősszel és idén tavasszal is ellátogatott Afrikába, ahol lényegesen kevesebb koronavírusos eset volt, mint Európában. Afrikában 1,3 milliárd ember él, a regisztrált betegek száma pedig még az 5 milliót sem érte el. Ezzel szemben Európa több mint 800 millió lelket számlál, és itt több mint 45 millióan betegedtek meg.

– jelentette ki az Indexnek France Mutombo Tshimuanga, akinek hazájában, a Kongói Demokratikus Köztársaságban is csak nagyon kevesen, csupán 30 ezren kapták el a betegséget, és 750-en haltak bele a szövődményekbe.
A kongói állampolgár szerint ennek egyrészt az áll a hátterében, hogy a helyiek a Covidnál sokkal veszélyesebb vírusokkal, betegségekkel is hosszú ideje együtt élnek, gondoljunk itt például az ebolára vagy a maláriára.

„Az ott élők nem most találkoztak először azzal a fogalommal, hogy karantén vagy kontaktkutatás, hisz ezeket más járványok esetén is rendszeresen alkalmazzák. Sok helyen a higiéniai szabályokat, a kézmosást és a fertőtlenítést csak most kezdték el bevezetni, ennek viszont van egy olyan előnye, hogy az afrikaiak immunrendszere ebből kifolyólag sokkal edzettebb, erősebb, ráadásul a társadalom nagyon fiatal, kevés az idős ember, akikre a koronavírus köztudottan a legveszélyesebb lenne – mesélte a 45 éves férfi, akinek a családja jelenleg is Kongóban él. Miután édesapjáék 24-en vannak testvérek, megszámlálni sem tudja, hogy hány száz unokatestvére lehet, mégsem tud arról, hogy a rokonai közül bárki elkapta volna a betegséget.


– emelte ki France, utalva arra, hogy a kisebb falvakban például alig-alig regisztráltak pozitív eseteket. Ez azért lehet, mert az ott élők mobilitása nagyon alacsony, nem igazán hagyják el a lakhelyüket, és a turisták sem keresik ezeket a szegényebb területeket. A legtöbb fertőzés érdekes módon a legelitebb, higiéniai szempontból sokkal fejlettebb negyedekben volt, ahol a lakosság lényegesen többet utazik.

– Ők azok, akik szeretnék felvenni a vakcinát. Ezzel szemben az elmaradottabb térségek lakói szinte teljesen elzárkóznak az oltástól – tette hozzá a tiszteletbeli konzul.

mindezen túl, sok kevésbé fejlett országban a hivatalosnál 10-20x több a covid-halottak száma, csak ott az emberélet olcsó.
de még Oroszországban is az általuk kiadott demográfiai adatok alapján a többlethalálozás 1 év alatt jó 3-400 000 fővel több, mint a bevallott 120 000 covid-halál. Ahol van egyáltalán halálozási statisztika, az abból kiolvasható többlethalálozás alapján a járvány már most 10 mió feletti áldozatot követelt. csak afrikánál maradva, Egyiptomban 14x, dél-Afrikában meg szintén többszázezer plus halott van, a bevallott felett. Sok országból meg nem is tudnak ilyemit kalkulálni se, mert éves statisztika sincs. Szóval a fejlett, idősebb, betegesebb Nyugatot jobban megfektette a járvány, de lehet a halottak nagyrésze mégsem ott volt- csak ezen helyeken érdekelt is valakit, hogy (tíz)ezrek meghalnak. Afrikában, Belső-Ázsiában meg Latin-amerikában meg nem, hozzászoktak és különben is olcsó az emberélet vagy eltitkolták mint Putyin oroszországa.
 
Soknak tünik, de összefüggésében.

Az euromomo szerint kb. 520 ezer coviddal/ban/miatt/összefüggésben elhunytat tartanak nyilván,

Müller Cecilia szerint kb. 3 % az Mo.-n, aki ténylegesen a nyilvántartottak közül a Covidra visszavezethetö okok miatt hunyt el.Ezt a 3%t kivetitve ez a szám az EUban akkor 15600 lenne - 2020 eleje óta. Az 17 hónap.

Az oltás elkezdödött 5 hónapja, s egyértelmüen a védekezésre szolgáló oltás okaként elhunyt - eddig 5 hónap alatt - 13000 ember. Idöarányosan ez lenne kb. 44 ezer ember. Igy persze nem lehet számolni, mert a mellékhatások idövel jelentkeznek, s ez a 13000 fö az azonnali - 14 napon belüli - exitusokat adja meg.

A valós szám több, ez nyilvánvaló.

De az valószinüsithetöen reális.hogy magába a "védö"oltásba kb. 3szor annyian halnak bele, mint a covidba. Eddig. Tendencia értelemszerüen a késöbb megjelenö hatások következtében emelkedö.

Nyilvánvalóan az oltásban érdekelt oldal másképp fog számolni.
te se a legélesebb kés vagy a fiókban, túl sokat halgattad dörénydoktor meg a tisztánlátó "orvosok" szervezetének járvány/virus/oltástagadó badarságait.
érvelni azért nem állok le, mert mint leírtad utolsó mondatodban, a másik oldal másként számol, szóval annyi esély van egy ilyen fanatikus alakot elmeroggyant blődéseinek téves voltáról meggyőzni, mint egy szakállas talibánt az afgán hegyekből, hogy ugyan ne gyilkolásszon hite nevében, pont annyira vagy vevő az érvekre, adatokra, valóságra, semmit sem ér hited ellen.
 
Nyilvánvalóan az oltásban érdekelt oldal másképp fog számolni.

Ez kész. Ha elkezdeném (programozóként) összeszedni hány helyen fals a logikád, itt ülnék órákon át (nem!).

Eljutottunk abba a korba, hogy egy független kutatócsoport hónapokig tartó kutatómunkájának PubMed-je és 1 valaki pincéből kitalált és a social media-n igaznak ható meséje teljesen egyenértékű.

Csak utóbbi 10-100 szoros sebességgel terjed.

Javaslom vizsgálódj még picit, most még elég ha sok híreket olvasol és utánamész a forrásoknak (pár év múlva sokkal nehezebb lesz).

A beoltott országokban (ahol nem nyitottak egyből) nem csak a töredékére csökkent a halálozás (már itt megdőlt a vakcinalogikád), de sok helyen az influenza szezon ill. más betegségek is elmaradtak (mert az emberek maszkot hordtak és nem szopogatták egymás újját).

Tipp: nem mindent a BigPharma irányít. Nincs benne a top 5 legjövedelmezőbb iparágban most sem.

A Bankszektor, az IT és szoftverszektor, az Ingatlanszektor profitja többszöröse a BigPharmának.

Egy vírus, normális világban nem hit, vagy politikai, hanem tudományos kérdés. Ebben sohasem voltunk jók, de most nagy sebességgel haladunk visszafele (köszönjük internet).


.
 
Ez kész. Ha elkezdeném (programozóként) összeszedni hány helyen fals a logikád, itt ülnék órákon át (nem!).

Eljutottunk abba a korba, hogy egy független kutatócsoport hónapokig tartó kutatómunkájának PubMed-je és 1 valaki pincéből kitalált és a social media-n igaznak ható meséje teljesen egyenértékű.

Csak utóbbi 10-100 szoros sebességgel terjed.

Javaslom vizsgálódj még picit, most még elég ha sok híreket olvasol és utánamész a forrásoknak (pár év múlva sokkal nehezebb lesz).

A beoltott országokban (ahol nem nyitottak egyből) nem csak a töredékére csökkent a halálozás (már itt megdőlt a vakcinalogikád), de sok helyen az influenza szezon ill. más betegségek is elmaradtak (mert az emberek maszkot hordtak és nem szopogatták egymás újját).

Tipp: nem mindent a BigPharma irányít. Nincs benne a top 5 legjövedelmezőbb iparágban most sem.

A Bankszektor, az IT és szoftverszektor, az Ingatlanszektor profitja többszöröse a BigPharmának.

Egy vírus, normális világban nem hit, vagy politikai, hanem tudományos kérdés. Ebben sohasem voltunk jók, de most nagy sebességgel haladunk visszafele (köszönjük internet).


.

Tedd. Üldögélj.

Csak ha lehet, érveket hozz s számokat, ne meg habzást.
 
te se a legélesebb kés vagy a fiókban, túl sokat halgattad dörénydoktor meg a tisztánlátó "orvosok" szervezetének járvány/virus/oltástagadó badarságait.
érvelni azért nem állok le, mert mint leírtad utolsó mondatodban, a másik oldal másként számol, szóval annyi esély van egy ilyen fanatikus alakot elmeroggyant blődéseinek téves voltáról meggyőzni, mint egy szakállas talibánt az afgán hegyekből, hogy ugyan ne gyilkolásszon hite nevében, pont annyira vagy vevő az érvekre, adatokra, valóságra, semmit sem ér hited ellen.

Vajon miért is? Mert érveket azt nem tetszik hozni
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Eia wrote on Malinák Irén's profile.
Andara wrote on Asil's profile.
Kedves Asil!

Esetleg a Juliette Párizsban nincs meg véletlenül.
Előre is köszönöm.

Andara
keresztúr wrote on Maxell Miklós's profile.
Szia, ez a régi könyv 1994-es, ha érdekel, innen le lehet tölteni:
Iren84 wrote on usakriszta's profile.
Szia! Bocsika a zavarásért. :) Olyan kérdésem lenne hogy megvan még esetlega Zóna Fun 2 dvd-d? Sajnos a linkek közül már csak 1 müködött. :) Köszi szépen. Ici

Statisztikák

Témák
37,181
Üzenet
4,559,271
Tagok
600,539
Legújabb tagunk
ibraB
Oldal tetejére