Szabad szemmel: Nem tud elmenni a világ Orbánék lejárató riportja mellett

Ha a sajtószabadság táplálja a demokráciát, akkor a világ jelentős része éhezik, míg Magyarország már éhen is halt.


Kurier


A magyar kormánynak meg kell magyaráznia az Európa Tanácsnak, hogy a köztévé miért akarta a Fidesz közreműködése nyomán fő műsoridőben lejáratni az osztrák Profil c. hetilap munkatársát, aki pedig csupán afelől tudakozódott, hogy miként alakul a (szélső)jobb összeszervezése az Európai Parlamentben. Az eset valóságos szolidaritási hullámot váltott ki nyugaton. Az Európai Újságírók Szövetsége (AEJ) ennek keretében fordult a 47 országot tömörítő strasbourgi szervezethez. Amellett ugyanis működik egy fórum az újságírók védelmében. Rendszeresen közzéteszi, hogy kiket próbálnak megfélemlíteni a szakmából, mert úgy véli, hogy a nyilvánosság megszégyenítést jelent a vétkesek számára. Magyarország már 18 ilyen ügyben érintett. Az AEJ főtitkára kijelentette, hogy még az EU-ban is egyre elfogadottabbá válik az Orbán-féle hozzáállás, pedig az a legnagyobb mértékben civilizálatlan, műveletlen, egyszerűen nem európai. A jelentés megemlíti, hogy a köztévé nem elégedett meg egyetlen kirohanással a célkeresztbe vett osztrák újságíróval szemben. Utána még négy műsor foglalkozott vele. Megszólalt Szijjártó Péter is az ügyben, noha az akkor még csupán szélsőjobbos körökben volt ismert.

Frankfurter Rundschau

Ha a sajtószabadság táplálja a demokráciát, akkor a világ jelentős része éhezik, de Európán belül Magyarországon már régóta nem lehet független médiáról beszélni. Így látja a helyzetet a vezércikk, miután a Riporterek Határok Nélkül (RNH) nyilvánosságra hozta idevágó éves jelentését. A szerző, aki a nemzetközi civil szervezet elnökségi tagja, megjegyzi, hogy az EU meglehetősen tehetetlennek tűnik a magyar és a lengyel kormánnyal szemben. Így nem meglepő, hogy Orbán Viktor, az illiberális demokrácia bajnokaként a járván ürügyén újabb intézkedéseket tesz az újságírók ellen. A vírus a szabad sajtónak is nagy rosszat tesz. Hiszen nem csupán diktatúrák szorítják vissza elfogulatlan tömegtájékoztatást a járványra hivatkozva. Világszerte üldöznek, fenyegetnek riportereket, időnként még meg is ölik őket. Az autokraták módszeresen darálják be a polgárjogokat, felsorakoztatják az elnyomó apparátust. Elsőként mindig az önálló médiát számolják fel, amikor felbukkan a szabadság vágya. Az RNH összesítésében Németország a 13. helyre csúszott vissza, mert a koronakorlátozások ellen tüntetők agresszívan lépnek fel az újságírók ellen. A helyezés kínos és szégyenletes, írja az elemzés, hiszen az ország azzal büszkélkedik, hogy milyen demokratikus vívmányok érvényesülnek. Az évek óta tapasztalható agresszív légkört a jobboldali gerjeszti, az bátorítja a verőlegényeket is. Sokan azonban csak nézik az eseményeket, minden részvét nélkül. Sőt, időnként a rendőrség is úgy viselkedik, mintha a sajtó a demokrácia ellensége volna. A sajtószabadságot meg kell védeni, de ez mindig is így volt. A kérdés az, mennyit ér a híveinek harcolni érte?

Euractiv

A Bizottság illetékese első ízben pendítette meg nyilvánosan, hogy az EU törvényt kíván elfogadtatni a sajtószabadságról. Breton az EP Kulturális és Oktatási Bizottságában beszélt, kiemelve, hogy aggasztó jelenségeket tapasztalni a média függetlensége és sokszínűsége kapcsán a magyaroknál, lengyeleknél, cseheknél és szlovéneknél. Budapest és Varsó évek óta csörtézik Brüsszellel, mivel egyre kevésbé érvényesülnek a jogállami normák. Mindkét kormány igyekszik ellenőrzése alá vonni a tömegtájékoztatást. A szóban forgó uniós jogszabály célja egyébként az, hogy az EU kísérje figyelemmel a sajtószabadság helyzetét és szabjon ki büntetést, ha valahol megsértik a szabályokat. Ezen kívül közös irányelveket fektet le a közmédia irányítására, meg akarja akadályozni, hogy a politika beleszóljon a közszolgálatba és támogatni kívánja a média sokszínűségét.

Die Welt

A német külügyi államminiszter kijelentette, hogy Európában nem lehet kettős mércét használni, és aki bírálja Magyarországot és Lengyelországot, annak körbe kell néznie a saját portáján is. Roth az Európai Tanácsban beszélt, amely ezúttal a német jogállam helyzetét mérte fel. A politikus úgy értékelte, hogy Németország ezen a területen jól áll, de azért vannak nyugtalanító jelenségek, pl. a korrupció, a gyűlöletbeszéd és az újságírók, illetve a sajtó elleni támadások kapcsán. A jelentés ugyanakkor azt állapította meg, hogy német közmédia pártatlanul működik, a magánkézben lévő orgánumoknál pedig átláthatóak és szabályozottak a tulajdonviszonyok. Ezzel szemben a magyaroknál és a lengyeleknél a kormánypártok közvetlen befolyást gyakorolnak mind a tartalomra, mind arra, hogy kik dolgozhatnak a szerkesztőségekben. Az újság hozzáteszi, hogy a két ország hangosan visszautasítja a brüsszeli bírálatot, miszerint aláássa a bíróságok és a sajtó függetlenségét. Erősen kapálózik továbbá az ellen is, hogy a jogállam megsértése esetén ne kaphassanak uniós támogatást. Daniel Freund, a német zöldek EP-képviselője, egyben Orbán nagy kritikusa úgy értékelte, hogy Németországban sem minden tejfel, de az állapotokat össze sem lehet hasonlítani azzal, ami Magyarországon van, mert ott módszeresen elhallgattatják a szabad médiát.

Bloomberg

Hollandia diplomáciai úton tiltakozott, mert a magyar kormány az egészségügyi vészhelyzetre, illetve a nemzetbiztonságra hivatkozva megakadályozta, hogy a bécsi Vienna Insurance Group megvegye az Aegon magyarországi, illetve kelet-európai érdekeltségeit. Az ügylet értéke 1 milliárd dollár. A nemzeti hatóságok ilyen ügyleteknél általában akkor szoktak közbelépni, amikor piaci monopólium kialakulásától tartanak, munkahelyeket igyekeznek megőrizni, vagy nemzetbiztonsági aggályaik vannak. Ez esetben azonban a jelek szerint egyik sem áll fenn, pont ezért keltett aggályokat az Orbán-kabinet húzása. Viszont nagyon is beleillik abba a stratégiába, hogy a hatalom nagy nemzeti cégeket kíván létrehozni. A pénzügyi ágazatban pl. most zajlik három bank egyesülése. Bod Péter Ákos szerint Magyarország immár élenjár Európában, amikor az állam beavatkozik a gazdaságban. Lehet, hogy a mostani intervenció sokakat meglepett, de nagyon is passzol az eddigiekhez. Most úgy hírlik, hogy hazai cégek, köztük a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó CIG Pannónia óhajtanak ajánlatot tenni a holland tulajdonosnak. Az egész ügyben azonban igen bajos, hogy csupán egy nappal korábban látott napvilágot az a jogszabály, amelyre hivatkozva a belügyi tárca meghiúsította a tranzakciót, miközben végig a Pénzügyminisztérium tárgyalt a felekkel.

Die Welt

Nincs könnyű dolga a német liberálisok egyik korábbi vezetőjének, aki évtizedek óta dolgozik a jó magyar-német kapcsolatokért, tekintve Orbán tekintélyuralmi politikáját. Így látja a helyzetet a konzervatív lap, amely még azon is eltűnődik, vajon Papke nem a magyar kormányfő német hangja-e? Az FDP politikusa 4 éve hagyta ott pártját, miután hasztalan próbálta azt a nemzeti-liberális kurzus felé terelni, ideértve, hogy a szabaddemokraták fogadják be azokat, akik nem pártolják a politikai korrektséget, a bevándorlás ügyében pedig kemény fellépést sürgetnek. Pedig sokáig az FDP parlamenti frakciójának vezetője volt Észak-Rajna-Vesztfáliában, ám összekülönbözött a párt elnökével. Két éve lett a Német-Magyar Társaság elnöke, de azt nem lehet mondani, hogy a pénzért csinálja, mert a tisztséget ingyen látja el. De láthatólag örömet szerez neki, hogy kritikusainak ellenfelét szolgálja. Mint ismeretes, az EU egyre-másra bírálja Orbánt a bevándorlókkal, illetve az ellenzékkel szembeni bánásmódért. Papke a Twitteren keresztül hétről hétre élesebb hangú üzeneteket küld a világnak. Pl. hogy Magyarország elutasítja a tömeges németországi bevándorlást, mert a keresztény-napnyugati Európát védelmezi. Ezzel párhuzamosan dicséri a magyar irányvonalat, amiért az férfi és nő kapcsolataként ragaszkodik a házasság fogalmához és erősebben kötődik a keresztény értékekhez. Kerüli ugyanakkor, hogy Orbánt megemlítse, vagy méltassa. Természetesen üdvözlendő, ha valaki ápolja a két ország közti barátságot. De mégis szembeötlő, hogy itt egy liberális egy illiberális demokrácia mellett lép fel. És nem túl durva-e, amikor úgy állítja be, hogy Magyarország boldog, Németország viszont csődöt vallott?

Washington Post/AP

Magyarországon a roma gyerekek számára sokszor megoldhatatlan feladatot jelent a távoktatás, mert a családok anyagi viszonyainál fogva egyszerűen nincs számítógépük, okos telefonjuk, vagy internet előfizetésük. Ezt tapasztalta a tudósító Bódvaszilason, ahol igen sok hátrányos helyzetük roma él. Olyannyira, hogy nem egy esetben még írószerre sem futja nekik. Ezek után értelemszerűen lemaradnak a tanulásban. A járvány épp ezért különösen keményen érintett sok ezer roma családot, amelyek már korábban a társadalom szélére sodródtak. A ragály miatt azután még a maradék felnőttek is elvesztették állásukat, így ezek az emberek csak még nagyobb nyomorba sodródtak. Egyesek már saját csekély értékeiket adják el, pl. a telefonjukat, hogy legalább valamennyi ennivalót tudjanak venni. Egy amerikai nonprofit szervezet tavaly nyári felmérése szerint a magyar roma háztartások 41 százalékban van mind vezetékes, mind mobil internet, 13 %-nál viszont egyik sincs. Különösen hátrányos helyzetben vannak azok, ahol a szülők vagy idénymunkásként, vagy napszámosként dolgoznak, mert egyrészt elestek a munkalehetőségtől, másrészt pedig az állam nem segít ezeknek az embereknek. Nekik nem jár munkanélküli segély, vagy bértámogatás, mondja Víg Dávid az Amnesty Internationaltől. Bódvaszilason az önkormányzat hétfőtől péntekig naponta egyszer meleg ételt az iskoláskorú gyerekeknek. De több család küszködik, hogy elegendő élelmiszer jusson az asztalra.

FT

A Nyugat egysége nélkül nem lehet engedményekre kényszeríteni Oroszországot, miközben a kelet-ukrán határ mellett végrehajtott hatalmas csapatösszevonások egész Európa biztonságát fenyegetik – írja a vezércikk. A nyugati politikusok ugyan tiltakoznak, de hogy mit mondanak és tesznek, az meghatározhatja, hogy Putyin meddig mer elmenni. Ezalatt Navalnij súlyos betegen fekszik egy börtönkórházban, miután már három hete éhségsztrájkol. A mára meghirdetett rokonszenv tüntetésre fél millióan jelentkeztek. Az esemény párt órával követi, hogy az elnök elmondja beszédét az ország helyzetéről. De ami Ukrajna mentén történik, az egyáltalán nem csupán arra szolgál, hogy elterelje a figyelmet az ellenzéki vezető ügyéről, illetve a gazdasági helyzet okozta elégedetlenségről. A Kreml feltett szándéka, hogy meggátolja Kijev nyugati integrációját. Hogy az államfő mire készül, azt csak ő és belső köre tudja. Ám Oroszország már megmutatta, hogy a kardcsörtetésen túl kész az erő alkalmazására is – Európában. Válaszként a nyugati demokráciáknak világos és következetes üzeneteket kell megfogalmazniuk és nem szabad kétséget hagyniuk tetteik felől sem. Nagyon fontos, hogy az Atlanti-óceán mindkét oldalán tegyék egyértelművé: súlyos következményekkel jár, ha támadás éri Ukrajna szuverenitását. Ebbe beleértendő, hogy hajlandóak védelmi fegyvereket is szállítani az ukrán kormánynak. A NATO-nak pedig növelnie kell elrettentő erőit Délkelet-Európában. Továbbá nem szabad visszariadnia további gazdasági megtorló intézkedésektől sem. Az EU-nak meg kell kétszereznie erőfeszítéseit, hogy csökkentse függését az orosz energiahordozóktól, ami magában foglalja, hogy állítsa le az Északi Áramlat 2 utolsó szakaszának építését. Mert ha Nyugat komolyan meg akarja akadályozni, hogy Putyin lábbal tapodjon a nemzetközi játékszabályokon, akkor számolnia kell azzal, hogy ennek azért lesz ára.

N

1314584.jpg
 
Magyarországon a roma gyerekek számára sokszor megoldhatatlan feladatot jelent a távoktatás,
Ilyenkor ha már a kormány nem akar rajtuk segíteni akkor forduljanak a képviseleteikhez.
Valaki csak tud segíteni!
Nincs könnyű dolga a német liberálisok egyik korábbi vezetőjének
szembeötlő, hogy itt egy liberális egy illiberális demokrácia mellett lép fel. És nem túl durva-e, amikor úgy állítja be, hogy Magyarország boldog, Németország viszont csődöt vallott?
Mivel ha valaki liberális az elég nehezen lehet kirekesztő.
Persze mindez a demokrácia alapjain kell hogy történjen.
Hollandia diplomáciai úton tiltakozott, mert a magyar kormány az egészségügyi vészhelyzetre, illetve a nemzetbiztonságra hivatkozva megakadályozta, hogy a bécsi Vienna Insurance Group megvegye az Aegon magyarországi, illetve kelet-európai érdekeltségeit.
csupán egy nappal korábban látott napvilágot az a jogszabály, amelyre hivatkozva a belügyi tárca meghiúsította a tranzakciót,
Ez már errefele így működik...
 
> Ilyenkor ha már a kormány nem akar rajtuk segíteni akkor forduljanak a képviseleteikhez.
Ez komoly ötlet??? Amikor a romák felzárkóztatására szánt pénznek nyoma veszett!

> Valaki csak tud segíteni!
Valaki???? Azzal kell számolni, hogy valaki megoldja, amit a kormánynak kellene!
 
> Ilyenkor ha már a kormány nem akar rajtuk segíteni akkor forduljanak a képviseleteikhez.
Ez komoly ötlet??? Amikor a romák felzárkóztatására szánt pénznek nyoma veszett!

> Valaki csak tud segíteni!
Valaki???? Azzal kell számolni, hogy valaki megoldja, amit a kormánynak kellene!
Nem tudom hogy nyoma veszett volna bármely felzárkóztatásra adott pénznek. Arra céloztam hogy nem mindig a kormányhoz kell szaladgálni hisz ezért vannak a helyi , kisebbségi képviselők ha ők nem tudják megoldani majd fordulnak feljebb.
A kormány megtette a dolgát csak végre kellene hajtani de, jobb egy irodában üldögélni.
 
Mondjuk Mo-t szapulni a sajtószabi miatt, mikor ott van Amerika, ahol minden eddiginél brutálisabb véleménykontroll van...

Amerikában mindkét oldalnak (bár hihetetlen elavult mindent 2 nagy dobozba rakni) - bőven van PÉNZE komoly nézettségű országos médiát (TV-t, rádiót, közösségi hálózatokat stb.) fenntartani.

Magyarországon nincs. Mindegy, hogy azt mondasz amit akarsz, ha nem jut el az emberek legnagyobb részéhez.

Magyarország top 100 leggazdagabbja 10 év alatt lecserélődött, 90%+ egyetlen párthoz közeli lett (szinte minden a kommunizmusra emlékeztet).

Sok sikert egy TV működtetéséhez, vagy országos rádiófrekvenciához jutáshoz; ha nem az folyik a te fürdőszobádban mint a többi csapból.

.
 
Amerikában mindkét oldalnak (bár hihetetlen elavult mindent 2 nagy dobozba rakni) - bőven van PÉNZE komoly nézettségű országos médiát (TV-t, rádiót, közösségi hálózatokat stb.) fenntartani.

Magyarországon nincs. Mindegy, hogy azt mondasz amit akarsz, ha nem jut el az emberek legnagyobb részéhez.

Magyarország top 100 leggazdagabbja 10 év alatt lecserélődött, 90%+ egyetlen párthoz közeli lett (szinte minden a kommunizmusra emlékeztet).

Sok sikert egy TV működtetéséhez, vagy országos rádiófrekvenciához jutáshoz; ha nem az folyik a te fürdőszobádban mint a többi csapból.

.
De egyelőre Mo-n még nem ér véget egy pályafutás azért, mert valaki ír valamit a twitteren, vagy mond a tévében, ami nem elég PC vagy éppen ellentétes a jelenlegi politikai szelekkel. Amerikában igen.
 
De egyelőre Mo-n még nem ér véget egy pályafutás azért, mert valaki ír valamit a twitteren, vagy mond a tévében, ami nem elég PC vagy éppen ellentétes a jelenlegi politikai szelekkel. Amerikában igen.

Nem, mert el sem kezdődhet.
(az előbb írtak kikerülhetetlen következménye)


Amerikában igen.


Ha megnézed, 10+ éve nem vitáztam online; nem vezet sehova (egy 14 éves hitvallásán is nehezen változtatsz, hát még..);
de a kedvedért nagyon rövid időre most kivételt teszek.


Jöjjön hát a névtelen ujjgyakorlat:

Amerika: gondolom nem a pedofilokra, erőszaktevőkre, vagy (pl.-ul egy-egy félreinformált coult nevében) gyilkosokra célzol, hanem a "cancel culture"-ra - amit mindenre rá lehet húzni akár vélt akár valós.

Kérlek sorold fel azon embereket kiknek "véget ért a pályafutásuk" és vesézzük ki őket egytől egyig - a becsületed kedvéért, mert enélkül az érveid súlytalanok.


____________

Mielőtt elkezdenénk a szép, de legalább hosszúnak ígérkező párbeszédet; jelzem, almát hasonlítunk össze űrrepülővel:

Magyarország ma (alma) =
Kommunizmus. 1 hivatalosan szponzorált vallás - ott is kivételekkel, lehetőleg ha imáidba foglalod az 1 pártot is.
Ha már - vasárnapi templom MELLETT - esetleg NGO-kat támogatsz, vagy megkereszteled a nagyvezér gyermekét, majd esetleg kritikával illeted - a párt ellensége leszel
.
Jó kommunistaként a barátság elmélyítése a többi kommunista elnyomó országgal - Kínától, Oroszországon keresztül Vietnámig.

Amerika ma - nem sokáig (űrrepülő) =
Rosszul működő kapitalizmus. Kezdik azt hinni, hogy Kína kommunizmusára kommunizmus a válasz (nem).
Hivatalosan nincs dörgölőzés a fenti és egyéb kommunista országokkal, sőt.


Szemléltetésnek, hogy mit hasonlítasz össze mivel:


Screenshot_1.png

 
Nem, mert el sem kezdődhet.
(az előbb írtak kikerülhetetlen következménye)

Ha megnézed, 10+ éve nem vitáztam online; nem vezet sehova (egy 14 éves hitvallásán is nehezen változtatsz, hát még..);
de a kedvedért nagyon rövid időre most kivételt teszek.


Jöjjön hát a névtelen ujjgyakorlat:

Amerika: gondolom nem a pedofilokra, erőszaktevőkre, vagy (pl.-ul egy-egy félreinformált coult nevében) gyilkosokra célzol, hanem a "cancel culture"-ra - amit mindenre rá lehet húzni akár vélt akár valós.

Kérlek sorold fel azon embereket kiknek "véget ért a pályafutásuk" és vesézzük ki őket egytől egyig - a becsületed kedvéért, mert enélkül az érveid súlytalanok.


____________

Mielőtt elkezdenénk a szép, de legalább hosszúnak ígérkező párbeszédet; jelzem, almát hasonlítunk össze űrrepülővel:

Magyarország ma (alma) =
Kommunizmus. 1 hivatalosan szponzorált vallás - ott is kivételekkel, lehetőleg ha imáidba foglalod az 1 pártot is.
Ha már - vasárnapi templom MELLETT - esetleg NGO-kat támogatsz, vagy megkereszteled a nagyvezér gyermekét, majd esetleg kritikával illeted - a párt ellensége leszel
.
Jó kommunistaként a barátság elmélyítése a többi kommunista elnyomó országgal - Kínától, Oroszországon keresztül Vietnámig.

Amerika ma - nem sokáig (űrrepülő) =
Rosszul működő kapitalizmus. Kezdik azt hinni, hogy Kína kommunizmusára kommunizmus a válasz (nem).
Hivatalosan nincs dörgölőzés a fenti és egyéb kommunista országokkal, sőt.


Szemléltetésnek, hogy mit hasonlítasz össze mivel:


Csatolás megtekintése 1790728
A mondanivaló lényegét tökéletesen osztom.

De, a felsorolt országokban nincs kommunizmus. Sehol nincs kommunizmus a világban.
Aki ezt mondja a saját országáról (Kína), ezt állítja, szerintem teszi ezt azért, hogy a tömegeknek tessen, nyilván politikai tőkét igyekszik kovácsolni ebből a rossz helyzetben élők körében.

A kommunizmus olyan társadalmi rend, amit nem lehetett, és nem is lehet megvalósítani.

Orbánék társadalmi rendje sem kommunizmus.
Orbán kapitalizmust épít, mégpedig abból a fajtából, ahol egyre inkább megregulázzák azt, akinek ez nem tetszik, s erre a megélhetését használják fel, vagyis úgy szorítják sarokba, hogy lehetőleg ne legyen más választása, mint mindenre igent mondani, különben repül, plusz egy komoly gépezettel találja szemben magát, ami akár a teljes ellehetetlenítést is "szívesen" magára vállalja.

Ez hamarabb személyi kultusz, hamarabb diktatúra - semmiképpen nem a ploretariátus győzelme a kizsákmányoló tőkésosztály fölött, akiknek ezzel a kizsákmányolással szemben joguk van, akár erőszakkal is, fellépni.

Orbánéknál még sajtó szinten sincs szó a néptömegek érdekeiről - legfeljebb annyira, hogy a csüngőhasú miniszterelnökünk abban tetszeleghessen, hogy majd ő megvéd minket mindentől, még magunktól is, ha szerinte rosszat akarunk.
 
A mondanivaló lényegét tökéletesen osztom.

De, a felsorolt országokban nincs kommunizmus. Sehol nincs kommunizmus a világban.
Aki ezt mondja a saját országáról (Kína), ezt állítja, szerintem teszi ezt azért, hogy a tömegeknek tessen, nyilván politikai tőkét igyekszik kovácsolni ebből a rossz helyzetben élők körében.

A kommunizmus olyan társadalmi rend, amit nem lehetett, és nem is lehet megvalósítani.

Orbánék társadalmi rendje sem kommunizmus.
Orbán kapitalizmust épít, mégpedig abból a fajtából, ahol egyre inkább megregulázzák azt, akinek ez nem tetszik, s erre a megélhetését használják fel, vagyis úgy szorítják sarokba, hogy lehetőleg ne legyen más választása, mint mindenre igent mondani, különben repül, plusz egy komoly gépezettel találja szemben magát, ami akár a teljes ellehetetlenítést is "szívesen" magára vállalja.

Ez hamarabb személyi kultusz, hamarabb diktatúra - semmiképpen nem a ploretariátus győzelme a kizsákmányoló tőkésosztály fölött, akiknek ezzel a kizsákmányolással szemben joguk van, akár erőszakkal is, fellépni.

Orbánéknál még sajtó szinten sincs szó a néptömegek érdekeiről - legfeljebb annyira, hogy a csüngőhasú miniszterelnökünk abban tetszeleghessen, hogy majd ő megvéd minket mindentől, még magunktól is, ha szerinte rosszat akarunk.
Igen ő a jóságos nagybácsi szerepet játssza , aki ha kell jutalmaz ha kell megiszik egy sört a haverokkal, húsvéti sonkát főz ez a szerepkör tökéletesen áll neki.
Ja hogy sokaknak nem tetszik? De, még többeknek bejön hogy meddig?...
 
Igen ő a jóságos nagybácsi szerepet játssza , aki ha kell jutalmaz ha kell megiszik egy sört a haverokkal, húsvéti sonkát főz ez a szerepkör tökéletesen áll neki.
Ja hogy sokaknak nem tetszik? De, még többeknek bejön hogy meddig?...
A többségnek nem tetszik, ezt bizton állíthatom.

Csak a-nekem-ez-nem-jön-be csoportból vannak opportunisták is, akik azt mondják: jön a következő garnitúra, s mit ígér?
Adóemelést bizonyos jövedelem felett? Na, nem. A kórházak más gazdasági alapon való működtetését, betegbiztosítást? Na, nem. Nyugdíjmegtakarítási rendszert? Na, azt sem!
S egyáltalán, kikre kellene szavaznia, hiszen nem is ismeri őket.
+ az állami média agymenései, pl. oltásellenesség, liberális, szabadelvű politika, melegek házassága, fura (lásd nem Németh Szilárd, nem Semjén, nem Kövér, nem Orbán, nem Tiborc - szóval, nem a legyet röptiben típusú igaz magyar) emberek jogainak biztosítása, eus jog "uralma" a "nemzeti" jog felett, stb., stb., stb.
Tudják, lopnak, de maradjanak inkább ezek.
S a "kedvenc" indokom: ezek már megszedték magukat, akkor hátha elég lesz már nekik.

Jó párszázezer ember gondolkodik így.
Sajnos.
 
Ezt vajon hányan olvassák:

"A főpolgármestrer a minimálbér emelésére, munkahelyvédelmi programokra, bértámogatásra költené az helyreállítási támogatást, és egyeztetést sürget a kormánnyal.

Karácsony Gergely szerint az unió támogatásával sokat jóvá lehetne tenni abból a kárból, amit a gazdasági válság okozott a magyaroknak. A főpolgármester a Facebook-oldalán közzétett posztban bírálta a kormányt, amiért – Gulyás Gergely nyilatkozata alapján – csak a vissza nem térítendő uniós támogatásra nyújtana be tervet, vagyis több mint 3 ezer milliárdtól fosztaná meg az országot. A politikus szerint az, hogy mindeközben a kormány 1000 milliárdos hitelt vesz fel Kínától a Fudan egyetem és a Budapest-Belgrád vasútvonal, Oroszországtól pedig 3600 milliárdot Paks 2 finanszírozására, az ország elárulása és a válság miatt bajba jutottak cserbenhagyása.
Karácsony Gergely céljaiban rossz, kidolgozatlan kontármunkának tartja a kormány Helyreállítási Tervét, amely csak keveseknek segít, és amellyel megint az oligarchák járnak jól. A főpolgármester szerint – ahogy más uniós tagállamokban, úgy Magyarországon is – lehetne ebből az európai segítségből
- minimálbért emelni,
- a lakhatási költségeket érdemben csökkenteni,
- bértámogatást adni, szociális segítséget nyújtani,
- munkahelyvédelmi programokat finanszírozni,
- képzéseket támogatni,
- kedvezményeket nyújtani a vállalkozások talpraálláshoz.

„Főpolgármesterként is azt vallom, hogy az európai Helyreállítási Alapból járó pénz 90 százaléka a vidék támogatását kell szolgálja. Tehát nem csak a budapesti terveinkért lobbizok, bár azokból egyetlen egyet sem fogadott be a kormány.” – írja Karácsony Gergely a bejegyzésében.
A városvezető szerint tehát lenne mit megbeszélni "arról, hogyan lehetne jól, okosan, a többség és a gazdasági válság miatt bajba jutott emberek és vállalkozások hasznára felhasználni az Európai Uniótól Magyarországnak járó hatalmas, közel 6000 milliárd forintnyi támogatást."
A terv benyújtásáig még van néhány nap hátra, Karácsony Gergely azt írta a posztjában, hogy továbbra is készek állnak a kormánnyal való egyeztetésre."

De mi azért itt (remélem) többen emlékszünk arra a kommunikációra, hogy a Gyurcsány-kormány az IMF-hitellel "eladósítja" az országot ...

De azóta is csak mondja, mondja:
1619360927635.png


4600 milliárd forint hitel - hogy ne gondolnám, hogy akik fideszes oldalon még tapsikolnak, azok elég komolyan ... na, jó, nem írom le, de csak a fórum kedvéért.
 
Utoljára módosítva:
No, hát ezért lenne szükség szabad közmédiára, hogy mindenki elmondhassa a véleményét, ne csak Orbánék azt: "Mikor mi előnyös nekik."

Ezt nem biztosítják.
Ezért nem szabadok a választások, mert nem kapnak az emberek esélyt sem, hogy mérlegeljenek.
Ezért nem legitim Orbánék hatalma, mert mindennek elnyomják a hangját, ami ellentmond az ő fantasztikusságuknak.

Azt játssza, hogy harcol, pedig csak visszaél a hatalmával.

Ehhez nincs joguk.

(Az már más kérdés, hogy a fent említett 4600 milliárdos hitel szinte minden szerződése titkosított. Ennyit arról, hogy "minden magyar embernek alkotmányos joga, hogy megtudja..." , s a fizetett kórusról, miszerint Gyurcsány hazudott.
Orbán meg hazudott, s azóta is folyamatosan hazudik. S eteti, azt, aki etethető. S ők megeszik.
Újra és újra kérdezem: mit gondoljak arról, aki ezt "megeszi"?
A támogatóit nézi le ezekkel az aljas hazugságokkal.)
 
Utoljára módosítva:
Ez szomorúan hangzik, ha jól értelmezem.
Csak egy példa. Az amerikai elnök népirtásnak nevezte a törökök örmények elleni irtó hadjáratát. Ez több netes portálon volt hír. A reakciók : a kormány ellenes oldalakon támogatják az ötletet míg a kormányközeliek pedig támadják az elnököt. Vagyis nem hírt minősítik hanem a hírhozóját. Hidd el ha putyin tenné ezt akkor nem így lenne.
 
Mindig lesz, aki másképp gondolkodik, de éppen az lenne a sajtó dolga, hogy tényeket mutasson, s ne érdekeket szolgáljon ki.

Egy ország miniszterelnöke (már ez megkérdőjelezhető a gyakorlat alapján) pedig de pláne középen kell álljon, függetlenül a pártja világnézetétől, s biztosíték kell legyen, hogy mindenki szóhoz juthat.

Ha a kirekesztést, a hazugságot támogatja, sőt, mindezt közpénzből, akkor azonnal le kellene váltani, s nem tapsolni hozzá, mert méltatlanná vált az országos tisztségre.
Aki a hazugságot, az erőszakosságot pártolja, és nem érzi azt, hogy megbicsaklik az erkölcs, ott komoly baj van.

Jókaitól, direkt.

1619374190092.png
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!
ametiszt99 wrote on boyocska's profile.
Szia,nem tudom,hogy megoldódott e a Bauer Barbara könyvvel kapcsolatban a problémád,de feltettem a könyvet ide:
Ne haragudj,de nem vettem észre hamarabb az üzenetedet:):)
ametiszt
Vasas István wrote on kukta's profile.
Kedves Árpád !

Nagyon boldog névnapot kívánok !

Áldott , boldog Húsvéti Ünnepet is kívánok !

Jó egészséget kívánva üdvözöl v.pisti .

Statisztikák

Témák
38,117
Üzenet
4,798,940
Tagok
615,575
Legújabb tagunk
nagykata71
Oldal tetejére