Szakértői jelentés a jemeni jogsértésekről – az ENSZ felelősségre vonást sürget

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2020 Szeptember 11.

Melitta - 2020 Szeptember 11, 01:02
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Kémek, ápolók, őrök és egy harci kommandó tagjai lettek azokból a tinilányokból, akiket a jemeni polgárháborúban vetettek be. Több mint harminc olyan esetet dokumentáltak, amikor 13 és 17 év közötti lányokat kényszerítettek a seregbe, ami különösen furcsa az ultrakonzervatív Jemenben. Közülük tizenkettő ellen valószínűleg nemi erőszakot is elkövettek.

  Ezt tartalmazza az a szakértői jelentés, amelyet a z ENSZ Emberi Jogi Tanácsának megbízására készítettek a 2014-ben indult háborúban elkövetett jogsértésekről. A világszervezet szerint most –.


  A szemben álló felek továbbra sincsenek tekintettel a nemzetközi jogra, a jemeni emberek életére, méltóságára és jogaira, miközben külföldi államok - köztük Nagy-Britannia, Kanada, Franciaország, Irán és az Egyesült Államok - folyamatos fegyverszállítással állandósítják a konfliktust

  - olvasható a most nyilvánosságra hozott dokumentumban, amely a háború elszenvedőinek több mint 400 beszámolóján alapul.

  Leírják, hogy a jemeni gyerekek milyen sokat szenvedtek attól, hogy megtagadták tőlük alapvető emberi jogaikat, köztük a tanuláshoz való jogot, és ehelyett a harcolók közé kellett állniuk, ahol a legkülönbözőbb módokon erőszakoskodtak velük.

  [​IMG]
  Alultápláltságtól szenvedő 10 hónapos jemeni gyermek édesanyjával Hadzsaj tartományban található Abs táborban 2020. szeptember 3-án
  Fotó: Essa Ahmed / AFP
  Az ENSZ-csoport 259 olyan esetet dokumentált, amelyben gyerekeket fegyveres harcra kényszerítettek az ellenségeskedő felek. Az Irán támogatta, síita húszi lázadók már hétéves korukban elrabolták vagy elraboltatták a fiúkat az iskolákból, szegénynegyedekből és táborokból, vagy megvették őket szüleiktől.

  A szakértőket tavaly és az idén már nem engedte be Jemenbe a szaúdi vezetésű nemzetközi katonai koalíció, holott az elvben a nemzetközileg elismert szanaai kormány szövetségese. Ennek az is az oka lehet, hogy a három tényfeltáró szerint a jemeni konfliktusban egyik fél sem ártatlan, mindegyik súlyosan sértette az emberi jogokat, sőt esetenként háborús bűncselekményt is elkövettek. Kamel Dzsendubi, a csoport vezetője hangsúlyozta, hogy ez nem hagyható annyiban.

  A nemzetközi közösségnek felelőssége van abban, hogy véget vessen az elkövetők büntetlenségének, és nem szabad szemet hunynia a jemeni jogsértések felett. A súlyos bűncselekmények elkövetőit a Nemzetközi Büntetőbíróság elé kell állítani.
  wolfy
   

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2020 Szeptember 11.

  1. setni
   setni
   Viszik a fegyvereket és azokat valakiknek használniuk kell.
   Ha nem a nyugat akkor kína.
   Ensz felelősségre vonást sürget= vicc.
  2. 28657
   28657
   ekkora népszaporulattal, még jó hogy nem Európa kell nekik
   [​IMG]
  3. setni
   setni
   Akkor mit kell csinálnunk?
   Semmit? Hagyni hadd írtsák ki egymást és éhezzenek?
   Segítséget vinni nekik?
   Befogadni több ezret?
  4. 28657
   28657
   minden nap tízezrek halnak éhen, ilyen a világ ... miért kellene nekünk megoldani ezt a problémát? Ha ők nem terveznek csak szaporodnak az ő dolguk. Teljesen más egy természeti csapás utáni segítségnyújtás, vagy segíteni a bajbajutottakat ... de akinek ez az életformája, ehhez szokott ez a természetes, azzal nincs mit kezdeni.
   Utoljára módosítva: 2020 Szeptember 11
  5. setni
   setni
   Ott vannak a leszboszi menekültek...leégett a táboruk.
   Horst Seehofer német belügyminiszter péntek délelőtt bejelentette: a moriai menekülttábort elpusztító tűzvész után Németország 100-150 kísérő nélkül érkező fiatalkorú menekültet fogad be, de a legfontosabbnak a helyszínen nyújtott segítséget nevezte - írja a 24.hu a német Spiegel nyomán.
  6. 28657
   28657
   ez van, senki nem akarta elszállítani az illegálisan érkező migránsokat a táborból, a görög lakosok hiába tiltakoztak, követelték a jogaikat ... sajnos így oldődott meg a probléma. Először nem égett le teljesen, másodjára is kigyulladt.
   Sajnos ma harmadjára is kigyulladt és teljesen leégett.
   Utoljára módosítva: 2020 Szeptember 11
  7. setni
   setni
   Vagyis az a megoldás ha nem lehet igazad akkor nyúljunk az erőszakhoz?
   Ezt kivetíteni más tiltakozásokra az elég nagy zűrzavart okozna.
  8. deciso
   deciso
   (a magyar hír betehetősége miatt idéztelek)
   Itt off de életünkben nem.

   Hamis felhatalmazottságra ott a botcsinálta felhatalmazás Magyarországon A nemzeti konzultáció kérdőíve:

   Leleplezték a nemzeti konzultációt: 25 órányi videót tett fel valaki a Youtubera arról, ahogy egy robot válaszolgat a kérdésekre
   Egy „Nerbot” nevű felhasználó 18 darab, összesen 25 órányi videót töltött fel a Youtubera, melyen az látható, hogy valamilyen automatizmus hamis nevekkel, véletlenszerű válaszokkal tölti ki a kormány nemzeti konzultációjának legutóbbi online felületét.

   Persze ez csak az ellenség a kormány ellenzők hamisítása, mondanák a pengősök és Bayer félék.. hogyne persze csakis .Minden hazugság mi lelepleződött nem?
   Utoljára módosítva: 2020 Szeptember 12
  9. 28657
   28657
   itt nem válik be a pizzicato ... deciso, az határozott nem sejtelmes, tudálékoskodó ... "valaki" "valamilyen" ....
   El sem tudom képzelni mi lenne az értelme az egésznek ... a kormány csinál egy közvéleménykutatást (nemzeti konzultáció), ha nem lenne kíváncsi az eredményre nem költene rá pénzt, mire lenne jó a fiktív válasz?
   Az érthető, hogy az ellenzék kilopkodja a postaládákból a kérdőíveket, így akadályozza a felmérést.... sőt az is elképzelhető, hogy ilyen fiktív válaszokkal akarja befolyásolni a felmérést.
   Utoljára módosítva: 2020 Szeptember 12
  10. jöttment
   jöttment
   100 - 150 éve a te felmenőidnek is ez volt "az életformája". És éppenséggel lehetne vele mit kezdeni. A gazdasági fejlődés, a nők iskoláztatása, munkavállalásuk támogatása, az egészségügy támogatása (kisebb gyermekhalandóság) automatikusan szaporodáscsökkenést idéznek elő (és idéztek is elő a múltban), olyannyira hogy a "hozzánk hasonló fejlett :)" országok már-már azon törik a fejüket, hogyan lehetne ezt a csökkenést megállítani.
   Az biztosan nem segít, ami felett oly nagyvonalúan átsiklottál egy kis demagóg hangulatkeltés kedvéért, hogy aszongya "... miközben külföldi államok - köztük Nagy-Britannia, Kanada, Franciaország, Irán és az Egyesült Államok - folyamatos fegyverszállítással állandósítják a konfliktust"
   Utoljára módosítva: 2020 Szeptember 12
  11. 28657
   28657
   tévesek a nézeteid ... csak nézz szét a környezetedben, biztosan találsz népcsoportokat amelyek együtt élnek évszázadok óta, ugyanazon ország területén, ugyanolyan munkafeltételek, orvosi ellátottság mellett és mégis teljesen más az életfelfogásuk, életmódjuk, mind a szaporulatot, a munkához való hozzáállást nézve...egyszerüen mások az igényeik.
   sidavoq kedveli ezt.
  12. jöttment
   jöttment
   tévesek a nézeteid, próbálj ne a szomszédodban kísértő 2 szem Gazsi és Dzsennifer után általánosítani, hanem tágabb összefüggésekben általános tendenciákat értelmezni

Megosztás