Szaki a házkörül pl festés,tapétázás stb

jozsefmark

Állandó Tag
Állandó Tag
A szerelőm szerint a mostani gépek hatékonysága meg sem közelíti a régi gépekét.A régebbit pedig még lehet javítani ./csak jó és megbízható legyen a szerelő/
 

Janny

Állandó Tag
Állandó Tag
Nekem apám Szobafestő-mázoló-tapétázó minősített iparos volt anno régesrégen.
Tőle megtanultam sok mindent, és most eljött az ideje, lassan tapétáznom kellene... Konkrétan a tetőtér ahol lakom, belülről pozdorjával lett burkolva, és nagyon ronda. Erre akarok valami jó tapétát felrakni, lehetőleg egyszínűt, esetleg meszelhetőt vagy hasonlót, pont azért, hogy a pozdorjatáblák érintkezésénél levő eltéréseket, meg a nagy repedéseket ki tudjam egyenlíteni.

Valakinek van ötlete, milyen tapétát lenne érdemes fára felrakni, ilyen körülmények közé?
 

mariann82

Állandó Tag
Állandó Tag
Szintén nő vagyok,teljesen egyetértek az előttem szólóval,tapétában csak a fűrészporos...
Nálunk a plafonon voltak repedések,betapétáztuk fűrészporos tapétával,és szép fehér színűre festettük.Eltűntek a repedések,próbáljátok ki!Igaz nehezebb a plafonra feltenni,de megéri!
Sok sikert!:D
 

Katka 46

Állandó Tag
Állandó Tag
No akkor egy kertészeti kérdéssel meg is nyitnám a dolgot.
A kertemben egy vakond garázdálkodik, és sehogy nem tudom rábeszélni, hogy ne az én füvemet tegye tönkre, menjen inkább a szomszédba:)
Próbálkoztam elektromos riasztóval, de le se sz...ta. Próbáltam füstgyertyával, másnap kiturta és most az udvarban több mint 25 vakondtúrás éktelenkedik.
Tud valaki valamilyen módszert, amivel érdemes lehet próbálkozni?
:confused:
Szia!
Van valami növény, a nevét sajnos nem tudom, ami "elriasztja". A levele hasonlít a dohányéra, csak olyan bordós szinű, a virágja pedig tűzpiros. A füved mellett szerintem még jól is mutatna....
 

Katka 46

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
A minap láttam a tévében egy lakásfelújítási műsort. Nagyon megtetszett benne az, hogy sablonnal egy körbefutó mintát alakítottak a falra. Nincs valakinek ilyen sablon mintája???? Ez olyan "bambuszféle" volt, de engem bármilyen más is érdekelne...:)
 

bracsas

Állandó Tag
Állandó Tag
ha lesz idő, olvasgatom ezt a topicot is - még új vagyok. magamról csak annyit: festő még nem járt nálam, csak én festek, mázolok. parketta, kő lerakás is megy. mos a szigetelést szeretném kitanulni - hideg van:)
 

pirosmaci

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok, van valakinek ötlete, hogy a mészfestékkel festett színes falról a száradás után megjelenő foltokat hogy lehet eltüntetni?
 

Gyagnes

Állandó Silver Tag
Állandó Tag
Szia!
Van valami növény, a nevét sajnos nem tudom, ami "elriasztja". A levele hasonlít a dohányéra, csak olyan bordós szinű, a virágja pedig tűzpiros. A füved mellett szerintem még jól is mutatna....

A ricinus, a nárcisz és a császárkoronára is mondják, hogy vakondriasztó.


RicinusCommunis.jpg
1.jpg
csillaghagyma.jpg


Csilaghagyma - Az Andokból származó, télálló, fokhagyma illatú növény, melynek kettős haszna van. Kiváló fűszernövény, közkedvelt fokhagyma aromával, de nincs utána kellemetlen fokhagyma lehellet. Jól illik túróhoz, tzatzikihez, salátákhoz, pirítóshoz, sült húsokhoz. Cserépbe ültetve mindig frissen szedhető. A leveleit és virágait egyszerűen le lehet vágni. Egy szál Knofi virág olyan erős, mint egy gerezd fokhagyma. Második haszna a vakond és pocok elűzésében jelentkezik, ha kiülteti a növény a kertbe. A gyökerében található illóolajokat nem szeretik a rágcsálók, és fejvesztve menekülnek. Gyorsan szaporodik, és egyre nagyobb területen képez virágszőnyeget.
Napra, félárnyékba való. Február-májusban virágzik. Magassága: 10-25 cm. Az ibolyás csillaghagyma (Ipheion uniflorum) sűrű fűszerű töveket képez, levelei nyár végén elszáradnak, a növény visszahúzódik a hagymájába. Szaporítani magvetéssel, vagy a fiókhagymákról lehet. A visszahúzódott hagymákat nyár végén, vagy ősszel kell ültetni 4-5 cm mélyen. Talajigénye: jó vízáteresztő, inkább száraz vagy üde talaj, mely lehet akár savanyú kémhatású, akár meszes is.
Öntözésre nincs szüksége. Meg kell jegyezni, hogy hol van, hogy a visszahúzódás után véletlenül meg ne öntözzük a nyugalmi időszak alatt. A virágszín a halványkék mellett, lehet lila, mályvapiros, fehér is.

még néhány cikk a témában:

http://www.balintgazda.hu/aktualis-kert/majus/vakond-elleni-modszerek.html
http://www.balintgazda.hu/balint-gazda/tanacsok-videon/a-vakond-kerdes.html
 
Oldal tetejére