Szaktanácsadás - szakértés - tanfelügyelet II.

ladysla témája a 'Pedagógusoknak' fórumban , 2015 December 6.

Témaállapot:
Not open for further replies.
 1. t.s.

  t.s. Állandó Tag

  Köszönöm. Azonban az intézkedési terv már az intézményi önértékeléshez kapcsolódik, nemde.?Az önfejlesztési tervet pedig a vezetői önértékelés "zárásaként" készíti el az int. vezetője.
   
  kros kedveli ezt.
 2. heddaG

  heddaG Állandó Tag

  52. oldal 4.3.2.3. A vezetői önértékelés folyamata 9-10. pont
   
 3. Drungyus

  Drungyus Állandó Tag

  Jogos,ott a pont,de továbbra sem értem,hogy az értékelés eredményét hogy juttatja el s miért is várnak ilyet. Mert az értékelés akkor is on-line felületen történik és nem önálló doksiban. Képernyő fotókra ugye csak nem gondolunk. Miután végignéztem egy ilyen vezetői értékelés töltögetést, nem értem mire gondolnak. Az önfejlesztési terv eljuttatása oké.
   
  t.s. kedveli ezt.
 4. t.s.

  t.s. Állandó Tag

  TEljesen igazad van:), LEnne ebben az önértékelési folyamatban sok módosítandó rész....
   
 5. Gagamail

  Gagamail Állandó Tag

  Nálunk fordítva zajlott mindegyik folyamat. Először egy word dokumentumban dolgoztak (amely tartamazta az online felülettel meggyező értékelést) - közösen a vezetőség. Amikor ez készen volt, akkor töltötték ki (másol-beilleszt) az online felületet.
  Ebből a dokumentumból csináltak egy kivonatot a fenntartó felé is, aki, helyben hagyta, amit olvasott (nagy kegyesen). S ez után született meg a fejlesztési terv (mert a vezetői lezárása fejlesztési tervvel történik, a pedagógus öé. végén van önfejlesztési terv).

  Word dokumentumban dolgoztak pl. a vezetői és intézményi elvárásoknál is - így tudták elküldeni nekem azt, amit véglegesítettek (ez alapján változtattuk meg a felületen találhatót, ahol kellett).

  Az intézkedési tervhez fűzhet ... mit is? Hiszen meghatároznak mindent az intézmények számára, még azt is, honnan vegyél ragasztót a technika tantárgyhoz.
  A vezetőknek igen korlátozott döntési jogköre van, inkább csak számonkérhető felelősként tevékenykedik, s tisztelet a kivételnek, aki ezt emberi módra képes a kollégái felé is megvalósítani - a szakmaiság már rég lesöpörve, a hierarchia fontos az újkori feudalizmusban.
   
  lányos, gasape, BAJ és 1 másik tag kedveli ezt.
 6. kriszta0412

  kriszta0412 Állandó Tag

   
 7. kriszta0412

  kriszta0412 Állandó Tag

  Sziasztok! pilot mesterek megújító eljárása lesz .... 2020ban.....ezt valaki meg tudja nekem magyarázni??? Vagy csak egyszerűen minden szívatást ki kell állnunk? Dolgozom, azt hiszem tisztességesen, mint szaktanácsadó....:cool2:
   
 8. Drungyus

  Drungyus Állandó Tag

  Ez szerintem nem a szakértőknek, szaktanácsadónak szól. Nekem is van kollégám, aki pilotban lett mesterped, rajtuk tesztelték az mesterminősítést. Van programja, gondolom be kell mutatnia mit csinált azóta.
   
 9. Drungyus

  Drungyus Állandó Tag

  Kedves Gagamail!
  3:20 perc? Alszol is valamikor? :)
  Mi nem dolgoztunk wordbe, egyből a felületen készült a vezetői értékelés. Nincs leírva, hogy másképp kötelező. Nem lett elküldve a fenntartónak, majd csak az önfejlesztési terv lesz. Eddig se nagyon mozgatta meg a téma.
  De egyébként tényleg oly felesleges, utasítás végrehajtó, megvalósító vezetők vannak/kellenek ma, nulla mozgástérrel. Legalábbis nálunk a centrumban. S elárasztják a mai napig irdatlan mennyiségű papírmunkával, újra és újra ismétlődő táblázattal.
  Tudja a vezetőnk, mit kellene igazából másképp csinálnia, de egy élete van neki is.
  Nagyon egyetértünk :).
   
 10. pepeneje

  pepeneje Állandó Tag

  Nem nincs programja!!!! Mi nem programíró szaktanácsadók és szakértők vagyunk, és nem határozott időre kaptuk meg a mesterpedagógus minősítést és nem kell megvédenünk és bemutatnunk semmit.
  Sőt arról sem volt szó anno, hogy megújító eljáráson kell majd valaha is részt vennünk. De állok elébe.
  Lassan már nem is áll másból az életem, csak abból, hogy fogadjam az ellenőröket, ha van olyan hónap, hogy nem jön valaki, szinte hiányzik.
   
  anett5 kedveli ezt.
 11. banyaica

  banyaica Tag

  Kedves Kollégák! a következő problémába futottam bele: ped II. minősítés, tanító angol szakkolégiumi végzettséggel a kolléga az óralátogatáson 6. osztályban szeretne angol órát tartani. A felületen ált. iskolai tanárként van megjelölve a munkaköre. Ez így jogszerű foglalkoztatás? nem szeretném, ha egy utólagos ellenőrzés megsemmisítené az eredményt. Előre is köszönöm a válaszokat!
   
 12. nyár9

  nyár9 Állandó Tag

  Teljesen jogszerű. Az angol szakkollégiumi végzettségével 5-6. osztályban taníthatja az angolt, tehát itt tanár. Jól jelentkezett minősítésre, ha felső tagozatban szeretné tartani az óráit.
   
  kros kedveli ezt.
 13. Gudisz

  Gudisz Állandó Tag

  Igen, így van. 2016 óta vagyunk mesterped. Februárban kell jelentkeznünk, ha még írunk egy mesterpályázatot és az előző 5 évet bemutatjuk (védjük) akkor a jelenlegi " törvénybácsi" szerint végleg maradhatunk mesterped.
  Ha számolunk, eltelt 3 év és ismét portfóliózok. :):hurra:
  Ha még többet szeretnétek tudni, itt a blogom linkje: ;)
   
  GVA, anett5, BAJ és 1 másik tag kedveli ezt.
 14. Drungyus

  Drungyus Állandó Tag

  Kedves pepeneje! Félreértettél. Nekem van kolléganőm,aki pilotban lett mester és van is programja,amit azóta is csinál,mostmegújítja majd. De nem tart tőle,mert követhető és eredményes a megvalósítása.
  Békés,boldog,szeretetteljes ünnepeket kívánok!!
   
 15. pappica

  pappica Állandó Tag

  Ma két "riasztást" is kaptam, hogy "Tájékoztatjuk, hogy a minősítési látogatások beosztása, a szakértői megbízásával kapcsolatos adatok módosultak." Viszont semmi változást nem találok. Van ötletetek, hogy mi lehet? Esetleg nektek is mentek ezek a jelzések?
   
  gasape, kros és anett5 kedveli ezt.
 16. lányos

  lányos Állandó Tag

  AHHHA! Rám is a szívbajt hozták, pedig semmi változás
   
  gasape, kros és anett5 kedveli ezt.
 17. spiky

  spiky Állandó Tag

  Nálam két változás van: beírták az intézményi delegáltat, illetve kiutalásba került az útiköltségem.
  Két üzenetet kaptam!
   
  gasape és kros kedveli ezt.
 18. pepeneje

  pepeneje Állandó Tag

  Oké! Köszönöm! Így már tiszta!
  Nagyon Boldog Ünnepeket és kellemes pihenést kívánok!
   
  gasape, kros és Drungyus kedveli ezt.
 19. Gagamail

  Gagamail Állandó Tag

  :)
   
  Drungyus kedveli ezt.
 20. t.s.

  t.s. Állandó Tag

  christmas-1877237__340.jpg
  Kellemes ünnepeket és jó pihenést mindannyiótoknak.
   
Témaállapot:
Not open for further replies.

Megosztás