Szaktanácsadás - szakértés - tanfelügyelet II.

ladysla témája a 'Pedagógusoknak' fórumban , 2015 December 6.

Témaállapot:
Not open for further replies.
 1. Tamara69

  Tamara69 Állandó Tag

  Kedves Szakértők! A tanácsotokat kérném.
  Május 24-ről május 3-ra előrehozták a gyakornokunk minősítő vizsgáját. Ami alapállásban nem lenne gond, de március 18-án megműtötték. Elég komoly problémája van, nagyon nehezen gyógyul, rosszul van, és el van keseredve. A jelenlegi állapota szerint nem biztos, hogy addigra felépül... Lehet-e kérni a minősítés elhalasztását? Hol? Hogyan?
  Köszönöm!
   
 2. Lea60

  Lea60 Állandó Tag

  Kedves Tamara60! Nekünk is van,volt egy ilyen problémánk. A KIR-be egyébként is be kell vezetni tartós hiányzónak,látják ,akkor törlik.
  Azért egy telefon sem árt a területi POK-ba.
   
 3. Karikatúra

  Karikatúra Állandó Tag

  Gtszg megelőzött. Nekem pont ez volt az első kérdésem, hogy ha ő tavasszal - a jelentkezés időpontjában - nem dolgozott, akkor hogy tölthetett fel novemberben portfóliót?
   
  Gagamail kedveli ezt.
 4. anett5

  anett5 Állandó Tag

  Gyakornok nem csak tavasszal jelentkeztethető, hanem bármikor... Ha jól emlékszem...
   
 5. Gagamail

  Gagamail Állandó Tag

  Kedves Tamara!

  Van ilyen eset, bárkivel előfordulhat - jobbulást kívánok Neki!

  326/2013-as rendelet 11/B §

  "(3) * Ha olyan körülmény merült fel, amely a minősítő vizsga, a minősítési eljárás lebonyolítását akadályozza vagy veszélyezteti, a pedagógus, a minősítő bizottság elnöke, tagja, vagy az e személyeket foglalkoztató intézmény vezetője (e bekezdés tekintetében a továbbiakban együtt: érintettek) a körülmény tudomására jutásától számított öt napon belül köteles értesíteni az OH-t. Ha szükséges, az OH - az érintettekkel történő egyeztetést követően - módosítja a portfólióvédés, pályázat védése időpontját, a minősítő bizottság elnökének, tagjainak személyét, és erről haladéktalanul értesíti az érintetteket.

  (4) Ha a pedagógus neki fel nem róható okból nem tud részt venni a minősítő vizsga, a minősítési eljárás személyes részvételét igénylő eseményén, kérelmére az OH haladéktalanul új időpontot jelöl ki számára. E rendelkezés alkalmazásában fel nem róható ok minden olyan, a részvételt gátló esemény, körülmény, amelynek bekövetkezése nem vezethető vissza a pedagógus szándékos vagy gondatlan magatartására, illetve mulasztására. Az új időpont kijelölése iránti kérelmet az ok megjelölésével, az ok felmerülésével egyidejűleg, de legkésőbb az elmulasztott esemény napját követő nyolc napon belül lehet az OH részére benyújtani. Ha a minősítő bizottság vagy az OH azt állapítja meg, hogy a minősítő vizsga, a minősítési eljárás személyes részvételt igénylő eseménye a gyakornoknak, pedagógusnak felróható okból hiúsult meg, a minősítő vizsga, a minősítési eljárás sikertelennek minősül."

  Ha a 2. lehetőséget választjátok, mindenképpen csatoljon a kérelméhez orvosi igazolást (nem kell a teljes dokumentáció, csak amivel bizonyítja a műtétet, illetve esetleg a jelenlegi állapotot - orvosi véleményt arról, hogy az alapbetegségből, illetve a műtétből eredő szövődmények elhúzódó gyógyulása miatt javasolja .... ).
   
  Utoljára módosítva: 2019 Április 5
  Tamara69 kedveli ezt.
 6. Somi62

  Somi62 Állandó Tag

  Kedves Szakértők,
  Továbbra is a mesterelnöki kérdésem van. Készülök a helyszíni látogatásra és a problémám a következő: A felületen nincs jegyzőkönyvi dokumentum, de a felhasználói útmutató sem ír , ilyen jellegű elnöki feladatról. Ettől függetlenül , kell nekem a helyszínen valami dokumentumot, jegyzőkönyvet, feljegyzést készítenem legalább az intézmény számára , hogy ott voltunk és végeztük a dolgunkat , megtörtént a védés? Szerintem igen , mert mi van akkor ha valami van /nincs 85 % és elutasítjuk a pályázatot és panasz van emiatt , stb, stb, stb. Nem akarok túl bürokratikus lenni , de valami nyomának kell maradni a munkánknak ,legalább az intézményi irattárban. Mi a Ti elnöki gyakorlatotok?
   
 7. kaktusz68

  kaktusz68 Állandó Tag

  Nem kell jegyzőkönyv!
   
  Siry Tünde kedveli ezt.
 8. kaktusz68

  kaktusz68 Állandó Tag

  Kedves Kollégák!
  Érdekes kérdést kaptam ma, de nem igazán tudok rá válaszolni. Itt mindig van segítség, ezért kérem a ti véleményeteket is.
  Valóban meg lehet úszni egy vezetőnek a vezetői és az intézményi tanfelügyeletet több éven keresztül is? Tényleg elfogadható, hogy 2014 óta a négyedik munkahelyre pályázik (három ugyanabban a tankerületben). Minden 2. évben megpályázik egy másik intézményt, természetesen ugyanazzal a pályázati anyaggal, vezetői elképzelésekkel, csak az intézmény sajátosságait változtatja. Minden esetben kinevezték 5 évre, igaz nagy a hátszele. Az intézményeket az elmondás szerint "sorban tönkreteszi".
  A kolléga azt kérdezte, hogy rajta soha nem kérhető számon az ötéves program. Minden ellenőrzés alól kivonhatja magát? A minősítésről csak annyi a véleménye: 2022-ig kötelező, aztán ha valaki nem csinálja meg, akkor mi van. Ugysem fognak senkit kitenni, nincs pedagógus.
  Döbbenten álltam ez előtt. Én úgy gondolom semmilyen jogszabály nem tiltja, hogy valaki ezt megtegye. Így van?
   
  BAJ és t.s. kedveli ezt.
 9. anett5

  anett5 Állandó Tag

  Kedves Kaktusz 68!

  Pislogva olvastam soraid.
  A fenntartó felelőssége a kinevezés, azért a tantestület is nyilváníthat véleményt.
  Tanfelügyeletet a 2. ÉS 4. évben is kaphat a vezető, az intézmény .
  Az önértékelés pedig kötelező ezektől függetlenül .
  Ő sem lehet örökké ped1.. .
   
 10. fclaire

  fclaire Állandó Tag

  Nincs jegyzőkönyv, így semmit sem hagyunk az intézményben, nem töltünk fel semmit. Így lett a minősítés kitalálva.
   
  Siry Tünde kedveli ezt.
 11. Somi62

  Somi62 Állandó Tag

  Szerintem meg lehet úszni a tanfelügyeletet. Nálunk még egyik vezetőnek sem volt /intézményvezető, intézmény egységvezetőknek sem. Kapaszkodj meg , nem hogy tanfelügyelete , de még vezetői programja sincs egyik intézményegység vezetőnek sem. Valahogy itt ezek elmaradnak, se program , se választás semmi. Egyedül az intézményvezetőnek van programja és volt választása . Most már a 2. évben van, de még nem hallottam volna , hogy készülne ilyen megmérettetésre.
  Pedig nem ártana mert a vezetői módszereik nagyon elavultak, középpontban a munkatársak állandó megfigyeltetése a másikkal és jelentéstétel az irodában a iskolai hangulatról és azután pedig az érintettel való leszámolás a vezetői teammel vlaó társaságban, mint az 50-s években. Már elindult az elvándorlás a nevelőtestületből, de még senki nem figyelt fel erre a KLIK-nél.
   
  Siry Tünde, kaktusz68 és t.s. kedveli ezt.
 12. lányos

  lányos Állandó Tag

  Nem egyedi az eset...
   
  kaktusz68 kedveli ezt.
 13. t.s.

  t.s. Állandó Tag

  Somi lakóhelyén ezek a vezetői módszerek terjedtek el a vezetők körében:) . A fő cél a kiszemelt kolléga "megsemmisítése", ellehetetlenítése :-(
   
  Siry Tünde és kaktusz68 kedveli ezt.
 14. BAJ

  BAJ Állandó Tag

  Ne várjátok az intézményi tanfelügyeletet. Semmit nem számít. (Bocs a szakértőknek.) Az adatgyűjtés legfőképpen magától a vezetőtől van. A tanker csupa szépet és jót mond. A helyettesek vagy kimondják, amit gondolnak, vagy nem, esetleg azért, mert ők a vezetővel tartanak. Ugyanez vonatkozik a tantestület képviselőire is. Ha ki is mondják, azt kicsit burkoltan teszik (elvégre a főnökükről van szó, és a szakértők távozása után a kollégák még jó pár évig ezzel a vezetővel dolgoznak). A mi FŐNÖKÜNKRŐL kiderült, hogy ő a a világ legjobb vezetője. A vezetői tanfelügyeletből tudtuk meg. Amit nem tud megvalósítani, az azért van, mert mi kerékkötők vagyunk (mármint a tantestület). Rá a baloldali rész igaz teljes egészében. Szerintünk. A szakértők szerint a jobb oldal. Erről ennyit. :(
   

  Csatolt fájlok:

 15. Somi62

  Somi62 Állandó Tag

  Egyetértek . Én is kiszemelt kolléga vagyok . Legalább két ember végzi a megfigyelésemet . A héten a szemem láttára mentek be az irodába jelenteni, másnap már én is mehettem meghallgatni a bejelentés tárgyát. Képzeljétek , amikor kijöttek az irodából , akkor vettek észre és eltátották a szájukat. Jé, ez még nem ment haza ? Ott ül a nevelőiben. Egyébként én is elmenésen gondolkozom , érdeklődök erre , arra állás után.
   
  erakucko, t.s., Siry Tünde és 1 másik tag kedveli ezt.
 16. kaktusz68

  kaktusz68 Állandó Tag

  Sajnos amiket az elindított témámra írtatok az borzalmas.
  A legnagyobb gond, hogy egyre több ilyen vezetőről és "jelentő emberkéről" hallani. Aztán majd ők lesznek azok,akik a differenciáláskor az emeltebb bért fogják kapni.
  A legelkeserítőbb pedig, hogy a nevelőtestületek semmit nem tudnak tenni, még abban az esetben sem ha többség a jó oldalon áll. Ha a vezetőnek jó a hátszele, akkor sérthetetlen, azt tesz 30 - 50 neveővel amit akar.
   
 17. csakkerdezem

  csakkerdezem Állandó Tag

   
 18. csakkerdezem

  csakkerdezem Állandó Tag

  Minden szavaddal egyet értek, sajnos sok helyen így van ! Nem vezetők - főnökök , házon belül korlátlan hatalommal rendelkeznek.Tudjuk, ez személyiségtorzulást okoz náluk, megfelelniük csakis felfelé kell. Az "szakmai" elvárás csak a zökkenőmentes és gazdaságos működés. A kizsigerelt tantestületek további hajszolása, kijátszása egymás ellen a legsötétebb módszerekkel, megfigyelés, besúgás, jelentgetés -minden belefér ! A szőnyeg szélén lealázott pedagógus tud-e emelt fővel a tanulók közé menni, motiválni a gyerekeket, felelős munkát végezni..... Próbáld meg, már ez is elég, hogy célkeresztbe kerülj !
   
 19. Csipike2014

  Csipike2014 Állandó Tag

  Somi!
  Én szívesen fogadnálak az intézményembe! Nem tanító vagy véletlenül?:cool::dr_31:
   
  Karikatúra és kaktusz68 kedveli ezt.
 20. Somi62

  Somi62 Állandó Tag

  Köszönöm az együttérzést. Gyógypedagógus vagyok . Egy településen élünk ?
   
  hajthatatlan és Krémusz kedveli ezt.
Témaállapot:
Not open for further replies.

Megosztás