Szaktanácsadás - szakértés - tanfelügyelet II.

ladysla témája a 'Pedagógusoknak' fórumban , 2015 December 6.

Témaállapot:
Not open for further replies.
 1. Judy68

  Judy68 Állandó Tag

  Kedves Kros és Somi62! Nagyon köszönöm a válaszokat!
   
  kros kedveli ezt.
 2. kros

  kros Állandó Tag

  A 326-os nyári módosítása alapján számukra csak 1 év a gyakornokság.
  Sőt, korábban több helyen arról értekeztek, hogy a gyakornokok nem a következő év január 1-jén, hanem már szeptember 1-jén ugornának gyakornok->ped1 bérbe. Ez azonban egyelőre jogszabályban nem köszönt vissza, bár sokak szerint még lesz egy őszi kormányrendelet a pedagógusokra...
  Miután ezek a portfóliók azért nem doktori disszertációk, azt a megoldást a támogatom, amikor nemhogy halasztás, de akár azonnali feltöltés és minősítés van.
  Lássuk már be: minden halasztás teljesen ellentétes a gyakornok érdekeivel, hiszen a gyakornoki "bér" annyira alacsony, hogy az iskolatitkár többet keres náluk. Szóval inkább siettessünk.
   
  lányos, GVA, Verőce és 1 másik tag kedveli ezt.
 3. Gudisz

  Gudisz Állandó Tag

  Az útmutatóban vannak szempontok, ami alapján meg tudod írni.
   
  Gagamail, Kunika1, kros és 1 másik tag kedveli ezt.
 4. Datív

  Datív Új tag

  Kedves Kollégák! Egy kérdésem lenne az önértékeléssel kapcsolatban.
  38,5 év közalkalmazotti munkaviszonnyal rendelkezem ( pedagógus II. kategóriában). Szeretnék élni a nők részére jelenleg érvényben lévő kedvezménnyel, ami lehetőséget nyújt a 40 év munkaviszonnyal rendelkezők nyugdíjba vonulására. Ennek időpontja: 2021. 01. 01. Kérdésem a következő: kötelezhetnek-e a hátralévő 1,5 év folyamán pedagógus önértékelésben való részvételre.
  Előre is köszönök minden segítséget!
   
 5. ladysla

  ladysla Kormányos Fórumvezető Kormányos

  A mérvadó a mindenkori öregségi nyugdíjkorhatár. Jelenleg 65 év. A 40 év esetleges lehetőség csak.
   
  verocska60 és Gagamail kedveli ezt.
 6. Karikatúra

  Karikatúra Állandó Tag

  Kedves Datív!
  Az önértékelésre bármikor kötelezhetnek a nyugdíjba vonulás időpontjáig. Az már más kérdés, hogy ezzel miért kínoz az intézményed.... Mi úgy szerveztük az önértékelést, hogy akik 2021 augusztusáig várhatóan nyugdíjba mennek, azokat már nem "szekáljuk" az önértékeléssel... Ez szerintem csak hozzáállás kérdése.
   
 7. spiky

  spiky Állandó Tag

  Sziasztok!
  Érdeklődnék, hogy van-e köztünk, vagy ismertek-e olyan kollégát, aki a túlórák miatt pert indított! Illetve érdekelne, hogy a szakértőknek, szaktanácsadóknak kifizetik-e a tankerek a túlórát. Olyan esetekre gondolok, mint pl 18 letanított óra és munkaközösség vezetés vagy osztályfőnökség 2 óra- ugye ez összesen 20!
  Jó lenne, ha azt is jeleznétek, hogy melyik megye, vagy melyik tanker. Segítségeteket köszönöm!
   
  eevah kedveli ezt.
 8. BAJ

  BAJ Állandó Tag

  Nekem 17 órám van tantárgyfelosztásban. Osztályfőnökként 2 óra jár (ezért csak 17 az órám). Így 1 túlórám van. Így ment el a tankerhez. Pillanatnyilag megy az intézményvezető és a tanker között a vita. Az intézményvezetőm szerint ki kell fizetniük, hiszen a törvény szerint nem adható, hanem bizony bele kell számolni az órákba. A tanker válasza a következő volt: bízzanak meg osztályfőnökséggel olyan kollégát, aki nem mesterpedagógus. :( Ezen a válaszon az iskolavezetőség kissé kiakadt. Én annyit mondtam, hogy számomra nem az összegről van szó, hanem az elvről. Ami törvény szerint jár, az jár. Nem tudom, mi lesz a vége a hercehurcának. Az biztos, hogy osztályfőnök maradok, túlóra kifizetésével vagy anélkül. ;)
   
 9. spiky

  spiky Állandó Tag

  Köszönöm!
  Én évek óta 18 plussz 2- vel csináltam, nem fizették a túlórát, csak arra a hétre, amikor volt minősítésem, vagy tanfelügyeletem. Minden hónapban jelentenem kellett. Most 17 plussz 2 órám van és 1 órára be akarnak valamire osztani. Hozzáteszem a KT -t is önkéntes feladatként látom el, semmit nem kapok érte. Eddig nem is foglalkoztam ezekkel a dolgokkal, de ez most felháborított, mármint, hogy a 17-hez valami sallangot akarnak rám sózni. A hab a tortán, hogy ez az utolsó évem.... ( Nem az anyagiak miatt érdekel, bár talán arra is gondolnom kellene néha.) A tankered reagálása ismerős, hallottam már ilyet, hogy nem lehetnek osztályfőnökök a szakértők- ez az ajánlás az igazgatóknak.
   
 10. Gagamail

  Gagamail Állandó Tag

  Közép-Pesti Tankerület, dr. Házlinger György

  Mindent kifizetnek. Az osztályfőnöki, munkaközösség miatti mínusz órákból keletkező pluszt is, a 18 óra feletti pluszt is. Múlt évi tapasztalat kollégánál: a 18+2-re két túlórát fizet. Nem kérdezik, mikor van eljárás.
  Csak az a lényeg, hogy "valódi " óra legyen, pl. ha nincs gyerek (egygyerekes rehab óra), akkor hiába vagy te ott, nem számít túlórának (akkor sem, ha helyettesítesz).
   
  verocska60, GVA és ladysla kedveli ezt.
 11. Gagamail

  Gagamail Állandó Tag

  Azért inkább túlóra kifizetésével, így is szégyentelenül alacsony a pedagógusok bére.
   
  verocska60, lányos és ladysla kedveli ezt.
 12. spiky

  spiky Állandó Tag

  Köszönöm!
   
 13. Kunika1

  Kunika1 Állandó Tag

  A helyzet nálam is ismerős, azért vették el tőlem a munkaközösség-vezetést, mert arra járt volna 1 órakedvezmény. A látogatási napokkal csak az OH rendelkezhet, ezen a napon nem rendelhetnek be és nem vagy köteles ledolgozni azt az 1 órát sem.
   
  csakkerdezem és Gagamail kedveli ezt.
 14. anett5

  anett5 Állandó Tag

  Sziasztok!
  Mesterprogrammal kapcsolatban kérdezek:
  Tavasszal a minősítés lezajlott.
  A pedagógus iskolàt vàltott.
  Még nem mester, csak januárban sorolják át.
  Módosítani kell a mesterprogramját.
  Szerintem nem kell újabb eljárás, csak az új igazgatónak kellene hozzájárulása, és csinálja azt, amit korábban tervezett, de az új sulira átszabva....
  Jól gondolom?
  Mikor kell a módosításról papír?

  Előre is köszönöm a választ...
  Üdv MINDENKINEK
   
 15. ililiom

  ililiom Állandó Tag

  Kedves Szakértők!
  A tanácsotokra lenne szükségem/szükségünk. Kaptam én is értesítést, miszerint tanfelügyelet várható 2020 - ban (jupppppi), és ki kell majd választani az iskolatípust. Nézegettem a tanfelügyelői kézikönyvet, és nem tudom eldönteni, hogy a gimnáziumi vagy a szakképző iskoláknak szóló rész vonatkozik-e ránk, illetve mit kell majd bejelölni?
  Az érintett osztályok: szakközépiskola 12-13. évfolyama. Vagyis már van szakmájuk, most az érettségire felkészítő képzésre járnak. De ez nem szakképzés már és nem is gimnázium. Akkor most mi a teendő?
   
  lányos és anett5 kedveli ezt.
 16. t.s.

  t.s. Állandó Tag

  Az értesítésben szerepelnie kell, hogy melyik területet ellenőrzik. (HA nem egyértelmű, akkor a területi OH _POK-ot hívjátok fel telefonon, és ők meg tudják mondani. A válasznak megfelelően kell beállítani a felületen.
   
  ililiom és kros kedveli ezt.
 17. lányos

  lányos Állandó Tag

  Munkaközösség-vezetőként (szakértőként) még soha nem dolgoztam 17 órában. Igaz, hogy önként, mert hülye vagyok. A tavalyi volt az első év, hogy kifizették a túlórát. Idén is 21 órában tanítok (a tantárgyfelosztás szerint is:)...Állítólag ki fogják fizetni.
   
 18. spiky

  spiky Állandó Tag

  Eddig én sem, ez lenne az első és utolsó év! Köszönöm!
   
 19. Somi62

  Somi62 Állandó Tag

  Érdekes dologról írsz. Tőlem is elvették tavaly az osztályomat , de nálam az intézményvezető arra hivatkozott , hogy így több órát tudok tartani a habilitációs órakeretből. Ja , azt azért hozzátette, hogy" kellemes" szakmai érzeteim legyenek , hogy szakértőként nem tudtam kellő figyelmet fordítani a rám bízott osztályra. Ugye , milyen kedves volt hozzám?
   
  Kunika1 és t.s. kedveli ezt.
 20. Somi62

  Somi62 Állandó Tag

  Jé, a mi iskolánkban egy új pedagógus hasonló helyzetben van. Te voltál esetleg a szakértője ? Nagyváros kereskedelmi szakközéppében volt igazgatóhelyettes. Nálunk is az, csak gimnáziumban . Ő is átszabásról beszélt a bemutatkozáskor.
   
  anett5 kedveli ezt.
Témaállapot:
Not open for further replies.

Megosztás