Szaktanácsadás - szakértés - tanfelügyelet II.

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Még mindig ontják a tanfelügyeleti kirendeléseket - márciustól folyamatos tanév végéig és most kaptam szeptemberre, októberre!?
Ezek vajon mind minősítés előtti tanfelügyeletek? Azt rebesgett
Nekem 32 órát kell a 4 napra beírnom, napi 1 órát előírtak -egy "fal"-fülszöveg... - de okos módon nem ellenőrzik. Van, hogy több -van, hogy kevesebb. haza hurcolom a sulis feladatokat, mivel bízom benne, hogy itthon hatékonyabb leszek mint a zsufi tanáriban, olykor vissza is tolom érintetlenül, de legalább erősítettem !!! Végülis ha szükséges, bármikor és bárhová be kell menni, helyettesíteni, délutáni H órát letölteni, szóval akad feladat, de nem túl gáz.
Nálunk egyáltalán nem fedi a valóságot a munyi. Nincs olyan nap, hogy 8 óránál kevesebbet lennék benn, de csak 6-7 órát írhatok be. Azt sem írhatom le, amikor a gyerekekkel foglalkozom pl. szakkör, tehetséggondozás: szerelemből. Az itthoni munkámról ne is beszéljünk. De ez a fórum tényleg üdítő:hurra::cool:
 

redcolonel

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Kollégák! Első minősítésemre készülök ami ráadásul dupla. Eddig is számos hasznos információt kaptam Tőletek, amelyet köszönök! Az óralátogatási és védési jkv, tartalmát illetően kérnék néhány hasznos tanácsot, információt.
 

anett5

Állandó Tag
Állandó Tag
Dupla minősítésen szakos leszek egy napközis kolléganőnél . Javasoltam, hogy a látogatott napközis foglalkozás a kitűzött látogatási nap előtti délután legyen, a megbeszélés és a portfólióvédés természetesen a hivatalosan kijelölt napon. A kolléga úgy tudja, hogy ezt nem lehet, mert az iskolában is dolgozik egy szakértő és ő ezt mondta. Szerintem nincs akadálya, a megkötés annyi, hogy a védéssel kell zárni és annak a hivatalos látogatási napon kell megtörténnie. Jól tudom?
jól tudod, mivel CHs ezt is tudja...
 

anett5

Állandó Tag
Állandó Tag
Dupla minősítésemen mindkét pedagógus tagintézményvezető. Én óvodapedagógus vagyok. Ugye jól tudom, hogy nem lehetek elnök? A 326 os-ban ez szerepel "

(4) Az intézményvezető vagy az általa megbízott pedagógus, valamint a Magyar Tudományos Akadémia delegáltja kivételével a minősítő bizottság tagja, valamint a minősítő bizottság elnöke csak az értékelt pedagógussal azonos vagy magasabb fokozatba besorolt pedagógus lehet."

A portfólió megnyitásából derültek ki az infók. Mellesleg 2 külön telephelyen más-más utcában vannak az óvodák. Találkozott már ilyennel valaki? Mi a teendő ilyenkor?

Lehetsz elnök, Mesterped vagy ők meg ped2 lesznek, tehát magasabb a fokozat.
Más utca a telephely, védés az egyikben lesz, addig ki-ki megy szakosként az óvónénihez, foglalkozást néz + megbeszél, jegyzőkönyvez.
Utána tali közösen és indulhat az egyik, majd a másik védés bizottságonként.
Ha nagyon nagy a távolság a 2 ovi között és nem tudják az utazást megszervezni, akkor séta...
Ezt telefonon vagy mailben megkérdezed és valószínűleg rendben lesz, ha elfogadták az eljárást.
 

anett5

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Kollégák! Első minősítésemre készülök ami ráadásul dupla. Eddig is számos hasznos információt kaptam Tőletek, amelyet köszönök! Az óralátogatási és védési jkv, tartalmát illetően kérnék néhány hasznos tanácsot, információt.
Szia!
Most nincs időm, mert a mai napon eltalált a "nem várt negatívumok áradata" és pihennem kell...

Ezt egy priviben írtam valakinek, de ideillik:

1. ne izgulj! No para! szakértő vagy! megoldod!
2. reggel időben mész és a delegált belép a felületre TE lezárod neki (pontozás fülön van, lehet, hogy nem találta...)
3. ott nyomtatsz
Elnök vagy?
neked kell:
- jkv - fel kell majd tölteni, menni fog!!! rendkívüli esemény nem történt, / védés az eljárásrend szerint zajlott, a kérdések megválaszolása megtörtént.... / mellékletek pl szakmai életút - 3 oldal (hiánypótlás).....
- védési napló - elküldött kérdések lesznek rajta, nem kötelező kitölteni, de a kérdések miatt jó, ha a kezedben van!
- előzetes értékelés: 8 oldal, a pontozás táblázata... én jelölöm a változást rajta és a végleges értékelés így gyorsan megy, ezt utána apróra tépem és itthon dobom ki


szakos vagy?
neked kell:
- 2db óralátogatási jkv ( másolni kell vagy 2 példányban nyomtatni)
- óralátogatási lap? jegyzetelésre... nem kötelező... (én ebből 1-et nyomok ki, kék és piros színt használok így látom, melyik az első-második órai jegyzetem - nem írok sokat... láttam olyat, aki 5 oldalt írt....

Csak a jkv-t kell feltölteni a mellékleteivel itt is : tem terv, óravázlat az órákra (ha azonos, akkor csak 1 tem terv, egyébként 2 db), feldolgozott feladatlap, tanulói munka=kitöltött feladatlap tanulói név nélkül, füzetlap az óráról.. én minden órához 2-2 tanulói produktumot töltök, ha firkált bele az is jó, a ped válaszhatja kitől kérje el, én ebbe nem szólok bele.... ilyen szakértő vagyokattachFull1422307

szkennelt fájl mérete 20 mega alatti legyen, addig nem nyomsz elfogadás gombra, amíg minden oldalt meg nem nézel a felületen a feltöltéskor= a végéig görgeted + vissza!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! + kérem a mailemre vagy pendrive-re...

ennyi. Egy kalap szamócát!

Ha reggel nem lesz lezárva, majd védés előtt, ha nincsen ott, aki nem zárt... ja és iktatószám, de azt az eljárásrend szépen írja, titkárnő meg tudja!
 

Csatolások

  • upload_2016-1-26_23-2-39.png
    upload_2016-1-26_23-2-39.png
    95 bytes · Olvasás: 114

vbagi

Állandó Tag
Állandó Tag
Nem. Munkaköre igazgató helyettes, akit megbíztak a vezetési feladatok ellátásával.
Akkor lesz igazgató, ha kezében a kinevezése. Addig ott van a jelzőcske: megbízott.
köszönöm szépen, ezt fogom tanácsolni...de előtte megpróbálom megnézni a kinevezési doksikat....ki tudja mi fog még kiderülni....de nagyon ketyeg az idő
 

bejuma

Állandó Tag
Állandó Tag
Ha 25 óra, az teljesen elfogadható (pláne a mai világban!). Nekem is annyi. Az azt jelenti, hogy 7 órában oszthatnak ki neked feladatot. Abba pedig beletartozik az eseti helyettesítés, a szülőkkel való kapcsolattartás, a buszkíséret, ebédeltetés, stb. A MUNYI bal oldalán levő összes dolog. Itt van az eseti helyettesítés. Az ugyanis nem tartozik bele (bár elvileg az, de nem állandó, egész éves feladat) a neveléssel-oktatással lekötött munkaidőbe. Oda az tartozik, ami a tantárgyfelosztásban van. A neveléssel-oktatással nem lekötött munkaidő pedig mindaz, amit feladatul kapsz, év közben, tantárgyfelosztástól függetlenül. Ez ugyanúgy 30 alkalom lehet egy évben, mint azoknak, akik nem szakértők és nem szaktanácsadók. (Csak zárójelben jegyzem meg: ha 25 órában állapodtatok meg, akkor nagyon örülj, mert rengetegen vannak, akiknek 32 maradt, mert a KLIK-jük és az intézményük nem éppen a toleránsak közé tartozik.)
Akkor én a 22 órával nagyon boldog legyek?:dr_24:
 

EnIbaby12

Állandó Tag
Állandó Tag
Igen, azért készült mégis reflexió, mert jobb ha van.
Ám ezzel a pótlás dologgal más másodszor szembesülök...
És még ott a portfóliót persze nyűgnek érző ped, aki feketén-fehéren olvashatta, hogy feltölthető, nem kötelező.
Megírta becsülettel, azzal nem is lesz gond.
A minősülők ezt az egészet még mindig nem érzik ünnepnek...- valahol mindenki saját magának akar jót.
Ha nyűgnek érzi ne akarjon minősülni..... :dr_9: Ha pedig megírta becsülettel akkor pedig oda írja ahova kell! Belátható, hogy annak a minősítőnek, akinek nagyon sokszor 6-7 portfólió van nyitva, nem tűnik fel, mert nincs rá 1 hónappal előtte is 6 órája. Sajnos mi sem érezzük sokszor ünnepnek az eljárást, mert elég gyengécske portfóliókkal kell időnként tölteni az időnket, hogy " kihozzuk belőlle a sikert" ..... ( tapasztalatom, hogy ez utóbbi réteg panaszkodik leginkább, ..... azok akik becsülettel megírják örülnek, hogy megmutathatják, hogy mit csinálnak... és nem panaszkodnak)
 

Csipike2014

Állandó Tag
Állandó Tag
SOS!
Óraelemzés, értékelés hány perc? Mire hívatkozhatok, ha egy túlbuzgó kolléga a 2 órát 2X30 percben akarja tervezni.
Van erről szó valamelyik Útmutatóban, jogszabályban stb?
Köszi
 

ladysla

Kormányos
Fórumvezető
Kormányos
Csak a jkv-t kell feltölteni a mellékleteivel itt is : tem terv, óravázlat az órákra (ha azonos, akkor csak 1 tem terv, egyébként 2 db), feldolgozott feladatlap, tanulói munka=kitöltött feladatlap tanulói név nélkül, füzetlap az óráról.. én minden órához 2-2 tanulói produktumot töltök, ha firkált bele az is jó, a ped válaszhatja kitől kérje el, én ebbe nem szólok bele.... ilyen szakértő vagyokattachFull1422307
A megvalósítás dokumentumait miért kell feltölteni? Hiszen azt lejegyzőkönyvezik, nem?
 

Gagamail

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Új tag vagyok, nagyon sok hasznos infót szereztem a felületről!
Szeretném megkérdezni tőletek, hogy mesterpedagógusként a heti 18 órán felül beosztható vagyok-e eseti helyettesítésekre.
Köszönöm!

Egy nap 2 órára, egy héten max. 6 órára és egy tanévben összesen 30 napra lehet "igénybe venni" a pedagógust eseti H címen.
 
Utoljára módosítva:

spiky

Állandó Tag
Állandó Tag
Nem kell feltölteni a megvalósítás dokumentumait, én még egyszer sem tettem ezt! Hol van erre utalás?
Sajnos nagyon sok szakértői túlkapással kell szembesülnie a kollégáknak nap, mint nap. A csúcs amikor dupla tanfelügyeletnél nem egyeztetnek a szakértők. Teljesen nevetségessé válhat a folyamat. Válaszolva kérdésedre: sehol. A megvalósulás dokumentumait a portfólióba tölti a kolléga, ha ügyes. Nekünk szakértőknek a tematikus terv/ek illetve a 2 óra/foglalkozástervezet a feltöltendő dokumentum. Amit a kolléga átad az óralátogatás előtti megbeszélésen. Nem elküld, beszkennel stb. napokkal előbb. A kollégának joga van és lehetősége kell legyen arra, hogy még az utolsó pillanatban is átírja, módosítsa terveit. Elég egy influenza járvány és már változik sok minden. Legyünk kicsit empatikusabbak!
 

pepeneje

Állandó Tag
Állandó Tag
Sajnos nagyon sok szakértői túlkapással kell szembesülnie a kollégáknak nap, mint nap. A csúcs amikor dupla tanfelügyeletnél nem egyeztetnek a szakértők. Teljesen nevetségessé válhat a folyamat. Válaszolva kérdésedre: sehol. A megvalósulás dokumentumait a portfólióba tölti a kolléga, ha ügyes. Nekünk szakértőknek a tematikus terv/ek illetve a 2 óra/foglalkozástervezet a feltöltendő dokumentum. Amit a kolléga átad az óralátogatás előtti megbeszélésen. Nem elküld, beszkennel stb. napokkal előbb. A kollégának joga van és lehetősége kell legyen arra, hogy még az utolsó pillanatban is átírja, módosítsa terveit. Elég egy influenza járvány és már változik sok minden. Legyünk kicsit empatikusabbak!

Minden kolléga nevében köszönöm az ilyen szakértői hozzáállást!:)
Én egyébként nem adok helyet a "dupla csúcsoknak ". Minden dupla minősítést és tanfelügyeletet visszamondtam (eddig 14-et).
Így utólag is elnézést kérek minden szakértőtől, de a mi ovinkba nem lesz dupla.
Én megtisztelem a kollégámat azzal, hogy az a nap csak róla szóljon, csak rá figyeljenek. Ha már túlórapénzt, jutalmat nem adhatok, ez a minimum!
 

Calibri

Állandó Tag
Állandó Tag
Minden kolléga nevében köszönöm az ilyen szakértői hozzáállást!:)
Én egyébként nem adok helyet a "dupla csúcsoknak ". Minden dupla minősítést és tanfelügyeletet visszamondtam (eddig 14-et).
Így utólag is elnézést kérek minden szakértőtől, de a mi ovinkba nem lesz dupla.
Én megtisztelem a kollégámat azzal, hogy az a nap csak róla szóljon, csak rá figyeljenek. Ha már túlórapénzt, jutalmat nem adhatok, ez a minimum!
Maximálisan egyet értek. Az egy dolog, hogy a szakértőknek is sok munka, fárasztó a dupla tf/minősítés, de igenis a pedagógusnak jár az a nap. Az csak róla szóljon, ha már heteket készült, izgult stb. Az esemény rangját is bizonyára emelné. Mert ez a futószalag...
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére