Szaktanácsadás - szakértés - tanfelügyelet II.

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

Somi62

Állandó Tag
Állandó Tag
Jaj ,Kedveseim....kezdek összezavarodni. Ma volt nálunk a véleményező tantestületi a helyettesi pályázatokról. A szavazók 56 %-a engem támogatott. HOL VAN a kitörő öröm, a felhőtlen boldogság:(??? Az én hibám? Vagy csak tudom, hogy a KLIK ezt is felülbírálhatja??? Biztosan az én agyammal van a baj :o
Ismerem ezt az érzést sajnos. Én is átéltem amikor megszavazott a közgyűlés intézményvezetőnek . Hű , pedig a nagy sikerélményt vártam. Akkor éreztem, hogy mit vállaltam, pedig nem tudtam mit hoz a jövő. /létszámcsökkentést, intézményátszervezést stb. / Persze helyettes esetében ez nem annyira kockázatos . Csak több adminisztrációt, problémamegoldást és a beosztottakkal való bajlódást és persze több kötöttséget jelent. Most ezt érzed. Ettől függetlenül sok sikert kívánok. Én is inkább helyettes szerettem lenni, mert többet tudtam a szakmai munkával foglalkozni. Ehhez megint egy jó intézményvezető kellett.
 

t.s.

Állandó Tag
Állandó Tag
Még mindig a pedprogramról. VAn-e azzal kapcsolatosan leírás/előírás (hol), hogy a PP-nak azon részeit, amelyek rendkívül hosszúak, CD mellékletben lehetséges-e csatolni? Gondolok itt az érettségi vizsgatárgyak tematikája és követelményei, tantervek..?
 

pron

Állandó Tag
Állandó Tag
Még mindig a pedprogramról. VAn-e azzal kapcsolatosan leírás/előírás (hol), hogy a PP-nak azon részeit, amelyek rendkívül hosszúak, CD mellékletben lehetséges-e csatolni? Gondolok itt az érettségi vizsgatárgyak tematikája és követelményei, tantervek..?

Kedves t.s., a 20/2012. 4.§ bg-bf)-ben felsorolt részek nem olyan hosszúak egy pp-ben. Tantervek az érettségihez kapcsolódóan ehhez nem kellenek, ilyen nincs ebben a két pontban. Ez egy-egy felsorolás, persze mely több oldal terjedelmű - is lehet és szokott lenni. A CD mellékletben vagy honlap adott részére utalásra vonatkozóan nincs külön rendelkezés. Azt kell figyelembe venni, hogy a pp nyilvánosságra hozatalánál hogyan rendelkeztetek az szmsz-ben. Ha ott egyértelműen meg van jelölve, hogy pl.: 1 példány hozzáférhető a titkárságon, akkor bizony meg kell tudni nyomtatva is mutatni, de ha pl.: helyben szokásos mód van megjelölve, ami lehet csak a honlapra utalás és / vagy a könyvtár vagy aulai kiosk terminálnál történő elektronikus megtekintési lehetőség, elég az elektronikus adathordozó.
 

Csipike2014

Állandó Tag
Állandó Tag
A Pedagógus Szakszervezet véleménye a vagyontételi nyilatkozatról.
http://www.pedagogusok.hu/blog/peda...leménye-klik-intézményvezetők-és-helyetteseik

Önkormányzati fenntartású óvodában, pedagógiai munkát segítők kapnak július 15-én beígért 35.000 Ft-ot?
Szerintem ez az önkormányzattól függ, mert az állam - úgy tudom, hogy - ezt számukra nem biztosítja.
A KLIK-es intézményekben sem pénzt kapnak, hanem utalványt.
http://www.pedagogusok.hu/blog/nem-készpénzt-utalványt-kapnak-nevelést-segítő-dolgozók
 
Utoljára módosítva a moderátor által:

annaaa

Állandó Tag
Állandó Tag
Ebben a fórumban sok szakértő és tanácsadó fejtette ki a különféle témákban a véleményét. Tudom, nem közvetlenül a jelen fórum témához tartozik a kérdésem, de kíváncsi lennék a véleményekre. Miért van az, hogy az aktuálpolitika belegázol egy iskola intézményvezető választási folyamatába? Miért kell csak és kizárólag lojális embereket vezetői székekbe ültetni, ahol nem számít a tudás, a szakértelem, az emberség, csak hogy a legfontosabbakat említsem. Úgy érzem, hogy ha ez a vezető-kiválasztási gyakorlat általánossá válik, akkor nagy lejtmenetbe kapcsol a magyar oktatásügy. Holott, szerintem az lenne a lényeg, hogy minden iskolában, intézményben a SZAKMAILAG legmegfelelőbb személy kerüljön kinevezésre! Vagy nem? Vagy én rosszul gondolom? Egy példa az elmúlt napok ezirányú történéseiből:
http://www.168ora.hu/itthon/kockas-ingben-tiltakozott-nem-lett-igazgato-146981.html
Jelentem: Az iskolám is bekerült azon intézmények közé, ahol a szabályosan lebonyolított igazgatóválasztás után (egy jelölt, az eddigi igazgató, sokéves tapasztalat, pályázat, közokt.vezetőképzés, tantestület teljes létszámban mögötte) a fenntartó nem fogadja el a pályázatot. Indok, ha jól sejtem: "mert csak". Na, ezt magyarázd el majd az évnyitón a gyerekeknek. És még két ilyen iskoláról tudok a környéken ...
 

grotto

Állandó Tag
Állandó Tag
Jelentem: Az iskolám is bekerült azon intézmények közé, ahol a szabályosan lebonyolított igazgatóválasztás után (egy jelölt, az eddigi igazgató, sokéves tapasztalat, pályázat, közokt.vezetőképzés, tantestület teljes létszámban mögötte) a fenntartó nem fogadja el a pályázatot. Indok, ha jól sejtem: "mert csak". Na, ezt magyarázd el majd az évnyitón a gyerekeknek. És még két ilyen iskoláról tudok a környéken ...
Hát erről beszélek. De most őszintén: kinek jó ez? Miért kell a politikának ebbe a folyamatba beleavatkozni? Lenne még több kérdésem is, de szerintem teljesen felesleges...
 

erakucko

Állandó Tag
Állandó Tag
Amikor először láttam ezt a címet, eléggé fennakadtam rajta. "TÖLTŐDJÖN FEL A NYÁRI SZÜNETBEN!" Nem is a címen, hanem azon, hogy mivel töltődjek fel. Én nem hiszem, hogy a nyári szünetben feltétlenül ilyenekkel kellene foglalkoznom. Tanév közben még éjfélkor is hajlandó vagyok ilyet olvasni, a nyári szünetben nem. Az oldalt elmentettem, jó lesz az augusztus végén is. Ez nekem nem feltöltődés. Az igen, hogy a férjemmel elmentünk most pár napra édes kettesben. Még majdnem az is feltöltődés, hogy végre kialmozom a házat, és szép ragyogó tisztaság lesz, olyan, amilyennek szeretem. Futkosom össze-vissza, hiszen a lányom férjhez megy. Ezek édes gondok, itthoniak, családiak. Nem és nem akarok foglalkozni a sulival, oktatással olyan szinten, ahogyan azon az oldalon ajánlják. Nyaralni elviszem a laptopot, rendezgetem a dokumentumaimat, átdolgozom, de csakis akkor, ha kedvem van, ha a rossz idő miatt esetleg beszorulunk a szobába. De ennyi, és nem több. A biztosítékot nálam azért verte ki a cím, mert a szabadságomban rám akarja tukmálni a munkát úgy, hogy azt sejteti, ez nekem jó. Vagy éppen kötelességem. Nem az. Úgy jöttem el szabadságra, hogy minden tanmenetem kész. Tudom, augusztusban jelenik meg a "súlytalanított" NAT. Nekem van egy tervem, amit már könnyen át fogok dolgozni, az ő átdolgozásuk alapján. De van egy alapom, és nem a szabadságom alatt készítem el. Az szigorúan az enyém és a családomé. (Persze azért a fórumot is olvasom, hiszen napra kész szeretnék maradni. De ez a szórakozás része. A házimunka kipihenése.) És éppen azért a teljes pihenésé, hogy a következő évet pihenten, új lendülettel tudjam végigvinni. Ugyanis ez a tanítványaim érdeke is. Mármint a pihentségem, tettrekészségem, lendületem, és legfőképpen a türelem, ami nagyon fáradt embernek nincs. Nem tudom, minden olyan érthető-e belőle, amilyennek szántam, de talán igen.
Szia BAJ!
Nagyon-nagyon egyetértek veled. Három nagy fiam van, ebből kettő még igényli a törődést. Külön-külön mindketten azt mondták a héten "Anya úgy látom az idegeskedést a munka hozza ki belőled, most olyan jó veled" Mondja ezt a 13 éves és a 21 éves nagy ló is. Ez kicsit azért megdöbbentett. Én év közben nem éreztem ezt ennyire élesen, de igazuk van, hisz őszinték. A nagy azt mondta, "Jó most is odaülsz a gép elé, de meghallgatsz, és nem küldesz el, hogy most ne zavarj, és nem lóg folyamatosan a füleden a telefon" A nyár a családomé, és az enyém. Jó készülődést kívánok az esküvőhöz :) Jó muri az is :)
 

erakucko

Állandó Tag
Állandó Tag
Érdekes, ez a mondat az én mezei munkaköri leírásomban benne van. Ott felejtették? Az, hogy az SZMSZ-ben, munkaköri leírásban ott van a helyettes feladata, egy dolog. A másik meg az, hogy a vezetőtől mennyire kap szabad kezet. Kap-e egyáltalán? Más a papír, és más a magyar valóság. Sajnos. :(
Érdekes ez a helyettesi poszt valóban. Én tagóvoda vezető-helyettes vagyok, de mégsem. Segítek a vezetőmnek amiben csak tudok, azonban hivatalosan mégsem vagyok helyettes, hisz kis létszámú intézmény 100 fő, így nem is lehet helyettes. :)
 

Gagamail

Állandó Tag
Állandó Tag
A Pedagógus Szakszervezet véleménye a vagyontételi nyilatkozatról.
PSZ: "Ennek ellenére a PSZ nem tanácsolhatja az intézményvezetőknek és helyetteseiknek a nyilatkozattétel megtagadását, mert ahhoz a törvény súlyos munkajogi következményeket fűz."

A firnyákosabbak így csinálják:
"Megmagyarázta Mészáros Lőrinc, miért nem szerepel a vagyonnyilatkozatában a 700 milliós horvátországi villa.
A felcsúti polgármesteri hivatal válasza szerint Mészáros Lőrinc vagyonnyilatkozata pontos és szabályos. Hozzátették: a horvátországi villa Mészáros Lőrincnek nem a személyes vagyona, hanem egy cég tulajdonában áll, amelyben polgármester úrnak tulajdonrésze van. Az említett cég, és az abban való tulajdonrésze pedig szerepel a polgármester úr vagyonbevallásában. Egy helyi lap írt arról korábban, hogy a horvát válogatott játékosa Ivan Rakitic nyaralt Orbán Viktor barátjának nyaralójában, amit egy éjszaka kövekkel dobáltak meg huligánok. A focista emiatt motorcsónakkal menekült el a helyszínről."
Amikor először láttam ezt a címet, eléggé fennakadtam rajta. "TÖLTŐDJÖN FEL A NYÁRI SZÜNETBEN!" Nem is a címen, hanem azon, hogy mivel töltődjek fel. Én nem hiszem, hogy a nyári szünetben feltétlenül ilyenekkel kellene foglalkoznom.
Még mindig nem értem az ellenállást - azt biztosan sikerült elérni, hogy többet nem teszek fel anyagokat sem pályázatokról, sem "más" szakmai anyagokról, hátha valakit érdekel.
De miért ez az ellenállás, hiszen nem volt odaírva, hogy kötelező?!
Senkinek nem KELL szakmai anyagokat olvasnia, semmikor, amikor nem akar, sem most, sem augusztusban!
Ezek segédanyagok pl. óratervezéshez középiskolás osztályfőnöki órákhoz, érdekes cikk pl. a külföldön tanító tanároktól, tanárokról, módszertani gyűjtemény IKT használathoz (évfolyamra, tantárgyra bontott keresővel), a kisgyermekkori nyelvoktatásról, stb.
Miért gondoltam, hogy bárkit érdekel? Már nem tudom.
 

Csipike2014

Állandó Tag
Állandó Tag
PSZ: "Ennek ellenére a PSZ nem tanácsolhatja az intézményvezetőknek és helyetteseiknek a nyilatkozattétel megtagadását, mert ahhoz a törvény súlyos munkajogi következményeket fűz."

A firnyákosabbak így csinálják:
"Megmagyarázta Mészáros Lőrinc, miért nem szerepel a vagyonnyilatkozatában a 700 milliós horvátországi villa.
A felcsúti polgármesteri hivatal válasza szerint Mészáros Lőrinc vagyonnyilatkozata pontos és szabályos. Hozzátették: a horvátországi villa Mészáros Lőrincnek nem a személyes vagyona, hanem egy cég tulajdonában áll, amelyben polgármester úrnak tulajdonrésze van. Az említett cég, és az abban való tulajdonrésze pedig szerepel a polgármester úr vagyonbevallásában. Egy helyi lap írt arról korábban, hogy a horvát válogatott játékosa Ivan Rakitic nyaralt Orbán Viktor barátjának nyaralójában, amit egy éjszaka kövekkel dobáltak meg huligánok. A focista emiatt motorcsónakkal menekült el a helyszínről."

Még mindig nem értem az ellenállást - azt biztosan sikerült elérni, hogy többet nem teszek fel anyagokat sem pályázatokról, sem "más" szakmai anyagokról, hátha valakit érdekel.
De miért ez az ellenállás, hiszen nem volt odaírva, hogy kötelező?!
Senkinek nem KELL szakmai anyagokat olvasnia, semmikor, amikor nem akar, sem most, sem augusztusban!
Ezek segédanyagok pl. óratervezéshez középiskolás osztályfőnöki órákhoz, érdekes cikk pl. a külföldön tanító tanároktól, tanárokról, módszertani gyűjtemény IKT használathoz (évfolyamra, tantárgyra bontott keresővel), a kisgyermekkori nyelvoktatásról, stb.
Miért gondoltam, hogy bárkit érdekel? Már nem tudom.

Kedves Gagamail!
Nyugodtan tegyél fel anyagokat, sok segítséget nyújt számunkra!
Szerintem a kollégák nem akartak megbántani! Nagyon nehéz tanév volt, mindenki elfáradt, és sokan rémültek azért, mert az oktatás területén végbemenő (szinte heti) változások azt követelik tőlünk, hogy még a jól megérdemelt pihenés alatt is - sokszor értelmetlen - feladatokat elvégezzünk.
Szóval nagyon szeretünk, és továbbra is várjuk tőled az információkat!
3d1_emoticon17_emotloader.com.gif
 

BAJ

Állandó Tag
Állandó Tag
PSZ: "Ennek ellenére a PSZ nem tanácsolhatja az intézményvezetőknek és helyetteseiknek a nyilatkozattétel megtagadását, mert ahhoz a törvény súlyos munkajogi következményeket fűz."

A firnyákosabbak így csinálják:
"Megmagyarázta Mészáros Lőrinc, miért nem szerepel a vagyonnyilatkozatában a 700 milliós horvátországi villa.
A felcsúti polgármesteri hivatal válasza szerint Mészáros Lőrinc vagyonnyilatkozata pontos és szabályos. Hozzátették: a horvátországi villa Mészáros Lőrincnek nem a személyes vagyona, hanem egy cég tulajdonában áll, amelyben polgármester úrnak tulajdonrésze van. Az említett cég, és az abban való tulajdonrésze pedig szerepel a polgármester úr vagyonbevallásában. Egy helyi lap írt arról korábban, hogy a horvát válogatott játékosa Ivan Rakitic nyaralt Orbán Viktor barátjának nyaralójában, amit egy éjszaka kövekkel dobáltak meg huligánok. A focista emiatt motorcsónakkal menekült el a helyszínről."

Még mindig nem értem az ellenállást - azt biztosan sikerült elérni, hogy többet nem teszek fel anyagokat sem pályázatokról, sem "más" szakmai anyagokról, hátha valakit érdekel.
De miért ez az ellenállás, hiszen nem volt odaírva, hogy kötelező?!
Senkinek nem KELL szakmai anyagokat olvasnia, semmikor, amikor nem akar, sem most, sem augusztusban!
Ezek segédanyagok pl. óratervezéshez középiskolás osztályfőnöki órákhoz, érdekes cikk pl. a külföldön tanító tanároktól, tanárokról, módszertani gyűjtemény IKT használathoz (évfolyamra, tantárgyra bontott keresővel), a kisgyermekkori nyelvoktatásról, stb.
Miért gondoltam, hogy bárkit érdekel? Már nem tudom.
Talán azért, mert máskor is érdekelt mindenkit. Mint ahogy most is, hiszen írtam, hogy lementettem magamnak az oldalt, de csak "majd"ra. Amit írtunk, azt nem azért írtuk, hogy téged bántsunk, hanem a cikk írójának címadási szokásaival volt a problémánk. Teljesen jó, ha vannak ilyen anyagok, csupán a címből az jön le, mintha nekem kötelező lenne nyáron is ilyen dolgokkal foglalkoznom.
Te pedig ne sértődgess ;), hanem rakosgasd a talált anyagokat, mi majd elemezgetjük a címeket és tartalmakat. Egyébként pedig köszönjük eddigi és további tájékoztató munkádat a fórumon. :dr_24: :D :dr_24:
 

kriszta0412

Állandó Tag
Állandó Tag
Én semmit nem kaptam. Volt POK értekezletünk, ott a POK igazgatója elmondta, hogy ők a kérdésükre azt a választ kapták az OH-tól ebben az ügyben, hogy a kifizetések folyamatban vannak, napokon belül mindenki megkapja. Ez volt június 29-én. Lehet, hogy még napokon belül vagyunk. Ki tudja?
És hol ültél BAJ???? :hurra:Mert tuti egymás mellett megyünk el egy éve :mad:
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére