Szaktanácsadás - szakértés - tanfelügyelet III.

ladysla

Kormányos
Fórumvezető
Kormányos
"...a kihirdetését követő 8. napon lép hatályba. ..."
Nocsak, a héten már tudtak olyat is, hogy alig 3/4 óra múlva. :)
 

Verőce

Állandó Tag
SOS
Nyolcosztályos gimnázium vagyunk. A digitális oktatás csak a 9-12. évfolyamra vonatkozik, a kisebbekre nem. A tanárok egy része vegyesen, egy része csak 9-12. évfolyamon tanít.
Ki jöjjön be??? Mindenki??? és az iskolából tanítson digitálisan, vagy csak azok akik vegyesen tanítanak?
Mi lesz a helyettesítéssel? Aki itt van az még többet dolgozik, aki nem jön be, az nem helyettesít?
Forrnak az indulatok és vannak érvek pro és kontra.
Nektek mi a tapasztalatotok, hogy csináljátok?
Van ötletetek?
Ezeken és a többi konkrét lépéseken senki nem gondolkodott az elmúlt nyáron?
 

BAJ

Állandó Tag
Ezeken és a többi konkrét lépéseken senki nem gondolkodott az elmúlt nyáron?
Gondolom, költői kérdésnek szántad. ;)
Nahát, én nagyon szerettem a teliszájjal vigyorgó zöld buksit. Most meg sehol sincs. :( Azért megleszek ám nélküle. Barátkozom ezzel az új kinézettel. Nem rossz, csak még szokatlan. Arról nem beszélve, hogy holmi jelszót kért tőlem, amit persze nem tudtam (ki emlékszik már a régmúltra). De nagyon szépen kértem újat, és kaptam is. :D - Ez szerintetek is a teliszájas? A mellette levő szerintem nyelvöltögetős. Na, az is jól jön majd. :)
 

aranyhaj16

Állandó Tag
Biztosan hamar megszokjuk ezt is. Köszönjük a munkátokat!:dr_31:
Azt szeretném kérdezni, hogy " Ugrás az utolsó olvasatlan üzenethez" funkció nem lesz? Vagy csak én nem találom? Ez megkönnyítette a használatot!
Mindenkinek jó egészséget kívánok!;)
 

Gagamail

Állandó Tag
Számomra elképzelhetetlen, hogy nem látom az órákat, foglalkozásokat, de tartsak róla óramegbeszélést, sőt, értékeljem a kompetenciák mentén, sőt, pontozzam is!!
Elképzelhetetlen - legalábbis a gyp. vonalon, annyira fontos a kolléga személyisége, a gyerekhez/csoporthoz való hozzáállása, hogy ez elhagyhatatlan.
Az, hogy júniusban rászakadt az ég mindenre és mindenkire, és áthidalták ilyen típusú eljárással, azt még megértem, de most minek? Ha online zajlik a védés és a megbeszélés, akkor az óra megnézése miért nem biztosított?

Ez így nem kivitelezhető - egy dokumentum megírása nem lehet gond egy felsőfokú végzettségű kollégának, DE én pontosan azért vagyok ott, hogy meglássak, észrevegyek olyat is, amit esetleg Ő bele sem írna egy reflexióba. Én, amikor ott vagyok, folyamatosan nézem, sőt kifejezetten figyelem a gyerekeket, a kollégát, a kapcsolatukat, a hangnemet, az óravezetést, a reakciókat, a tervhez képest megjelenő korrekciókat, a kolléga egész személyiségét, felkészültségét, a helyzetmegoldásait, stb.
Ha nem látom a gyerekeket, hogyan érvényesül az én szemszögemből az eljárás? Akkor minek vagyok ott, ha csak azt láthatom, amit láttatnak velem?

Ezt én nem fogom tudni lelkiismerettel így megcsinálni.
Akkor beírok mindenkinek 3-ast mindenhová, mert milyen alapon vonnék le pontot? Ha nem tért ki a reflexióban valamire, és rákérdezek, nem lesz bolond, hogy mást válaszoljon, mint amit a kérdés sugall. Minden kérdésem "alákérdezés" lesz.

Jaj, bocsánat, de teljesen kétségbe vagyok esve ): , ezt tiszta lelkiismerettel nem lehet megcsinálni!
 

Gagamail

Állandó Tag
"3.2. Figyelembe veszi a gyermekek, a tanulók aktuális fizikai, érzelmi állapotát.
3.3. Felkelti és fenntartja a gyermekek, a tanulók érdeklődését.
3.4. Nyugodt és biztonságos nevelési, tanulási környezetet teremt.
3.5. Feltárja és szakszerűen kezeli a tanulási folyamat során tapasztalt megértési nehézségeket."

Ezekre hogyan válaszoltok például?

Azt olvasom majd a reflexióban, hogy "Figyelembe veszem a gyerekek aktuális fizikai, érzelmi állapotát.", akkor 3 pont.
Ha nincs benne, akkor kérdezek: figyelembe veszi a gyerekek aktuális érzelmi, fizikai állapotát? Válasz: igen, persze. Esetleg több körmondattal megtoldva (melyik tanár nem tud lukat beszélni más hasába?).
Ekkor is 3 pont.
Van olyan, nem öngyilkos típus, aki erre nemmel válaszol?

Óramegbeszélésen a 3-as kompetencia, a tanulás támogatása kiemelkedően jó?

Ti mit csináltok?
 

fclaire

Állandó Tag
Ez abszurd! ( De jó, hogy 4 hónap múlva megyek nyugdíjba. ) Itt látom, hogy már nem érdekli igazán a vezérkart az életpályánk. Már csak teher nekik, szabadulnának ( és fognak is ) tőle. Már kezdettől fogva nem úgy megy ez, ahogy tanították nekünk. Csak legyen kipipálva, ez a lényeg!
 

anett5

Állandó Tag
Friss levél az OH-tól, azaz már a saját oldal dokumentumainak véleményezése fentebb... :
Iktatószám: TKHF/3735-2/2020.Tisztelt Szakértő Asszony! Tisztelt Szakértő Úr!

Ezúton tájékoztatom, hogy a 2020. november 23. napját követő naptól a minősítő vizsgák, minősítési eljárások szervezése és lebonyolítása a pedagógus-továbbképzés veszélyhelyzeti szabályairól szóló 489/2020. (XI. 11.) Korm. rendelet és az Emberi Erőforrások Minisztere a pedagógus minősítések online lebonyolításáról szóló VIII/6746-1/2020/KOZNEVSTRAT iktatószámú Közleménye alapján online formában történik.

Az online minősítési eljárásban azok a pedagógusok vehetnek részt, akiknek a Pedagógus I., Pedagógus II., Mesterpedagógus vagy Kutatótanár fokozat elérését célzó minősítési eljárásukra 2020. november 23. napját követően kerül sor. A pedagógusminősítési eljárások online szervezése a 489/2020. (XI. 11.) Korm. rendelet 4. §-a szerint meghatározott, a koronavírus-világjárvány második hulláma elleni védekezésről szóló 2020. évi CIX. törvény hatályvesztéséig tart.

Az online pedagógusminősítési eljárások szabályait tartalmazó jogszabályt, a miniszter közleményét és a lebonyolításra vonatkozó leírást az alábbi helyeken éri el:

  • az oktatas.hu oldalon található COVID 19 mappából,
  • az oktatas.hu / Pedagógusminősítés / Tájékoztatók mappából,
  • az oktatas.hu oldalra belépve a Saját oldal / Bizottság menüpontból.
Kérem, hogy az érintett minősítési eljárásokban törekedjen a rögzített szabályok maximális alkalmazására, betartására.

Technikai és szakmai kérdéseivel a területileg illetékes Pedagógiai Oktatási Központhoz forduljon!

Együttműködését köszönöm!

Tisztelettel:
Brassói Sándor
mb. elnök
Oktatási Hivatal
 

anett5

Állandó Tag
Sziasztok!
Kedves ismerősöm 60%-os táppénzen van covid miatt...
A fenntartó azt mondja, hogy nem bizonyított, hogy a suliban kapta el.
Ő kivan ettől a helyzettől...
Tud valaki jogszabályi magyarázatot erre vagy az ellenkezőjére?
 

Napocska10

Állandó Tag
GYIK egyik válasza
"A védést megelőző 10. napig két olyan órához/foglalkozáshoz kapcsolódó dokumentációt kell e-mailben elküldeni az elnök szakértőnek, amelyet a korábbi időszakban, de szeptember 1-jét követően már megvalósított."

Azt ugye fel sem tételezik, hogy a minősülésre jelentkező pedagógus a jövő heti vagy azutáni óráihoz már megírta a tematikus tervet és óratervezeteit. Most vagy csinál korábban megtartott órákhoz új dokumentumokat, vagy gyorsan letanítja ezeket úgy, hogy nem is az az anyag következik.
 

BAJ

Állandó Tag
Ez abszurd! ( De jó, hogy 4 hónap múlva megyek nyugdíjba. ) Itt látom, hogy már nem érdekli igazán a vezérkart az életpályánk. Már csak teher nekik, szabadulnának ( és fognak is ) tőle. Már kezdettől fogva nem úgy megy ez, ahogy tanították nekünk. Csak legyen kipipálva, ez a lényeg!
Nem most nem érdekli. Szerintem már nagyon régóta (sőt, a kezdetektől, amikor mindenki Ped. I. lett, akármit is csinált addig) vakvágányon van. Azóta meg főleg, amióta (1 év után :mad2:) megszűnt a béralapunk minimálbérhez kötése, lett a szépen hangzó vetítési alap.
 
Oldal tetejére