Szaktanácsadás - szakértés - tanfelügyelet III.

ladysla

Kormányos
Fórumvezető
Kormányos
"...a kihirdetését követő 8. napon lép hatályba. ..."
Nocsak, a héten már tudtak olyat is, hogy alig 3/4 óra múlva. :)
 

Verőce

Állandó Tag
Állandó Tag
SOS
Nyolcosztályos gimnázium vagyunk. A digitális oktatás csak a 9-12. évfolyamra vonatkozik, a kisebbekre nem. A tanárok egy része vegyesen, egy része csak 9-12. évfolyamon tanít.
Ki jöjjön be??? Mindenki??? és az iskolából tanítson digitálisan, vagy csak azok akik vegyesen tanítanak?
Mi lesz a helyettesítéssel? Aki itt van az még többet dolgozik, aki nem jön be, az nem helyettesít?
Forrnak az indulatok és vannak érvek pro és kontra.
Nektek mi a tapasztalatotok, hogy csináljátok?
Van ötletetek?
Ezeken és a többi konkrét lépéseken senki nem gondolkodott az elmúlt nyáron?
 

BAJ

Állandó Tag
Állandó Tag
Ezeken és a többi konkrét lépéseken senki nem gondolkodott az elmúlt nyáron?
Gondolom, költői kérdésnek szántad. ;)
Nahát, én nagyon szerettem a teliszájjal vigyorgó zöld buksit. Most meg sehol sincs. :( Azért megleszek ám nélküle. Barátkozom ezzel az új kinézettel. Nem rossz, csak még szokatlan. Arról nem beszélve, hogy holmi jelszót kért tőlem, amit persze nem tudtam (ki emlékszik már a régmúltra). De nagyon szépen kértem újat, és kaptam is. :D - Ez szerintetek is a teliszájas? A mellette levő szerintem nyelvöltögetős. Na, az is jól jön majd. :)
 

aranyhaj16

Állandó Tag
Állandó Tag
Biztosan hamar megszokjuk ezt is. Köszönjük a munkátokat!:dr_31:
Azt szeretném kérdezni, hogy " Ugrás az utolsó olvasatlan üzenethez" funkció nem lesz? Vagy csak én nem találom? Ez megkönnyítette a használatot!
Mindenkinek jó egészséget kívánok!;)
 

BAJ

Állandó Tag
Állandó Tag
Megvan. ;) Tényleg lehet, hogy azért nem találtam, mert nem volt új. Ugyanis most megjelent, tegnap pedig nem. Viszont ma megint be kellett lépnem (de most legalább emlékeztem a jelszavamra), pedig úgy van beállítva, hogy jegyezze meg. A kis buta nagyon feledékeny, nem jegyzett meg engem. :)
 

Gagamail

Állandó Tag
Állandó Tag
Számomra elképzelhetetlen, hogy nem látom az órákat, foglalkozásokat, de tartsak róla óramegbeszélést, sőt, értékeljem a kompetenciák mentén, sőt, pontozzam is!!
Elképzelhetetlen - legalábbis a gyp. vonalon, annyira fontos a kolléga személyisége, a gyerekhez/csoporthoz való hozzáállása, hogy ez elhagyhatatlan.
Az, hogy júniusban rászakadt az ég mindenre és mindenkire, és áthidalták ilyen típusú eljárással, azt még megértem, de most minek? Ha online zajlik a védés és a megbeszélés, akkor az óra megnézése miért nem biztosított?

Ez így nem kivitelezhető - egy dokumentum megírása nem lehet gond egy felsőfokú végzettségű kollégának, DE én pontosan azért vagyok ott, hogy meglássak, észrevegyek olyat is, amit esetleg Ő bele sem írna egy reflexióba. Én, amikor ott vagyok, folyamatosan nézem, sőt kifejezetten figyelem a gyerekeket, a kollégát, a kapcsolatukat, a hangnemet, az óravezetést, a reakciókat, a tervhez képest megjelenő korrekciókat, a kolléga egész személyiségét, felkészültségét, a helyzetmegoldásait, stb.
Ha nem látom a gyerekeket, hogyan érvényesül az én szemszögemből az eljárás? Akkor minek vagyok ott, ha csak azt láthatom, amit láttatnak velem?

Ezt én nem fogom tudni lelkiismerettel így megcsinálni.
Akkor beírok mindenkinek 3-ast mindenhová, mert milyen alapon vonnék le pontot? Ha nem tért ki a reflexióban valamire, és rákérdezek, nem lesz bolond, hogy mást válaszoljon, mint amit a kérdés sugall. Minden kérdésem "alákérdezés" lesz.

Jaj, bocsánat, de teljesen kétségbe vagyok esve ): , ezt tiszta lelkiismerettel nem lehet megcsinálni!
 

Gagamail

Állandó Tag
Állandó Tag
"3.2. Figyelembe veszi a gyermekek, a tanulók aktuális fizikai, érzelmi állapotát.
3.3. Felkelti és fenntartja a gyermekek, a tanulók érdeklődését.
3.4. Nyugodt és biztonságos nevelési, tanulási környezetet teremt.
3.5. Feltárja és szakszerűen kezeli a tanulási folyamat során tapasztalt megértési nehézségeket."

Ezekre hogyan válaszoltok például?

Azt olvasom majd a reflexióban, hogy "Figyelembe veszem a gyerekek aktuális fizikai, érzelmi állapotát.", akkor 3 pont.
Ha nincs benne, akkor kérdezek: figyelembe veszi a gyerekek aktuális érzelmi, fizikai állapotát? Válasz: igen, persze. Esetleg több körmondattal megtoldva (melyik tanár nem tud lukat beszélni más hasába?).
Ekkor is 3 pont.
Van olyan, nem öngyilkos típus, aki erre nemmel válaszol?

Óramegbeszélésen a 3-as kompetencia, a tanulás támogatása kiemelkedően jó?

Ti mit csináltok?
 

fclaire

Állandó Tag
Állandó Tag
Ez abszurd! ( De jó, hogy 4 hónap múlva megyek nyugdíjba. ) Itt látom, hogy már nem érdekli igazán a vezérkart az életpályánk. Már csak teher nekik, szabadulnának ( és fognak is ) tőle. Már kezdettől fogva nem úgy megy ez, ahogy tanították nekünk. Csak legyen kipipálva, ez a lényeg!
 

anett5

Állandó Tag
Állandó Tag
Friss levél az OH-tól, azaz már a saját oldal dokumentumainak véleményezése fentebb... :
Iktatószám: TKHF/3735-2/2020.



Tisztelt Szakértő Asszony! Tisztelt Szakértő Úr!

Ezúton tájékoztatom, hogy a 2020. november 23. napját követő naptól a minősítő vizsgák, minősítési eljárások szervezése és lebonyolítása a pedagógus-továbbképzés veszélyhelyzeti szabályairól szóló 489/2020. (XI. 11.) Korm. rendelet és az Emberi Erőforrások Minisztere a pedagógus minősítések online lebonyolításáról szóló VIII/6746-1/2020/KOZNEVSTRAT iktatószámú Közleménye alapján online formában történik.

Az online minősítési eljárásban azok a pedagógusok vehetnek részt, akiknek a Pedagógus I., Pedagógus II., Mesterpedagógus vagy Kutatótanár fokozat elérését célzó minősítési eljárásukra 2020. november 23. napját követően kerül sor. A pedagógusminősítési eljárások online szervezése a 489/2020. (XI. 11.) Korm. rendelet 4. §-a szerint meghatározott, a koronavírus-világjárvány második hulláma elleni védekezésről szóló 2020. évi CIX. törvény hatályvesztéséig tart.

Az online pedagógusminősítési eljárások szabályait tartalmazó jogszabályt, a miniszter közleményét és a lebonyolításra vonatkozó leírást az alábbi helyeken éri el:

  • az oktatas.hu oldalon található COVID 19 mappából,
  • az oktatas.hu / Pedagógusminősítés / Tájékoztatók mappából,
  • az oktatas.hu oldalra belépve a Saját oldal / Bizottság menüpontból.
Kérem, hogy az érintett minősítési eljárásokban törekedjen a rögzített szabályok maximális alkalmazására, betartására.

Technikai és szakmai kérdéseivel a területileg illetékes Pedagógiai Oktatási Központhoz forduljon!

Együttműködését köszönöm!

Tisztelettel:
Brassói Sándor
mb. elnök
Oktatási Hivatal
 

anett5

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Kedves ismerősöm 60%-os táppénzen van covid miatt...
A fenntartó azt mondja, hogy nem bizonyított, hogy a suliban kapta el.
Ő kivan ettől a helyzettől...
Tud valaki jogszabályi magyarázatot erre vagy az ellenkezőjére?
 

Napocska10

Állandó Tag
Állandó Tag
GYIK egyik válasza
"A védést megelőző 10. napig két olyan órához/foglalkozáshoz kapcsolódó dokumentációt kell e-mailben elküldeni az elnök szakértőnek, amelyet a korábbi időszakban, de szeptember 1-jét követően már megvalósított."

Azt ugye fel sem tételezik, hogy a minősülésre jelentkező pedagógus a jövő heti vagy azutáni óráihoz már megírta a tematikus tervet és óratervezeteit. Most vagy csinál korábban megtartott órákhoz új dokumentumokat, vagy gyorsan letanítja ezeket úgy, hogy nem is az az anyag következik.
 

BAJ

Állandó Tag
Állandó Tag
Ez abszurd! ( De jó, hogy 4 hónap múlva megyek nyugdíjba. ) Itt látom, hogy már nem érdekli igazán a vezérkart az életpályánk. Már csak teher nekik, szabadulnának ( és fognak is ) tőle. Már kezdettől fogva nem úgy megy ez, ahogy tanították nekünk. Csak legyen kipipálva, ez a lényeg!
Nem most nem érdekli. Szerintem már nagyon régóta (sőt, a kezdetektől, amikor mindenki Ped. I. lett, akármit is csinált addig) vakvágányon van. Azóta meg főleg, amióta (1 év után :mad2:) megszűnt a béralapunk minimálbérhez kötése, lett a szépen hangzó vetítési alap.
 
Oldal tetejére