Szaktanácsadás - szakértés - tanfelügyelet

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

gtszg

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Veri!
Mondjuk ki, méltatlan helyzetbe kerültél. A jogszabály szerint:
"147. §
(7a)197 Az ellenőrzést vezető szakértő az ellenőrzés időpontja előtt legalább tizenöt nappal felveszi a kapcsolatot az érintett intézmény vezetőjével és egyeztetik az ellenőrzés ütemezésével és tartalmával kapcsolatos részleteket."
20/2012. (VIII. 31.) EMMI rendelet Hatályos: 2015.09.01 - 2015.12.31
A legalább matematikusul a minimumot jelenti.
Ez eljárásrendi hiba. A vezetőd léphet időpont módosításért.

Ha nem így tekintjük, és "legyünk együttműködők" verzió: tudnod kell, hogy melyik órádat látogatják, ugyanis nem vagy köteles minden osztályhoz csoportprofilt, tematikus tervet készíteni. Sőt, egyikhez sem.(!) A forgatókönyvhöz is jogod van, mert Te vagy az egyes számú alanya, Rólad szól. Itt jegyezném meg, hogy a vezetőd sem lojális Veled.

Ha mégis áldozata lennél ennek az eljárásnak, felhívom a figyelmedet az értékelőlap kitöltésére, az egyéb megjegyzések rovatban:
"147. §
(10) Az ellenőrzés (8) bekezdés szerinti összegző szakértői dokumentumának rögzítését követő tizenöt napon belül az ellenőrzésben érintett személy, továbbá intézményellenőrzés esetén az intézmény vezetője a nevelőtestülettel egyeztetve értékelőlapot tölthet ki a szakértőkről a hivatal által működtetett informatikai támogató rendszerben."
20/2012. (VIII. 31.) EMMI rendelet Hatályos: 2015.09.01 - 2015.12.31


Azért javaslom, konzultálj a vezetőddel.
Még kiegészíteném a leírtakat, most találtam a folyamat leírásában:
"2. Speciális esetek kezelése:
b.) A vezető szakértő 15 nappal a látogatás előtt nem veszi fel a kapcsolatot az intézmény vezetőjével: Az intézmény vezetője kezdeményezi a látogatás előtti 14. napon a kapcsolatot, amennyiben nem sikerül, az OH törli és újraszervezi a látogatást. "
A pedagógiai-szakmai (tanfelügyeleti) ellenőrzés folyamatai 11. old.
 

Angiemay

Állandó Tag
Állandó Tag
Hóközi kifizetéssel meg fogod kapni! Nálunk is volt ilyen, és utólag a hónap közepe táján bérszámfejtették. Rögzíteni kell a rendszerben a tp-t és azt, h kb. mennyi nap lesz. Csak akkor tudják bérszámfejteni, ha a táppénzes papír beérkezik mire csinálják a havi bérszámfejtést. Ezért fontos, hogy a dolgozók gyorsan leadják a tp. papírt és a munkáltató elsőbbségivel postázza. Kissé rugalmatlan a rendszer, dehát mi nem az a mai világban. :)

Köszönöm Gabenka, kicsit megnyugtattál. :dr_24: A táppénzes papíromat leadtam rögtön munkába állásom 1. napján, bár az 15-e után volt már. Talán ezért nem írták jóvá a táppénz összegét... Azért bízom benne, hogy az ünnepek előtt még megkapom. :cool:

Talán ki tudod bogarászni a választ:
Igen, sikerült. Köszönöm fecsike! :dr_24::dr_24:Ez hivatalosan is megerősítette, amit Gabenka is írt! :hurra:


"Az új rendszer az aktuális számfejtési időszak jelenléteiről és távolléteiről szóló jelentések alapján, mindig a ténylegesen teljesített munkaidőre vonatkozóan számolja majd el a munkabért. Fontos megjegyezni, hogy ez azzal a következménnyel jár, hogy keresőképtelenség esetén a távolmaradással érintett napokra a foglalkoztatott illetményben nem részesül, egészségbiztosítási pénzbeli ellátást pedig mindaddig nem kap, amíg az arra vonatkozó igényét a keresőképtelenség orvos általi igazolásával nem nyújtja be a foglalkoztatónak, és a foglalkoztató az igényt és a keresőképtelenség igazolását a Kincstárnak meg nem küldi. A valós idejű számfejtés ugyanakkor a jogszabályoknak megfelelően biztosítja azt, hogy ha a keresőképtelenséget igazoló okirat benyújtására olyan időpontban kerül sor, amikor az a tárgyhavi főszámfejtés keretében már nem vehető figyelembe, az annak megfelelően járó egészségbiztosítási pénzbeli ellátás ún. „hóközi” számfejtés keretében kifizethető legyen."

Ha ez segít, mi ezt a tájékoztatást kaptuk:

"Már értesítettünk Benneteket arról, hogy novembertől új programmal kezelik a béreinket. A programváltozás miatt vált szükségessé, hogy a betegszabadság, táppénz miatti távolléteket a hiányzás napján bejelentsétek nekünk és a táppénzes papírt pedig mielőbb leadjátok a GH-ban. Sajnos néhány esetben előfordult a novemberi bérszámfejtésnél, hogy a számfejtés napját követően érkezett be a táppénzes papírotok, így nem került bele a novemberi bérbe. De kérlek, ne ijedjetek meg :-[ , mert december folyamán, hóközi kifizetésként utalni fogja ezekre a napokra vonatkozó juttatást az SZC.
Javaslom, hogy a táppénzes papírotokat a gyógyulást követően AZONNAL hozzátok a ..., hogy esélyünk legyen bérszámfejtés előtt rögzíteni, eljuttatni a MÁK-ba és így a havi BÉRREL EGYÜTT megkapjátok. Félő, hogy a hónap kb. 23-24. napja után kapott igazolások már csak hóközivel lesznek kifizetve.
Akik hosszú ideig vannak táppénzen - mivel kb. kéthetente kapnak táppénzes papírt az orvostól - sajnos biztos, hogy részben hóköziben fogják megkapni az érintett napokra vonatkozó juttatásaikat."
Köszönöm gtszg! Remélem minél hamarabb lesz a hóközi kifizetés, nem az ünnepek után! :)

Ez viszont már régóta így van ám. Valamikor tavaly november óta, úgyhogy ez a rendszer 1 éves. Legfeljebb nem tudjuk, mert nem voltunk táppénzen. Ha a hónap 20-ig (akkor van a bérszámfejtés) voltál táppénzen, és 20-ig le is adtad a táppénzes papírt, akkor levonják ugyan a fizetésedből teljes egészében, de megkapod a táppénzt, mihelyt végigfut a rendszeren (nem túl fürge, lassan fut). A problémák akkor kezdődnek, ha 20-a után betegszel meg. Akkor megkapod a teljes fizetést, de vissza kell fizetned a táppénzes időre esőt. Majd később utalják a táppénzt. Még vannak variációk. Miuci ezekről bővebben tudna írni. Majd előkerül, s talán reagál.
Leadtam 20-a előtt...:( Azért bízom benne, nem januárban lesz a "hóközi kifizetés".

Mostmár nem kapunk bért azokra a napokra, amiken pl. táppénzen voltunk. Utólag számfejtik, hóközivel. Persze ez csak akkor, ha nem érkezett be a táppénzes papír. 30-án volt a rendszer lezárva, most nem zártak 20-án. Mi is ezzel dolgozunk, voltunk oktatáson is. Mostmár teljesen éles a KIRA.
Akkor valahol biztosan elakadt a 20-a előtt leadott papírom...:dr_4:

"A KIRA bevezetésével elérhetővé válik tárgyhavi számfejtés, így – a korábbi térítményezés helyett – a tárgyidőszaki adatfeldolgozás keretében valósul meg a személyi juttatások – ideértve a mozgóbért, illetve a távollétre járó illetményt – számfejtése. Az új rendszer az aktuális számfejtési időszak jelenléteiről és távolléteiről szóló jelentések alapján, mindig a ténylegesen teljesített munkaidőre vonatkozóan számolja majd el a munkabért. Fontos megjegyezni, hogy ez azzal a következménnyel jár, hogy keresőképtelenség esetén a távolmaradással érintett napokra a foglalkoztatott illetményben nem részesül, egészségbiztosítási pénzbeli ellátást pedig mindaddig nem kap, amíg az arra vonatkozó igényét a keresőképtelenség orvos általi igazolásával nem nyújtja be a foglalkoztatónak, és a foglalkoztató az igényt és a keresőképtelenség igazolását a Kincstárnak meg nem küldi. A valós idejű számfejtés ugyanakkor a jogszabályoknak megfelelően biztosítja azt, hogy ha a keresőképtelenséget igazoló okirat benyújtására olyan időpontban kerül sor, amikor az a tárgyhavi főszámfejtés keretében már nem vehető figyelembe, az annak megfelelően járó egészségbiztosítási pénzbeli ellátás ún. „hóközi” számfejtés keretében kifizethetőlegyen.

A tárgyhavi illetményszámfejtésre való áttéréshez kapcsolódóan újdonságot jelent a számfejtett összegek, illetmények korrigálásának eljárásmódja. Ez azokat az esetköröket érinti, melyeknél a foglalkoztató valamilyen oknál fogva a jogosult összegnél kevesebb vagy több személyi juttatást számfejtett a foglalkoztatott részére. Így amennyiben a tárgyhavi számfejtést követően valamely ok miatt a korábbi számfejtés módosítása szükséges, ennek tényéről a következő havi számfejtés időpontjáig a foglalkoztatónak tájékoztatni kell a foglalkoztatottat. A Mód. rendelet kimondja, hogy a megállapított különbözetet – legyen a különbözet akár pozitív, akár negatív – legkésőbb a tárgyhót követő hónap személyi juttatásaival egyidejűleg kell számfejteni a foglalkoztatottrészére."
Ezek szerint lehet, hogy a kifizetés januárra csúszik???:mad:

A mai napig nem sikerült megfejtenem, hogyan számolták a táppénzt abban a négy hónapban!!! Volt olyan hónap, hogy összesen 5000 Ft-t utaltak át. Egy biztos, ha 20 -a után vittem a papírokat, csak a következő hónapban kaptam pénzt! Ja, és nem tűntem el, hanem óratervet készítek! Ha még egy pálcika embert kell rajzolnom, sikítok! :o:o
Remélem most gyorsabbak lesznek (tekintettel az ünnepekre), ha van bennük egy cseppnyi empátia. A papírt pedig 20-a előtt adtam le. :(
 
Utoljára módosítva a moderátor által:

marlenlilander

Állandó Tag
Állandó Tag
Olvasom a hsz-kat a fizuval kapcsolatban...gondoltam, én is megosztom, hogy jártam az új bérszámfejtő rendszer bevezetése kapcsán: a fizetésem megjött pénteken, de novemberben betegség miatt táppénzen voltam 1 hétig, amire egy lyukas garast nem kaptam, a fizetésem 25%-át vonták le!! Tehát olyan, mint fizetett betegszabadság (a fizetés 60%-a a táppénz, ami már önmagában is elég karcsú :( ) a KIRA bevezetésével megszűnt???! :oPersze ez csak egy költői kérdés, igazából az érdekelne, hogy az 1 hét táppénzemet mikor fizetik ki??? Januárban???:mad: Járt még így valaki?
En pont igy jartam. De! Nekem nem a tappenzt vontak le, hanem hibas koddal az oszi szunet szabadsagat. Annyit tehetsz, hogy irsz a MAK-nek nyilatkozatot, hogy hozzajarulsz ahhoz, hogy a kovetkezo havi munkaberrel egyutt utaljak, nem hokozikent, mert akkor sosem kapod. Valami olyasmi van, hogy az uj rendszer nem tudja egyszerre kezelni a szabadsagot es a tappenzt, igy a jovoben rendszeresk lesznek az ilyen esetek....a hibakodot pEdig nem tudjak javitani...
 

Gabenka

Állandó Tag
Állandó Tag
Ezek szerint lehet, hogy a kifizetés januárra csúszik???:mad:
December folyamán meg kell kapnod! :)

Köszönöm Gabenka, kicsit megnyugtattál. :dr_24: A táppénzes papíromat leadtam rögtön munkába állásom 1. napján, bár az 15-e után volt már. Talán ezért nem írták jóvá a táppénz összegét... Azért bízom benne, hogy az ünnepek előtt még megkapom. :cool:
Vajon a munkáltatód el is küldte rögtön?
 
Utoljára módosítva a moderátor által:

Angiemay

Állandó Tag
Állandó Tag
En pont igy jartam. De! Nekem nem a tappenzt vontak le, hanem hibas koddal az oszi szunet szabadsagat. Annyit tehetsz, hogy irsz a MAK-nek nyilatkozatot, hogy hozzajarulsz ahhoz, hogy a kovetkezo havi munkaberrel egyutt utaljak, nem hokozikent, mert akkor sosem kapod. Valami olyasmi van, hogy az uj rendszer nem tudja egyszerre kezelni a szabadsagot es a tappenzt, igy a jovoben rendszeresk lesznek az ilyen esetek....a hibakodot pEdig nem tudjak javitani...
Neeeeee!!! A KIRA-tájékoztatóban (fecsike tette fel :) ) a hóközi kifizetést írták. Karácsony nem januárban lesz...:(

Vajon a munkáltatód el is küldte rögtön?
Hát ez jó kérdés...:o De marlenlilander hsz-a most kissé megingatott a hóközi kifizetést illetően...:( Hétfőn utána járok!
 
Utoljára módosítva a moderátor által:

tanci46

Állandó Tag
Állandó Tag
Miért van az, hogy pont az intézmény delegáltak pontozzák le a minősülő pedagógust?? A szakértőktől félnek, és a szakértők a legnagyobb jóindulattal vannak a ped. felé, a saját munkatársa meg ott tesz keresztbe neki, ahol tud. És ha véletlenül nincs meg a minősítése, akkor "Mert azok a köcsög szakértők..."vélekedéssel keltik a rossz hírünket.
Nektek van hasonló észrevételetek?
Van, bizony! Háromszor is jártam úgy, hogy az intézményi delegált kevesebb pontot adott, ebből kétszer úgy, hogy sokkal kevesebbet. Az egyik nem is sikeredett... :( Aztán lehet a szakértőt utálni :(
 

marlenlilander

Állandó Tag
Állandó Tag
Hát ez jó kérdés...:o De marlenlilander hsz-a most kissé megingatott a hóközi kifizetést illetően...:( Hétfőn utána járok!
figyelj, mi direkt kertuk a kovetkezo fizuval, mert a hokoz teljesen bizonytalan. raadasul 15-ig dolgoznak a KLikben, igy hiaba utal a MAK, senki sem fogja tovabbkuldeni a penzt. Borzaszto igy az unnepek elott, meg nem tudjuk hogyan fogjuk megoldani a karacsonyt, a rokonokhoz utazast.
 

kros

Állandó Tag
Állandó Tag
Igen, nagyon köszönöm, ezt én is megtaláltam. Mivel ez a bizonyos látogatást megelőző 14. nap péntek volt, és semmi infót nem kaptam, hétfőn (11 nappal előtte) kérdeztem rá (miközben táppénzen voltam), hogy lesz vagy nem lesz látogatás. Erre az intézményvezetés - 10 nappal előtte - írt egy e-mail-t a vezető szakértőnek, aki türelmet kért azzal az indokkal, hogy most állítják össze a forgatókönyvet. Majd 7 nappal a látogatás előtt (pénteken) küldte azt a levelet, amelyben a forgatókönyv még mindig nem szerepelt, csak a korábban idézett lista arról, hogy mi mindent kér. Vagyis 4 nappal a látogatás előtt (hétfő) még semmilyen forgatókönyv-egyeztetés nem volt, sőt igazából azt sem tudom, melyik óráimra jönnek be. Ennyi. :(
A vezető tanfelügyelő a látogatás előtt 2 nappal küldi el a végleges forgatókönyvet.
Addig viszont érdemes lenne jelezni az intézménynek, hogy a pedagógus hol és milyen órákat (foglalkozásokat) tart.
A tanfelügyelőnek az idősáv a lényeg (pl. 1-2. órák) Neked meg az, hogy ez melyik osztályban és melyik tantárgyból lesz. Ezt kell előtte megszervezni helyben.
Azért érdekes dolgok lehetnek, pl. rövidített órák esetén a vezetőnek olyan spéci órarendet kell kialakítania, amelyben a látogatott osztály(ok)ban rendes időtartam van.
 

marlenlilander

Állandó Tag
Állandó Tag
Megvannak esetleg valamelyikotoknek az interju kerdesei szerkesztheto, word dokumentumban? Mert az, hogy kinyomtattam, kezzel beirogatttam a valaszaimat, nem sokkal viszi elore a dolgot....
 

Krémusz

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Kollégák!
Őszintén bevallom, hogy nagyon tartok a tanfelügyelettől. Arra kérlek benneteket, hogy segítsetek, dolgozzunk össze, mert minél többet foglalkozok vele, annál nagyobb zűrzavar támad a fejemben.
Megpróbáltam összeállítani egy anyagot, ami nem önálló munka! Sok-sok ember segítségét vettem igénybe, köztük van Csirep 58, bejuma, hajvecia stb.
Mi az, amit javítani kellene, hol lehetne egyszerűsíteni, van-e jó ötletetek?
Köszönöm szépen!
Ez aztán a Mikulás ajándék! Nagyon köszönöm kedves Csipike! :) :dr_175:
 

Kacagóbab

Állandó Tag
Állandó Tag
Nálunk is ugyanez a helyzet ! Szerintem a program egyszerűen nem emelte át a KIR-ből az "önéletrajzot". E-mailben kértük a z intézményvezetőtől a következőket: az intézmény PP-je, elvárások pedagógusokra vonatkoztatva a PP alapján, kértük volna a kérdőívezés eredményét, de ezt nem összesítették, így a két pedagógus önértékelő kérdőívét kértük legalább, és most kövezzetek meg, de : bizony kértük ( és nem utasítottuk !!!), hogy ha egy mód van rá, és a dupla tanfelügyelet gyorsítása érdekében, akkor a hétvégén ( dec 8.-án kedden lesz a tanfelügyelet), küldjék át nekünk a 2-2 tevékenység tervezetét és a tematikus tervet ( igen TEMATIKUST, mert óvoda és a pedagógusok PP program alapján NEM éves tanmenet ill, éves terv alapján terveznek, hanem tematikus időszakokra ! ). Természetesen a tervezet változhat bármi miatt, de akkor azt majd lereflektálja a tevékenységmegbeszélésen a pedagógus. Még a kompetenciáját is "erősíti" vele . Viszont NEM KÉRTÜK: az interjúkérdésekre senkitől sem várunk írásos, előzetes választ. A kérdések közül mi válogatunk ( azokat teszük majd fel, amikre előzetesen a dok. elemzésből, vagy az óramegbeszélésen nem kapunk majd választ. ( erről a helyszínen, az interjúzás előtt 5-10 percben négyszemközt egyeztetünk majd a tanfelügy társsal )
Nem tudom, de felénk éppen hogy éves terve van inkább mindenkinek, mert a tematikus viszonylag új dolog. Én csak foglalkozásvázlatokat kértem, mert a többi látható a naplóból. Az interjúkérdéseken még gondolkozom.
 

kros

Állandó Tag
Állandó Tag
De nem en tanfelugyelek, hanem engem. Nekem csak pdf-kezikonyvem van:(
Készítsd el írásban, nyilván azt, ami Rád vonatkozik.
A vezetőnek add át, ami az övé, s kérd meg ugyanerre.
Ha megteheted, készítsd/készíttesd ezt el fájlban is, és lődd el a tanfelügyelőknek.
Lesz kézcsók és magázás - vagy amit akarsz.
Imádni fognak.
 

Csatolások

  • TF_jkv-k_ures.doc
    3.5 MB · Olvasás: 255
Kedves CH-s szakértők!

Intézményünkben az önértékelést a vezető egy legyintéssel kezeli,a tanfelügyelő aki 8 -ra jön ,már szólt ,hogy 11-kor távozik,mert nem vacakol ezzel.Rajtam jókat derülnek,ha igyekszem bármit segíteni.Az elmúlt tavaszi minősítések során a szakértő hölgy (aki egyébként azóta vezető nem messze tőlünk),ja és tanácsokkal is szolgál más ped.szakértős oldalakon a minősítés után megküldte emailben az iagazgatónak az eredményt,de számos más eljárásrendi hibát is vétett.Saját igazgatóm a minősítendő kollégával íratja meg a portfólihoz a kérdéseket.Jót nevet az egészen és közli egy hülyeség ez,minek gürizek!

Na szóval ezt mind azért írtam le,mert én a személyemet és a hitelességemet adom minden minősítés alkalmával.Ezt ahová megyek el is ismerik.Mindig a jót igyekszem látni másokban!DE úgy gondolom ,ha ezek (fentiek)nem változnak,mert gondolom máshol is van ilyen,akkor ez az egész amiért ennyit dolgoztunk hiteltelenné válik. Bocsánat,de múszáj volt kiadnom mindezt magamból!
 

pepeneje

Állandó Tag
Állandó Tag
Nem tudom, de felénk éppen hogy éves terve van inkább mindenkinek, mert a tematikus viszonylag új dolog. Én csak foglalkozásvázlatokat kértem, mert a többi látható a naplóból. Az interjúkérdéseken még gondolkozom.
Kedves Tanfelügyelők! EGY KIS OVI!
Az óvodák éves anyagkigyűjtést végeznek az alábbi tevékenységformák alapján (külső világ tevékeny megismerése, verselés, mesélés;
ének, zene, énekes játék, gyermektánc; rajzolás, festés, mintázás, kézimunka; mozgás), évszakonként vagy a PP-jukban meghatározottak alapján pl. Projekt tervekbe ágyazva; komplex tervek stb. Az Útmutatók találták ki az úgynevezett TEMATIKUS terveket, ami az óvodai gyakorlattól, holisztikus szemléletünktől teljesen idegen és elrugaszkodott. Az óvodapedagógusok többsége heti, kétheti ill. havi tématerveket, projekt-terveket ír. Ez attól függ milyen az egy csoportban dolgozók munkaidő beosztása. A délelőttös kolléga folyamatosan konzultál a délutánossal a betervezettek (témák, feladatok, fejlesztések...) hogyan valósultak meg és a délutános ez alapján tervezi meg a következő délelőttös hetét, vagy két hetét, hónapját stb. A tematikus tervek megírása teljesen felesleges, újabb adminisztrációs terhet rótt a pedagógusokra, ami természetesen nem kötelező, mert egy törvény, kormányrendelet... sem írja elő, csakúgy mint a tevékenységvázlatokat. Egyébként a Tanfelügyeleti kézikönyvben nem szerepel a tematikus terv dokumentum elemzése és bekérése.
 

Csipike2014

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Tanfelügyelők! EGY KIS OVI!
Az óvodák éves anyagkigyűjtést végeznek az alábbi tevékenységformák alapján (külső világ tevékeny megismerése, verselés, mesélés;
ének, zene, énekes játék, gyermektánc; rajzolás, festés, mintázás, kézimunka; mozgás), évszakonként vagy a PP-jukban meghatározottak alapján pl. Projekt tervekbe ágyazva; komplex tervek stb. Az Útmutatók találták ki az úgynevezett TEMATIKUS terveket, ami az óvodai gyakorlattól, holisztikus szemléletünktől teljesen idegen és elrugaszkodott. Az óvodapedagógusok többsége heti, kétheti ill. havi tématerveket, projekt-terveket ír. Ez attól függ milyen az egy csoportban dolgozók munkaidő beosztása. A délelőttös kolléga folyamatosan konzultál a délutánossal a betervezettek (témák, feladatok, fejlesztések...) hogyan valósultak meg és a délutános ez alapján tervezi meg a következő délelőttös hetét, vagy két hetét, hónapját stb. A tematikus tervek megírása teljesen felesleges, újabb adminisztrációs terhet rótt a pedagógusokra, ami természetesen nem kötelező, mert egy törvény, kormányrendelet... sem írja elő, csakúgy mint a tevékenységvázlatokat. Egyébként a Tanfelügyeleti kézikönyvben nem szerepel a tematikus terv dokumentum elemzése és bekérése.

A tanfelügyelet során szerintem ezt minden értelmes ember tudja, mert utána néz, érdeklődik, és a helyzetet rugalmasan kezeli. Az óvoda a pedagógia egy speciális területe, a gyerekek életkorából adódóan.
Bevallom, hogy én is írtam a tanfelügyeleti levelemben, hogy készítsék elő a tanmenetet/tematikus tervet. Én iskolába megyek, és nagyon sok helyen - többek között az én iskolámban is - már nem tanmenetet készítenek a kollégák, hanem tematikus terveket. Sokkal élet-közelibb, rugalmasabb, mint egy éves terv. Egy-egy osztály/csoport annyira eltérő módon, "sebességgel" tanítható, hogy azt az éves terv nem tudja követni, de a témákra bontott terv igen.
Bízom benne, hogy aki óvodába megy tanfelügyelni, az tisztában van a sajátos helyzettel! Ha nem, akkor a vezető határozottan figyelmeztesse, tájékoztassa a helyi sajátosságokról! A vezető egyik legfontosabb feladata az intézmény és az ott dolgozók képviselete!
 

Verőce

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves CH-s szakértők!

Intézményünkben az önértékelést a vezető egy legyintéssel kezeli,a tanfelügyelő aki 8 -ra jön ,már szólt ,hogy 11-kor távozik,mert nem vacakol ezzel.Rajtam jókat derülnek,ha igyekszem bármit segíteni.Az elmúlt tavaszi minősítések során a szakértő hölgy (aki egyébként azóta vezető nem messze tőlünk),ja és tanácsokkal is szolgál más ped.szakértős oldalakon a minősítés után megküldte emailben az iagazgatónak az eredményt,de számos más eljárásrendi hibát is vétett.Saját igazgatóm a minősítendő kollégával íratja meg a portfólihoz a kérdéseket.Jót nevet az egészen és közli egy hülyeség ez,minek gürizek!

Na szóval ezt mind azért írtam le,mert én a személyemet és a hitelességemet adom minden minősítés alkalmával.Ezt ahová megyek el is ismerik.Mindig a jót igyekszem látni másokban!DE úgy gondolom ,ha ezek (fentiek)nem változnak,mert gondolom máshol is van ilyen,akkor ez az egész amiért ennyit dolgoztunk hiteltelenné válik. Bocsánat,de múszáj volt kiadnom mindezt magamból!
Köszi, hogy megosztottad. Ha valaki szakértőnek áll, be kell tartani bizonyos játékszabályokat.
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére