Szcientológus gyóntatások: brutális részleteket mondott az ombudsman

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Október 20.

Melitta - 2017 Október 20, 22:46
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Poligráfot ugyan nem találtak, de már tavaly év végén is lefoglaltak olyan iratokat a Magyar Szcientológiai Egyháznál, melyekben harmadik félről szóló, érzékeny adatokat rögzítettek. Péterfalvi Attila felkavaró részleteket is felolvasott ezekből .

  Poligráfot nem találtunk- mondta a Magyar Szcientológiai Egyháznál tartott házkutatásról szólva Péterfalvi Attila, az ezzel kapcsolatos félreértés egy korábbi vizsgálati jelentés pontatlanságának köszönhető. A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke a műsorban elmondta, hogy a dokumentumok között találtak viszont úgynevezett E-méterrel szerzett és rögzített adatokat. Hozzátette: az érzelmi egyensúly megtaláláshoz a szcientológiai egyház egy sajátos eszközt, az E-métert alkalmazza. Több tucat eldöntendő kérdésre adott válasz alapján érhetik el az érzelmi egyensúlyt a hívők – ismertette a módszert az ombudsman.

  Beszélt róla, hogy vannak olyan vallási szolgáltatások, melyeknél megfelelő tájékoztatás mellett jogszerű lehet az adatok rögzítése, de bizonyos esetekben – ha más elvekbe ütközik – ezt eleve nem lehet jogszerűen megtenni. Elmondta, azért büntették meg összesen 40 millió forintra az egyházat és annak központi szervezetét, mert megállapították a célhoz kötöttség megsértését és a tisztességes adatkezelés megsértését is.

  Péterfalvi Attila arról is beszélt, hogy már tavaly év végén tartottak egy helyszíni szemlét a szcientológusoknál, amikor papíralapú és informatikai eszközöket is lefoglaltak és ezeket átnézve azt tapasztalták, hogy többféle dossziéban gyűjtötték az adatokat.

  Találtak például az egyház saját munkatársairól készített adatokat, melyek között a NAIH elnöke szerint olyanok is voltak, melyeket kiküldtek külföldre, az Egyesült Államokba, „ahol nem biztosított a személyes adatok védelme”.
  A munkatársakkal kapcsolatban találtak 130 kérdést tartalmazó, úgynevezett életút kérdőívet is, melyeknél olyan kérdésekre kellett válaszolni Péterfalvi közlése szerint, hogy

  - sorolja fel az összes szexuális partnerét az első randevútól kezdve keresztnévvel, vezetéknévvel, foglalkozással
  - írja le részletesen, hogy a szexuális együttlét mit tartalmazott, beleértve minden perverziót

  A hatóság elnöke közölte, ezek olyan harmadik félnek az adatai, akiknek arról sincsen tudomása, hogy róla ezeket az információkat kiadták. Hozzátette: volt olyan dosszié, ami a híveknek nyújtott szolgáltatásokkal kapcsolatos és volt olyan dosszié, amely azokat az eseteket tartalmazta, amikor valaki jelentette magáról, hogy nem etikus magatartást tanúsított. Ezekből Péterfalvi Attila konkrét eseteket is felolvasott, úgy mint,

  - amikor valaki jelezte, hogy 1 gramm fűvel elkapták a rendőrök a barátnőjével együtt, de nem történt feljelentés, el kellett szórniuk a fűbe és megdorgálták őket, vagy egy másik eset szerint
  - amikor valaki beszámolt róla, hogy WC-zett és „mellettem egy srác önkielégített. Néztem át a lyukon, ő meg nézett engem. Hasonló a pornó, amit láttam apunál. Aztán éreztem, hogy önkielégítenem kell, később otthon fenekembe kellett dugnom a wc-kefét”
  „Ezek abszolút személyes adatok, nagyon érzékeny adatok, hiszen a különleges adatok kategóriájába tartozik”- fogalmazott Péterfalvi Attila, majd megemlítette, hogy előfordult a lefoglalt iratok között olyan, amin fel kellett sorolni például az összes betegséget, műtétet.

  Az ombudsman szerint leghamarabb a bíróság jogerős határozata után kaphatja vissza a dokumentumokat az egyház, és akkor hajthatja majd végre az adatbázisban a szükséges részek törlését. Azt is fontos tudni, hogy a hatóság a továbbiakban is fokozott figyelemmel követi majd a szcientológiai egyháznál az adatkezelést- tette hozzá.

  Összesen 40 millió forintos bírságot kapott a Magyar Szcientológiai Egyház

  http://www.atv.hu/videok/video-20171020-peterfalvi-attila

  Atv.
  szincelogi.jpg
   

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Október 20.

  1. setni
   setni
   Hogy mennyire fontos hogy tartozzunk valahova...még akkor is ha felkell adnunk önállóságunkat.
   tipasa és vazonosito kedveli ezt.
  2. Umaksuman
   Umaksuman
   És mennyire ciki, hogy vannak, akik ezt az igényt vastagon kihasználják...
   Egyébként lehet, hogy csak üldözési mánia, de szerintem erre az esetre passzol a régi vicc poénja: "...mert az állam nem tűri a konkurenciát." Lehet, hogy a NER-es fiúknak éppen egy ilyen adatbázisra fájt a foguk? Ők mikor, milyen ellenőrzés mellett fogják majd végrehajtani az elkobzott anyagban "a szükséges részek törlését"?
  3. udvarfy
   udvarfy
   Magam ugytudom , hogy sok müvelt , demokratikus nyugat -europai országokban a Szcientologia nem egyházként van már kezelve , mert pont ezzek miatt megvonták az "egyház" jogukat ! Nagyon sok "furcsaságok" történek és történtek enek a szektának keretein belül .
   tipasa, pitti és ladybug7spots kedveli ezt.
  4. cdurmol
   cdurmol
   Az előző átkosban, a Kádár rendszerben is volt már vizsgálat a szcientológiai egyház berkeiben. Olyan félelmetes dolgokra derült fény, hogy alkalmazzák a gondolatbűn fogalmát. Nem kell elkövetnie a szerencsétlennek, elég, ha felmerül benne. Büntetést kap. Ha valaki csak annyit tesz, hogy tud a másikban felmerült gondolatbűnről, és nem jeleni, ugyanazt a büntetést kapja, mint a "bűnös".

   A híveket fokozatosan avatják be. Kezdetben teljesen elviselhető kezelést kapnak, amit fokozatosan szigorítanak, a teljes lelki terrorig.
  5. Verbovszki Sándor
   Verbovszki Sándor
   Tapasztalatom szerint, ahol emberek végeznek adatfelvételt, adatrögzítést és adattárolást ott már eleve nem garancia a titoktartás intézménye, mert "van az a pénz", illetve "van az a zsarolhatósági szint".
   Ahol dolgoztam azt tartottuk, hogy a "titok az amit csak egy ember ismer és ha továbbra is titokban kell maradnia, akkor beteszed a páncélszekrénybe, az ajtaját bezárod és a kulcsot a folyóba dobod".

   Nagyjából ennyit a titkokról, és tárolásukról.
   Utoljára módosítva: 2017 Október 21
   tipasa, vazonosito és ladybug7spots kedveli ezt.
  6. navagraha
   navagraha
   ..és a romjait sóval kell behinteni!
   varázsdoboz kedveli ezt.
  7. vazonosito
   vazonosito
   Borzasztóan rossz a véleményem erről az "egyházról", mégis aggaszt az is, hogy miért pont most (választás előtt) történt ilyen grandiózus rajtaütés. Ahogy Umaksuman is utalt rá, kérdéses, hogy az adatok új gazdái hogyan tervezik a további adatkezelést. Vajon mi gátolja azt, hogy a hatalom visszaéljen a szenzitív információval, akár csak egy-két ember esetén is? A titkosszolgálatok biztos találnak majd rá jogi alapot (ha utasítást kapnak) hiszen nemrég Földi úr arról nyilatkozott (nem élő, hanem szerkesztett adásban), hogy akár az életét is el lehet venni egyeseknek államérdekből. Ezt a jogi képtelenséget és uszítást a médiafelügyelet sem vizsgálja, nem torolja meg, pedig törvény szerint ez kötelessége lenne. Ja, majd' elfelejtettem, jogállamban lenne így.
   varázsdoboz, sidavoq és setni kedveli ezt.
  8. navagraha
   navagraha
   A titokszolgák eddig is ismerték ezeket az adatokat. Ne legyenek kétségeink arról, hogy van adatbiztonság.
  9. victorvacendak
   victorvacendak
   Azt kétlem, hogy az átkosban vizsgálódtak, mert Mo-n csak '91-ben jegyezték be... Előtte Dianetika Egyesület volt, de már ugye az sem az átkosban.
  10. analema
   analema
   "Szavanként egy pennyért írni nevetséges. Ha valaki igazán szeretne egymillió dollárt keresni, annak a legjobb módja, hogy alapítsa meg a saját vallását" - Hubbard

   Aztán ezt a bizniszt jól hazavágta az internet...
   udvarfy kedveli ezt.
  11. Melitta
   Melitta
   MI mar gondolkoztunk rola nekunk is kellenne valami jo kis egyhazat kitalalni....;)es csak ugy dolne a le, nem lenne gond ilyen piti penz hogy szerverkoltseg, hogy ingyen dolgozunk stb.

   Valami vidam szorakoztato vallasra gondoltam ahol mindenki jol erzi magat....:D
   vazonosito, setni és analema kedveli ezt.
  12. analema
   analema
   Megvan a következő CH.hu pályázat alapanyaga. Fektesd le új vallásunk alap tanításait a CH.hu mentén, mellyel minél több tagot bevonzol :)
  13. Melitta
   Melitta
   Ilyen konnyu penz keresesi modszernel nem igen van jobb.:D
  14. B.kárpáti
   B.kárpáti
   Lehet, hogy a brüsszeli, soha senki által meg nem választott elit a szcientológián képezte ki magát, amikor kitalálta az újabban interneten is üldözött bűncselekményeket? Bár ilyen is volt már a bolsevikoknál. Igaz ott nem cicóztak pénzbüntetéssel, szabályos letartóztatással, internet sem volt. Simán fejbe lőtték a gyanúsítottat , meg kiretusálták azaddigi fotókról. Ez utóbbi itt terjed. Már a kereszteket is kiretusálják a városképeken a iemplomokról. Nincs új a nap alatt. A történelem ismétli önmagát. Már azt is mondják a történészek, hogy a kommunizmus csak átmenet volt a kapizalizmusból a kapitalizmusba, feladata az volt, hogy kiírtsa a paraszti társadalmat és a városba üldözze a népet. Ott gyökértelen identitását vesztve kelljen tengődnie olcsó " munkaerő-állatként", hogy az elt maximalizálhassa a profitját. Most van a 3. szakasz az orwelli rabszolgaság bevezetése.
  15. Verbovszki Sándor
   Verbovszki Sándor
   Ez hasonlít a "Biszku ügyben" az ügyészség által megfogalmazott "virtuális tűzparancs" fogalmára. Nem kellett kiadnia, de arra gondolhattak, hogy gondolatban kiadhatta.
   Ilyen módszert a Jedi képzőn tanítottak...:D

Megosztás