Szemetesek nyitottak könyvtárat a kidobott könyvekből

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2019 Február 1.

Melitta - 2019 Február 1, 20:15
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  A CNN riporterei szerint, Törökországban, egy köztisztasági vállalat dolgozói könyvtárat nyitottak a kukákban talált könyvekből! A könyvtár Ankarában található, a Çankaya negyedben.

  [​IMG]

  A köztisztasági vállalat dolgozói, több hónap alatt gyűjtötték össze a kukákból megmentett könyveket, és ez még bővült azáltal, hogy a lakosság is szívesen adományozott e célra. Első körben csak a vállalat dolgozói és azok családtagjai használhatták a könyveket, de ahogyan az állomány fokozatosan nőtt, a könyvtár megnyitotta kapuit a nagyközönség előtt is, a múlt év szeptemberében.


  Çankaya polgármestere, Alper Tasdelen is támogatta a könyvtár létrehozását, mely jelenleg több mint 6000 könyvet tartalmaz, gyerekek számára könyv- és képregény osztály is működik, de ugyanakkor tudományos szakirodalommal is rendelkezik. A kétnyelvű látogatók számára angol és francia nyelvű könyvek állnak rendelkezésre.

  A könyvtár egy, a köztisztasági vállalat tulajdonát képező helyiségben kapott helyet, mely hosszú folyosóival és termeivel ideális helynek bizonyult. A könyveket két hétre lehet kikölcsönözni, és természetesen lehet hosszabbítani, ha szükséges.

  [​IMG]

  Idővel az állomány annyira felduzzadt, hogy a könyvtár szívesen kölcsönöz könyveket iskolák, sőt különböző börtönök számára is. Mi több, az önkormányzat egy személyt alkalmazott teljes munkaidővel, hogy a könyvtárat gondozza. A könyvtár maga nagy népszerűségnek örvend a gyerekek körében, hiszen az olvasás mellett játékra és sakkozásra is külön termek állnak rendelkezésre.
   

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2019 Február 1.

  1. Párhuzamos_György
   Párhuzamos_György
   Én mindig örülök, ha valaki valamit megment a szemétből.
   setni, tornando és Beka Holt kedveli ezt.
  2. Beka Holt
   Beka Holt
   Hol vannak a jogvédők, szerzői, kiadói? Esetleg azok akik a borítókat készítették? Az illusztrátorok?
   Mivel ez egy könyvtár jogdíjat kellene fizetnie minden könyv után! Bár a cikk kapcsán érdeklődtem, és kiderült, hogy a könyveket ingyen kölcsönzik!
   setni kedveli ezt.
  3. Párhuzamos_György
   Párhuzamos_György
   Sőt, hiszen ezzel megsértették a régi tulajdonosok valamiféle jogait, elvégre azoknak biztos feltett szándékuk volt hogy az a könyv semmisüljön meg...! Aztán meg, miért nem pereli be az a szemétszedő vállalat ezeket az önkényeskedő alkalmazottait amiért LOPNAK! Hiszen tudjuk amit a szemétbe dobnak az e vállalat tulajdonába megy át!

   Basszus, a végén még kiderül hogy Erdogán kétségkívül diktatorikus törökországa emberségesebb törvényekkel rendelkezik mint Orbanisztán?! Jaj nekünk!
   a_hajnalka kedveli ezt.
  4. Beka Holt
   Beka Holt
   Valami már mocorog ott is.
   Pár hete láttam ezt a köztéri kamera rögzített felvételét. Egy pasi az utcán keményen vert egy nőt, férfi járókelők fogták le, A felvétel alapján pedig egy bíró börtönbüntetésre ítélte, mint kiderült a nő férje volt!
   Törökországban!
   Azért ez már valami, hiszen az hogy egy nőt megver a férje teljesen normális volt idáig náluk.
   https://videos.metro.co.uk/video/me...633744794/960x540_MP4_4606724283633744794.mp4
   setni és Párhuzamos_György kedveli ezt.
  5. goehring2
   goehring2
   .
   Az, hogy egy nőt a férje veri, sehol a világon nem "normális", -- csak máshol a (demokrata) feminizmus (talán) még nem dolgozik olyan tigris-elszántsággal, mint Európában, vagyis többnyire nem szólnak bele. Nem mintha pártolnám az "intézményt", akármilyen szinten is, de ahol ilyesmi előfordul, ott a nőnek is ludasnak kell lennie a dologban... És ezt a helyzetet ténylegesen átlátni, vagyis tényleges belátással rendelkezni, hogy a dolgot kezelni lehessen egyáltalán, érdemben, -- ezt a feladatot nem bízzák az "államra", vagyis a "szervekre", és ha közbelépnek is, a dolog nem lesz "publikus". Megoldják. - Legalábbis valami ilyesmi látszik "normálisnak". -- Imho.

   Mint ahogy a videóban is "megoldották"; bár a mód után ítélve, ahogy ezt tették, sokkal inkább a férfi szenvedett el kemény inzultust --- néhány újságpapírral leosztott "pofon" miatt, és sokkal inkább a közbelépők brutalitása az, amihez a hatásvadász zenét kapcsolni lehetne... Ez már teljesen az európai "urbanitás" egy jelenete.

   [A kidobott könyvek rendszerint és túlnyomó többségben ténylegesen (és végleg) szemétrevaló. Persze a "maradékról" sem lehet túl sok jó mondani. (Ki tudja, a mindenféle szerzői jogok talán a valódi értéket vannak hivatva pótolni.) Úgyhogy a hírt csak az ottani európaizálódás egy újabb jelének lehet tekinteni.]

   [Aztán ha hiszünk azoknak, aki szerint egy médiahírben a képanyag mindig nagyon is jól van kiválogatva/megszerkesztve, nos mi az, amit a fotón látunk? Törökül ugye nem tudunk, úgyhogy: Democrasi, Turkce "off", a szokásos török félholdat, és a dávid-csillagot.]
   Utoljára módosítva: 2019 Február 2
   tornando kedveli ezt.
  6. tornando
   tornando
   Jelenség a nyomtatott könyvek sorsa
   Én egy idősek otthonába sóztam el egy 30 kilónyit
   Előtte a városi könyvtárat próbáltam, nekik nem kellett.Talán épp az ingyenesség miatt bonyolult.
   Nem fogadhatják be.
   Más nem járna ennyit hát mit tesz? kukába vágja
  7. tornando
   tornando
   Fenét keményen csak úgy látszik(azt se kellett volna persze)
   a brutalitás a járókelőktől volt
   Lincseléssel ezt nem lehet megoldani
   Utoljára módosítva: 2019 Február 2
  8. Georgina Bojana
   Georgina Bojana
   *
   Ez egy valóban gyönyörűséges hír. Köszönöm!

Megosztás