Szenvedélybetegségek

L.Magdi

Állandó Tag
Állandó Tag
Sajnos már nincs olyan család, vagy csak nagyon kevés, ahol ne lenne jelen valamilyen szenvedélybetegség. Mindenkinek javaslom az agykontrollt.
 

kovkrisz85

Állandó Tag
Állandó Tag
Dohányzás ellen:
Számold ki mennyit füstölsz el egy évben, azt szorozd meg ahány éve dohányzol -> ugye mennyi mindenre jó lenne most az a pénz?!
Másrészröl tényleg fejben dől el minden.
 

p_leedy

Állandó Tag
Állandó Tag
Én egy érdekes szenvedélybetegségre szeretném felhívni a figyelmeteket a mániás hajtépésre, amit a betegek feszültséglevezetés céljából végeznek. Sajnos nagyon sok a gyermek is az ilyen betegek között. Ezt a betegséget egyébként a hajhullás típusok egyik formájába is sorolják, a hivatalos neve pedig trichotillománia. A legabszurdabb a dologban, hogy a betegek gyakran meg is eszik hajszálaikat. Az elfogyasztott haj pedig csomóba összeáll a gyomorban, mert megemészthetetlen. Általában elég későn veszik észre ezt a szenvedélyt, mert a beteg titkolja és szégyenli. Bár a szülők a hajhiányos területek miatt általában idővel észreveszik a dolgot, de először csak a a hajvesztés tényével szembesülnek, így először maga a hajhullás kezelése vetődik fel különböző módszerekkel. Általában ha ez nem használ, és továbbra sem marad abba a hajhullás, csak azután kezdenek el mélyebben gyanakodni és a valós okokat keresni.
 

Salacor

Állandó Tag
Állandó Tag

És keveset írsz. :)

Node tényleg, vajon minden szenvedélybetegség káros? Pl tekinthető szenvedélybetegségnek minden, amitől az ember függ? Vagy teszem azt, tekinthető minden szenvedély betegségnek?

Mondok példákat, mire gondolok itt: szélsőséges környezetvédők, akik gépekhez láncolják magukat. Kitartó, és tartósan szegényen maradó (tán becsületes?) politikai aktivisták. Szerelmes emberek! :)
 

trikerlady

Állandó Tag
Állandó Tag
Dohányzásról leszokás

Van közöttetek olyan, aki tudna javasolni egy jó módszert a dohányzásról leszokásra?

Szia! Menj rá a Fórumokban először az "Egészségünkre!", majd tovább a "Cigihez kapcsolódó minden" témára, ott keresd meg az 1989-es hozzászólásomat, ahol megtalálod llen Carr -Leszoknék a dohányzásról, de nem tudok! – című hangoskönyvének letöltő linkjét!
 

herczeg19811

Állandó Tag
Állandó Tag
Nekünk pszichológiából azt tanították,hogy minden szenvedély amit nem te kontrollálsz amit túlzásba viszel és ami rendszeres szokásos.
Na és túlzásba viszed....
Minden ember más minden élettörténet más mindenkinek mások a motívumai erre nincs egységes recept leszokás ügyben.
A lényeg az önismeret és önkontroll...
 

Salacor

Állandó Tag
Állandó Tag
Nekünk pszichológiából azt tanították,hogy minden szenvedély amit nem te kontrollálsz amit túlzásba viszel és ami rendszeres szokásos.
Na és túlzásba viszed....
Ki dönti el, hogy mikor számít egy szenvedély betegségnek? És ki dönti el, mikor viszed túlzásba? :)
 

mateisz

Állandó Tag
Állandó Tag
Az addikció negatív előjele akkor jelenik meg, mikor kialakul a rendszeres napi használat, ami értelemszerűen nem köthető tovább az ünnepélyes társas együttlétekhez, annak hiányában is megjelenik, illetve pótol, töm.
 

csóva77

Új tag
;);)szenvedelyesen szeretem a csokit, bon bont es mindent ami edesseg.
Azt mondjak szenvedelyes dohanyos is vagyok,:rolleyes: es mindent az eletben hevvel szenvedellyel csinalok a kavezast is .Sem az erveim sem a vitaim nem mentesek a szenvedelytol.

Kerem az elemzest.:D

:D Egy szenvedélyes nő vagy aki szenvedélyesen él :)
Am ha tanácsot is adhatok kezd el szenvedélyesen utálni a cigarettát ;)
 
Oldal tetejére