Szexuális zaklatás: Újabb elitiskoláról derült ki, mit követtek el a tanárok

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Május 24.

Melitta - 2017 Május 24, 07:40
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Az Egyesült Államokban újabb elitiskoláról derült ki, hogy tanárok szexuálisan zaklattak diákokat - jelentette helyi idő szerint kedden az amerikai sajtó.


  Ezúttal az északkeleti New Hampshire államban lévő St.Paul gimnáziumról és internátusáról van szó. Az intézmény - amely az episzkopális egyházhoz tartozik - Concord városában található és rendkívül jó hírű, annak idején diákjai között tudhatta például John Kerry volt külügyminisztert is.

  A gimnázium egy bostoni ügyvédi iroda megrendelésére 73 oldalas jelentést készített. Egy bejelentés nyomán - az ügyvédek részvételével - megvizsgálták, hogy az elmúlt évtizedekben milyen visszaélések történtek a diákok kárára. Az iskolában 530 kiskorú tanul, és 100 oktató dolgozik.

  Kiderült: 1948 és 1988 között 13 oktató rendszeresen szexuálisan zaklatta és megerőszakolta a gondjaira bízott gyermekeket,és 2000-ben egy bejelentés nyomán ugyan belső vizsgálat is indult, ám csak három tanárt találtak felelősnek.

  Az esetről tudósító The New York Times szerint az iskola a jó hírneve védelme érdekében nem folytatta le az átfogó vizsgálatot.

  A St.Paulban tapasztalt visszaélésekről a vizsgálatot megrendelő ügyvédi iroda közleményt adott ki. Ebben leszögezte: az intézmény "nem védelmezte a diákokat úgy, ahogyan azt kellett volna". Továbbá az iskola vezetése a bejelentéseket "nem vizsgálta ki megfelelő módon".

  A gimnázium jelenlegi igazgatója, Michael Hirschfeld bocsánatkérő közleményt adott ki, hangsúlyozva, hogy "nem lehet bocsánat a korábban tett bejelentések kivizsgálásának felületességére". Az igazgató "hibának" és "az értékítélet alapvető tévedésének" minősítette a történteket. Majd bejelentette:

  az összeállított jelentést az iskola megküldi Concord város rendőrségének, New Hampshire állam főügyészének, valamint a kormányzónak is.
  A botránnyal kapcsolatban a The Wall Street Journal című lap arra emlékeztet, hogy áprilisban egy connecticuti magániskoláról derült ki, hogy a tanárok évtizedeken keresztül szexuálisan zaklatták, vagy megerőszakolták a diákokat. A Choate Rosemary Hall a connecticuti Wallingfordban szintén elitiskola, amelynek internátusában valaha a néhai John F. Kennedy elnök is tanult, s ott végzett Donald Trump elnök lánya, Ivanka Trump is, valamint több színészóriás, így Glenn Close és Michael Douglas is.

  atv.hu/MTI

  iskola.jpg
   
  ladybug7spots kedveli ezt.

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Május 24.

  1. ladybug7spots
   ladybug7spots
   Mint egy bűzös mocsár, olyan ez az egész világ...nics nap, hogy ne buggyanna fel valami ocsmány a mélyéből....:(
   Melitta, victorvacendak és setni kedveli ezt.
  2. balacy
   balacy
   Ez csak a jéghegy csúcsa, amit a sajtó felkap. A látencia ezeknél nagyon magas, mert a társadalom, a környezet erőteljesen elítéli az áldozatokat. Ha csak a fórumokon nézel körbe egy-egy erőszak, molesztálási eset után fix, hogy előkerül, hogy kiprovokálta, kihívó volt, biztos semmi sem volt, ő is akarta, de később meggondolta magát... Nem akarok nagyon példálózni, Robin Camp..., aki szintén csak a jéghegy csúcsa, mert itthon is pár esetről tudok, hogy hááát.... szóval...
   ladybug7spots és setni kedveli ezt.
  3. Georgina Bojana
   Georgina Bojana
   *
   Nem értem azt, hogy "évtizedeken keresztül". Hogyan, miként, hogy a gyerekek nem szóltál el magukat? A szülők nem figyeltek fel arra, hogy a gyerekeik rossz helyen vannak? Miként lehetséges ez a hosszú időn keresztüli zaklatás? Megdöbbentő.
  4. ladybug7spots
   ladybug7spots
   Így igaz...és ami külön szomorú, hogy lelkileg egy életre menyomorítják ezeket a gyerekeket, ill. nőket.
   A nagy visszhangot kiváltó angol high society pedofil botrány is hogy elcsendesedett....
   setni kedveli ezt.
  5. ladybug7spots
   ladybug7spots
   Elit iskola....gazdagék gyerekei. Apa a pénzcsinálással, anya magával van elfoglalva....szerinted alapból milyen ott a gyerekkel való személyes törődés ?
   A másik dolog.... egy gyereknek egy felnőtt az "isten", teszi, amit mond neki és elhiszi, hogy ha beszél, ez lesz, meg az lesz és fél.
   Sok olyan riportot olvastam, hogy az érintett gyerekek sokszor csak évtizedek (!) múltán mertek/bírtak beszélni az átélt traumákról.
   tornando és setni kedveli ezt.
  6. Melitta
   Melitta
   A magan iskola az tobb tudast es minden egyebeket ad , zenei kepzest sport lehetoseget stb ezert akarja minnel tobb szulo beiratni a gyereket.

   A felelosseg az iskolan van ahol ilyen pedofil tanarok egyaltalan munkat kapnak. Az igazgatonak a tobbi kolleganak kell eszrevenni ha valami nem stimmel a gyerekkel vagy a tanarral.
   Semmilyen iskolaba nem megengedheto hogy a tanar visszaeljen a szulok bizalmaval akik rabizak gyerekuket.
   Georgina Bojana és setni kedveli ezt.
  7. Georgina Bojana
   Georgina Bojana
   *
   A tönkretett életekért kegyetlen megtorlásban részesíteném az elkövetőket, de az iskolát is, hogy nem figyelt a munkavállalóira.
   ladybug7spots és setni kedveli ezt.
  8. tornando
   tornando
   Körülbelül alapból ennyi a nyersanyag amit írtál.
   Utoljára módosítva: 2017 Május 30
   ladybug7spots kedveli ezt.
  9. Melitta
   Melitta
   Hany magan iskola tananyagat ismeritek?
   Az egyetemre valo bejutas majdnem biztos onnan.
  10. ladybug7spots
   ladybug7spots
   Itt nem a tananyagról, hanem a bánásmódról szól a történet.

Megosztás