Hírek Szexuális zaklatás, ha egy férfit kopasznak neveznek, állapította meg egy brit munkaügyi bíróság

Szexuális zaklatásnak minősül, ha egy férfit a kopaszsága miatt piszkálnak a munkahelyén – állapította meg nemrég egy brit munkaügyi bíróság, írja a Guardian.

Tony Finn közel 24 éven át dolgozott villanyszerelőként a Nyugat-Yorkshire-i székhelyű British Bung Company vállalatnál, amikor tavaly májusban elbocsátották. Finn ezután munkaügyi bírósághoz fordult, arra panaszkodott, hogy szexuális zaklatás áldozata lett a hajhiányára tett megjegyzések miatt, amiért most kártérítést követel a cégtől.
Azt állította, hogy az egyik gyárfelügyelővel, Jamie Kinggel volt egy kis incidense. Egy 2019-es munkahelyi veszekedés során King „kopasz picsának” nevezte őt, amit nagyon zokon vett. A kopasz jelzőt. A bíróság meghallgatta Finn panaszát, és Jonathan Brain bíró vezetésével mérlegelték, hogy a kopaszságára tett megjegyzés egyszerűen sértésnek vagy ténylegesen zaklatásnak minősül-e.

„Nincs kétségünk afelől, hogy az, hogy ilyen pejoratív módon hivatkoztak rá, nemkívánatos volt Finn számára” – állapította meg a bíróság. „Bár az ilyen nyelvhasználat mindennapos volt ebben a gyárban, megítélésünk szerint King úr átlépte a határt azzal, hogy a felperesre személyeskedő megjegyzéseket tett a külsejével kapcsolatban” – mondta a bíró.

A hajhullás sokkal elterjedtebb a férfiak körében, mint a nőknél, így ha valakit így jellemeznek, az a diszkrimináció egyik formája – állapította meg a bíróság. Érvelésük szerint egy férfi kopaszságára tett munkahelyi megjegyzés egyenértékű azzal, mintha egy nő melleinek méretére tennének megjegyzést – áll a döntés indoklásában. A kártérítés mértékét egy későbbi időpontban határozzák meg.

kopaszferfi-unsplash.jpg
 
HEHEHEHEH HEHEHHEHE HEHEHHEHEHE HEHEHEHEH HEHEHHEH na akkor én mint erösen kopaszodó mit szóljak?bár fura hogy a tag csak a kopaszságra tett megjegyzést kritizálta míg a picsa megjegyzést nem........HEHEHHEHE HEHHHEHEHEH HEHEHHEHEHEHEH EZ AZ ÉV VICCE SZERINTEM.......
 
A bíróság meghallgatta Finn panaszát, és Jonathan Brain bíró vezetésével mérlegelték, hogy a kopaszságára tett megjegyzés egyszerűen sértésnek vagy ténylegesen zaklatásnak minősül-e.
drágáim minden sértés zaklatás is attól függ. milyen gyakran mondják
sasszemnek nevezni is lehet sértés
És ha percenként mondják zaklatás.
goyot goyonak nevezni is lehet sértés és zaklatás
De, hiba-bejelentésekkel bombázni egyértelmű zaklatás
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!
ametiszt99 wrote on boyocska's profile.
Szia,nem tudom,hogy megoldódott e a Bauer Barbara könyvvel kapcsolatban a problémád,de feltettem a könyvet ide:
Ne haragudj,de nem vettem észre hamarabb az üzenetedet:):)
ametiszt
Vasas István wrote on kukta's profile.
Kedves Árpád !

Nagyon boldog névnapot kívánok !

Áldott , boldog Húsvéti Ünnepet is kívánok !

Jó egészséget kívánva üdvözöl v.pisti .

Statisztikák

Témák
38,124
Üzenet
4,800,553
Tagok
615,662
Legújabb tagunk
Tuendeer
Oldal tetejére