Szijjártó gimnáziumi évfolyamtársát hívta vissza Hollandiából

Magyarország konzultációra hazarendelte Hollandiába akkreditált nagykövetét, így meghatározatlan időre abbamarad a nagyköveti szintű kapcsolattartás a két ország között.

Ezt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter jelentette be pénteken, miután a magyar kormány nagyon felhúzta magát a távozó holland nagykövet 168 Órának adott interjúján.

Gajus Scheltema több okból bírálta a magyar kormányt, a hazánknak jutó támogatásokról szólva például azt mondta, hogy „nem pénzelhetjük a korrupciót”. Valószínűleg ennél is jobban zavarta a magyar kormányt, hogy a holland nagykövet a szélsőséges iszlamistákkal állította párhuzamba. Így:

Itt egy csoport, amelynek tagjai a globalizáció vesztesei, ezért a szélsőségesség, a fanatikus vallásosság felé fordultak, mert ez ad nekik biztonságérzetet. Ugyanolyan elv mentén kreálnak ellenséget, mint a magyar kormány.

Erre válaszul keményített be Szijjártó, és döntött arról, hogy hazarendeli a hágai magyar nagykövetet.

Kicsi a világ, a hágai nagykövet ugyanis Kocsis András, aki Szijjártó gimnáziumi évfolyamtársa volt, mindketten 1997-ben érettségiztek a győri Czuczor Gergely Bencés Gimnáziumban. Szijjártó B-s volt, Kocsis az A osztályba járt. Itt és itt megnézhetők a tablóképeik.

Közeli ismeretségük alapján azt feltételezzük, hogy Szijjártónak nagy ellenállással nem kellett szembenéznie, amikor a két szövetséges ország diplomáciai viszonyrendszerében meglehetősen szokatlan – saját megfogalmazása szerint is az egyik legradikálisabb – lépésre szánta el magát.

Kocsis egyébként az ELTE jogi karán végzett, 2003-ban kezdett a Külügyminisztériumban, így karrierdiplomatának mondható, évekig Kenyában, Nairobiban szolgált, majd itthon dolgozott a minisztériumban, mígnem Hágában első beosztott lett. Rövid ideig vezette az európai és amerikai kapcsolatokért felelős helyettes államtitkári titkárságot is.

2016 júliusában nevezték ki hágai nagykövetté, érdemeit nem vitató ismerői szerint is tagadhatatlanul miniszteri hátszéllel.

Mi mást mondhatott volna akkor, mint hogy célja tovább erősíteni a magyar-holland politikai, gazdasági és kulturális kapcsolatokat. Azt is hangsúlyozta, hogy a magyar-holland barátság több évszázados, így erre a kölcsönös szimpátiára építve dolgozik munkatársaival.

Bita Dániel





4.jpg
 
" Itt egy csoport, amelynek tagjai a globalizáció vesztesei, ezért a szélsőségesség, a fanatikus vallásosság felé fordultak, mert ez ad nekik biztonságérzetet. Ugyanolyan elv mentén kreálnak ellenséget, mint a magyar kormány."

Ez egy zseniális mondat, mert minden benne van. Egy elemzőt enne a sárga irigység, hogy nem ő mondta. Megértéséhez persze kell a magyar nyelv pontos értése és a felsorolt fogalmak pontos ismerete is.
Ezek közül a legelemibb, hogy a magyar kormány nem azonos az állampolgáraival, hanem csak néhány megbízott.
Tessék akkor kikelni az előző magyar kormányokat nemtelenül támadókkal szemben is, mint nemzetárulókkal.
Akik gaz multiznak, karvalytőkéznek, extraprofitoznak, béruniót követelnek, nemzet államoznak, azok evvel nyíltan elismerik, hogy a globalizáció vesztesei, mert az ellen küzdenek.
A rasszizmus, (ami nincs, csak igény lenne rá), az antiszemitizmus, (amire szintén csak igény van), a nemi identitás feszegetése (gyk. "buzizás"), az idegengyűlölet, az "államvallás" (egyiket számolatlanul kitömjük, a másikat ignoráljuk), a szexizmus ("szüljétek teli az országot") ez mind szélsőség. Az iszlám nem fanatikus vallás, de vannak fanatikus ágai. Ahogy nem a jelenlegi Katolikus Egyház az embertelen és antiszemita, de a magyar nem szeplőtelen. Ahogy a Reformátusok sem fasiszták, de a magyar nem tiszta.
Kérdés, hogy a frusztrált egyénnek milyen jövőképet ígérsz. Ha az a gyűlöleten alapszik, máris helyben vagyunk.
Akkor hol az ellentmondás?
 
amiket összehordott a holland nagykövet az a holland állami álláspont vagy nem.
Összehordott ??? Orbánéknak fáj az igazság. Tűpontos megállapítások voltak azok amiket a nagykövet úr mondott. Nem ködösített, nem írta körül, ahogy diplomatáktól megszokott, hanem kimondta az igazságot.
 
Összehordott ??? Orbánéknak fáj az igazság. Tűpontos megállapítások voltak azok amiket a nagykövet úr mondott. Nem ködösített, nem írta körül, ahogy diplomatáktól megszokott, hanem kimondta az igazságot.

Ha Te úgy látod, hogy a magyar kormány ugyanolyan mint a muszlim terroristák...az a Te dolgod. gondolom a autós terrortámadások kérdésében is tökéletesen egyetértesz vele.
 
Utoljára módosítva:
Felesleges a muszlimokba belekapaszkodni. A nagykövet úr mondott mást is.
Előbb el kéne olvasni a cikket, így marha nehéz vitatkozni róla.

a magyar külügyminiszter világosan megmondta melyik mondatáért kell bocsánatot kérjen a holland kormány ... hogy miket hordott össze egész tevékenysége alatt nem lényeges
 
aminden jót kívánok a hollandokanak :rohog:
Mindég csak a migráns része jár az eszedben.
A korrupt országvezetés az neked smafu
A szöveg:
több okból bírálta a magyar kormányt, a hazánknak jutó támogatásokról szólva például azt mondta, hogy „nem pénzelhetjük a korrupciót”. Valószínűleg ennél is jobban zavarta a magyar kormányt, hogy a holland nagykövet a szélsőséges iszlamistákkal állította párhuzamba. Így:

Itt egy csoport, amelynek tagjai a globalizáció vesztesei, ezért a szélsőségesség, a fanatikus vallásosság felé fordultak, mert ez ad nekik biztonságérzetet. Ugyanolyan elv mentén kreálnak ellenséget, mint a magyar kormány.
Ha a hasonlóság annyi hogy Magyarországot nevezi a globalizáció veszteseinek ez csak egyetlen pont.
Hogy ettől lettünk fanatikusok és buták.
Még azt is kétlem.
Az ugyanolyan elv mentén kreálunk ellenséget.
Az nem igaz: van nekünk saját ellenség kreálási módszerünk is.
Ebben volt már IMF, multik, 8 évezés,CEU,komcsizás,Sorosozás,bevándorló elveszi a munkádat,nem jó magyar emberezés, kokárda el-bitorlás: aki nem tette fel haza ellensége.
Ha nem tojtál nemzetiszínű kolbászt az is.
Mindig kell saját és változó ellenség kép.
Miért lennénk szerinte mi jobban a globalizáció vesztesei.Mint bármilyen törpe ország?
A vallási erőltetés nem fanatizmus a kormány részéről.
Egy eszköz, amivel szerinte hívő választókat lehet toborozni.
Ha kell éppen ismét egyház ellenes lesz pillanatok alatt.
 
gXApoFJ.jpg


minden jót kívánok a hollandokanak :rohog:
A budapesti "Békemetek" résztvevői is csak egy pici részét képviselték az ország
lakósságának. Márt csak azért is, mert mint egyik ismerősömet, az ország másik
végéröl parancsolta oda a főnöke.

Pár hónapja kaptam ezt a zászló égetős képet a Facebookon a következő szöveggel:

"Őrület! Svájcban élő muszlimok egy csoportja azt követeli, hogy távolítsák el a svájci nemzeti lobogóból a fehér keresztet, hiszen ez sérti az ott élő muzulmán közösséget."

IMG_5394.JPG


Ez a dán zászló, amit azért égetnek valahol csak nem svájcban mert egy dán újság förtelmesen ízléstelenül gúnyolódott a profétán.

A weboldal magyar és gátlástalanul terjeszti még hazudozva is a gyűlölködést.
 
Utoljára módosítva:
A templomokban a pap az ige melle a kormany propagandat is adja, a gyerekek Orbant eljenezik a notakba, /politikai humorba megtalalod./
Igen sok embert eltemettek sajat bevallasuk szerint vagy 32000ezret a egeszsegugyi korhazi allapotok miatt.
Melitta, jártál mostanában Magyarországon? Láttad, hogy egy kb. 200ezer fős város, ami ráadásul megyeszékhely is, mennyire képes vasárnap délelőttönként megtölteni azt a 3-4 templomot? Semennyire.
A temetések fele már társadalmi és nem egyházi temetés, a született gyerekeknek nem tudom megsaccolni, hány százaléka lehet megkeresztelve, de 20-25%-nál nem hiszem, hogy több.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,750
Tagok
615,333
Legújabb tagunk
canoon
Oldal tetejére