Szijjártó gimnáziumi évfolyamtársát hívta vissza Hollandiából

Magyarország konzultációra hazarendelte Hollandiába akkreditált nagykövetét, így meghatározatlan időre abbamarad a nagyköveti szintű kapcsolattartás a két ország között.

Ezt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter jelentette be pénteken, miután a magyar kormány nagyon felhúzta magát a távozó holland nagykövet 168 Órának adott interjúján.

Gajus Scheltema több okból bírálta a magyar kormányt, a hazánknak jutó támogatásokról szólva például azt mondta, hogy „nem pénzelhetjük a korrupciót”. Valószínűleg ennél is jobban zavarta a magyar kormányt, hogy a holland nagykövet a szélsőséges iszlamistákkal állította párhuzamba. Így:

Itt egy csoport, amelynek tagjai a globalizáció vesztesei, ezért a szélsőségesség, a fanatikus vallásosság felé fordultak, mert ez ad nekik biztonságérzetet. Ugyanolyan elv mentén kreálnak ellenséget, mint a magyar kormány.

Erre válaszul keményített be Szijjártó, és döntött arról, hogy hazarendeli a hágai magyar nagykövetet.

Kicsi a világ, a hágai nagykövet ugyanis Kocsis András, aki Szijjártó gimnáziumi évfolyamtársa volt, mindketten 1997-ben érettségiztek a győri Czuczor Gergely Bencés Gimnáziumban. Szijjártó B-s volt, Kocsis az A osztályba járt. Itt és itt megnézhetők a tablóképeik.

Közeli ismeretségük alapján azt feltételezzük, hogy Szijjártónak nagy ellenállással nem kellett szembenéznie, amikor a két szövetséges ország diplomáciai viszonyrendszerében meglehetősen szokatlan – saját megfogalmazása szerint is az egyik legradikálisabb – lépésre szánta el magát.

Kocsis egyébként az ELTE jogi karán végzett, 2003-ban kezdett a Külügyminisztériumban, így karrierdiplomatának mondható, évekig Kenyában, Nairobiban szolgált, majd itthon dolgozott a minisztériumban, mígnem Hágában első beosztott lett. Rövid ideig vezette az európai és amerikai kapcsolatokért felelős helyettes államtitkári titkárságot is.

2016 júliusában nevezték ki hágai nagykövetté, érdemeit nem vitató ismerői szerint is tagadhatatlanul miniszteri hátszéllel.

Mi mást mondhatott volna akkor, mint hogy célja tovább erősíteni a magyar-holland politikai, gazdasági és kulturális kapcsolatokat. Azt is hangsúlyozta, hogy a magyar-holland barátság több évszázados, így erre a kölcsönös szimpátiára építve dolgozik munkatársaival.

Bita Dániel





4.jpg
 
Abban igazad van, h a kormány is megengedhetetlen hangnemben beszél az ország hivatalos szövetségeseiről. Bármi is a tény vagy fikció normálisan politizáló személyeknek nem illő dolog ez. Az, h Brüsszel megengedő elnéző politikája veszélyhelyzetet teremt egy dolog azt h hogyen közöljük már a népmozgosítás része.
Ugyanúgy ahogy a te terroristázásod is populista figyelemfelkeltés, mert nem hiszem h ennyire nem ismernéd a szó jelentését.

Szerencsés dolog, h NYugaton a kritikát elfogadják és tollerálják. Kardcsörtetve hőbörögnek majd nagy csöndben idővel minden útvonalba eső határmenti ország kerítést épít, jobbik esetben rendőröket küld ki máskor meg hadihajókat amik már idegen kikötőben más kontinensen is készek erőszakos fellépésre.
-
Kedves barátom, ne térjünk el a tárgytol kérlek mutassad meg elöször hol nevezte a hollad nagykövet terroristának a magyar kormányt, vagy az országot? Itt a link az interviwehoz:
-
http://168ora.hu/im-kiskunsag-guy-n...pt-rendszert-mondja-tavozo-holland-nagykovet/
-
Tudod, hogy gyalázkodások melett életveszélyes fenyegetéseket is kap a politikus a facebookon. Hogyan találod te ezt?
-
Sajnos hajlamos vagy a konkrétumokra irányuló kérdések elől topikból is elmenekülni, félve kérdezem meg, szerinted Gyurcsány Ferenc méltó mód szólt az arab focistákról amikor leterroristázta őket? vagy lehet nem csak a jobb oldal használ méltatlan dialektikát?
-
Igazán sajnálom, nem vagyok a magyar politikusok nyomában, nem tudom, hogy Gyurcsány mikor és hol mondot ilyet. Jobb lenne ha elöbb felvilágositanál engem erröl, hogy legyen véleményem.
-
Azt viszont olvastam, hogy a holland követ nem volt elragadtatva az un. ellenzék hangnemétöl sem.
 
Igazán sajnálom, nem vagyok a magyar politikusok nyomában, nem tudom, hogy Gyurcsány mikor és hol mondot ilyet.
http://www.origo.hu/itthon/20050220hazarendeltek.html
Politikusnak ezért kell nagyon vigyázni, h mit és hogyan mond. A holland követ nem állított valótlanságot, de Orbábánék kihegyezték a témát a muszlimokra és elferdítették az egészet. A korrupció, a civilek vegzálása vagy a sajtószabadság visszaszorítása ellen úgyse tudtak volna védekezni. Meg kell hagyni, ügyesen csinálták. Mindenki csak a terrorista témával foglalkozik. 3 oldalas interjúból 1 mondat.
 
Ez is valóság, kezdenek ébredezni az emberek ... vajon mit szól hozzá Ernoe

http://www.foxnews.com/world/2017/0...one-who-shouts-allahu-akbar-will-be-shot.html

A velencei polgármester elrendelte, hogy mindenkit lőjenek le, aki "Allahu akbart" -t kiált.

Eltudom képzelni, hogy egy aggodo polgármester szájábol ilyen hülyeség csuszik ki
de mindenki tudja, hogy ez ellentmond a jogállamnak és ezt ö sem gondolhatja komolyan.
-
Nekem az az érzésem, hogy a legtöbb merénylö célja a suicid. Aki egy kalapáccsal vagy konyhakéssel megtámad egy álig felfegyverzett rendört annak semmi esélye nincsen.
-
Terror az én szememben mindig azt jelentette, hogy a terroristának követelözése van.
-
Sajnos ugy van, ha jön egy hir az ujságban, hogy valaki egy vonat elé vetette magát akkor annak lesznek követöi, ezért ha lehet nem is irnak rolluk az ujságok. Igy volt ez a Margithid megépitésénél, az Eiffel toronynál, vagy a Kölni egyetemi kollegium felépitése után.
-
Mit gondolsz hány mozdonyvezetö lesz évente nyugdijba küldve mert a pályafutása alatt ilyen eseteket élt már át. Az utakat szegélyezö fákat nem véletlen vágják ki, "verba movement exempla trahunt" egy igazolhato mondás. Elfog tartani egy darabig amig leszoknak rolla az emberek.
-
Apropos, mi köze a terrorizmusnak a menekültekhez azon kivül, hogy a menekültek a terror elöl futnak el?
-
 
Ez is valóság, kezdenek ébredezni az emberek ... vajon mit szól hozzá Ernoe
Felébredtek és kimentek az utcára....
Kicsit máshogy tartanak Békemenetet Spanyolországban, mint itthon: Százezrek vonultak fel szombat este Barcelonában a „Nem félek” jelszót skandálva, miután a múlt héten Katalóniában két terrortámadásbantizenöten haltak meg.
VI. Fülöp spanyol király - a spanyol uralkodók közül elsőként -, Mariano Rajoy miniszterelnök és Carles Puigemont, a katalán kormány feje is a menetben haladt sötét öltönyben, a második legnagyobb spanyol város színeit jelképező vörös, sárga és fehér rózsával.

„Azért vagyunk itt, hogy közöljük: nem félünk, egységesek vagyunk és békét akarunk” - mondta az 59 éves Victoria Padilla nyugdíjas a menetből.

A tüntetők „A legjobb válasz: a béke” és "Nemet mondunk az iszlámgyűlöletre" feliratú transzparensekkel vonultak.

A rendőrség félmillióra becsülte a békemenetben résztvevők létszámát.
 
A holland krapek csak két dologban téved:

1. A terroristáknak nem kell kreálniuk semmiféle ellenségképet, nekik Mohamed konkrétan megmondta: "Öljétek meg a hitetleneket, ahol csak rájuk akadtok" (Korán 9.5). Ők csak szót fogadnak Allahnak.

2. A magyar kormánynak sem kell ellenségképet kreálnia. Éppen elég, amit a holland mond: bárhol számítani lehet terrortámadásra. Tehát ő maga ismeri el, hogy van ellenség. Akkor minek még kreálni is?
 
jaja emlékeszem a baloldali objektivitásra. Amikor kedvenc Ferencünk a szaud arábiai nemzeti tizenegyet (foci) arab terroristáknak nevezte. Vissza is hívták a nagykövetet és a tervezett magyar külügyi látogatást nem kívánatosként visszautasították.
Egyébként mondok egy nem felesorolt info forrást: ha itt élsz és megéled az újsághírt és röhögsz a megírt hülyeségeken

Ami tény viszont, h a magyar pártok nem önmagukban nyújtanak vmi neves programot, hanem egy-egy ellenségképet ragadnak ki és ezzel próbálják összefogni és mozgósítani a szavazókat.
Bár a gondolkodó embernek egyértelmű, h a migránsokkal veszélyforrás is érkezik, az ilyen szintre emelt migráns ellenesség pártpolitikai célokat szolgál. Előtte pedig ott volt a Brüsszel, Usa elleni függetlenségi harc. Ami ugyanúgy sok igazságot rejtett, de mégis felfújt dolog volt.

De az ellenzék teljesen hasonló. Az ő ellenségképük Orbán és a fidesz. Legfőbb mondanivalójuk, h leváltják őket. Ugyanaz az demonoligizálás zajlik arrafelé is.

Én a magam részéről undorító dolognak tartom ezt a szurkálódó politizálást Amennyiben a holland politikus-ok szerint a globalizáció vesztese lehet egy Eus ország amit akár terorristákkal is össze lehet hasonlítani, akkor valamit nagyon elszúrtak a felzárkóztatási alapok, ágazati felvásárlások, és megszabott ránkszabott törvények körül.

A hasonlo az egyenlo es a parhuzamos mokodese a matekbe se megy, hat meg a kulpolitikaba.
Gy .F szaudi leterroristazasa is igen helytelen volt holott a szept 11 New Yorki tamadas elkovetoi nagyresze szaudi volt.A diplomacia nem igy mukodik erre o is rajott mar biztos, kapott is hideget meleget erte.
A mostani Holland nagykovetnek is sokkal becsomagoltabban kellett volna kozolni de amit mondott azt mar tobb helyen szovatettek, es maga Mo Orban szolgaltatta a bizonyitekokat ra. Az arab liganak nem vagyunk tagja, de Brusszelnek igen.
Alairtuk a liberalsi demokracia alaptorvenyeit, amihez illene igazodnunk, shairahoz nincs kozunk.
 
Apropos, mi köze a terrorizmusnak a menekültekhez azon kivül, hogy a menekültek a terror elöl futnak el?

Talán kezdhetjük azzal, hogy minden terrorista vagy muszlim migráns vagy muszlim migráns hátterü.... a lényeg mindegyik "Allahu akbart" -t kiált mielőtt gyilkolni kezdi az európaiakat, nem véletlenül adta ki a tűzparancsot az olasz polgármester. Talán lehetne tanulmányozni, hogy a beáramló muszlim közösségek párhuzamos társadalmakat alakítanak ki számukra fontosabbak a vallási iránymutatások, mint az adott európai ország törvényei és itt kezdődhet a filozófiálás, hogy mit is követel meg a vallásuk.

Természetesen tudom, hogy erre a válaszod, hogy ez egy szocialdarwinistarasszistafasisztanáci nézőpont. Szerintem pedig ezt még muszlim ellenességnek se lehet nevezni. Egyszerüen annyi az elvárás, hogy a megválasztott kormány dönthesse el, hogy ki a menekült ki nem, hogy kit enged letelepedni Magyarországon.
 
Utoljára módosítva:
A holland krapek csak két dologban téved:

1. A terroristáknak nem kell kreálniuk semmiféle ellenségképet, nekik Mohamed konkrétan megmondta: "Öljétek meg a hitetleneket, ahol csak rájuk akadtok" (Korán 9.5). Ők csak szót fogadnak Allahnak.

2. A magyar kormánynak sem kell ellenségképet kreálnia. Éppen elég, amit a holland mond: bárhol számítani lehet terrortámadásra. Tehát ő maga ismeri el, hogy van ellenség. Akkor minek még kreálni is?

A "krapeknak" igaza van, te "spié" és keresztény létedre ugyan olyan eszközzel élsz mind a terroristák. :)
-
Majd holnap megkérdezem a kollegámat, hogy eddig miért nem ölt meg engem. Biztos nem figyelt oda hittanorán. :rohog:
A helyedben elhallgatám ezt a szurát, képzeld el mi lesz ha az az 5% muszlem nállunk "elkezdi teljesiteni a kötelességét". :rohog:
-
Lukács 22:36 Akinek nincs kardja, adja el a kabátját, és vegyen egyet! :rohog:
Söt azt is mondja Jézus egy helyen, hogy "saját kezüleg fogja az ellenségeit megölni" :)
-
 
Sokban egyetértek veled, akár a bióellenzékről akár a maszatoló kormányról tett megállapításaiddal.
Én a magam részéről undorító dolognak tartom ezt a szurkálódó politizálást Amennyiben a holland politikus-ok szerint a globalizáció vesztese lehet egy Eus ország amit akár terorristákkal is össze lehet hasonlítani, akkor valamit nagyon elszúrtak a felzárkóztatási alapok, ágazati felvásárlások, és megszabott ránkszabott törvények körül.
Itt úgy össze lett kavarva minden, lassan az újságíró se ismerne rá az interjúra, de nem is kijavítani akarom a tévedéseket. Ha olvasod a cikket látod, h a nagykövet úr nem Mo-t sorolta a globalizáció vesztesei közé. A propaganda sulykolja, h Mo-t kirabolják a multik, ide a selejtet szállítják, csak az olcsó munkaerő miatt kellettünk az EU-nak (mintha nem mi jelentkeztünk volna felvételre), a privatizáció a kapitalisták szabadrablása volt, stb, stb. Nagyon sokan el is hiszik, a CH-n is sokszor találkozni ilyen véleményekkel.
Hülyítik a népet, arról viszont hallgatnak, h a gazdagok miből gazdagodtak meg. Orbán faterja miből vette a bányáját? Simicska hogyan szerezte meg a Mahírt, építette fel a cégbirodalmát? Mészáros miért lett milliárdos? Nem sorolom.
Valóban elbaltáztak sok mindent, a spontán privativációtól napjainkig. Ezzel nem hergelni kéne a népe, hanem a nyerészkedőket fenékbe rúgni.
 
S A propaganda sulykolja, h Mo-t kirabolják a multik, ide a selejtet szállítják, csak az olcsó munkaerő miatt kellettünk az EU-nak (mintha nem mi jelentkeztünk volna felvételre), a privatizáció a kapitalisták szabadrablása volt, stb, stb. Nagyon sokan el is hiszik, a CH-n is sokszor találkozni ilyen véleményekkel.
Hülyítik a népet, arról viszont hallgatnak, h a gazdagok miből gazdagodtak meg. Orbán faterja miből vette a bányáját? Simicska hogyan szerezte meg a Mahírt, építette fel a cégbirodalmát? Mészáros miért lett milliárdos? Nem sorolom.
Valóban elbaltáztak sok mindent, a spontán privativációtól napjainkig. Ezzel nem hergelni kéne a népe, hanem a nyerészkedőket fenékbe rúgni.

Pedig mindkét megállapítás igaz. A kettő együtt tette padlóra a magyar gazdaságot, jobban, mint a második világháború.

A nyerészkedők közé pedig sorod csak nyugodtan a szocikat is, és az ő holdudvarukat.
 
Pedig mindkét megállapítás igaz. A kettő együtt tette padlóra a magyar gazdaságot, jobban, mint a második világháború.

A nyerészkedők közé pedig sorod csak nyugodtan a szocikat is, és az ő holdudvarukat.

Most kinek higyek?
"Magyarország jobban teljesit" mind az egész EU. :(
"Magyarország nettofizetö mi tartjuk el egész europát, a multik kiviszik a nyereséget..." :(
-
jobban, mint a második világháború.
-
Hogy mondhatsz ilyen butaságot? Nézzd meg Budapestet 1945-ben, a kommunizmus bukásáig és nézzd meg az EU-s támogatások hatására.
-
https://fortepan.444.hu/assets/sites/21/24.jpg
-
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/8/82/Civertanmegyeri4.jpg
-
Hangsulyozom kedves Jászladány, ha ez valoban a meggyözödésed, kérlek molesztáld a kormányodat, hogy legyen egy népszavazás. Nem birom elviselni, hogy az EU-t teszitek a szomoru sorsotok miatt felelössé. Menyjetek kelet felé, onnan jöttetek, ott a szivetek, ott van a rádioaktiv anyagoknak helyük a következö evezredekre. Ez az önsiratás, vádaskodás egy gerinctelenség.
 
Pedig mindkét megállapítás igaz. A kettő együtt tette padlóura a magyar gazdaságot, jobban, mint a második világháború.

A nyerészkedők közé pedig sorod csak nyugodtan a szocikat is, és az ő holdudvarukat.
Kedves Jászladány igazad van szerintem is.A multik mi másért jönnének mint a profitért.Magas kockázatú befektetés.Magas profit Mi engedtü.k be őket mi adtunk el mindent. Odaviszi a nyereséget ahová akarja A világ már csak ilyen . A z úgyeskdés kifejezés nem túl jó A gátlástalan rablás az talán?Bank gyár malmok,cukorgyárak közművek Jobbról balrol egyaránt Nem voltak piskoták.Nekem egy huncut kőbánya sem jutott.Gondolom neked sem A hatalomhoz pénz kel.Nincs mit eladni márt Mi legyen?.
Beruházás ott lehet malmozni jőn egy kis apró.Volt rá dudus ömlött az Eus pénz.Másokat hibáztani? Mi hagytuk mi adtunk el mindent Mi vállásztótunk pártokat Hazug rabló politikusokat , Értelmetlen beruházások eltűnt miliárdok,Csuszunk lefelé.Nem tudnak elszámolni a közpénzekkel Mit sem számit,Az felmérések szerint még a támogatottság emelkedést mutat.!!Nem kivülről intézték el az országot Mi magunk mi hagytuk ide jutni. Miért hagytuk igy legyen? Lehet mutogatni de értelmetlen bár könnyebb
 
Ez
Felébredtek és kimentek az utcára....
Kicsit máshogy tartanak Békemenetet Spanyolországban, mint itthon: Százezrek vonultak fel szombat este Barcelonában a „Nem félek” jelszót skandálva, miután a múlt héten Katalóniában két terrortámadásbantizenöten haltak meg.
VI. Fülöp spanyol király - a spanyol uralkodók közül elsőként -, Mariano Rajoy miniszterelnök és Carles Puigemont, a katalán kormány feje is a menetben haladt sötét öltönyben, a második legnagyobb spanyol város színeit jelképező vörös, sárga és fehér rózsával.

„Azért vagyunk itt, hogy közöljük: nem félünk, egységesek vagyunk és békét akarunk” - mondta az 59 éves Victoria Padilla nyugdíjas a menetből.

A tüntetők „A legjobb válasz: a béke” és "Nemet mondunk az iszlámgyűlöletre" feliratú transzparensekkel vonultak.

A rendőrség félmillióra becsülte a békemenetben résztvevők létszámát.
Ez csodálatos. De nem az a kérdés Európa mit akar. Ellenben az, hogy a radikális iszlám mit akar.
 
De nem az a kérdés Európa mit akar.
Európa nyugalmat szeretne. Nekünk ez a fontos. A hogyan a politikusok feladata lenne, de még nem jöttek rá. A "keblemre barátaim" nem vált be, a "tankokat a határra" sem megoldás, akárcsak egykoron a Berlini fal.
Sajnos a terrorizmus mindig felbukkannak. Évtizedek óta ezt látom, hallom. Az agymosott iszlamisták után jönnek mások, más jelszavakkal.
 
Mert piszkosul átvertek minket.
Ez dühös vagdalkozás. Tudhatnád, h csalással, a másik fél megtévesztésével létrejött szerződést a bíróság érvényteleníteni szokta. Orbánék vajon miért nem állnak elő egyetlen szerződéssel sem, h a Magyar Államot csalással megkárosították? Lehetőségük lett volna rá már 1998-2002 közt is. 2010 óta is csak a hülyítik az embereket. Bizonyíték semmi. Vajon miért? Érdekes....Gondoltál már rá?
 
Európa nyugalmat szeretne. Nekünk ez a fontos. A hogyan a politikusok feladata lenne, de még nem jöttek rá. A "keblemre barátaim" nem vált be, a "tankokat a határra" sem megoldás, akárcsak egykoron a Berlini fal.
Sajnos a terrorizmus mindig felbukkannak. Évtizedek óta ezt látom, hallom. Az agymosott iszlamisták után jönnek mások, más jelszavakkal.
Tudod Szundi a terrorizmus a legkisebb problema ebben az egyenletben. Azzal lehetne foglalkozni. A nagyobb problema a kulturalis/vallasi ellentet ami szuli a terrorizmust is.
A terroristak egy resze masod vagy harmad generacios akiket a vallasi fanatikusok (imamok) behulyitenek. Ezeket kellene kiszurni amit sajnos a mostani ultra liberalis torvenyek lehetlenne tesznek.
Az ellenorizetlen beozonles europaba ezt meghatvanyozza.
Irod, hogy europa nyugalmat szeretne. Baromi rosszul all hozza ennek a megvalositasahoz.
 
Utoljára módosítva:
Ez dühös vagdalkozás. Tudhatnád, h csalással, a másik fél megtévesztésével létrejött szerződést a bíróság érvényteleníteni szokta.
Azt hiszem, hogy a Jaszladany nem csalasrol beszel. Inkabb arrol, hogy a 40 eves szovjet megszallas utan a nyugathoz valo csatlakozasi vagy annyira elvakitotta a rendszervaltozas utani kormanyokat es a nepesseget, hogy nem gontoltak bele hideg fejjel, hogy ezt hogyan kellene megvalositani a teljes kiszolgaltatottsag elkerulesevel. Tipikus "ateses a lo masik oldalara". Ezt termeszetesen a nyugat a legnagyobb mertekben kihasznalta.
 
.... Menyjetek kelet felé, onnan jöttetek...

Igen valóban a mi őseink onnan jöttek. A miénk, magyaroké.

Elnézést kérek ernoetől, félreértettem a dolgokat. Eddig próbáltam győzködni helyi példákat felhozva, utalva arra, h az itt élő magyarok más dolgokat is tapasztalnak. Tettem ezt abban a hiszemben, h ő is egy bár külföldön élő, de magyar származású ember. De ezek szerint csak magyarul tanult külföldi, elnézést ha olyan dolgokkal győzködtelek ami a te kulturádban, népednél nem előforduló. Igy érthetőbb, h a magyarság pl sport sikereit nem tudod megélni, vagy amikor a holland külügyminisztérium is elhatárolódik egy diplomatája kifejezésétől te azt miért nem érzed súlyos mondatnak.
Gondolom ezért nem ismered a baloldali kormányzás volt hibáit, nem diplomatikus kifejezéseit, akkoriban még nem követted-beszélted a nyelvet.
tényleg sry, így teljesen más a helyzet.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,563
Tagok
615,324
Legújabb tagunk
Vahl Rózsa
Oldal tetejére