Táltosok és Sámánok

citrom1974 témája a 'Vallás,szellemtan' fórumban , 2007 Június 24.

 1. Bihar

  Bihar Kitiltott (BANned)

  Y-Etike tudni ILLIK , hogy a sámán, a táltos, a bát és a pateszi ugyanazt jelenti. De más és más hunfajú népcsoportoknál természetesen. Sámándobot csak az kaphat, aki tisztában van az ilyen elemi...
   
 2. Rézfutrinka

  Rézfutrinka Kitiltott (BANned)

  Sámán Yeti tudj róla használ kiegészítő dolgokat a táltos meg nem csak a gondolatával végzi a teendőit, és a kettő nem ugyanaz, a Bát és a Pateszi újkori zagyvaság azt hiszem az Arvisurával jött elő. Bihar ne tudná?

  Sámándob olyan nincs van a szellemdob és azt mára nem kapod hanem veszed szinte korlátlan mennyiségben gyártják, ja ezekben nincs jelen a szellem, mert azért meg-kellene dolgozni, de vannak kivételek az övékében ott a szellem, hisz a legfontosabb részét saját magadnak kell megtalálnod az erdőben, ez akár évekbe telik mire sikerül rálelned, van egyszerű változata, ha ezt is készen kapod.
   
 3. akarki4

  akarki4 Vendég

  A szent koronát hiába babrálják a hatását ugyanúgy kifejti, ami nem csak a földi síkon működik, sőt nagyrészt egyéb síkokra tehető a hatása, mivel ez nem földi eredetű. A jelképes földi mása a parlamentben az is teszi a dolgát, de nem annyira mint az amit az angyaloktól kaptunk. Aki érzékel vagy a magyarság feladata az észreveszi a hatását, ami főleg a magyarság összetatása.
   
 4. Rézfutrinka

  Rézfutrinka Kitiltott (BANned)

  Véres koronát látok szenteknek nevezet egyénekkel tele rakva, mitől nem földi eredetű, nem értem, hisz itteni alázatosokat szerepeltetnek rajta, ki mennyi embert tett a vérpadra talán egy hanem tette ezeket, de többi igen. Magyarság nem egyenlő a katolikus hittel hiába hozták erőszakkal ide a tant vagy 1000éve, onnantól rabszolgasorsban és jobbágy ként él a nemzet, aminek az érdekessége utána a tettben megfáradt embernek hite lett a szeresd fele-barátodat mint ten-magadat, de amíg SZABAD EMBEREK VOLTAK NEM TEHETTÉK MEG EZT A HIT FELVÉTELT SZABAD AKARATUKBÓL, csak kényszerítve, hol van itt a Jézusi tanítás, ha csak erőszakkal tudják elérni egy egész nemzet szolgasorsba taszításával, de közben bocsásd meg az ellened vétkezőknek tetteiket a fő jelmondat, jól kitalálás érdekében megjelent a korona hatása az embereknél, mintha tudna bármely hatást elérni az ölésen kívül, amit ékesen bizonyságot tett az elmúlt 1000évben, erről beszélsz akarki4?
   
 5. Bihar

  Bihar Kitiltott (BANned)

  Hát egen, Futrinka aztán tudja...mit is? Itt van mondjuk a bát szó...Bátaszék..mi is volt Bátaszéken? Esetleg a az avar bátok (sámánok) székhelye? Na és Bátaapáti miért apáti? Talán ismerni kellene a honfoglalók pusztaszeri döntését a bát, pateszi, a sámán és a táltos kérdésben...jó lenne. Nem ártana a rokonnépeinkről is kigubancolni valami keserves infót...Na és ittvan még sok más is, mondjuk Száz-halom-báta..és egyebek.
  A koronát ne zagyváljuk össze gyilkolásokkal, rabszolgákkal, jobbágyokkal. Ez más téma, bármilyen hihetetlen...a koronáról pedig most szerencséltettem először hallani: nem földi tárgy..Ki mondja? Na és mondjuk egy gyertyatartó, vagy egy vudu baba micsoda?
  A sámándobok nem ipari termékek. Ha azok lesznek, akkor sem az ipari változatokat érdemes megvenni.
  Ma is regnálnak sámánok pl japánban, Koreában, sok helyen velük kezdődik a nap a munkahelyeken...nem kell elhinni...de erről hallgat a média. Gúnyolódni lehet, persze, ingyenes. Megbeszélés helyet a gúnyolódás értelme mi is lenne? A felszínes ismeretek nem kerűlnek semmibe sem...
   
  GadMar kedveli ezt.
 6. Rézfutrinka

  Rézfutrinka Kitiltott (BANned)

  Szellemdob amit bárki használatba vesz. Akkor Fajsz és sorolhatom a többi neveket ők mik is voltak? Bihar barátom nem gúny volt a szavaim, vélemény, :)
   
 7. yeti108

  yeti108 Állandó Tag

  Én sem tudhatok mindent...
   
 8. yeti108

  yeti108 Állandó Tag

  és hol van most az angyali korona?
   
 9. akarki4

  akarki4 Vendég

  Ha teszed a dolgod kapsz fentrol segitseget, es avatast, ezek a fentrol kapott dolgok csak a latok szamara latszanak, illetve akinek szabad latni, amit kaptunk szentkoronat az ilyen formaban kapta meg a magyarsag, a foldi korona az csak egy jelkepes szakralis targyunk aminek van nemi hatasa de az egihez kepest elenyeszo. A vallasrol nem szeretnek vitat nyitni mert hasonloan erzek de ez ma osszefogllatam
  itt fórum: Te is segíts a MAGYARSÁGNAK 21:12 perckor

  ha erdekel olvasd el hatha lesz valami uj (illetve lusta vagyok gepelni).
   
 10. akarki4

  akarki4 Vendég

  Ha teszed a dolgod kapsz fentrol segitseget, es avatast, ezek a fentrol kapott dolgok csak a latok szamara latszanak, illetve akinek szabad latni, amit kaptunk szentkoronat az ilyen formaban kapta meg a magyarsag, a foldi korona az csak egy jelkepes szakralis targyunk aminek van nemi hatasa de az egihez kepest elenyeszo.
   
 11. jesszemúj

  jesszemúj Kitiltott (BANned)

  Hát érdekes felvetéseid vannak a fentről kapott dolgokról, onnan csak fényt kapsz ami nem korona és nem angyali akár mi, oszt jó napot, a véres koronát a katolikus egyháztól kaptad közvetve.
   
 12. akarki4

  akarki4 Vendég

  Nem mondtam, hogy dragakobol van, egyertelmu, hogy feny, energia, de minden amit kapsz kinez valahogy(mutatjak valaminek), hogy a mi korlatolt erzekeinkkel felismerjuk,sot nem is hasonlit a foldi masara.Egyhazzal nem kell foglalkozni, a valtozasdok utan ez is megfog oldodni, igaz meg beletellik nemi idobe.Az a fontos, hogy haladjuk a joiranyba es segitsuk egymast.
   
  GadMar kedveli ezt.
 13. Bihar

  Bihar Kitiltott (BANned)

  Fajsznak mi köze a ...? Fajsz Jutas fia volt, azaz Árpád egyik unokája Futrinka. Érdemes a tájékozatlanságot felváltani egy kis tudással ..
   
 14. yeti108

  yeti108 Állandó Tag

  Bihar! Vizuális típus vagyok, nem tudnál feltenni egy ősmagyar családfát? Mert a hozzászólásokból nehéz kibogozni,hogy ki kinek kije?
   
  GadMar kedveli ezt.
 15. Bihar

  Bihar Kitiltott (BANned)

  Kedves Y-Etike!
  A könyvedben megtalálod, ha keresed a családfát.
  Emlékeim szerint egy rövid és csak a lényeggel foglalkozó család- ismertetést már magam is feltettem régebben, talán éppen a számodra?
  A megnem fejtett kérdésekre ( a történészek találgatásaira) is válaszoltam már Paál Z. könyve szerint, pl Vazul Géza első házaságából származó fia volt, de más kérdések is léteznek. Atillának pl nincs köze az Árpádokhoz, mint leszármazottakhoz. Az utóbbit ez a zavaros Gesta kevergeti csak..
  Atilla Csaba fiának leszármazottai pedig szintén követhetőek, de ők már csak az Arvisura szövege nyomán.
  Vagyis: attól is függ esetenként, hogy kapsz-e választ, hogy kit/kiket keresel..
  Még valami: ESETENKÉNT MEGTUDHATÓ KIK VOLTAK BEAVATOTTAK A RÉGI FEJEDELMEK ILL. CSALÁDTAGJAIK KÖZŰL. Pl ABACIL, ÁRPÁD ELSŐ FELESÉGE AZ VOLT, VAGY TARHOS IS, TOVÁBBÁ ÁRPÁD MÁSODIK FELESÉGÉTŐL (EPERJES) SZÜLETETT EGYIK LÁNYA IS: ZSELIZ.
  Árpádnak összesen 12 gyermeke volt, ebből öt fiú...:confused:
   
  GadMar kedveli ezt.
 16. yeti108

  yeti108 Állandó Tag

  Uram irgalmazz! Egy négydimenziós családfa!...... :)
   
 17. Bihar

  Bihar Kitiltott (BANned)

  Konkrétan erdemes behatárolni, hogy kiket szeretne megismerni a delikvens.. Ezután mindössze megkell jól ismerni az Arvisurát, ami nem ügy és máris kibontakoznak a keresettek le és felmenői. Pl a világ leghosszabb ideig követhető családja az Árpádoké, mely Gilgamessel kezdődik. (ie. 3500 körűl). Róluk dr Obrusánszky Borbála is írt egy kis szösszenetet. nem is régen.
  Gilgames felvett név, a születéskori neve: Árpád volt..és ő volt Uruk királya.
  Mint tudod Y-Etike az Arvisura megismerése nem lehet probléma, néhány év és minden összejön..
  Atilla (és Buda) felmenői viszont nem hosszúak: Atilla-Bagamér (Balambér)- Hunor- végűl Hangun-Huó és kész. Hangun-Huó fősámán volt, de meghívták a kínai trónra is, vagyis Atilla dédapja nemcsak a Hun Törzsszöv. vezetője volt, hanem kínai császár is (az egyik hunfajú a sokból, de erről ma is hallgatnak a kínaiak).
  A fejedemeink közűl pedig igen fontos Taksony, Zsolt fia, mert ő nemcsak az e g y i k fejedelem volt, hanem az Árpádháziak további ősapja is, egészen III. Andrásig (1301) ...kivéve Aba Sámuelt. Ez is bizonyság: Róma hazudott nem haltak ki..
  A Magyar Törzsszöv. legrégebbi fejedelmei is elég jól behatárolhatóak, iu. 181-től, a megalakulástól..sohasem hallott neveik is vannak.. visszafelé néhány név:Árpád, Kurszán, Álmos, Ügyek, Edemen, IV. Csaba, Oposur..
   
  Gilice70, yeti108 és robitsas kedveli ezt.
 18. Gilice70

  Gilice70 Állandó Tag

  Én is ebből a könyvből tudtam volna idézni... Wass Albert! Nagyon jó könyvei vannak.
   
 19. Gilice70

  Gilice70 Állandó Tag

  Kötelező könyv! :) bár Wass Alberttől szinte mind az!
   
 20. Bihar

  Bihar Kitiltott (BANned)

  Hamár a táltosokkal, sámánokkal, bátokkal,pateszikkel fogalkozunk: ezek a megjelölések mind ugyanazt jelentik, csak más és más rokonnépeknél. Táltosai a magyaroknak, bátjai az avaroknak, pateszijeik a suméroknak voltak. Az összes többi fehér és feketehun rokonnépeknek pedig sámánjai léteztek. Legelterjedtebb közülük a sámán (számán, azaz számadó...) volt.
  A sámánképzés általában 5 évig tartott. Az idők folyamán -Ordosz után- változtak a képzés helyei is. A mongoloknak pl a Karakórumban volt, itt tanult az Orhonnál PL PÓSA ANDRÁS (Anonymus) , PÓSA PÁL(András nagybátyja), Ungika, aki Toluj (Dzsingisz egyik fia volt) felesége lett és ő volt Möngke, Kubiláj... anyja. Karakórumba egészen az árpádháziak letaszításáig jártak innen kijelöltek tanulni, nők is.
  Az első jégkor utáni tájékozódásra pedig Gula (Gyula) pateszi járt itt, az ő emberei közűl ittmaradt pl PARAJD sámán is, a mai Székelyföldön, ahol települést alapított, ez kb ie. 4010-ben volt.
  Tisza (jaku) sámán pedig ie. 3780 körűl telepedett le itt népével, az ő egyik fiának neve: Szöged volt..
   
  GadMar, robitsas és yeti108 kedveli ezt.

Megosztás