Hírek Támadás Izraelben: "A terroristák megpróbálnak betörni a házamba"

Izraelben az emberek órákon át telefonáltak a híradóknak, mondván, hogy otthonukban rekedtek, miután palesztin fegyveresek behatoltak városaikba és falvaikba egy hatalmas meglepetésszerű támadásban szombaton.

Sokan bujkálnak, mondván puskalövéseket hallanak, míg mások nem találják szeretteiket.

"A terroristák megpróbálnak betörni a házamba" - mondta Ayelet Hachim a 12-es csatornának otthonából, Kibbutz Be'eri városában, közel a Gázai övezetnél. “Hallom a hangjukat, és dörömbölnek az ajtón. A két kisgyermekemmel vagyok.”

Izrael felszólította a határ közelében élő civileket, hogy maradjanak otthonaikban. De Kibbutz Be'eriben a lakosok azt mondják, hogy a palesztin fegyveresek megpróbáltak bejutni a házaikba.

A városban élő egyik lakos azt mondta a 12-es csatornának, hogy "a város túloldaláról lövöldöznek, otthon vagyok, és hallom őket a házam előtt. Csendben ülünk, az egész város csendes, így nem jönnek értünk ".

Az elmúlt évek egyik legsúlyosabb eszkalációjáról van szó az izraeli-palesztin konfliktusban – a Hamász fegyveres csoport harcosai hajnalban Gázából vonultak át Izraelbe, motorokkal, siklóernyőkkel és csónakokkal egy példátlan támadásban, írja a BBC.

A szombati nap folyamán több tucat izraeli személyt elraboltak, míg Sderot városában pedig a fegyveresek állítólag tüzet nyitottak a lakosokra.

"Több mint két órája vagyok az óvóhelyen az egyhetes babámmal, miközben ég a házam" - mondta a 13-as csatornán a Gázai övezethez közeli Kibbutz Nirim egyik lakója.

"Soha nem féltem még ennyire"​Egy Adele nevű nő arról posztolt a Facebookon, hogy rájuk parancsoltak, hogy zárkózzanak be jól. Még a mosdóra sem mer kimenni a szobából, ahova bezárkózott. Soha nem féltem még ennyire, fogalmazott a nő.

A gázai határ közelében, az Izrael déli részén fekvő Kibbutz Nir Ozban egy Yoni nevű lakos ezt írta a Facebookon: "Elrabolták az anyósomat és elmentek [vele] – sürgősen kapcsolatba kell lépnem a hadsereggel és médiával.”

Ofir, egy szufai lakos azt mondta: "Be vagyunk zárva az óvóhelyre, nincs itt a hadsereg. A férjem a készenléti osztaggal harcol kint. Lőnek minket az otthonainkban, és megpróbálnak bejutni a házainkba.”

A Hamász példátlan támadása szombaton kora reggel kezdődött, amikor több mint 5000 rakétát lőttek ki Izraelre. Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök kijelentette, hogy Izrael "háborúban áll”.

Somlo Bakos Dalma

1696732034725.jpeg
 
Mahmud Al Zahar a Hamasz radikalis szárnyának vezetője:

A mi törvényeink lesznek érvényben az egész bolygón, nem lesznek többé zsidók vagy keresztény árulók. Nem lesznek gyilkosságok és bűncselekmények, mint amilyeneket a palesztinok és az arabok ellen követnek el az összes arab országban, Libanonban, Szíriában, Irakban és más országokban

Hajra migracio!
 
A háborúnak vége lenne de, BÉKE lenne?
A kérdésed erre érkezett:
"Ha nem pumpálnak több pénzt az ukránoknak, pár nap alatt vége a háborunak."
Igen fogós.
Az ukrajnai és az orosz nacionalizmust ismerve.
Akárki irányítaná a területet valószínűleg helyi polgárháborúk lennének
Többet tippelni nem lehet
Erős diktatórikus központi hatalom fennállása esetnén is
Ugyanez lenne
Még ha az oroszok irányítanák talán akkor is
Ha rengeteg pénzzel fenntartanának egy jóléti államot
Hogy gulyás kommunizmus féle lehessen
Talán akkor lenne béke
De ekkor meg egy nagyon korrupt állammá válna
Egy Maffia állam
Nem mintha az elmúlt évei nem hasonló ilyen lett volna.
Kiárusított ország
 
Hozzá jön még Orbán, aki saját hatalalmon maradása érdekében a csendes diplomácia helyett szítja feszültségeket.
a csendes diplomáciát a Kádár korszak alkalmazta, targikus eredménnyel. A magyar miniszterelnök az országhatáron kívül élő állampolgárai érdekeit is védi, ez a kötelessége.
 
a csendes diplomáciát a Kádár korszak alkalmazta, targikus eredménnyel. A magyar miniszterelnök az országhatáron kívül élő állampolgárai érdekeit is védi, ez a kötelessége.
Az ottani választói hülyítésével biztosítja hatalmát és még jobban megutáltatta az ott élő magyarokat.
 
A legfrissebb hírek szerint már 1100 áldozata van a szombaton kirobbant háborúnak. A BBC cikke szerint a Gázai övezetben több mint 400 ember halt meg eddig az izraeli légicsapásokban, és a palesztin egészségügyi tisztviselők szerint mintegy 2300-an megsebesültek. A gázai áramkimaradások komoly kihívást jelentenek a kórházak számára – közölte a terület egészségügyi minisztériuma.
Izraelben több mint 700 halálos áldozat lehet és több mint 2000 sérült.
Legalább 260 holttestet találtak a zenei fesztivál helyszínén, amelyet a Hamász fegyveresei szombaton támadtak meg, mondta a ZAKA önkéntes mentőszervezet szóvivője az Ynet izraeli hírportálnak.
 
Mahmud Al Zahar a Hamasz radikalis szárnyának vezetője:

A mi törvényeink lesznek érvényben az egész bolygón, nem lesznek többé zsidók vagy keresztény árulók. Nem lesznek gyilkosságok és bűncselekmények, mint amilyeneket a palesztinok és az arabok ellen követnek el az összes arab országban, Libanonban, Szíriában, Irakban és más országokban

Hajra migracio!
Az álmodozás nincs megtiltva.
 
Magatol alakult igy a helyzet?

Meglepne!
Az USA belpolitikai válságban! A koltségvetés szétesett! Választások jonnek!
Kozben árad a pénz és a hadianyag Ukrajnaba!
Ugyanakkor a Hamasz és Heszbollah támadja izraelt, és Intifadat hirdet!
Irak mosolyog!
Kina fenyegeti Taiwant!
Észak Korea beállt a sorba, és az oroszokat támogatja!

Egy idejuleg kell az USAnak az egesz vilagra figyelnie, mikozben oriasi a káosz az amerikai politikaban!

Mint is mondtak a Tanuban: Pelikan elvtárs, a nemzetkozi helyzet fokozódik...
 
Utoljára módosítva:
Te erre süket vagy.
pedig engem érdekel más érvelése, gondolatmenete. Például csak részben igaz az a véleményed, hogy "még jobban megutáltatta az ott élő magyarokat". A valóságban nem utálatról, hanem irigységről van szó.... már politikai TV műsorokban is irigykedve beszélnek a magyar miniszterelnökről sőt kezdik követelni, mint a magyarok úgy lépjenek fel az ő politikusaik is az ukrajnai román állampolgárokért.
Szerdán érkezik a román államfő Budapestre, kíváncsian várják mit fog nyilatkozni az ukrajnai román kisebbségről.
 
Utoljára módosítva:
50 éve egyszer már eljátszotta ezt az izraeli titkosszolgállat!
A Jom Kipuri háboru után fejek hulltak, mert teljesen váratlanul érte izraelt az Egyiptom és Sziriai hadsereg támadása.

A másik, hogy ez nem az "orszagon beluli" gond!
A palesztin Hamaszban rengeteg izraeli ugynol van beépulve(ha nincs, akkor az egesz elharitast ki kell rugni a fenébe!!!)
Izrael sorsa a tét, és valamit nagyon benéztek!
Erre is van megoldás. Ma már minden is elérhető az interneten, katonai taktika, kiképzés, rengeteg szakismeret, ott is vannak ám okos emeberek, akik a tudásukat a rombolás szolgálatába állítják. Nem kell más mint pár teljesen megbizható ember, vallási vezető, akinek meghalt családtagja izraeli támadásokban, stb. Ő kevésbé lesz izraeli ügynök. Aztán kiválaszt mindegyik 10-30 gyereket, akik szintén hasonló családokban él, ahol meghalt valaki egy izraeli légicsapásban, de nem árva, akinek nem ismerik a szüleit. AZtán 10-20 év alatt ezeket kiképzik, fanatizálják és stb. Mindegyik kap egy saját csoportot. Aztán ezek a csoportok gyakorlatoznak. Pl. megy hivás, hogy hoz hagyma nélkül pitát és ekkor meg kell jelenni a bázisona ahol van a fegyverzetük. Felszerelkeznek és elindulnak, gyakorlatoznak itt ott, akár a határ közelében is. Aztán ezt ismétlik évekig. Van hogy csak 1 van, hogy mind a 100 csoport gyakorlatozik. Ha a sima tagokban van is kém, aki minden ilyen behívást jelent, akkor sem rendelhetnek ell minden alkalommal általános riadót a hírszerzők. Jelen támadásról elég, ha csak a tökéletesen megbízható parancsnok tud. AZtán a gyakorlat egy pontján a megadott időben közli, hogy most nem gyakorlat hanm éles és támadunk. Aztán, ha van is kém, aki tud is jelenteni, akkor is pár perc van mielőtt megindul az akció. Egy ilyen tervhez csak tervezés és idő kell, idejük volt, a tervet meg kaphatták is akár Iránból, akár egy regényből koppintva. Vagy akár titkosszolgálati kézikönyvekből, hisz rengeteg ma már nem titkos oktatóanyaga a cia és stb. letölthető a neten.
 
Mahmud Al Zahar a Hamasz radikalis szárnyának vezetője:

A mi törvényeink lesznek érvényben az egész bolygón, nem lesznek többé zsidók vagy keresztény árulók. Nem lesznek gyilkosságok és bűncselekmények, mint amilyeneket a palesztinok és az arabok ellen követnek el az összes arab országban, Libanonban, Szíriában, Irakban és más országokban

Hajra migracio!
A migrációval nincs baj, azzal van ha ellenőrizetlenül ömlik be az emberáradat, hisz Európa nyitott belül még. Pl. pár palesztinszimpatizáns simán átugorhat Párizsból Bp-re mert itt nem őrzek annyira a zsinagógákat, mint a franciáknál, aztán pár szamuráj kardal is komoly mészárlást rendezhet.
Ezért mondom, csak olyanok jöhetnének, akik már elvégeztek egy integrációs tanfolyamot meg egy szakmai képzést. Ez pár hónap, az alatt a titkosszolgálat is talán utánuk tud nézni. Ehhez kellene kitelepíteni a biztonságosabb országokba képzőintézményeket, aztán elfogadni egy szigorú törvényt, hogy aki illegálisan érkezik azt örökre kiutasítjuk és deportálni vissza rögtön, semmi apelláta. Aki jönni akar az bizonyítsa, hogy dolgozni is akar nem csak segélyen élni, vagy bűnözni.
 
Erre is van megoldás. Ma már minden is elérhető az interneten, katonai taktika, kiképzés, rengeteg szakismeret, ott is vannak ám okos emeberek, akik a tudásukat a rombolás szolgálatába állítják. Nem kell más mint pár teljesen megbizható ember, vallási vezető, akinek meghalt családtagja izraeli támadásokban, stb. Ő kevésbé lesz izraeli ügynök. Aztán kiválaszt mindegyik 10-30 gyereket, akik szintén hasonló családokban él, ahol meghalt valaki egy izraeli légicsapásban, de nem árva, akinek nem ismerik a szüleit. AZtán 10-20 év alatt ezeket kiképzik, fanatizálják és stb. Mindegyik kap egy saját csoportot. Aztán ezek a csoportok gyakorlatoznak. Pl. megy hivás, hogy hoz hagyma nélkül pitát és ekkor meg kell jelenni a bázisona ahol van a fegyverzetük. Felszerelkeznek és elindulnak, gyakorlatoznak itt ott, akár a határ közelében is. Aztán ezt ismétlik évekig. Van hogy csak 1 van, hogy mind a 100 csoport gyakorlatozik. Ha a sima tagokban van is kém, aki minden ilyen behívást jelent, akkor sem rendelhetnek ell minden alkalommal általános riadót a hírszerzők. Jelen támadásról elég, ha csak a tökéletesen megbízható parancsnok tud. AZtán a gyakorlat egy pontján a megadott időben közli, hogy most nem gyakorlat hanm éles és támadunk. Aztán, ha van is kém, aki tud is jelenteni, akkor is pár perc van mielőtt megindul az akció. Egy ilyen tervhez csak tervezés és idő kell, idejük volt, a tervet meg kaphatták is akár Iránból, akár egy regényből koppintva. Vagy akár titkosszolgálati kézikönyvekből, hisz rengeteg ma már nem titkos oktatóanyaga a cia és stb. letölthető a neten.
Ez részben igaz, reszben nem :)
Fegyxver nélkul nem lehet harcolni, és ezt tudja a vilag minden hirszerzese!
A fegyverek utja nyomon kovetheto!
Az ember csak egy dolog!

Netanjahunak ma egy aduja maradt, az, hogy ő ellene volt a Sharon féle tervnek, hogy ki kell vonulni Gazabol.
De konnyen lehet, hogy Ő is belebukik ebbe.

A vaskupola rendszer jol mukodik, de min t minden rendszer tultarhalheto(ugyan ez megy ukrajnaban is a legvedelemmel)
Rovid ido alatt kozel 5000 raketa...

Ehhhh
 
A migrációval nincs baj, azzal van ha ellenőrizetlenül ömlik be az emberáradat, hisz Európa nyitott belül még. Pl. pár palesztinszimpatizáns simán átugorhat Párizsból Bp-re mert itt nem őrzek annyira a zsinagógákat, mint a franciáknál, aztán pár szamuráj kardal is komoly mészárlást rendezhet.
Akkor nézd meg az alternativ hiradasokat :(
Az europaba erkezett mohamedanok unnepelnek... :(
 
..és akkor jonnek ezek a nyilatkozatok.
Az ukran oldal nem kozol vesztesegeket a haboru kezdete ota, csak néhány ilyen elkeseredett hir csusszan át a szigoru ellenorzosen :(
Mi lesz igy a háboru utan ????

"
A Poltava megyében múlt ősszel mozgósított katonák nagy része vagy elesett a fronton, vagy súlyosan megsebesült – írja az ua-reporterre hivatkozva a Kárpáthír

Vitalij Berezsnij katonai felügyelő a Poltavai Városi Tanács legutóbbi ülésén beszélt róla, hogy a katonáknak már csak 20 százaléka van életben. Elmondása szerint egyre nehezebb a régióban a megfelelő utánpótlás toborzása a haderő számára.

Mint megjegyezte, a sereg ellátmányának biztosítása mellett legalább olyan fontos feladat a személyi állomány pótlása. Poltava azonban ezen a téren legutolsó helyen van. Szeptemberben mindössze 13 százalékban tudták teljesíteni a vezérkar által kiadott mozgósítási parancsot, egyszerűen azért, mert már nincs kiket a frontra küldeni – mondta a hivatalnok."
 
Ez részben igaz, reszben nem :)
Fegyxver nélkul nem lehet harcolni, és ezt tudja a vilag minden hirszerzese!
A fegyverek utja nyomon kovetheto!
Az ember csak egy dolog!

Netanjahunak ma egy aduja maradt, az, hogy ő ellene volt a Sharon féle tervnek, hogy ki kell vonulni Gazabol.
De konnyen lehet, hogy Ő is belebukik ebbe.

A vaskupola rendszer jol mukodik, de min t minden rendszer tultarhalheto(ugyan ez megy ukrajnaban is a legvedelemmel)
Rovid ido alatt kozel 5000 raketa...

Ehhhh
Fegyvert részben gyártanak alap dolgokból, részben csempésznek egyiptomból vagy a tengeren érkező hajókon. Nem egy fegyvercsempész hajót kapcsoltak le a tengeren és nem egy csempészalagut van gáza és egyiptom között. Pénzt meg kapnak a vallási fanatikus közöségektől, pl. a szaudi mecsetek nem kevés pénzel támogatnak szélsőségesekt, ezt még Obama is leírta az életrajzi könyvében. Továbbá nem egy válsággóc volt a volágon, hol rengeteg fegyver maradt hátra mind nyugati mint keleti oldalról. Attól hogy m16 vagy AK járnak nem azt jelenti, hogy USA vagy az Oroszok adták el nekik, ajánlom a Fegyvernepper filmet eléggé jól rávilágit erre az "iparágra".
 
Akkor nézd meg az alternativ hiradasokat :(
Az europaba erkezett mohamedanok unnepelnek... :(
Mert nem is ellenőrzött uton jött be jelentős részük, vagy nem tudott integrálódni a 2-3 generáció. Sima dolgo ez a szélsőségesek szempontjából. Ha te nem dolgozol jól, kirugnak, keresel más állást. Alit kirugták, aztán megjelenik a helyi mecset embere és azt mondja, nem azért rugtak ki mert nem mentél soha be pontosan dolgozni, hanem mert muszlim vagy, de térj vissza az igaz utra és minden ok lesz és könyebb.
Aztán mint a bibliában is van az emberek többsége a könnyebb utat szereti választani. S mi sem könnyebb mint más hibáztatni a saját hibáimért. Aztán, ha a titkosszolgálatok nem nagyon éberek simán kialakul egy terrorista sejt. Persze ma már a terroristának is joga vannak. Ott van a briteknél pl. Anjem Choudary aki arra szólított fel, hogy csatlakozzanak az iszlám államhoz meg kövessenek el terrortámadásokat, aztán kapott 5 évet és jó magaviselet miatt hamarabb szabadult.
Sajnos a radikálisok kijátszák a rendszer kiskapuit és itt egy dilemm van, amire nincs megoldás, megváltoztatod az egész rendszert, hogy ne játszák ki és ezzel kb, a demokráciát csökkented\csonkolod, lásd az amerikai törvényeket 911 után, vagy hagyod annyiban, de ez által hagyol burjánzani egy daganatot, ami meg is ölheti a demokráciát.
 
Mert nem is ellenőrzött uton jött be jelentős részük, vagy nem tudott integrálódni a 2-3 generáció. Sima dolgo ez a szélsőségesek szempontjából. Ha te nem dolgozol jól, kirugnak, keresel más állást. Alit kirugták, aztán megjelenik a helyi mecset embere és azt mondja, nem azért rugtak ki mert nem mentél soha be pontosan dolgozni, hanem mert muszlim vagy, de térj vissza az igaz utra és minden ok lesz és könyebb.
Aztán mint a bibliában is van az emberek többsége a könnyebb utat szereti választani. S mi sem könnyebb mint más hibáztatni a saját hibáimért. Aztán, ha a titkosszolgálatok nem nagyon éberek simán kialakul egy terrorista sejt. Persze ma már a terroristának is joga vannak. Ott van a briteknél pl. Anjem Choudary aki arra szólított fel, hogy csatlakozzanak az iszlám államhoz meg kövessenek el terrortámadásokat, aztán kapott 5 évet és jó magaviselet miatt hamarabb szabadult.
Sajnos a radikálisok kijátszák a rendszer kiskapuit és itt egy dilemm van, amire nincs megoldás, megváltoztatod az egész rendszert, hogy ne játszák ki és ezzel kb, a demokráciát csökkented\csonkolod, lásd az amerikai törvényeket 911 után, vagy hagyod annyiban, de ez által hagyol burjánzani egy daganatot, ami meg is ölheti a demokráciát.
Regi dolog, hogy a demokracia jatekszabalyaira a legnagyobb veszelyt azok jelentik, akik xarnak a szabalyokra :(
Az állam rá van kényszeritve, hogy a sajat jatekszabalyait betartsa, mig aki ezt nem akarja, az a sajat szabalyai szerint jatszik :(
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

vivant wrote on nadva's profile.
máj 14 péntek
PaSa1957 wrote on Elek János's profile.
Legalább olvasnád el a játékszabályokat!
Kostenszky Valéria wrote on Olaszné Kovács Andrea's profile.
Helló! (Gábor vagyok.)
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönöm szépen a legújjab fordításod !
nkatalin wrote on bsilvi's profile.
Szia! Nagyon szépen köszönöm a renegát akseli kiborgot már nagyon vártam, lesz folytatása? Lehet tudni hány rész lesz még? Mit fordítasz következőnek? Köszi, ha válaszolsz!Szép napot!

Statisztikák

Témák
38,221
Üzenet
4,818,894
Tagok
616,685
Legújabb tagunk
Cris Colosi
Oldal tetejére