Hírek Támadás Izraelben: "A terroristák megpróbálnak betörni a házamba"

Izraelben az emberek órákon át telefonáltak a híradóknak, mondván, hogy otthonukban rekedtek, miután palesztin fegyveresek behatoltak városaikba és falvaikba egy hatalmas meglepetésszerű támadásban szombaton.

Sokan bujkálnak, mondván puskalövéseket hallanak, míg mások nem találják szeretteiket.

"A terroristák megpróbálnak betörni a házamba" - mondta Ayelet Hachim a 12-es csatornának otthonából, Kibbutz Be'eri városában, közel a Gázai övezetnél. “Hallom a hangjukat, és dörömbölnek az ajtón. A két kisgyermekemmel vagyok.”

Izrael felszólította a határ közelében élő civileket, hogy maradjanak otthonaikban. De Kibbutz Be'eriben a lakosok azt mondják, hogy a palesztin fegyveresek megpróbáltak bejutni a házaikba.

A városban élő egyik lakos azt mondta a 12-es csatornának, hogy "a város túloldaláról lövöldöznek, otthon vagyok, és hallom őket a házam előtt. Csendben ülünk, az egész város csendes, így nem jönnek értünk ".

Az elmúlt évek egyik legsúlyosabb eszkalációjáról van szó az izraeli-palesztin konfliktusban – a Hamász fegyveres csoport harcosai hajnalban Gázából vonultak át Izraelbe, motorokkal, siklóernyőkkel és csónakokkal egy példátlan támadásban, írja a BBC.

A szombati nap folyamán több tucat izraeli személyt elraboltak, míg Sderot városában pedig a fegyveresek állítólag tüzet nyitottak a lakosokra.

"Több mint két órája vagyok az óvóhelyen az egyhetes babámmal, miközben ég a házam" - mondta a 13-as csatornán a Gázai övezethez közeli Kibbutz Nirim egyik lakója.

"Soha nem féltem még ennyire"​Egy Adele nevű nő arról posztolt a Facebookon, hogy rájuk parancsoltak, hogy zárkózzanak be jól. Még a mosdóra sem mer kimenni a szobából, ahova bezárkózott. Soha nem féltem még ennyire, fogalmazott a nő.

A gázai határ közelében, az Izrael déli részén fekvő Kibbutz Nir Ozban egy Yoni nevű lakos ezt írta a Facebookon: "Elrabolták az anyósomat és elmentek [vele] – sürgősen kapcsolatba kell lépnem a hadsereggel és médiával.”

Ofir, egy szufai lakos azt mondta: "Be vagyunk zárva az óvóhelyre, nincs itt a hadsereg. A férjem a készenléti osztaggal harcol kint. Lőnek minket az otthonainkban, és megpróbálnak bejutni a házainkba.”

A Hamász példátlan támadása szombaton kora reggel kezdődött, amikor több mint 5000 rakétát lőttek ki Izraelre. Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök kijelentette, hogy Izrael "háborúban áll”.

Somlo Bakos Dalma

1696732034725.jpeg
 
..és akkor jonnek ezek a nyilatkozatok.
Az ukran oldal nem kozol vesztesegeket a haboru kezdete ota, csak néhány ilyen elkeseredett hir csusszan át a szigoru ellenorzosen :(
Mi lesz igy a háboru utan ????

"
A Poltava megyében múlt ősszel mozgósított katonák nagy része vagy elesett a fronton, vagy súlyosan megsebesült – írja az ua-reporterre hivatkozva a Kárpáthír.

Vitalij Berezsnij katonai felügyelő a Poltavai Városi Tanács legutóbbi ülésén beszélt róla, hogy a katonáknak már csak 20 százaléka van életben. Elmondása szerint egyre nehezebb a régióban a megfelelő utánpótlás toborzása a haderő számára.

Mint megjegyezte, a sereg ellátmányának biztosítása mellett legalább olyan fontos feladat a személyi állomány pótlása. Poltava azonban ezen a téren legutolsó helyen van. Szeptemberben mindössze 13 százalékban tudták teljesíteni a vezérkar által kiadott mozgósítási parancsot, egyszerűen azért, mert már nincs kiket a frontra küldeni – mondta a hivatalnok."
Persze, hogy nincs, hisz eleve milliók dolgoztak külföldön, részben oroszországban is, akik nem rohantak haza meghalni. Nehéz becsülni, de kb 10-20 millió fő már nincs ukrajnában, ami a lakosság majd fele., attól függ, hogy elfoglalt területeket hova számoljuk. Biztos nagyok a veszteségek, ha már a 60-70 közötti korosztályból is vissza akarnak hivni embereket, akik korábban katonák voltak.
 
Flamingo, ahogy a költöztető cégek kihozzák az ingóságokat Ukrajnából kisteherautókkal, úgy a fegyvereket nem lehet kihozni?
Azért itt nem Sztrela-1 (csákány) méretű rakétakról van szo, amit vállról indítunk, hanem jóval nagyobbakról.
Ráadásul ekkora méretnél a határatlepeskor a robbanoanyag detektorok már visítanának, vagyis a küldő ország csak repülővel vagy hajóval tudja küldeni (azaz nem szomszedos orszag vámvizsgálatan keresztül).
A repülő kizárt, kivéve, ha a Balti tengeren át nyilt vizeken repül (azt ugye fizikailag az oroszok tudják csak megvalositani). Marad a hajó. Az megintcsak a Balti tengeren at mehet, hisz a törökök nem engednék (kivéve, ha lepaktaltak az oroszokkal vagy ukranokkal).
Szoval en kizárásos alapon az oroszokat látom a háttérben.
Ha ehhez hozzavesszük, hogy nem kevés orosz tabornok milliardos ertekü házakat vasárolt az elmult 2-3 evben (amire a zsoldból nem futna), ez csak megerősíti a feltevesemet.
 
Egy 2021-es osszefoglalo a Hezbollah raketakészletérol

A Hezbollah („Isten Pártja”) egy libanoni politikai párt és militáns csoport, amely szorosan kötődik az iráni és szíriai Aszad-rezsimhez. Gyakran azonosítják iráni meghatalmazottként, mivel a párt katonai, pénzügyi és politikai támogatásért cserébe támogatja Teherán regionális ambícióit.

A Hezbollah a világ legerősebben felfegyverzett, nem állami szereplője, és úgy írták le, mint „hadsereghez hasonlóan kiképzett milícia, és úgy van felszerelve, mint egy állam”.

Ez különösen igaz rakéta- és rakétaerőire vonatkozóan, amelyeket a Hezbollah hatalmas mennyiségben állított fel Izrael ellen.

A Hezbollah arzenálja többnyire kicsi, ember által hordozható és irányítatlan, föld-föld tüzérségi rakétákból áll. Bár ezekből az eszközökből hiányzik a pontosság, puszta számuk hatékony terrorfegyverré teszi őket. Izraeli források szerint a 2006-os libanoni háború előestéjén a Hezbollah körülbelül 15 000 rakétát és rakétát tartott, amelyekből közel 4 000 rakétát lőtt ki Izraelre a 34 napos konfliktus miatt. A Hezbollah azóta kibővítette rakétaarzenálját, amelyet ma 130 000-re becsülnek.

2006 májusában a Hezbollah főtitkára, Hassan Nasrallah kifejtette, hogy „a rakétáink célja, hogy elrettentsük Izraelt a libanoni civilek megtámadásától… Az ellenség attól tart, hogy minden alkalommal, amikor szembeszáll velünk, ha vannak áldozatok sorainkban a libanoni civilek között, ez elvezeti a rakétáink ellenlövésére, amitől fél.”

A válogatás nélküli rakétatűz, különösen a kisméretű, könnyen szállítható hordozórakétákból, nagyobb kihívást jelent a tüzek légierővel történő elfojtásában. Ez arra kényszeríti Izraelt, hogy egy konfliktusban nagyobb mértékben támaszkodjon a szárazföldi erőkre. Saját légiereje híján a Hezbollah a saját területén folyó földi háborúkat részesíti előnyben, mint az égi bombázást. Amint azonban a Human Rights Watch megjegyzi, ezek az érvek a nemzetközi jog értelmében nem igazolják a polgári célpontokat és az áldozatokat.

A Hezbollah rakéta- és rakétaerőinek folyamatos növekedése több okból is nem kívánatos. Ez például arra bátoríthatja a pártot, hogy túllépje az izraeli vörös vonalakat. A Hezbollah arra irányuló törekvése, hogy nagyobb hatótávolságú és precíziós irányítású lőszereket szerezzen be, szintén megelőző cselekvésre sarkallhatja Izraelt. A Hezbollah fegyverbeszerzése a rakétatechnológia és a know-how elterjedésének kilátásait is felveti. Szaúd-arábiai és az Egyesült Arab Emírségek tisztviselői szerint a Hezbollah fegyveresei együtt dolgoztak huthi erőikkel a rakéták fejlesztésében és kilövésében.A Hezbollah-erők Szíriában és Irakban hasonlóképpen működnek együtt különböző síita milíciákkal. Az e csoportok közötti növekvő kapcsolatok kockázatot jelentenek a rakétatechnológia és a tudás terjesztése szempontjából.
 
..és akkor jonnek ezek a nyilatkozatok.
Az ukran oldal nem kozol vesztesegeket a haboru kezdete ota, csak néhány ilyen elkeseredett hir csusszan át a szigoru ellenorzosen :(
Mi lesz igy a háboru utan ????
Nem akarom megszegni az általunk hozott ch szabalyt, úgyhogy nem teszek linket, de tucatnyi magyar nyelvű hír is van a veszteségekről (hát még angol nyelven).
A 10-20%-os vesztesegeket elismerik es talan jogosan a legvedelem hianyaval magyarázzák.
"
A Poltava megyében múlt ősszel mozgósított katonák nagy része vagy elesett a fronton, vagy súlyosan megsebesült – írja az ua-reporterre hivatkozva a

Vitalij Berezsnij katonai felügyelő a Poltavai Városi Tanács legutóbbi ülésén beszélt róla, hogy a katonáknak már csak 20 százaléka van életben. Elmondása szerint egyre nehezebb a régióban a megfelelő utánpótlás toborzása a haderő számára.

Mint megjegyezte, a sereg ellátmányának biztosítása mellett legalább olyan fontos feladat a személyi állomány pótlása. Poltava azonban ezen a téren legutolsó helyen van.
Tegyük hozza 24 megyéből! Ez ugye egy index hir, amit a karpatinforol vettek.
Talan eleg ha az index iranyultsagara célzok, akkor maris erthető, hogy miert ilyen cikkeket hoznak le Ukrajnaról (pontosabban miért csak ezt a reszét).
Amúgy igen. Tényleg ezt mondta a városi tanacs ülésen Berezsnoj. De miert is? Poltava megyeben szinte nincs katonai erő (ezért is esik kívül az oroszok celpontjan).
30 éve repülőgep hajtóműveket gyartottak az AN-okhoz. Meg nehany rt (lokatoros) alakulat.
Viszont most akarnak letrehozni ott egy gépesitett dandárt, amihez állomany is kell(ene).
Ebből mindenki levonhatja a politikusi megnyilvanulas hatterét.

Szeptemberben mindössze 13 százalékban tudták teljesíteni a vezérkar által kiadott mozgósítási parancsot, egyszerűen azért, mert már nincs kiket a frontra küldeni – mondta a hivatalnok."
En ezt ugy ertelmezem, hogy ennyit találtak, azaz nem "orosz módra" minden betérőt mobilizalnak, csak a katonai szakkepzettsegűeket...
 
En ezt ugy ertelmezem, hogy ennyit találtak, azaz nem "orosz módra" minden betérőt mobilizalnak, csak a katonai szakkepzettsegűeket...

Gondolom hallottál olyasmiről, hogy igencsak szöknek a hadkötelezettség elől Ukrajnában. Szerinted mégis miért a 18 és hatvan év közötti ukrán férfiak nem hagyhatják el az Ukrajnát? Nem kényszerítik őket a frontra?
És nem megfeledkezni a területi toborzóirodák vezetőiről sem, már többszörös dollármilliomosok lettek a háború kitörése óta és váltani kellett őket szeptemberben ... lehet ezért is csak olyan kevés fronraküldendőt sikerült begyűjteni.

Katonai szakképzettségü nyugdíjasok a lövészárkokban
 
Utoljára módosítva:
A legfrissebb hírek szerint már 1100 áldozata van a szombaton kirobbant háborúnak. A BBC cikke szerint a Gázai övezetben több mint 400 ember halt meg eddig az izraeli légicsapásokban, és a palesztin egészségügyi tisztviselők szerint mintegy 2300-an megsebesültek. A gázai áramkimaradások komoly kihívást jelentenek a kórházak számára – közölte a terület egészségügyi minisztériuma.
Izraelben több mint 700 halálos áldozat lehet és több mint 2000 sérült.
Legalább 260 holttestet találtak a zenei fesztivál helyszínén, amelyet a Hamász fegyveresei szombaton támadtak meg, mondta a ZAKA önkéntes mentőszervezet szóvivője az Ynet izraeli hírportálnak.
szerinted mi nem találjuk meg azokat a híreket
Miket bemásolgatsz?
 
Gondolom hallottál olyasmiről, hogy igencsak szöknek a hadkötelezettség elől Ukrajnában. Szerinted mégis miért a 18 és hatvan év közötti ukrán férfiak nem hagyhatják el az Ukrajnát? Nem kényszerítik őket a frontra?
És nem megfeledkezni a területi toborzóirodák vezetőiről sem, már többszörös dollármilliomosok lettek a háború kitörése óta és váltani kellett őket szeptemberben ... lehet ezért is csak olyan kevés fronraküldendőt sikerült begyűjteni.

Katonai szakképzettségü nyugdíjasok a lövészárkokban
Kissé eltértünk a cikk témájától....
Természetesen ha egyesek nem hajlandóak a hazájukért harcolni azt meg lehet érteni.
De, ha ez neked furcsa akkor legyen.
Remélem soha nem kerül sorra hogy itt is fegyveres összetűzés legyen de, egyben biztos vagyok hogy lesz egy aki már messze fog járni....
 
szerinted mi nem találjuk meg azokat a híreket
Miket bemásolgatsz?
Honnan tudjam?
Ha zavar tovább görgetsz,
Ha valaki nem olvassa mert RENGETEG a hír akkor már legalább egy fórumozó társunknak adtam pluszt....
De, ha akarod hozhatok olyat is amit garantáltan egyikőtök sem olvasott még.
 
Kissé eltértünk a cikk témájától....
Természetesen ha egyesek nem hajlandóak a hazájukért harcolni azt meg lehet érteni.
De, ha ez neked furcsa akkor legyen.
Egyáltalán nem tartom meglepőnek, hogy például magyar nemzetiségüek nemigen lelkesednek életüket áldozni ukrán érdekekért, vagy az ukránok is gondolkodnak minek is háboruzgatnak 2014 óta a többségében oroszok lakta területekért.
 
De, ha akarod hozhatok olyat is amit garantáltan egyikőtök sem olvasott még.

na ... ilyesmi magyarországra vagy európára vonatkozó hírre nagyon kíváncsi lennék (amihez garantáltan hamarabb jutsz hozzá) :D
Valami spéci mongóliai vagy Maldív-szigeti hírek nem érdekelnek.
 
Mi lesz azokkal akik a támadás után ünnepeltek az utcákon?? A világ többi részére gondoltam.
Mert ez szerintem terrorizmus támogatása.
Lehet hogy jobb lenne megelőzni a bajt. Persze ha már saját állampolgár akkor büntetni ha nem akkor kiutasítás.
 
A CNN is azt a kérdést feszegeti, amit nagyon sokan:

Ez egy nagy izraeli hírszerzési kudarc?​

Igen, mondja Frank Gardner biztonsági tudósítónk. A Shin Bet, az izraeli belföldi hírszerzés, a Moszad, annak külső kémügynöksége és az izraeli védelmi erők összes eszközének együttes erőfeszítésével őszintén megdöbbentő, hogy senki sem látta, hogy ez jön, vagy nem tett lépéseket ennek érdekében, ha rendelkezett volna Figyelem.
Izrael vitathatatlanul rendelkezik a Közel-Keleten a legkiterjedtebb és leginkább finanszírozott hírszerző szolgálatokkal, informátorokkal és ügynökökkel a palesztin militáns csoportokon belül, valamint Libanonban, Szíriában és másutt.
A földön, a Gáza és Izrael közötti feszült határkerítés mentén kamerák, földi mozgásérzékelők és rendszeres katonai járőrök vannak.
A szögesdrót tetejű kerítés állítólag "okos akadály" volt, hogy pontosan megakadályozza a támadás során bekövetkezett beszivárgást. Ám a Hamász fegyveresei egyszerűen átgázoltak rajta, lyukakat vágtak a drótba, vagy a tengerből és siklóernyővel behatoltak Izraelbe.
 
Kissé eltértünk a cikk témájától....
Természetesen ha egyesek nem hajlandóak a hazájukért harcolni azt meg lehet érteni.
De, ha ez neked furcsa akkor legyen.
Remélem soha nem kerül sorra hogy itt is fegyveres összetűzés legyen de, egyben biztos vagyok hogy lesz egy aki már messze fog járni....
Harcolni a hazáért?
Ezzel a dumával szerintem azok állnak elő, akiknek ugyan harcolni nem akaródzik, de azt elvárja, hogy azt összeharácsolt vagyonkáját a nincstelen akár az élete árán is megvédje.
 
Harcolni a hazáért?
Ezzel a dumával szerintem azok állnak elő, akiknek ugyan harcolni nem akaródzik, de azt elvárja, hogy azt összeharácsolt vagyonkáját a nincstelen akár az élete árán is megvédje.
Tévedsz.
Vagy ha igazad van akkor meg miért harcolnak? HIT ?
Miben hisznek istenben, hazában, családban???
Könnyű kijelenteni hogy nincs hazaszeretet....csak amikor azt látod hogy hazaérve a család lefejezve a nők gyerekek megerőszakolva....
Persze akkor sem kel harcolni mert nehogy másnak jó legyen.....VAGY HOGY IS GONDOLOD??
 
Harcolni a hazáért?
Ezzel a dumával szerintem azok állnak elő, akiknek ugyan harcolni nem akaródzik, de azt elvárja, hogy azt összeharácsolt vagyonkáját a nincstelen akár az élete árán is megvédje.
Ahogyan azt Samuel Johnson már elég vilagosan megirta:
"a gazemberek utolso mentsvára a hazafiság"
 
Azért itt nem Sztrela-1 (csákány) méretű rakétakról van szo, amit vállról indítunk, hanem jóval nagyobbakról.
Ráadásul ekkora méretnél a határatlepeskor a robbanoanyag detektorok már visítanának, vagyis a küldő ország csak repülővel vagy hajóval tudja küldeni (azaz nem szomszedos orszag vámvizsgálatan keresztül).
A repülő kizárt, kivéve, ha a Balti tengeren át nyilt vizeken repül (azt ugye fizikailag az oroszok tudják csak megvalositani). Marad a hajó. Az megintcsak a Balti tengeren at mehet, hisz a törökök nem engednék (kivéve, ha lepaktaltak az oroszokkal vagy ukranokkal).
Szoval en kizárásos alapon az oroszokat látom a háttérben.
Ha ehhez hozzavesszük, hogy nem kevés orosz tabornok milliardos ertekü házakat vasárolt az elmult 2-3 evben (amire a zsoldból nem futna), ez csak megerősíti a feltevesemet.
Ezzel csak annyi a bajom, hogy az oroszok valóban akkora fegyverarzenálon csücsülnek, hogy majd kétévnyi háborúzás után is még mások háborúit is el tudják fegyverrel látni?
Persze nem tartom kizártnak, csak szöges ellentétben áll a nyugati kommunikációval, miszerint az ukránok győzelme már itt van a kertek alatt, csak még egy kicsit húzzunk a nadrágszíjon.
 
Harcolni a hazáért?
Ezzel a dumával szerintem azok állnak elő, akiknek ugyan harcolni nem akaródzik, de azt elvárja, hogy azt összeharácsolt vagyonkáját a nincstelen akár az élete árán is megvédje.
Ukrajnában ráadásul az amerikai érdekekért, kell meghalniuk, mert azok kitalálták, hogy ez a legolcsóbb módja az oroszok meggyengítésének.
Ameddig az amerikaiak nem robbantották ki az ukrán államcsínyt nem volt semmi gond arrafelé.
 
Mi is a visszhang Oroszországból?
Oroszország mély aggodalmát fejezte ki az izraeli-palesztin konfliktus éles kiéleződése miatt – közölte szombaton Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője.
"Felszólítjuk a palesztin és az izraeli felet, hogy azonnal kössenek tűzszünetet, mondjanak le az erőszakról, tanúsítsanak kellő önmérsékletet, és a nemzetközi közösség segítségével hozzanak létre egy tárgyalási folyamatot, amelynek célja egy átfogó, tartós és régóta várt béke megteremtése a Közel-Keleten" -
Az orosz állami propaganda támogatja az Izrael elleni terrortámadást Dmitrij Steshin, a „Komszomolszkaja Pravda” tudósítója azt írja, hogy nem sajnálja a meggyilkolt nőket és gyerekeket Szergej Mardan állami csatorna műsorvezetője azt írja, hogy az izraeli mészárlás előnyös Oroszország számára
Medvegyev azt állította: az Egyesült Államoknak és szövetségeseinek inkább a "palesztin-izraeli rendezéssel" kellett volna foglalkozniuk ahelyett, hogy "beavatkoznak" Oroszország belügyeibe és katonai segítséget nyújtanak Ukrajnának.
 
Egy korabbi postban mar irtam a Hezbollah birtokában lévő rakétákrol.
Ha valaki elmegy arra az oldalra, ott részletes ismertetés van a fegyverekrol.
Milyen, mit tud, ki gyártja..

Meg egyszer, az egy 2021-es osszefoglalo, és már akkor azt feltételezták, hogy a Hezbollah 130.000 ezer koruli raketaval rendelkezik!

A masik talalgatas, a kinek jo kerdes.
A nyugati lapok(Guardian, Wall Street Journal, stb...) tegnap még azt feltételezték, hogy Irán áll a dolgok mogott.
Azota Iran cafolta, és az amerikai kulugyminiszter ugy nyilatkozott: semmi okunk azt hinni, hogy Iran all a dolgok mogott
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

vivant wrote on nadva's profile.
máj 14 péntek
PaSa1957 wrote on Elek János's profile.
Legalább olvasnád el a játékszabályokat!
Kostenszky Valéria wrote on Olaszné Kovács Andrea's profile.
Helló! (Gábor vagyok.)
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönöm szépen a legújjab fordításod !
nkatalin wrote on bsilvi's profile.
Szia! Nagyon szépen köszönöm a renegát akseli kiborgot már nagyon vártam, lesz folytatása? Lehet tudni hány rész lesz még? Mit fordítasz következőnek? Köszi, ha válaszolsz!Szép napot!

Statisztikák

Témák
38,221
Üzenet
4,818,891
Tagok
616,684
Legújabb tagunk
Ferrous material pricing
Oldal tetejére