Társasjátékok

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

viragne.icu

Állandó Tag
Állandó Tag
Lottójáték a műveletek gyakorlásához

Egy turiban vettem az alábbi játékot, mellyel bármilyen matematikai műveletet lehet gyakorolni. 2 példányban kell kinyomtatni, az egyiket fel kell nyírni. Mi osztálykeretben játsszuk, ezért több példányban fénymásoltam.
Így játszunk vele: Mondok pl. egy szorzást, mindenki kiszámolja, és akinél az eredmény van, és elsőként jelentkezik megkapja a kis kártyát, amit ráhelyez a táblájára. Az időtől függ, hogy meddig játszunk vele, ezt előre közlöm: pl. akinek először lesz meg 5, vagy egyszerűen adott idő után kinél van a legtöbb lapocska.
 

Csatolások

 • lottó 1..jpg
  lottó 1..jpg
  1.1 MB · Olvasás: 395
 • lottó 2..jpg
  lottó 2..jpg
  1.1 MB · Olvasás: 343

viragne.icu

Állandó Tag
Állandó Tag
Képes 1x1

Egy piaci vásárlásom alkalmával vettem az alábbi társast, amelyből sajnos hiányoznak darabok. A szorzótáblát lehetne vele gyakorolni. Ha valaki ügyes, elkészítheti a hiányzó részeket, de ötletnek is jó.
 

Csatolások

 • képes 1x1 fedlap.jpg
  képes 1x1 fedlap.jpg
  1.1 MB · Olvasás: 290
 • képes 1x1 játékszabály.jpg
  képes 1x1 játékszabály.jpg
  955.3 KB · Olvasás: 302

rebaba

Állandó Tag
Állandó Tag
Taradiddle

Hoztam egy blöffölős kártyajátékot.

Röviden a játék menete:
Mindenki választ magának egy játékos lapkát, amit maga elé tesz. Megkeverjük a ruhás paklit, és egyenlően elosztjuk a játékosok között. Mindenki maga elé teszi a saját pakliját képpel LEFELÉ. Az első játékos megnézi a saját legfelső kártyáját, és kiteszi középre képpel LEFELÉ, majd megmondja, mi van a képen. Pl. kék sapka. Egy körön belül három dolognak kell eleget tenni:
1. a soron következő játékos megnézi a legfelső kártyáját, és ráteszi a középen levő paklira képpel LEFELÉ.
2. bejelenti, mi van a képen
3. a többiek eldöntik, igazat mond-e vagy füllent
A fő szabály, hogy a kártyának, amit középre kirakunk, kapcsolódnia kell az előző kártyához, azaz vagy színben vagy fajtában egyezniük kell. Pl. a kék sapkára tehetek kék farmert vagy piros sapkát, de sárga farmert nem. Ha nem olyan lapot húztam a saját paklimból, ami egyezik az előzővel, akkor blöffölnöm kell. Amennyiben a többiek azt mondják, hogy igazat mondok, a játék folytatódik (nem kell ellenőrizni, hogy tényleg úgy van-e). Amennyiben valaki azt állítja, hogy blöffölök, meg kell fordítani az általam lerakott kártyát. Ha tényleg blöfföltem, akkor a játékos lapkámat meg kell toldanom egy orr-kártyával. Ha viszont nem blöfföltem, akkor az kap orr-kártyát, aki megvádolt.
A játéknak akkor van vége, ha elfogytak a ruha-kártyák. Az nyer, akinek a legrövidebb az orra, azaz legkevesebbszer kapták rajta.

Tipp az elkészítéshez:
mivel mostanában sokat nyomtattam, próbáltam egy kicsit spórolni a festékkel, így a ruha-kártyákat színes lapokra nyomtattam (piros, sárga, kék). Ez ugyan időigényesebb volt, mert ki kellett vágni a sok kis ruhadarabot, aztán kartonra ragasztani, szétvágni kártyákra, de legalább a nyomtatút kíméltem egy kicsit :)

Csatolom az angol szabályt is, az részletesebb, mint az én leírásom.
 

Csatolások

 • Taradiddle-RULES.pdf
  1.1 MB · Olvasás: 67
 • orr2.jpg
  orr2.jpg
  391.6 KB · Olvasás: 243
 • orr1.jpg
  orr1.jpg
  784.1 KB · Olvasás: 256
 • jatekosok.jpg
  jatekosok.jpg
  776.8 KB · Olvasás: 263
 • ruhak.jpg
  ruhak.jpg
  223.4 KB · Olvasás: 266

rebaba

Állandó Tag
Állandó Tag
King Toad

Újabb kártyajáték :)

A szabály röviden:
Minden játékos kap 6 kártyát, a többit középre tesszük képpel lefelé. Az első játékos kijátszik egy egyes kártyát. A következő játékosnak kettest kell tennie, és a következőnek hármast stb. A négyes után ismét egyes következik. Ha nem tudok rakni, akkor húzok egyet a pakliból, amit rögtön ki is játszhatok, ha sikerült megfelelőt húznom. Ha nem tudom vagy nem akarom rakni a soron következő számot, de van békakirályom, akkor kijátszhatom azt is, és akkor én határozom meg, milyen számmal folytatódjon a sor. Aki előbb tud olyan lapot produkálni, az folytatja a játékot. (Ezt elvileg úgy kell csinálni, hogy ha kijátszom a békás lapot, akkor kuruttyolnom kell egyet, és annyiszor kinyújtani a nyelvem, ahányas lappal szeretném, ha a játék folytatódna, majd újra kuruttyolnom kell, tehát: kurutty, egy nyelvnyújtás, még egy nyelvnyújtás, kurutty = 2-es lap). Ha senki nem tud olyan lapot rakni, amilyet kuruttyoltam, akkor én rakhatok le egy tetszőleges lapot, és folytatódik a játék. Az nyer, aki előbb szabadul meg a lapjaitól.

Csatoltam a képeket az eredeti kártyákról is, hátha valaki másképp akarja megszerkeszteni. MInden kártyából 12 db van.
 

Csatolások

 • kt1.jpg
  kt1.jpg
  917.6 KB · Olvasás: 275
 • kt2.jpg
  kt2.jpg
  868.2 KB · Olvasás: 250
 • kt3.jpg
  kt3.jpg
  834.6 KB · Olvasás: 247
 • kt4.jpg
  kt4.jpg
  855 KB · Olvasás: 239
 • kt5.jpg
  kt5.jpg
  931.4 KB · Olvasás: 244
 • pic948299.jpg
  pic948299.jpg
  996.9 KB · Olvasás: 243
 • KingToad-RULES.pdf
  904.6 KB · Olvasás: 74
 • kt7.jpg
  kt7.jpg
  991.3 KB · Olvasás: 234
 • kt6.jpg
  kt6.jpg
  660.8 KB · Olvasás: 239

rebaba

Állandó Tag
Állandó Tag
Hamburger

Egy nem szokványos memóriajáték:

Az összes kártyát rakjuk képpel lefelé az asztalra. A játékba akkor lehet beszállni, ha sikerült hamburgerzsemle-kártyát húznunk. Ekkor addig folytatjuk a kártyák felfordítását, amíg feltéteket sikerül forgatnunk egészen addig, amíg újabb hamburgerzsemléhez nem érünk. Ilyenkor van kész a hamburgerünk, amit félreteszünk. Amennyiben azonban két egyforma feltétet húzunk, a kártyákat vissza kell helyezni az asztalra képpel lefelé. Van benne 4 joker kártya is (ezek a kész hamburgert ábrázoló lapok) - ezek bármely feltétet helyettesítik. Az nyer, akinek a legtöbb kártyát sikerül begyűjtenie.
 

Csatolások

 • burger1.jpg
  burger1.jpg
  648.1 KB · Olvasás: 253
 • burger2.jpg
  burger2.jpg
  519.6 KB · Olvasás: 247
 • burger3.jpg
  burger3.jpg
  407.1 KB · Olvasás: 243

Naglaci

Állandó Tag
Állandó Tag
Szervusztok!
Nagyon érdekelnek a társasjáték téma 'csatolmányai', de a betekintési jogosultsághoz előbb kell küldenem 20 üzenetet.
Talán sikerül olyanokat küldenem, ami még nincsen.
(Stratégiai táblásokkal foglalkozom.)
Üdv', Naglaci
 

Csatolások

 • faleveleken.pdf
  167.9 KB · Olvasás: 317
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére