Társasjátékok

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

4xmami

Állandó Tag
Állandó Tag
Harry Potter Cluedo nyomtatható

Sötét erők a Roxfortban. Egy diáktársad eltűnt a híres Boszorkány- és varázslóképző Szakiskolából - és Neked kell megoldanod a rejtélyes esetet. Harry, Ron, Hermione, Ginny, Luna vagy Neville bőrébe bújva próbáld meg kitalálni, hogy KI, MILYEN varázsigével vagy eszközzel és HOL támadta meg a tanulót. Esetleg Draco Malfoy tette egy Altatóitallal a Bagolyházban? Járd körbe Roxfortot és gyanúsítsd meg a lehetséges elkövetőket. De vigyázz, mivel a kastélyban rejtett bejáratok és mozgó lépcsők találhatók. A játéktáblán lévő kerekek folyamatosan mozognak - titkos átjárók nyílhatnak, vagy megjelenhet a Sötét Jegy! Akárhányszor feltűnik a Sötét Jegy, vigyázz, - mert ha egyszer láthatóvá válik, bizonyos, hogy Sötét Erők munkálkodnak. Vegyél fel Mentő Kártyákat, melyeken varázsigék, szövetségesek és eszközök szerepelnek, ezek megvédenek a Sötét Erőktől és megóvnak attól, hogy házpontokat veszíts. Ha elveszted az összes házpontodat, kizárnak a játékból! Ha biztos vagy az esetet illetően, menj Dumbledore Irodájába, emelj vádat és nyerd meg a játékot!

Tartozékok: 1 játéktábla, 6 tanuló kártya, 6 bábu, 33 mentő kártya, 33 sötét kártya, 21 rejtély kártya, 1 jegyzetfüzet, 40 házpont zseton, 6 gyanúsított zseton, 6 eszköz zseton, 1 boríték, 2 dobókocka, 1 Roxfort dobókocka, 1 matrica ív és játékszabály
HS40614.jpg


[HIDE-THANKS]Elkészült a nagy mű,nyomtatásra optimalizálva,a lehető legtakarékosabban.Nem tökéletes,de remélem használható.

http://data.hu/get/4926690/HP_Cluedo_nyomtathato.part2.rar
http://data.hu/get/4926695/HP_Cluedo_nyomtathato.part1.rar

Hatalmas köszönet az eredeti feltöltőknek,nélkülük nem sikerült volna!:777:[/HIDE-THANKS]
Néhány gyakorlati tanács:
-A tábla és a kerekek pdf-ben vannak,darabolva.Mindegyikben 1cm-es átlapolások vannak az illesztéseknél.
-A kártyák sorrendje fontos,mert minden előlapos oldal után a hátoldala következik.2 oldalas nyomtatáshoz csináltam,az egyetlen fontos dolog,h a második oldal nyomtatásakor is ugyanaz a vége legyen elöl mint az első oldal nyomtatásakor,esetleg meg lehet jelölni.
-Találtam egy elég rossz felbontású képet a dobókockára ragasztható matricákról, a méretezésével nem vacakoltam,mert az dobókocka-függő.
-Mivel a kártyákat átméreteztem,új borítékot csináltam az eredeti mintával,remélem jó lett a mérete.
-Bábukat még nem csináltam hozzá,de tervezem.;)

Ha valaki megcsinálja,mesélje el hogyan sikerült!
Kimaradt a jegyzetfüzet:
http://data.hu/get/4926792/jegyzet.jpg
 
Utoljára módosítva a moderátor által:

spongyabandi

Állandó Tag
Állandó Tag
Mäusse carussell

Egérkörhinta.
Én arra gondoltam színes papírral bevont papírtörlős gurigából és a 100g-os joghurtitalos flakonból csinálom meg, méretre össze illenek. A sajt meg vagy színes műanyagkupak, vagy építő kocka lenne
 

Csatolások

 • 00.jpg
  00.jpg
  64.5 KB · Olvasás: 362
 • 02.jpg
  02.jpg
  96 KB · Olvasás: 354
 • 03.jpg
  03.jpg
  141.7 KB · Olvasás: 340
 • 06.jpg
  06.jpg
  88.5 KB · Olvasás: 341
 • mause_karussel_jatekszabaly.pdf
  132.4 KB · Olvasás: 76

duplaeva

Állandó Tag
Állandó Tag
Dínós ötletek

nagyon köszönöm a sok segítséget.
Én pont ilyenre gondoltam,csak persze nem betüzéssel,de ebből talán ki tudok indulni.
A többinek is nagyon örülök.kiss
Hálás köszönet!

Még egy kérdés!
A mentsük meg a dínókat társast meg lehet venni vhol? A keresővel nem sikerült kiderítenem,vagy nem ez a pontos címe?Szia!

Pár ötletet találtam az interneten, hátha segítségedre lesz a dínós társas elkészítésében!

Kíváncsi vagyok, hogy mit sikerül összehoznod. Nagyon drukkolok, hogy jól sikerüljön!

Szép estét!

Évi
 

Csatolások

 • DSC_0065 copy-cs3-blog.jpg
  DSC_0065 copy-cs3-blog.jpg
  55.4 KB · Olvasás: 354
 • dinosaurgamepic.gif
  dinosaurgamepic.gif
  13.4 KB · Olvasás: 360
 • dinosaur5.jpg
  dinosaur5.jpg
  38.2 KB · Olvasás: 363
 • DinoMemoryGamePaper.gif
  DinoMemoryGamePaper.gif
  161.4 KB · Olvasás: 368
 • DinoMemoryGame.gif
  DinoMemoryGame.gif
  55.4 KB · Olvasás: 355
 • MakingSense.jpg
  MakingSense.jpg
  136.1 KB · Olvasás: 378

umárku

Állandó Tag
Állandó Tag
Mixx

Sziasztok!

A bggn találtam a Mixx nevű játékot. A lényege, hogy a 8 féle formából 8 féle szín van. Vízszintesen, vagy függőlegesen lehet rakni, de csak úgy, hogy se színben, se formában nem lehet egyforma. Sajna nem volt fönn mind a 64 kártyáról kép. Van valakinek ötlete, hogy a meglévő formákat milyen programmal tudnám átszínezni, hogy kipótoljam a hiányzó kártyákat? Gondoltam, ha ez megoldható, akkor nem kéne házilag legyártani a 64 kártyát, csak a hiányzókat kipótolni.
 

Csatolások

 • mixx1.jpg
  mixx1.jpg
  15.5 KB · Olvasás: 360
 • mixx2.jpg
  mixx2.jpg
  56 KB · Olvasás: 385
 • mixx.jpg
  mixx.jpg
  32.9 KB · Olvasás: 362
 • pic286952.jpg
  pic286952.jpg
  44.8 KB · Olvasás: 363

umárku

Állandó Tag
Állandó Tag
Xe Queo!

Bgg-ről. Szerintem jó kis játék lehet. Sajnos a tábláról csak elég kis felbontású képet találtam, bár kartonból könnyen kivitelezhető. A tábla mérete 50 X 50 cm.
 

Csatolások

 • 08367.jpg
  08367.jpg
  124.8 KB · Olvasás: 350
 • XeQueo_large02.jpg
  XeQueo_large02.jpg
  87.1 KB · Olvasás: 377
 • Xe Queo!.pdf
  1.2 MB · Olvasás: 112
 • Xe Queo! szabály.pdf
  133.1 KB · Olvasás: 109

Erőleves

Állandó Tag
Állandó Tag
Élve fogd el- kérésre

Az Élve fogd el! egy állatos társasjáték. A célja, hogy minél több pontot gyűjtsünk különböző állatok befogásával, megszerzésével. A játék nem bonyolult, csak lépegetni kell a játéktáblán lólépésben.

A játékosok egymás után lépnek, mindenki egyet léphet és ha olyan mezőre lép, ahol egy állat képe látható, megkapja érte az adott állatot ábrázoló kártyalapot. Azonban van pár olyan mező , amelyikre nem lehet lépni, például vízesés, szakadék, vagy esetleg homokvihar.

A játéktábla tulajdonképpen a Földet szimbolizálja, a tábla sorai a földgömb szélességi fokainak feleltethetőek meg, így a tábla felső soraiban találhatjuk meg a jegesmedvét, a középső sorokban a tigrist, a vízilovat vagy az afrikai elefántot és legalul akadhatunk rá például a kengurura.

Az állatok különböző pontokat érnek, az oroszlánért 1000 pont jár, míg a fácánért csak 100. Összesen 80 állat (mindegyikből egy) képe szerepel a játéktáblán és minden állatból csak egy kártya van, tehát ha egy játékos megszerzett egy kártyát akkor a többi játékos hiába lép az adott mezőre, lapot már nem fog érte kapni. Összesen 8 csoportba sorolhatóak a játékban szereplő állatok:
- zöld (100 pont) például a marabu, a krokodil,
- narancssárga ( 200 pont ) például a zerge vagy a vidra,
- piros (300 pont) például a strucc vagy a varacskos disznó
- kék (400 pont) például a kenguru vagy a kafferbivaly
- lila (500 pont) ide tartozik a víziló és a gorilla,
- barna (600 pont) például a jegesmedve vagy a grizzly
- szürke (800 pont) például a tigris vagy az afrikai elefánt
- és az oroszlán 1000 pont (szintén piros).

A játék addig tart, amíg minden állatkártya nem talál gazdára. Ezután jön a pontok összeszámolása és az a nyertes természetesen aki a legtöbb pontot gyűjtötte.
Köszönet az eredeti feltöltőnek.

ATTACH]850302[/ATTACH] élve fogd el.jpg

élve fogd elpic441533.jpg

Sajnos a 80 kártyalap és a figurák hiányoznak.
 

Csatolások

 • élve fogd elpic441534.jpg
  élve fogd elpic441534.jpg
  513.4 KB · Olvasás: 440

umárku

Állandó Tag
Állandó Tag
Logan Stones

Az absztrakt stratégiai játékok kedvelőinek: a nagysikerű Hive tervezőjének új társasjátéka is hatszögletű „kövekkel” játszható, amelyeknek mindkét oldalán háromféle ábra szerepelhet: kő, papír, olló. A cél négy egyforma szimbólumból álló sor létrehozása, de ugyanazokkal a kövekkel játszik mindkét játékos: fel-le fordítgatják a köveket, hogy azoknak mindig másik oldala legyen látható. Vagyis kis szerencse, sok taktika és memória szükséges a sikerhez.

Nyomtatásra optimalizált lapkák a pdf-ben. Persze ez "kövek" helyett lapos lesz :)Tintakímélés céljából a háttér fehér. Magyar szabállyal.

Kiegészítés: 18 kétoldalas lapkát tartalmaz a játék, a pdf-ben mindkét oldal szerepel. Német ismertető oldal szerint néhánynak más a hátoldala, a többi egyforma. Ezért úgy kell összeragasztani őket, hogy mindhárom alakzatnál legyen 4 azonos elejű és hátú lapka, illetve egy egy olyan lapka, ami a másik két mintázat egyikét tartalmazza. Pl: kő esetén 4 olyan lapka, amin elöl hátul kő van, 1 olyan lapka, amin elöl kő, hátul papír van, 1 olyan lapka, amin elöl kő, hátul olló van. Papír és olló esetén hasonlóan ragasztani.
 

Csatolások

 • ls.jpg
  ls.jpg
  258.3 KB · Olvasás: 366
 • Logan Stones.pdf
  828 KB · Olvasás: 219

umárku

Állandó Tag
Állandó Tag
Triovision

E logikai társasjáték célja minél több feladatkártyát szerezni. Minden kártya a figurák valamilyen elrendezését mutatja és minden helyzetben ki kell találni, hogy melyik kártya állását lehet egy lépésből megvalósítani. A játék résztvevői egyszerre játszanak, és aki lát egy megoldást, azt mondja, "stop", rögtön lép egyet és elveszi a megfelelő kártyát, ha a meglátása helyes.

A tábla könnyen elkészíthető kartonból. A pdf a kártyák sablonját tartalmazza, csak színezni kell őket. Magyar szabállyal.
 

Csatolások

 • Triovision.pdf
  389.1 KB · Olvasás: 361
 • 1_triovision.jpg
  1_triovision.jpg
  56.5 KB · Olvasás: 379

umárku

Állandó Tag
Állandó Tag
Unikato

A játék célja
A játék során a játékosok megpróbálják az összes Unikato lapkájukat szabályosan kijátszani – két kijátszott, szomszédos lapka csak egyetlen tulajdonság tekintetében térhet el egymástól, és a letett lapkáknak egy összefüggő mezőt kell alkotniuk. A játékot az nyeri, akinek először sikerül letennie az összes lapkáját. Magyar a szabály.

A lapkák kivitelezhetők kartonból. A szabály leírja, hogy milyen lapkák vannak. Összesen 81 db. 3 féle forma, 3 méretben, 3 színben és 3 féle háttérrel. Húsvét után én is elkészítem. Úgy fogom csinálni, hogy a lila narancs és kék színes papírból kivágom a 3 formát a 3 méretben, aztán a fekete, fehér és szürke kartonból kivágott négyzetekre ragasztom őket, majd a kártyák színoldalát bevonom átlátszó öntapadós matricával. Az egyoldalas kartonok háta szürke, így azzal nem fog kelleni foglalkozni. Mindkét oldalon színes karton esetében szükséges egy más színű kartonra ragasztani őket, mert az ellenfél nem láthatja a másik lapkáit. A lapkatartó is elkészíthető kartonból.

unikato_spiel1.jpg
 

Csatolások

 • unikato_boxSpieleinhalt.jpg
  unikato_boxSpieleinhalt.jpg
  562.2 KB · Olvasás: 337
 • unikato.jpg
  unikato.jpg
  49 KB · Olvasás: 335
 • unikato_spiel2.jpg
  unikato_spiel2.jpg
  24.3 KB · Olvasás: 342
 • Unikato szabály.pdf
  127.8 KB · Olvasás: 165

gabcsanya

Állandó Tag
Állandó Tag
Catan-téma

Sziasztok,
letöltöttem a Catan lovagok és városok szabályait.
Találtam egy 2011-es kiadást, ami csak az eddig megjelent olyan Catan Telepesei kiadással kompatibilis, mely műanyagfigurákat tartalmaz. Abban ez a tartalom van:
3 Stancolt kartontábla a következőkkel:
4 városépítési tábla
4 x 15 kiépítés jelző
1 karton a barbár flotta mezőivel
4 építési költségek kártya
1 Kártyakészlet a következő kártyákkal:
3 x 12 kereskedelmi áru
6 pontértékű
3 x 18 fejlesztés
4 figurakészlet a következőkkel:
6 lovag
6 sisak
3 városfal
3 nagyváros jelző
További figurák:
1 kereskedő
1 piros számkocka
1 szimbólumkocka
1 barbárflotta
Játékleírás

Illetve egy másik tartalom-leírás, ami nem teljesen egyezik az előzővel, ezért gondolom (de nem tudom), hogy a régebbi variáció tartalmáé:
1 barbár sereg
36 árucikk kártya
54 fejlődés kártya
6 győzelmi pont kártya
4 fejlődési táblázat
12 városfal (4 színben)
24 lovag (4 színben)
2 lap lovagi cím
3 nagyváros
1 barbár csatahajó
1 kereskedő
1 szabálykönyv
1 kocka
1 eseménykocka

Dborult töltött fel ide Catan lovagok és városok kiterjesztést, ha működne a kereső (nekem már tegnap sem és ma sem ment), meg lehetne nézni!

Remélem segítettem, üdv mindenkinek!
 

Csatolások

 • Catan Lovagok Es Varosok Piatnik.pdf
  567.8 KB · Olvasás: 110

hdina80

Állandó Tag
Állandó Tag
Nekem van egy Catan kiegészítőm ami valószínűleg a Lovagok és városok,mert van benne építési kalendárium,Catan megmentője,lovag bábuk meg ilyesmik,de mivel nem tudom minden benne van-e,így nem akarom feltölteni,hátha ismét leszúrást kapok.Ha valaki kideríti milyen részekből áll pontosan,és mindenem megvan hozzá,akkor fel tudom tenni.

Szia,tényleg sajnálom,túlreagáltam.Ha túlléphetünk ezen,én bocsánatot kérek nem szoktam így reagálni.Szeretem ezt a fórumot,és tényleg csak rossz napom volt,rosszkor voltam rossz helyen,csak a jóindulatodra tudok hagyatkozni,hogy elnézed ezt nekem.

Kérdés:ami neked van kiegészítő,abban ilyenek vannak?
-építési kalendárium /kék,zöld,sárga/
-fejlesztési kártyák/tudományos,politika,kereskedelem
-catan megmentője,kis lovag korong 3x2 db,és egy metropolisz korong

Csak azért kérdezem,mert én is innen töltöttem le,és hiányoznak a kereskedelmi áru kártyák,meg még egy két dolog
Ilyen játékszabályt találtam,a szerint próbálom összeszedni a dolgokat:[HIDE]http://www.degetz.hu/lovagokjatekszabaly2005uj.pdf[/HIDE]

[HIDE]http://www.szellemlovas.hu/tarsasjatek/index.php?main_page=product_book_info&products_id=1204[/HIDE]
 

4xmami

Állandó Tag
Állandó Tag
Nem igazán tudom használni,és nem is igazán értem ennek a boardgame-nek a lényegét.Rengeteget hallottam itt róla,de nem vágom.Tudom ciki,bocsi....
Meg lehet keresni rajta a társasjátékokat,ott megtalálhatók az eddigi kiadások,és a galériában képek-sokszor nagy felbontásúak az "alkatrészekről",és a 'File" részlegben is sokszor lehet találni letölthető hasznos dolgokat a játékból.
Idetöltögetek pár dolgot ami nincs benne az innen letölthetőben,ill ami szebb mint az innen letölthető.
Van ami több verzióban van.:)
És ha valaki átbogarássza,és összeszedi ezekből a teljes játékot,én szívesen megcsinálom a nyomtatásra optimalizált készterméket.:)
 

Csatolások

 • pic665377.jpg
  pic665377.jpg
  25.2 KB · Olvasás: 299
 • pic665376.jpg
  pic665376.jpg
  28.9 KB · Olvasás: 300
 • pic665375.jpg
  pic665375.jpg
  29.2 KB · Olvasás: 307
 • pic665371.jpg
  pic665371.jpg
  52 KB · Olvasás: 298
 • pic461999.jpg
  pic461999.jpg
  329.9 KB · Olvasás: 293
 • pic325134.jpg
  pic325134.jpg
  138.8 KB · Olvasás: 296
 • pic465408.jpg
  pic465408.jpg
  110.4 KB · Olvasás: 300
 • pic436091.jpg
  pic436091.jpg
  1.4 MB · Olvasás: 299
 • pic426142.jpg
  pic426142.jpg
  13.1 KB · Olvasás: 295
 • pic286269.jpg
  pic286269.jpg
  215.5 KB · Olvasás: 287
 • pic325130.jpg
  pic325130.jpg
  93 KB · Olvasás: 298
 • pic160108.jpg
  pic160108.jpg
  193 KB · Olvasás: 296
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére