Hírek Téglával fenyegető gyalogosok a zebrán

A kanadai Vancouverben található Granville Island egyik gyalogosátkelője évek óta komoly konfliktusforrás a közlekedők között. A gyalogosok nem érzik magukat biztonságban, mert elmondásuk szerint az autósok sokszor nem veszik figyelembe, hogy valaki a zebránál várakozik, vagy már rajta is van.

Ezen problémára hívja fel a figyelmet egy helyi szervezet, a Vision Zero Vancouver, az alábbi akcióval:

Április elsején kihelyeztek a gyalogos-átkelő mindkét oldalára egy-egy kosarat, amelybe habszivacsból készült téglákat raktak, hogy a gyalogosok ezeket magasba emelve keljenek át a zebrán. A cél az volt, hogy autósok így jobban figyeljenek majd rájuk, az esetleges „téglatámadástól” tartva.

A helyi szervezet attól tart, hogy a kellemetlen gyalogosélmény miatt az emberek kevésbé akarnak gyalogosan vagy kerékpárral ellátogatni a szigetre, és meg inkább megnövekedik autós forgalom, ami így ördögi kört eredményez.


„Jellemzően az autósok nem azért veszélyeztetik a gyalogosokat, mert nem látják őket, hanem egyszerűen nem érdeklik őket” – nyilatkozta a Vision Zero Vancouver szóvivője.

Az áprilisi akció egyébként működött, a téglával átkelő gyalogosokra sokkal jobban odafigyeltek az autósok, mert féltek az esetleges károkozástól.

Helyi elemzők szerint Vancouver ezen kerületében évente 30-an vesztik életüket zebrán való átkelés közben. A nyugtalanító adatok ellenére az érdekvédők szerint a gyalogosbiztonság olyan kérdés Vancouverben, amely közel sem kap elég figyelmet a városvezetéstől.

Erdős Norbert


1712150858254.jpeg
 
„Jellemzően az autósok nem azért veszélyeztetik a gyalogosokat, mert nem látják őket, hanem egyszerűen nem érdeklik őket”
Ezzel a megfogalmazással egyet kell értsek
A tégla szivaccsal nem, kb. annyira hatásos mint farostlemez rendőr.
(1-2 hétig hatásos)
Amit én javasolnék: iskola /óvoda rendőr és jelzőszalagot fogó átkelés
Mint az óvodások

1712156726845.png

1712156865848.png

A rendőri jelenlét fontos, az elektronikus dolgok mint a kamera semmi.

Vagy van az alábbi:


Gyalogosnak álcázott rendőrök toppannak az autósok elé a zebrán és megbüntetik azokat, akik nem adnak elsőbbséget - számolt be az economox.hu. A portál szerint a különös közúti ellenőrzésre az egyik olvasójuk hívta fel a figyelmet, aki Pilisvörösváron egy hirtelen elé toppanó gyalogost inkább kikerült, mint, hogy megállt volna a zebra előtt. Néhány méterrel távolabb, azonban már egyenruhás rendőrök állították meg és
 
Utoljára módosítva:
Szomorú.
Talán a gyorshajtás kellene visszafogni....volt olyan munkahelyem ahol már veszélyes volt a bejárás a zebrán keresztül is...a megoldás a következő lett a gyalogátkelő hely előtt és után szép nagy bukkanókat alakítottak ki 500 méteres távolságtól. Ez a 4-5 bukkanó megfogta a lelkes fiúkat....
 
„Jellemzően az autósok nem azért veszélyeztetik a gyalogosokat, mert nem látják őket, hanem egyszerűen nem érdeklik őket” – nyilatkozta a Vision Zero Vancouver szóvivője.

Az en tapasztalatom pont nem az, hogy ne figyelnenek a gyalogosokra az autosok. Pont ellenkezoleg. Tobbszor elofordul, hogy ha elegge a jarda szelen megyek, netan valamiert megallok kozel az utcasarokhoz, az autok megallnak, hatha at akarok menni a masik oldalra. Volt olyan, hogy nem is akartam, de vegul at kellett mennem, mert megallt a forgalom. :) Atmentem, hogy oruljenek. :) :) (Vancouver es kornyezo telepuleseken is tortent velem ilyen. ) Vagy csak en vagyok szerencses???
 
Talán a gyorshajtás kellene visszafogni....volt olyan munkahelyem ahol már veszélyes volt a bejárás a zebrán keresztül is...a megoldás a következő lett a gyalogátkelő hely előtt és után szép nagy bukkanókat alakítottak ki 500 méteres távolságtól. Ez a 4-5 bukkanó megfogta a lelkes fiúkat....
Arra jó lenne a fekvőrendőr
A cikk példájának. Nem, nem a gyorshajtás az oka
Hanem az erősebb az autó mit számít egy gyalogos
„Jellemzően az autósok nem azért veszélyeztetik a gyalogosokat, mert nem látják őket, hanem egyszerűen nem érdeklik őket”

Persze van az udvarias autós ki megáll és várja mikor kegyeskedek átmenni
Ugyan miért lenni minden eset egyforma?
A közös hogy nem jól közelítenek a gyalogátkelő
felé KRESZ által előírt kérdéshez.
Körültekintés lassú megközelítés hogy .. stb...
KRESZ-előírások szerint a jármű vezetőjének a kijelölt gyalogos-átkelőhelyet csak fokozott óvatossággal és olyan sebességgel szabad megközelítenie, hogy adott esetben a gyalogos részére elsőbbségadási kötelezettségének maradéktalanul eleget tudjon tenni.
Itt arról érdemes beszélni amikor még a gyalogosok közé hajt ki kerülgetve azokat.
Ennek a nem érdekli őket az oka.
A gyorshajtás más kérdés.

Az alábbi még a gyalogos hibákra tette a figyelmet.
Az már megváltozott
Érdekes ami nem változott a cikkig 2:42
"mert nem látják őket, hanem egyszerűen nem érdeklik őket”Jó az Egymásra utalva 1982 videó
 
Utoljára módosítva:
Megerősíthetem, hogy a tégla beválik. Egy időben gyakran jártam egy járda nélküli, kátyús makadámúton, és esős idöben néhányszor beterítettek a mellettem lassítás nélkül elszáguldó autók. Aztán rákaptam, hogy olyankor az utca elején felveszek egy nagyobbacska követ, és ha autó közeledik, tüntetően méregetni kezdem a kezemben. Tökéletesen működött...
 
Akkor van gond ha a teglat a jarmuvezeto valodinak hiszi es kiszall a kocsibol es kitekeri a gyalogos nyakat 360 fokban.
Mikor még a gyerekeim kicsik voltak sokszor előfordult, hogy esős időben az egyik buszsofőr nagy gázzal belehajtott egy kátyúba és mindenkit beterített a latyakkal. Egy alkalommal felírtuk a rendszámát, bementünk a volántelepre és feljelentettük. Semmi nem változott! Aztán egy anyuka összeverbuválta a többi szülőt, fogtunk egy-egy vödröt és a telepen megvártuk a műszak végét. A pasi beállt, összepakolta a kasszát menetlevelet, kinyitotta a busz ajtaját, mi meg rázúdítottuk a sárral-vízzel teletöltött vödröket. Nem kellett tégla, az eset után szinte lépésben hajtott el a gyerekek mellett!
 
Nem rossz ötlet ez. Egy rendőrt odaállítani. Az autóst megbüntetni a kresz megsértése, a gyalogost meg rongálás vagy annak kisérlete miatt. Gyarapodna rendesen az államkassza.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást
Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!
ametiszt99 wrote on boyocska's profile.
Szia,nem tudom,hogy megoldódott e a Bauer Barbara könyvvel kapcsolatban a problémád,de feltettem a könyvet ide:
Ne haragudj,de nem vettem észre hamarabb az üzenetedet:):)
ametiszt

Statisztikák

Témák
38,135
Üzenet
4,802,360
Tagok
615,750
Legújabb tagunk
Seregély Róbert
Oldal tetejére