Tényleg jön a világvége- a maja naptárra figyelmeztet az ausztrál kormányfő

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós

majanaptar.jpg

A maja naptár szerint állítólag december 21-én bekövetkező világvégére figyelmeztetett videóüzenetében az ausztrál miniszterelnöknő. Szerinte ez valóságos veszély, az üzenetben pedig zombikról és démoni lényekről is beszélt.Figyelmeztetett a december 21-én érkező világvégére az ausztrál miniszterelnök. Julia Gillard persze csak viccelt, üzenetében egy reggeli rádióműsor felkérésére figyelmeztette az ausztrálokat a közelgő eseményre - írta a bumm.sk szlovákiai magyar nyelvű híroldal.


"Bebizonyosodott, hogy a maja naptár valóságos. Még nem teljesen világos, hogy húsevő zombik, démoni lények a pokolból vagy a kóreai pop totális győzelme pusztítanak el bennünket, de azt tudniuk kell, hogy a végsőkig harcolni fogok önökért" - mondta Gillard. "Tényleg jön a világvége" - tette hozzá.


A kormányfő komolyan, faarccal tette meg bejelentését, ami a Daily Mail szerint azonban olyan pánikot is okozhatott volna, mint a legendás Orson Welles Világok harca című rádiójátéka, amely amerikaiak millióit rémítette halálra azzal, hogy valós tudósításként adta elő a marslakók fiktív támadását.


Gillard üzenete ellentmondásos reakciókat szült. Egyesek az adófizetők pénzének pazarlásaként és buta ijesztgetésként fogták fel, másoknak tetszett a poén, és továbbszőtték kommentárjaikban a fantáziálást a vilégvégéről.

A miniszterelnök szóvivője is humoránál maradt amikor az esetről kérdezték. Nagyon meglepettnek mutatta magát, és azt válaszolta, hogy a világvége akár holnap is bekövetkezhet. Ezzel valószínűleg Karol Kruszeinicki tudmányos író könyvére utalt, aki szerint a világvége két héttel a maja naptár által "előrejelzett" időőpnt előtt is bekövetkezhet, amire állítása szerint egy algoritmusból jött rá.
 

Csatolások

  • maya naptar.jpg
    maya naptar.jpg
    7.8 KB · Olvasás: 173

zsuzsanna03

Állandó Tag
Állandó Tag
[h=4]
guatemala.jpg
[/h][h=4]Kultúrájuk áruba bocsátását vetik a guatemalai kormány szemére a maja nép képviselői, és követelik, hogy vessenek véget a maja naptáron alapuló, világvégét jövendölő jóslásoknak.[/h]A hatóságok és a turizmussal foglalkozók profitszerzési célokra használják fel a mítoszt, amely a maja kalendárium szerint december 21-re világvégét jövendöl - mondta el Felipe Gomez, az Oxlaljuj Ajpop maja szövetség tagja.

A guatemalai kulturális minisztérium Guatemalavárosban decemberre rendezvényt tervez, amelyre kilencvenezer látogatót várnak, az utazásszervezők pedig világvége-utazásokat szerveznek.
Felipe Gomez kritizálta a rendezvényeket, a maja folklórt profitra váltó show-műsoroknak nevezve őket.

"Tiltakozunk a csalás, a hazugság és a tények elferdítése ellen.
Az állítólagos apokalipszis alkalmából történő ünneplés tiszteletlen a nép kultúrájával szemben"
- fejtette ki Gomez.

A 2012. december 21-i állítólagos világvége kultusza azon alapszik, hogy ekkor ér véget a maja kalendárium egy csaknem négyszáz éves ciklusa.
Afölött a tény fölött azonban elsiklanak a mítosz terjesztői, hogy ezzel egyidőben egy új ciklus kezdődik.
Gomez szerint ez az új szakasz nagy személyes, családi és közösségi változásokat hoz, amelyek az emberiség és a természet harmóniájához és egyensúlyához vezetnek.

Guatemala csaknem tizenötmilliós lakosságának több mint a fele maja népcsoportok leszármazottja.
A civilizáció 250 és 900 között élte fénykorát.

Míg a babonások aggódva várják december 21-ét, Bolívia ünnepel ezen a napon.
A maja kalendárium ciklusának vége az egoizmus, a félelem, a veszekedések végét és az emberiség új egységét hozza meg - vélte David Choquehuanca Cespes, Bolívia külügyminisztere.

December 21-én, a déli félteke nyári napfordulóján Bolíviában a Titicaca-tó Nap-szigetén (Isla del Sol) ötvenezer őslakos delegált gyűlik össze egész Amerikából, hogy megünnepeljék a "Pachát", az új korszak kezdetét.


Forr:.kisalfold.hu/tudomany/


De a néphülyítő média kacsák helyett érdemes a Múlt-Kor történelmi portál cikkét is elolvasni:
"Újabb hisztérikus világvége-várás következik: a 2000-es évforduló után most sokan a maja naptár végét szimbolizáló dátumra, 2012. december 21-re vizionálják a világegyetem pusztulását.
A maják szerint azonban mindez egy félreértésnek, és a nyugati keresztény kultúrkör sajátos mentalitásának köszönhető."

Tovább itt:
http://www.mult-kor.hu/20091013_a_majaknak_elege_van_a_vilagvegebol

A történelmet ajánlatosabb a megfelelő helyekről szerzett információkból megismerni, nem pedig
az ostobaságokat árasztó bulvár sajtókból, és bugyuta blogokból;).
 

morey

Állandó Tag
Állandó Tag
ÉRDEMES ELOLVASNI!!! MEGTALÁLTÁK A MAJA NAPTÁR FOLYTATÁSÁT!!!

Egyedülálló, eddig ismeretlen falfestmények és számítások kerültek elő egy ősi maja város most feltárt termében. A falakon lévő naptár 7000 évre előre számítja ki a különböző csillagászati eseményeket, és a 9. században készülhetett.
A régészek majdnem egy évszázaddal ezelőtt fedeztek fel egy nagy maja várost Guatemala Petén nevű tart
ományában. Az annak idején több tízezer lakosnak otthont adó, Xultúnnak elnevezett város alapos régészeti feltárása azonban csak pár éve kezdődött a National Geographic Társaság támogatásával. A kutatóknak nem is kellett soká várni egy szenzációs felfedezésre - írja a Science legújabb száma.

A fagyökerek közt rábukkantak egy olyan lakóépületre, amelynek falait eddig még nem látott, i. sz. 9. századi falfestmények borítják, többek közt egy díszes ruhába öltözött férfi képe. Az egyik falat pedig festett, bekarcolt számok tömege foglalja el. A számítások zöméről kiderült, hogy az eddig ismert legrégibb maja naptárhoz tartoznak. Az eredményekről a National Geographic magazin júniusi száma is tudósít majd.

A háznak gondolt építménynek három fala maradt épségben, mindegyik egy önálló történetet mesél el a kutatóknak, és mindnek megvan a maga rejtélye, mondta a régészeti feltárások vezetője, William Saturno, a Bostoni Egyetem archeológusa.

A tudósok szerint a kalendáriumban sok minden egyezik azzal a másik maja kalendáriummal, amely szerint 2012.december 21-én eljön a világvége, és elpusztul a civilizáció. De a most megtalált naptárban nincs szó semmiféle világvégéről, így a katasztrófaidéző híresztelések a globális pánikkeltést szolgálják.

Ellenkezőleg a lelet szerint még legalább hétezer évig fennáll a világ. (Persze, attól még a gazdaság összeomolhat, és egyéb ember által kreált dolgok, de a világ attól még nem pusztul el csak úgy el. Nem ártana egyébként a Jelenések könyvét olvasni és helyes értelmezéseket keresni hozzá, ha valóban érdekelnek minket a "világvége" elbeszélések - a szerk.)

(Civilkorzo.ro, hungarian.ruvr.ru, origo.hu nyomán Szent Korona Rádió)
 

morey

Állandó Tag
Állandó Tag
Feladó: GIMESI_Andras__Gime_99astro

A világ megy tovább...

... még 2012. december 21. után is! ;)Szóval semmiféle világvége nem lesz, sem dimenzióváltás, sem nullsík, nem fognak a bolygók egy vonalban állni, és ezáltal sem mozdul ki a Naprendszer az egyensúlyából, valamint a Nap nem kerül be nyolcadik tagként a Fiastyúk csillagképbe, sem semmi más ilyen pánikkeltő marhaság nem fog történni, és ráadásul a Maják sem jósoltak semmi ilyesmit.Hmmm... Miért is nem?
Nos, nézzük!Nem fognak egy vonalban állni a bolygók!
Honnan tudom?Nos, ma már asztrológiai van pár asztrológiai alkalmazás a világon, most a sajátomat, a Placidus-t használva néztem meg a helyzetet. Nos, ha egy vonalban lennének, akkor az egyik oldalon lenne a Nappal együttállva a Merkúr és a Vénusz, s velük pontosan szemben együttállva a többi, ám ehhez képest az ábrán igen világosan látszik, hogy a bolygók éppen “szanaszét” lesznek a térben.


2012. december 21. péntek 12.03.25 CET, Budapest - a Nap belép a Bak jegybe

Látható tehát, hogy ez is csak egy pánikkeltő rémhír volt. Ráadásul még ha a jelzett módon egy vonalban állnának a bolygók, akkor sem esne szét a Naprendszer, mivel ilyesmi viszonylag gyakran meg is történik.
Nem lesz dimenzióváltás!Nos, ez már olyan bizonyíték, amihez el kell fogadnod az asztrológiát, és azon belül is a kérdőasztrológiát (horary). Ez egy olyan ága az asztrológiának, amivel az éppen komolyan felmerülő kérdésre lehet választ kapni azáltal, hogy ahol és amikor a válaszolni képes asztrológus megértette azt, arra készít egy horoszkópot. Ehhez nem csatolok ábrát, mert egymástól függetlenül több horary asztrológus is megnézte a kérdést, és mindegyik általam ismert esetben a válasz az volt, hogy semmi sem fog történni.
Nem kerül a Naprendszer a Tejút nullsíkjába!Az utóbbi hónapokban terjedt ez a rémhír, s vele az, hogy teljes sötétség lesz, meg ilyen hülyeségek. Ennek az egyik igen alapvető oka az, hogy nem létezik olyan, hogy “a Tejút nullsíkja”. Egyszerűen nincs ilyen! De ha lenne, akkor is: mitől lenne teljes sötétség? Megszűnne a csillagokban (s így a Napban is) a magfúzió, és ezáltal a sugárzás, aminek egy része a fény? Hiszen az nonszensz! Ráadásul abban az esetben akár fekete lyukká omlana az összes csillag, mivel a magfúzió okozta nyomás ellensúlyozza a saját tömegük okozta zsugorító hatást. De a fekete lyukká omlás előtt még szupernovává kellene válniuk, ami megint csak fény és egyéb sugárzás kibocsájtásával jár, és nem egy pillanat műve egyik folyamat sem. Szóval a csillagok (így tehát a Nap is) továbbra is sugároznak, fényt is. Tehát akkor mitől lenne sötétség? :D

A Nap nem kerül nyolcadik tagként a fiastyúk csillagképbe!
Ennek is pofonegyszerűen nagyon profán oka van: a fiastyúk (hivatalosan Messier 45, avagy Plejádok) csillagkép hét tagja 380 fényévnyire van a Naprendszertől. Ez azt jelenti, hogy annyira messze van, hogy a fénynek 380 évre van szüksége ahhoz, hogy onnan idejusson. Összehasonlításképp: a Nap a Földtől 8 fénypercre van (8 perc alatt ér a fény a Napból a Földre). Akkor miként lenne lehetséges, hogy a Nap hirtelen átkerül a 380 fényévre levő Plejádokba? :D

A Maják sem jósoltak világvégét!
Álljon meg a menet! Hiszen végetér a Maja naptár!mire azt mondom:

- Na és?


Nekünk évente lejár a naptárunk, csak azért, mert így van kitalálva a naptárszámításunk ciklusa. A majáké pedig úgy van kitalálva, hogy egy nagy, kb. kétezer éves ciklus ér most véget. És nem számolták ki tovább annak idején. Miért tették volna? Hiszen mi sem számoljuk ki a naptárat akármennyire előre, csak amennyire szükséges. Elsősorban napokban és hetejkben, esetleg hónapokban gondolkodunk, s nem hogy több, de még csak egy évre előre sem nagyon számolgatunk. Ugye? ;)


Namármost a maja tudósok is kiszámították a naptárukat évről évre, amíg voltak, és meghatározták a ciklusokat, ám ennyiben ki is merült ez a dolog náluk is. Nyilván úgy voltak vele, hogy majd ha eljön az ideje, majd akkor kiszámítják a most következő ciklust is. “Ezen a hídon majd akkor megyek át, ha már odaértem.” ;)Összegzés


Látható tehát, hogy ettől a “világvégétől”, és egyebektől is felesleges tartani. Mindig felbukkannak önjelölt jósok, akik érdekes módon mindig valami világvégéről és óriási katasztrófáról beszélnek. Volt jópár ilyen már az én életem során is (pl. 2000.), és nyilván lesz is még.
Az egyetlen jótanács: ha már van agyunk, akkor használjuk, és gondolkozzunk is! ;)


Tartsátok észben:Ki a lábát a földről elemeli, az az eget el nem érheti. ;)

 

platz

Állandó Tag
Állandó Tag
Csalódnék ha nem jönne, hisz az angyalszárnyimat már elővettem és
karbantartottam, impregnáltam jóféle
viasszal mindkettőt. Itt várakoznak rám a fotelban.:-D
 

kubli

Kitiltott (BANned)
Mi volt az amit a maják megjósoltak előre is az be is jött? Van miért hinni ebbe a jóslásban, van referenciájuk a jóslást illetően?

Ha Nosztredamusz mondta volna akkor tán elgondolkodom rajta, hiszen jó pár dolgot előre megjósolt és az úgy is lett.

Ez semmi más csak figyeljetek erre és ne másra.
Én meg aszondom hogy nem lesz világvége 2012 december 21.-én, igazam lesz és akkor én qrva okos-előrelátó jós vagyok?
 

moremese

Állandó Tag
Állandó Tag
Két ember beszélget az utcán:

- Képzeld csak el milyen peches vagyok, december 21.-én épp dolgozom és nem látom a közvetítést a TV-ben a világvégéről!

- Sebaj, majd 22.-én megnézheted az ismétlést.
 

Kyra2

Kitiltott (BANned)
Nem lesz világvége? Pedig azt olvastam a magyar sajtóban, hogy a magyaroknak ez az egyetlen esélye...:mrgreen:
 

Zoli_USA

Állandó Tag
Állandó Tag
Felszólítom a mindenféle undok, hitetlen Materialistákat és anyagbaragadt tudákos Ateistákat, hogy fejezzék be a tömegek félretájékoztatását és TÉRJENEK MEG maguk is! Ugyanis igenis LESZ VILÁGVÉGE december 21-edikén! Ez tutira biztos, mert én aszt mongyom! Mer ma reggel csináltam egy meditésönt a Nagy Sötét Istenhez, és ebből kiderült hogy én maya pap voltam egyik előző életemben, én téptem ki az áldozatok szívejit! És emiatt tejjes yoggal mondom Nektek, hogy lesz Wilágvége, mert ekkor többé nem szubtitál malyd az eszkuder, sőt, a ficarizáció közben eltörik majd a zseltox is! Ekkor ugyanis a VilágMindenség glüonhálózatának píedik fraktálrétegének impulzusmomentuma köbgyökösen fluktuál majd, s mert az értelmes lények hitének összmennyisége nem elegendő ahhoz hogy ezzel a tetrális szaturalizációt leszorítsák a második harántrétegbe (és ez amúgyis csak akkor lenne lehetséges, ha ezt engedné az effektív szórásnégyzet), emiatt a mínusz kettedik Sőtét Dimenzijó lényei tranzaktív sugármodulációval tudják támadni az infrageometrikus potenciamezőnket! Ez így lessz, de ezt úgysenem foghattya fel senki az eszével, mert ehhez a szívvel kell gondolkodni, sőt érezni, de nektek már teljesen bedugult a szívcsakrátok, mert ti még az átkos Comminizmusban nőttetek fel, és így félre lettetek nevelve! De még nem késő meg Térni! Mert ha nem teszitek meg, elPusztultok, és nem is születtek úllyá, hanem megragadtok a Dimenziók közti Köztes Térben, a Bardóban, mint pók a Hálóban, és ott naggyon Unalmas!

Megtérni pedig könnyű, elég hozzá az ha fizettek nekem (fejenként) 100 USA dollárt, vagy 100 Ejurót, és ezért mindenkinek elküldök az emil címére egy mp3 zenét, amit ha sokat hallgat az felfokozza a Hitet benne, mert megnyittyaja Koronachakrát hogy a fejtetőn át eltávozzon belőle a Hitetlenség és a bűnös gondolatok! Nyugodtan elküldhetitek a pénzt, mert ha világvéve lesz úgysem lesz már szükségetek rá. És én közben szorgalmasan imádkozom és csinálom a meditésönöket azért, hogy mégsenemlegyen wilágwég. Remélem sikerül megakadályoznom, mert jóban wagyok a Zistenséggel. De persze ez not fuil sure, mert Ő dönt.

Na, kűggyétek mán a lét, oszt' térjetek MEG!
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Zoli_USA az allasomra torsz?en vagyok megvesztegetheto, nalam mar egy $50-ert is garantalom a jo helyet a vilagvege cimu eloadasra.:D
 

platz

Állandó Tag
Állandó Tag
Nanni Kedves! Remélem, biztos az információd.
Hát mert akkor 22. -én reggel indul a nagy biznic. Lesz két darab garantáltan
megbízható jól karbantartott angyalszárnyam eladó, vagy elcserélném még egy ötven évnyi földi életért.
Jelezze, ha valakit érdekelne. >3
 

mylord66

Állandó Tag
Állandó Tag
Ha a Maják olyan okosak voltak,hogy előre látták a jövőt ,akkor a saját sorsukat miért nem tudták úgy irányítani,hogy ne tűnjenek el?
 
Oldal tetejére