Tíz hétköznapi jócselekedet, amitől Önnek is jobb kedve lesz

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2014 Augusztus 7.

Melitta - 2014 Augusztus 7, 01:12
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Hát persze, hogy vannak még jó emberek, hát persze, hogy van még remény.

  A következő válogatásban tíz jócselekedet szerepel. Olyan apró, váratlan lépések, amiket vadidegen emberek kedvéért tettek meg. Olyan segítségek, amikre nem számított a támogatott fél. Olyan tettek, amelyektől – remélhetőleg – mindannyiunknak kicsit jobb kedve lesz.

  Ingyen elvihető virágok: lepjen meg velük valakit, akit szeret.

  [​IMG]
  Fotó: Kindnessblog


  A teniszlabdákkal teli dobozt egy kutya emlékére tették ki a gazdái, méghozzá azért, hogy bárki elvehessen egy lasztit, és játszhasson a saját négylábújával. „Élje meg életének minden pillanatát úgy, ahogy kutyája teszi: feltétlen szeretettel, hűséggel és boldogságban."

  [​IMG]
  Fotó: dogheirs.com


  Ez az egyiptomi lány minden áldott nap, amikor kijön a metróból, leül ehhez a kisfiúhoz, és tanítja őt írni-olvasni.

  [​IMG]
  Fotó: Kindnessblog

  Ez az úriember szerzett egy bazinagy ernyőt, hogy az esős időben elkísérje az idős hölgyeket a kocsijukhoz.

  [​IMG]
  Fotó: Kindnessblog


  Az autótulajdonosok írtak egy levelet a parkolóőrnek, amelyben tudatják, hogy elveszítették a kocsikulcsot, és kérik, hogy könyörüljön meg rajtuk egy napig. A közterület-fenntartó válaszolt: reméli, hogy sikerül megtalálni a kulcsot, és az adott napra „felmentést ad".

  [​IMG]
  Fotó: reddit


  „Ön nem ismer engem, de láttam, hogy ön gumikat akart szerezni a teherautójára" – így kezdődik az üzenet, amelynek szerzője kifejti, hogy neki egyszer már segített egy ismeretlen ember, és most szeretné ezt meghálálni azzal, hogy ő is segít valakin, akit nem ismer. Az ő ajándéka: ha a borítékban található bont a megadott címre elviszi, ingyen kap gumikat a teherautójára. „Cserébe egyetlen dolgot kérek: egy napon ön is tegyen meg egy szívességet egy ismeretlen embernek."

  [​IMG]
  fotó: the chive


  Ez a Disneylandben dolgozó biztonsági őr autogramokat gyűjt a gyerekektől. A habos-babos ruhába öltözött kislányhoz így szólt: „Elnézést, Hercegnő, adna nekem egy autogramot?" – és ezzel a bókkal örökre szóló élményt szerzett a kislánynak.

  [​IMG]
  Fotó: reddit


  Nemrég írtunk arról a kisfiúról, aki „szórólapot" gyártott arról, hogy ingyenes koncertet ad a kertjükben. Egy ismeretlen ember Facebook-eseményt szervezett, és így nézők tucatjai állták végig zuhogó esőben a fiúcska első koncertjét.

  [​IMG]
  Forrás: Facebook/Thomas Rehbein


  Egy gyermeket váró pár lakását lerombolta a Sandy hurrikán. Egy ismeretlentől kaptak egy pénzzel teli borítékot, amit eredetileg a Vöröskeresztnek szánt, de aztán úgy gondolta, legjobb lesz, ha közvetlenül a károsultaknak adja.

  [​IMG]
  Fotó: reddit


  Ez a könyvárus azt írja, hogy amikor ő nincs ott, akkor is bárki elvehet egy könyvet, és majd alkalomadtán behozza neki annak ellenértékét. Emellett ingyen adja a könyveket azoknak, akik nem tehetik meg, hogy fizessenek értük.

  [​IMG]
  Fotó: Tumblr
  Hir24

  sziv2.jpg
   

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2014 Augusztus 7.

  1. Lacika69
   Lacika69
   milyen jó, hogy uborka szezon van
   Köszönöm a történeteket!
   Jaszladany kedveli ezt.
  2. Karminka
   Karminka
   az enyem.... az utobbi ez volt.... tegnapelott....torta es virag egy szamomra teljesen ismeretlen hazasparnak de akiket egy ismerosom gondoz... 58 ev egyutt.... ezekert az aprosagokert igen ...erdemes elni....nemcsak a penzt hajszolni nemcsak onmagunk kenyelmet szaporitani....

   Csatolt fájlok:

   ezokri, Jaszladany, Lacika69 és 1 másik tag kedveli ezt.
  3. Tűz*
   Tűz*
   Hasonlót tettem tavaly, bár az érintett segítségével csináltam: egy rászoruló kisfiúnak az első osztályhoz szükséges dolgait megvásároltam (hosszú volt a lista) és elküldtem.
   Most mélyszegény testvérpárnak próbálok hasonlóan tenni...
   Jaszladany, Lacika69 és Karminka kedveli ezt.
  4. Karminka
   Karminka
   nalam ez az eletstilus.. segits naponta feltetelek nelkul amikor csak lehet.. emberen allaton.... allatokat mentek. oregeket es gyerekeket segitek.... oregeknek keszitek egy egy csomagot idonkent elelmiszerrel. gyerekeim kinott ruhait es jatekait mas gyerekek hasznaljak... arvahaznak gyujtok evente tobbszor... ha segitesz egy kismamanak feltenni a babakocsit a buszra az is tobb mint semmi ... igy mukodok en.a tobbseg azt veli dilis vagyok....nem erdekel :)
   Azt szoktak mondani hogy nem tudom megmenteni az egesz vilagot azzal hogy megmentek egy allatot... de annak az egy-10- 25 allatnak amit mentek evente szemelyesen , megmentem a vilagat.
   Azt is szoktak mondani hogy nem tudok kihuzni senkit a szegenysegbol azzal hogy neha segitek, tenyleg nem , de par napjat szebbe tudom varazsolni. Es amikor oromkonnyeket latok az ember szemeben az nekem eleg.... nem is kell koszonet, nem azert teszem...
   es ezek kozul a kepek kozul a kedvencem a teniszlabdas.... mikor eloszor lattam nem sirtam hanem zokogtam.
   Utoljára módosítva: 2014 Augusztus 7
   ezokri és Jaszladany kedveli ezt.
  5. Lacika69
   Lacika69
   Évekkel ezelőtt a Nagymamám mutatott egy riportot a tévében. Egy kislánynak gyűjtöttek pénzt,talán valamilyen műtétre. Pár százezer forintról volt szó,talán 300 000, de 600 000 kellett össze kapálni mert az aparátus ( akik a gyűjtésben közreműködtek) munkáját is ki kellett valamiből fizetni
   pacisi és Jaszladany kedveli ezt.
  6. Jaszladany
   Jaszladany
   Nagyon felvillanyozó cikk, köszi szépen Melitta!
   Ha ilyenekről hallok, mindig felmelegszik a szívem, még meg is könnyezem. De közben az is eszembe jut, amin nem tudok napirendre térni, hogy hogyan tud az egyik ember angyal lenni, a másik meg ördög. Hogy van az, hogy az egyik az életét is feláldozza egy idegenért, a másik meg az övéit is lemészárolja? Ki érti ezt? Mindenesetre az ilyen cikkek mindig reménykeltőek.
   GulyiBogee, pacisi, Lacika69 és 1 másik tag kedveli ezt.
  7. GulyiBogee
   GulyiBogee
   Van még remény!...:)
   Ha csak 100-ból 2 ember cselekszik így már van remény... De ehhez hozzájárul a neveltetés is. A mi családunk nem dob ki mindent ami felesleges hanem odaadja másnak. Próbálom átadni ezt a gyerekeimnek is és ahogy tapasztalom ők is jószívvel adják oda ami nekik nem kell, a rászorulóknak.:)
   Lacika69, Jaszladany és Karminka kedveli ezt.
  8. Tűz*
   Tűz*
   Hallottam én is ilyenről.
   Jó, valamiből nekik is élni kell, de azért ne így! Nekem az ilyenek munkája nagyon gyanús. Az apparátustagoknak legyen saját munkája, a gyűjtést amellett szervezze. Ugyanis hallani olyanról is (nem egyről és nem kettőről), hogy az összejött pénz köddé válik! :mad:
  9. Lacika69
   Lacika69
   Keressünk egy Magyar példát! Biztos találunk valahol még Karminka és Tűz után.
  10. Nagykarikás
   Nagykarikás
   Megható,kedves történetek,...!!
  11. Lacika69
   Lacika69
   Árpiék naplójában találtam a 360fokbringa.hu.
   ...Én pedig a hirtelen jött jóságtól megbolondultam és az egy órával ezelőtti búmat és fáradtságomat teljesen elfeledve, egy gyors hidegzuhany után nekiálltam megírni azt, amivel tele volt a fejem. A Yosemite Nemzeti Parkban minket ért élményekről írtam egy cikket az Over magazinba, ami majd a soronkövetkező, 2014 augusztusi számukban fog megjelenni. Az íráshoz ihlet és jó körülmények kellenek, és ez most hirtelen mind megadatott, és még a lelkiismerfurdalás sem kellett hozzá, hogy nem a vendéglátóinkkal töltjük az időt, amikor ilyen nagyon kedvesek voltak velünk. Szóval köszönjétek ezt a cikket Vernnek, Terrynek és az erdélyi magyaroknak! :) Utóbbi csoportnak azért, mert Vern azért állt le velünk dumálni, mert magyarok voltunk, ugyanis nemrég voltak Erdélyben, és nagyon szép élményeket szereztek az ott élő magyarok által. Ebből kaptunk mi most egy apró kis viszonzást....
  12. Gizus2623
   Gizus2623
   Szép ez a hozzáállás, csak sajnos itthon - tisztelet a kivételnek - nem ilyen önzetlenek az emberek, és még sok alapítványról is kiderülnek, hogy nem elsősorban a segítséghanem a haszonszerzés a cél... Azelőtt szinte mindig adtam, ha gyűjteni jöttek hozzám, de amióta a sok csalás kiderült, nem szoktam személyesen adni, inkább csekken fizetek, vagy az 1 %-ot adom oda pl a leukémiás gyermekek, vagy a vakok részére.
  13. Lacika69
   Lacika69
   Jó pofa vagy! Ki látta?!

Megosztás