Hírek Többé nem orvos lesz a háziorvos!

Jön az úgynevezett non-doktori rendszer a jelenlegi háziorvosi rendszer helyett.Óriási változások jönnek, a magyar háziorvosi ellátásban, olyan változások, amire senki nem számított! Ápolók veszik át a háziorvosok helyét Magyarországon, új szabályok jönnek!


Nem csak a háziorvosnál, de a sürgősségi ellátásoknál is életbe fog lépni ugyanez a változás, sokakat már nem orvosok fognak kezelni, hanem kiterjesztett jogkörrel rendelkező ápoló személyzet! Ezeknek az ápolóknak a képzése már idén szeptemberben indul!


A rendszer egyébként nem új, már több nyugati országban is sikerrel használják, ilyen például az Egyesült Királyság is! Nézzük meg, hogy mi is fognak csinálni ezek az ápolók, milyen hatáskörrel fognak majd rendelkezni!


Ők végzik el például a krónikus betegek – magas vérnyomásban szenvedők, cukorbetegek – időszakos vizsgálat, ellenőrzik a leleteket, sőt az újabb adag gyógyszereket is ők írják fel. Egyelőre majd a leginkább komoly orvoshiánnyal küszködő területeken fognak tevékenykedni, amilyen az alapellátás, a sürgősség, a geriátria (idősgondozás), a műtétek körüli tevékenység, az aneszteziológia és az intenzív terápia.Ennek a személyzetnek a neve pontosan kiterjesztett hatáskörű okleveles ápoló lesz.


A jogszabályi háttere már stabil az új rendszernek! A jogszabály, amely lehetőséget ad arra, hogy az ápolók a főiskolai diploma megszerzése után, másfél éves egyetemi képzés keretében megszerezzék az új, MSc-fokozatú végzettséget, már tavaly augusztusban megszületett.

Hogy minél több embert csábítsanak majd a képzésbe, egy saját kimondottan nekik szóló ösztöndíj rendszert is ki fognak dolgozni!

1000_3_20210526_162040.jpg
 
Ki is megelőzne/karbantartana?
A háziorvos? Aki napi 30-40 esetet lát el?
Vagy saját magunk? Hogyan? (Mellesleg már a mai autókat is szakszervizbe kell vinni, mert jószerével egy izzót sem tudunk otthon kicserélni.)
Ez nekem a vesszőparipám, mint tudod.
Van egy csomó ÖNgyógyítási eljárás, amit alig egy páran használnak. Néhány példa:
- magas/alacsony vérnyomás, és az ebből következő szédülés - kb 2 hónap alatt gyógyul
- öregkori kéz-fájdalom, azaz a kisizületek gyulladása kb 1 hét
- fejfájások, többféle - azonnal ható kéztartások
- hasmenés - kb 5 perc a megakadályozása
- ezzel ellentétben a székrekedés - kb 2 óra az eredményig. Pl. műtét után
- láz 38 fok fölött, csökkentés kb. 2x5 perc
- gyengén hallás, pl. öregkorban, kb 1 hét
- száraz bőr, pl. öregkori, heti 20 perc
- depresszió, napi 10 perc (az első héten zokogás-rohamokkal jár, ami gyorsan csillapodik)
- allergia
- vesemedence gyulladás kb. 10 perc!!!!
- premenstruációs szindróma: szinte azonnal hat
... és a többi ...
Mindig szajkózom, de ritkán érdekel valakit. Most nem írom le az eljárásokat, de akit érdekel, magánban megtalál.
Ez exem artrózisban szenved. Vagy 5x elmondtam neki, mit tegyen ... 10 perc alatt elfelejtette. Most már a kés alá kellene mennie ... 2 perc alatt megjegyezte. A múlt héten a fiammal hegyet másztak. A dokik érdekelté tették: mindjárt megtalálta a memóriáját!
Egy szó, mint száz, ha az embereket rá lehetne venni, hogy gyógyítsák magukat, akkor ritkán mennének orvoshoz. Ez, természetesen a gyógyszer-lobby ellen van, tehát az ovos-gyógyszerész páros mindent megtesz, nehogy kiderüljön.
Mikor a párom 8 hónapos terhes volt a lányommal és meg kellett hosszabbítani a jogsiját, akkor el kellett menni a háziorvoshoz, aki rácsodálkozott: De jó, hogy látom! Már el is felejtettem, hogy néz ki! És látom babát vár!
Na így kellene orvoshoz járni!
Persze egy vakbélgyulladás, egy mióma, meg a többi megszüntetésének leggyorsabb módja továbbra is a műtét marad.
S hogy el ne felejtsem, az addiktív szokások elhagyása 1-2 hónap. Persze a saját démonjaival mindenkinek magának kell leszámolnia. Volt egy ismerősöm, aki alkoholista volt. 2 hét után abbahagyta a leszoktatást, mert mint mondta, neki a kábulat fontosabb volt, mint a májzsugortól való félelem. Ő csak tudta. De egy láncdohányos - és ő volt eddig az egyedüli, aki elkezdte és be is fejezte - 2 hónap alatt eljutott odáig, hogy a heti cigi-adagot kartonban megvette, de kibontani már elfelejtette.
 
S pont ez az egyik oka az emelkedett halálozási számnak. Az on-line doktorolás.
Beszelsz ossze-vissza. Az on line orvoslas egy kenyszer helyzet a Covid miatt.
de tudod hogy mukodik egyaltalan?
PL egy szivbajos conroll harom havonta , elkuld vervetelre, szivultrahangra ahol azert vegig pasztazak a nyirok mirigyeket, majat, pajzsmirigyet, megcsinalnak egy Ekg-t, oxigen level , astma masinaval megmerik, tudo rontgen van -e viz stb hogy kapsz-e levegot stb es otthon telefonnon akar video konferencian felhiv az orvos es elmondja mi valtozott az utolso vizited ota. Atnezi a gyogyszereidet kb felorat foglalkozik veled es ha van egyeb panaszod tovabbi vizsgalatokra kuld. Mindenkinek van a computeren belepesi lehetosege a sajat beteg "kartonjahoz "ahol nyilvan van tartva minden a panaszaid a vizsgalatok a gyogyszerek a vizitek stb. MInden orvos atnezi mielott a beteggek akar milyen formaban talalkozik , mert celiranyos minden ha o is fel van keszulve valamennyire a korelozmenyekbol.
NEM mondom nem jo szemelyesen a dokival beszelgetnni , de jelenleg ez a biztonsagos meg ugy is, hogy mindenki be van oltva, beteg es orvos, es kenyelmes is mert nem kell elmenni otthonrol, ami azert nem kisriszk manapsag.
A barmi valtozott nem jo iranyba azonnal bekuld a korhazba.
A halalozasi szamok nem az online orvoslastol van hanem a nem ellatott nem megfeleloen kezelt jarvany miatt van.
Amikor a Fonok ugy hazudik mint a vizfolyas, biztat oltasra de o maga azt mondja nem veszi fel a 3 oltast. amikor azt mondja kinait kapott amivel nem utazhatott volna Olaszba , megis ott nyaral stb.
Te csak higgyel neki, es ne csodalkozzal ha bekerulsz az egeszsegugyi szisztemaba.
 
A télen bizony többször is előfordult, hogy mentőt kellett hívni valakihez, de a beteg fél nap se telt el, újra otthon volt. Még az éjszaka!!! közepén is küldtek haza beteget a kórházból, a reggelt sem várták meg.
A korhazba senki nem akar maradni mert egy rendkivul fertozes veszelyes barhogy takaritnak is. A korhaz 24 oras muszakba dolgozik miert varnanak reggelig ha megvizsgaltak es az eredmenyei nem igenyelnek korhazi ellatast. Itt adnak par szem gyogyszert a tobbit irasd ki a hazi orvossal,ami ugy tortenik neki elkuldik az eredmenyeket es ajanlott kezelesi utmutatoval , aztan a patikaba elkuldi a felirt gyogyszert vagy erte mesz vagy kihozak mint ha pizat rendeltel volna.
 
Utoljára módosítva:
Akkor:

Az orvosok száma az alapellátásban stabil.
Ezzel persze vitatkozni fogsz, hogy nem ugy van az, orvoshiány van.
Nem én, hanem a tények vitatkoznak veled. Hisz magad írod:
A lakósság száma csökkent.,
A háziorvos ahogy fogalmazod, pedig az családorvos immáron, egy hétföi rendelésen 5,5 órában 65 beteget lát el. Ez tény. Mint a 6-6500 fö/körzet is.
És tegyük hozzá, hogy a helyek több mint 10 %-a betöltetlen. Ez mi, ha nem orvoshiány?
A baj ott van, hogy tényleg minden ötödik elmegy orvoshoz. Havonta.
Ez miért is baj?
Értem én, hogy a "ha kell, ha nem"-re célzol, de pl. egy időben nyomatták a reklámot, hogy havonta ellenóriztesse a vérnyomását.
Hol is? Néhány élelmes gyógyszertár 20 Ft-ért megmérte. Akkoriban meg nem volt Lidl, meg hasonlók, hogy 5-10000 Ft-ert vegyél egyet. Ma meg mar 5-10000 Ft-ja nincs az átlagnyuggernek, hogy vegyen egyet. Hát hová menjen méretni.
Vagy ma már nem kell? Igaz az evente ketszer menjen el fogorvoshoz felhivast sem latni mar a médiában...
Ki elözne meg? Magad uram. Meg a józan eszed. Meg az informáltságod, olvasottságod.
Ezzel csupan az a baj, hogy hiába tudom en, hogy mi az egeszseges étrend, ha nem tudom megvenni. Hiaba tudom, hogy 10000 lépest kellene tenni (ami kb 7-8 km séta), ha a megélhetesi rohangalas miatt nincs erre napi 2 órám. (Tudom tvzés helyett lehetne, de este 9-kor elindulni?)
Tudom, hogy stresszmentesen kellene, de a munkahelyen a főnök, otthon a család ontja a problemakat, az meg generálja azt a fránya stresszt...
Az egészségmanagment dolga - s az érdekeltségi rendszer is ez - a már megbetegedettek kezelése.
Ezt imádom! Egészségmenedzsment.
Legalább annyira jó, mint anno az 5 eves terv volt.
Kitűzhetünk mi bármilyen célt, ha a körülmények nem lesznek hozzá adottak...
Meg aztan kinek is higgyen az ember, hogy mi a jó? (Lásd maszkviseles, . oltas a covid kapcsán...)
 
Ezt imádom! Egészségmenedzsment.
Legalább annyira jó, mint anno az 5 eves terv volt.
Kitűzhetünk mi bármilyen célt, ha a körülmények nem lesznek hozzá adottak...
Meg aztan kinek is higgyen az ember, hogy mi a jó? (Lásd maszkviseles, . oltas a covid kapcsán...)
A legnagyobb gond itt van/lesz. A megelőzés hiánya, és főleg a szűrővizsgálatok teljes elmaradása. Ez a néhány hetes covid-szünet nem elég az összes elmaradt vizsgálat pótlására, és a következő nyár nagyon messze van.
 
Akkor:

Az orvosok száma az alapellátásban stabil.
Ezzel persze vitatkozni fogsz, hogy nem ugy van az, orvoshiány van.Tessék:
Csatolás megtekintése 1813389


A lakósság száma csökkent.,
A háziorvos ahogy fogalmazod, pedig az családorvos immáron, egy hétföi rendelésen 5,5 órában 65 beteget lát el. Ez tény. Mint a 6-6500 fö/körzet is. A baj ott van, hogy tényleg minden ötödik elmegy orvoshoz. Havonta.

Ki elözne meg? Magad uram. Meg a józan eszed. Meg az informáltságod, olvasottságod.

Az egészségmanagment dolga - s az érdekeltségi rendszer is ez - a már megbetegedettek kezelése.
2017 a vége? Ez hogyan releváns 2021-ben? Körzeti rendelők vannak üresen. Fogászatok is. Ha van is orvos, a kutya nem akarja ilyen feltételek mellett bevállalni...
 
Ez nekem a vesszőparipám, mint tudod.
Van egy csomó ÖNgyógyítási eljárás, amit alig egy páran használnak. Néhány példa:
- magas/alacsony vérnyomás, és az ebből következő szédülés - kb 2 hónap alatt gyógyul
- öregkori kéz-fájdalom, azaz a kisizületek gyulladása kb 1 hét
- fejfájások, többféle - azonnal ható kéztartások
- hasmenés - kb 5 perc a megakadályozása
- ezzel ellentétben a székrekedés - kb 2 óra az eredményig. Pl. műtét után
- láz 38 fok fölött, csökkentés kb. 2x5 perc
- gyengén hallás, pl. öregkorban, kb 1 hét
- száraz bőr, pl. öregkori, heti 20 perc
- depresszió, napi 10 perc (az első héten zokogás-rohamokkal jár, ami gyorsan csillapodik)
- allergia
- vesemedence gyulladás kb. 10 perc!!!!
- premenstruációs szindróma: szinte azonnal hat
... és a többi ...
Mindig szajkózom, de ritkán érdekel valakit. Most nem írom le az eljárásokat, de akit érdekel, magánban megtalál.
Ez exem artrózisban szenved. Vagy 5x elmondtam neki, mit tegyen ... 10 perc alatt elfelejtette. Most már a kés alá kellene mennie ... 2 perc alatt megjegyezte. A múlt héten a fiammal hegyet másztak. A dokik érdekelté tették: mindjárt megtalálta a memóriáját!
Egy szó, mint száz, ha az embereket rá lehetne venni, hogy gyógyítsák magukat, akkor ritkán mennének orvoshoz. Ez, természetesen a gyógyszer-lobby ellen van, tehát az ovos-gyógyszerész páros mindent megtesz, nehogy kiderüljön.
Mikor a párom 8 hónapos terhes volt a lányommal és meg kellett hosszabbítani a jogsiját, akkor el kellett menni a háziorvoshoz, aki rácsodálkozott: De jó, hogy látom! Már el is felejtettem, hogy néz ki! És látom babát vár!
Na így kellene orvoshoz járni!
Persze egy vakbélgyulladás, egy mióma, meg a többi megszüntetésének leggyorsabb módja továbbra is a műtét marad.
S hogy el ne felejtsem, az addiktív szokások elhagyása 1-2 hónap. Persze a saját démonjaival mindenkinek magának kell leszámolnia. Volt egy ismerősöm, aki alkoholista volt. 2 hét után abbahagyta a leszoktatást, mert mint mondta, neki a kábulat fontosabb volt, mint a májzsugortól való félelem. Ő csak tudta. De egy láncdohányos - és ő volt eddig az egyedüli, aki elkezdte és be is fejezte - 2 hónap alatt eljutott odáig, hogy a heti cigi-adagot kartonban megvette, de kibontani már elfelejtette.
Vannak még csodák. :)
 
Utoljára módosítva:
Már egy másik posztnál kifejtettem, hogy a betegek számának növekedéséhez ozzá járul az, hogy sokan a 80-90 es években majdnem halálra melózták magukat, megjelent egy csomó "szar" élelmiszer, amiben több a vegyszer mint a természetes anyag. A mozgáskulturáról meg ne is beszéljünk. Ezeken ha egy csapásra változtatnánk is, akkor is 30 év mig ennek valódi látszata lenne. Hisz a krónikus betegségek java ha jól tudom nem gyógyitható. Jelenleg.
Először pl. az élelmiszerek teréne kellene rendet rakni. Unokatesóm egy eléggé nagy több üzlettel rendelkező cukrászda középvezetője. A cukrászmesterek egy csomó ezt azt használnak, valóban csodálatos a kinézete egy sütinek, de az ize :(. Mikor rákérdet erre, miért nem annyira jó az iz, az volt a válasz, hogy az EUs előirásokat könyebb betartani, ha mindenféle ezt azt raknak bele, mint ha hagyományosan készitenék, valamint akkor nem lenne annyira tökéletes az állag és eltarthatóság. Vagy ott az örök gyülölet tárgya a dárdás párizsi, amit egy időben eszegettem és pont olyan volt az illata mikor ettem, mint amikor pár nap mulva alul távozott.
Másrészt az oktatásba be kellene emelni a megfelelő táplákozással kapcslatos udnivalókat. Viszobt itt is sok a szülő felelősége. Mikor bejött a mindennapi torna óra az sem tetszett sokaknak. Vagy ott az uj menzaszabály, amiben a természetes izekre van elméletben a hangsúly s nincs só meg vegeta az égig. AZtán az anyuka veri az asztalt, hogy milyen sza..t adnak a gyerekének enni, tiszta éhesek, muszály beugrani a mekibe haza felé menet, hogy harapjanak valami ehetőt.
Itt is egy többfrontos átgondolt reform kellene, az oktatásól, a sportokon át, az orvosképzésig, de pl. haladni is kellene a korral, ma már szinte pár ezerérét elég pontos vérnyomásmérő karkötők és hasonlók vannak. Ezek bekötése a dokikhoz vagy valami hasonló is sokat segithetne egyes betegségeknél.
Aki meg nem megy el a szürésekre annak duplázni a Tbjét. Minden évben kapjon egy listát, azon évben melyik szürésekre kell elmenni kötelezően, ha nem megy el, kövi éven dupla Tb, ha akkor sem megy el, akkor tripla, stb.
 
Van egy olyan,hogy só-vízháztartás és betegsége....akik azt javasolták,hogy kevesebb só legyen az ételbe valószínű elbliccelték a biosz órákat.
Pár ezerért RR mérő és bekötése az orvoshoz,aki 22 vagy 46 000 ft él az hogyan vegyen RR mérőt???
Az a mozgáskorlátozott akinek nincs kocsija taxival közlekedik egyik vizsgálatról a másikra és ha éppen nincs pénze mikor a szűrések vannak akkor is meg kellene büntetni???Felénk az öregek mindig azt mondták,hogy ....könnyen beszél az aki nem dadog....
 
Aki meg nem megy el a szürésekre annak duplázni a Tbjét. Minden évben kapjon egy listát, azon évben melyik szürésekre kell elmenni kötelezően, ha nem megy el, kövi éven dupla Tb, ha akkor sem megy el, akkor tripla, stb.
Ezt visszafelé is be kellene vezetni, de nem csak Magyarországon, hanem az egész EU-ban.
Akinek nem biztosítják tárgyéven belül a szokásos szűrővizsgálatot, akkor az adott évi egészségbiztosítás címén levont összegét az év utolsó munkanapján utalják vissza a számlájára.
A következő évben már nem csak a levontat, hanem 100%-al, 2 év múlva pedig 200%-al megemelt összeget.
 
Már egy másik posztnál kifejtettem, hogy a betegek számának növekedéséhez ozzá járul az, hogy sokan a 80-90 es években majdnem halálra melózták magukat, megjelent egy csomó "szar" élelmiszer, amiben több a vegyszer mint a természetes anyag. A mozgáskulturáról meg ne is beszéljünk. Ezeken ha egy csapásra változtatnánk is, akkor is 30 év mig ennek valódi látszata lenne. Hisz a krónikus betegségek java ha jól tudom nem gyógyitható. Jelenleg.
Először pl. az élelmiszerek teréne kellene rendet rakni. Unokatesóm egy eléggé nagy több üzlettel rendelkező cukrászda középvezetője. A cukrászmesterek egy csomó ezt azt használnak, valóban csodálatos a kinézete egy sütinek, de az ize :(. Mikor rákérdet erre, miért nem annyira jó az iz, az volt a válasz, hogy az EUs előirásokat könyebb betartani, ha mindenféle ezt azt raknak bele, mint ha hagyományosan készitenék, valamint akkor nem lenne annyira tökéletes az állag és eltarthatóság. Vagy ott az örök gyülölet tárgya a dárdás párizsi, amit egy időben eszegettem és pont olyan volt az illata mikor ettem, mint amikor pár nap mulva alul távozott.
Másrészt az oktatásba be kellene emelni a megfelelő táplákozással kapcslatos udnivalókat. Viszobt itt is sok a szülő felelősége. Mikor bejött a mindennapi torna óra az sem tetszett sokaknak. Vagy ott az uj menzaszabály, amiben a természetes izekre van elméletben a hangsúly s nincs só meg vegeta az égig. AZtán az anyuka veri az asztalt, hogy milyen sza..t adnak a gyerekének enni, tiszta éhesek, muszály beugrani a mekibe haza felé menet, hogy harapjanak valami ehetőt.
Itt is egy többfrontos átgondolt reform kellene, az oktatásól, a sportokon át, az orvosképzésig, de pl. haladni is kellene a korral, ma már szinte pár ezerérét elég pontos vérnyomásmérő karkötők és hasonlók vannak. Ezek bekötése a dokikhoz vagy valami hasonló is sokat segithetne egyes betegségeknél.
Aki meg nem megy el a szürésekre annak duplázni a Tbjét. Minden évben kapjon egy listát, azon évben melyik szürésekre kell elmenni kötelezően, ha nem megy el, kövi éven dupla Tb, ha akkor sem megy el, akkor tripla, stb.
A varo lista 500nap erre mit mondasz? a TB fog fizetni vissza penzt?
HAny munkabol lehet eljonni havi rendszereseggel orvosi vizitekre?jo ha nem azt mondjak akkror maradj otthon kuralni magad. Felhullan sokan elmennek mert a munkaado nem toleraralja a sok elkeredszkedest.
A COvid miatt szinpla ellenorzesre se szivesen jar az ember mert fel nehogy elkapja a varakozo betegektol.
A hazi orvosok ha van mert hiany cikk es tul vannak terhelve , pont azokra kivancsi akiknek nincs semmi bajuk csak elovigyazatosagbol jarnak hozza.
 
HAny munkabol lehet eljonni havi rendszereseggel orvosi vizitekre?
Melitta, a covid19 oltásra, és az azt követő 3 napra mindannyian a fizetett szabadságunkból vettünk ki, mindkét alkalommal! (aki oltatta magát, az tudja mind, hogy az oltott karral napokig nem lehet teljes értékű munkát végezni, különösen nem 80-100 kilós betegeket biztonsággal mozgatni, emelni)

Hidd el, egy méhnyakrák-szűrés, vagy egy mammográfia is megérne évente egy-egy nap fizetett szabadságot! Csak lenne!

Arról nem is beszélve, hogy szerintem manapság is több 50 év alatti nő hal meg mell- vagy méhnyakrákban, mint covid19-ben.
 
Utoljára módosítva:
Sok ember hal meg minden evben sajnos. A Covid ezt brozalmasan megnovelte.
Hogy nem zavar benneteket az hogy Mo-on ilyen borzalmasan magas a Covid elhalalozas , nem is ertem.
Meselsz itt mas betegsegekrol, de valami oka csak van hogy tobb mint 30 ezer honfitarsunk halt meg ebbe a jarvanyba. /Egyik legmagasabb elhalalozas az EUba/
Az okokra lennek kivancsi, nincs szures, nincs contact kovetes, nincs jo olto anyag mert csak a haszont keresik az oltasokat vasarlok es nem a hatekonysagot, tapasztalatot ,nincsen az egeszszsegugy felkeszulve, nem dolgoznak a lelegezteto gepek vagy nincs ra szemelyzet?????Esetleg az emberek fegyelmezetlenek nem veszik komolyan a maszk viselest.
Felelos sincs hogy idoseket beoltanak olyan oltassal ami nem ad vedelmet.
A kormany kamu dumaja, ugyan olyan jo a kinai az orosz mint az amcsi oltoanyag, batran oltassunk, azt kiderul semmire nem jo senki nem akarja elfogadni, nem hasznal, a kinai az idoseknel minnel oregebb valaki annal kevesbe ved, .
HAzudoznak a valos alapotokrol, aki nyilatkozik a helyzetrol kirugjak, lehallgathatjak az egeszsegugyi dolgozokat titkoloznak es hazudnak.
Sajnos a fidesznyikok vakon bevesznek minden dumat pedig a COvid nem valogat jobb oldali vagy baloldali embereket fertoz meg.

NAgyon fontos a szures a raknal is es minden olyan betegsegnel ami ha idobe felfedezik gyogyithato de mar oltassal is lehet egyes rak ellen vedekezni.
Tomeges rendezvenyekre varjak az embereket , ami koztudott hogy high risk , es nem fog megvedeni se a papa se a tiz parancsolat a Coviddal szemben.
 
Tomeges rendezvenyekre varjak az embereket , ami koztudott hogy high risk , es nem fog megvedeni se a papa se a tiz parancsolat a Coviddal szemben.
A rákszűrés éppen nem ilyen. Pár percig tart, nem igényel tömegeket, és jóval olcsóbb, mint a már kialakult betegség későbbi kezelése.
Meselsz itt mas betegsegekrol,
Csak azért bátorkodom megjegyezni, mert a mi, és a fiatalabb korosztály halálozási statisztikáját ez növeli jelentősebb mértékben. Nem, nem söpröm a szőnyeg alá az idősek problémáját, csak halkan bátorkodom megjegyezni, mi is itt vagyunk!
 
Szégyeljék magukat az emberek,hogyan merik megtenni ,hogy betegek legyenek és azután szaladnak az orvoshoz gyógyulásért.Ejnye-bejnye emberek,tessék fittnek lenni és egészségesnek.Nem ám infarktust,diabetest,sokizületi gyulladást,különböző rákot létre hozni,milyen dolog már ez......
Mindenki sokat tehet az egészségéért! A felnőttek túl sok húst esznek zsíros, ételeket, tartósítószerekkel teli felvágottakat, permetezett gyümölcsöket......! A zsíros étel meszesíti az ereket ezzel szív és érrendszeri problémát okoznak. a tartósítószerek és a permetek rákot okoznak, a sok fehérje táplálja a rákos sejteket.
A gyerekeknek sok édességet ad a szülő, kezdve a natúr víz helyett az édes üdítőkkel, gyümölcsök helyett a sok csoki, cukorka, sütemény.... az inzulint a hasnyálmirigy termeli, amikor azt érzékeli, hogy van elég a szervezetben a sok édesség miatt, akkor leáll a termelésével és gyógyszerrel kell pótolni. Ide vezetett a nagy jólét!
 
Kiss.mari ,
sok igazság van benne amit irsz , de sajnos manapság nemmindig az illetö személy a felelös az egészségéért ! Sokszor a politikai elitt nagyobb felellöség terheli mint a "fogyasztot" , de nemlehet a kereskedelmet sem felmenteni akit csak a profit érdekel , a termelöt meg a "megélhetés" .
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,636
Tagok
615,328
Legújabb tagunk
KissViktória12
Oldal tetejére