Több ezer liter tejet öntenek ki Kanadában

Az ontarioi tejtermelők szövetsége múlt héten több gazdát is felszólított, hogy öntsék ki a felesleges tejüket – írja a CBC. A lépés mögött a lecsökkent tejfogyasztás áll, a szervezet az elmúlt 55 évben csak egyszer kényszerült hasonló döntés meghozatalára. Egy termelő 12 ezer liter tejet öntött ki a múlt héten.

Két hete a fogyasztók megrohamozták a boltokat, mert féltek, hogy elfogy a tej. Ennek az lett az eredménye, hogy valóban elfogyott a tej. Sok bolt korlátozást vezetett be, és egy vásárló csak egy vagy két zacskó tejet vehet egyszerre. Az otthoni tejfogyasztás a kétszeresére nőtt az elmúlt hetekben, de a korlátozások miatt a boltok nem a tervezett mennyiségben veszik a tejet a termelőktől.

Ez párosul azzal, hogy az úgynevezett ipari oldalról 90 százalékkal zuhant a kereslet. Bezártak az iskolák, hotelek, kávézók, így ők már nem veszik meg azt a tejmennyiséget, amire a gazdák készültek.

Melinda Foster-Marshall, egy helyi termelő elmondta, hogy általában 10 hónappal előre terveznek. Ezek a tervek most füstbe mentek, és a gazdák kénytelenek a mezőre, trágyagödrökbe vagy szennyvízelvezetőkbe folyatni a tejet.


A tejszövetség múlt hét pénteken még arra ösztönözte a termelőket, hogy növeljék a termelésüket, hogy a boltok pótolni tudják a pánikvásárlásban megcsappant készleteket. Pénteken azonban jött a hívás, hogy a teherautó mégse jön a tejért.

A gazdáknak nem egyedül kell szembenézniük a veszteségekkel. A különböző iparok űzői szervezeteket alkotnak, így nemcsak az árakat tudják stabilan tartani, de a kanadai keresletre is könnyebben tudnak reagálni. Ennek az az eredménye, hogy a kiesett bevétel is megoszlik a termelők között.

Világi Máté

32408779_db51624bff730e716200db367d05c554_wm.jpg
 
Azt elhiszem, hogy könnyű vele dolgozni, és nem esik össze másnapra sem, csak olyan szörnyű íze ne volna! Tehetnek bele bármennyi cukrot, azt a műízt az sem nyomja el, sajnos.
Mintha épp jó nem tudna lenni ha nem hulala.
Azok a receptek fizetett hirdetések.
Legalábbis aki tud, az tud jobb ízű tejszínből is.
Tejszínes csirkemell, spenót.
Nem szükséges hozzá a hulala még ha egy recept a neten így kezdődik is.Gesztenye pürének meg kimondottan műíz mentes kell.Mi Sissy-t használunk.És nem verjük hanem patronos a püréhez
habcikkkep.jpg
 
Utoljára módosítva:
A következő 55 évben csak sikerül kitalálni, hogy mit kezdjenek a felesleggel. Felhasználás is sikerüljön .Ne kelljen kiönteni.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!
ametiszt99 wrote on boyocska's profile.
Szia,nem tudom,hogy megoldódott e a Bauer Barbara könyvvel kapcsolatban a problémád,de feltettem a könyvet ide:
Ne haragudj,de nem vettem észre hamarabb az üzenetedet:):)
ametiszt
Vasas István wrote on kukta's profile.
Kedves Árpád !

Nagyon boldog névnapot kívánok !

Áldott , boldog Húsvéti Ünnepet is kívánok !

Jó egészséget kívánva üdvözöl v.pisti .

Statisztikák

Témák
38,124
Üzenet
4,800,196
Tagok
615,635
Legújabb tagunk
Dr. Árnyasné Rizsák Orsol
Oldal tetejére