Hírek Több fronton megtámadták az előválasztást, hétfőig felfüggesztik a szavazást

Rendkívüli közleményt adott ki az Országos Előválasztási Bizottság, miután több lépcsős támadás érte az előválasztás háttérendszerét. A támadás miatt bejelentették, hogy hétfő reggel 7 óráig felfüggesztik a szavazást.

A közleményben azt írták:


„Mostanra teljesen világossá vált, hogy ma reggel 6 óra és délelőtt 10 között a változást akaró választók tömegei mellett más valakik is érdeklődtek az előválasztás iránt: jelenleg ismeretlen eredetű tömeges terhelés érte az előválasztás háttérrendszerét.”​


Az OEB azután végzett mintegy 3 órás technikai elemzést szombaton, hogy délelőtt kiderült, az előválasztási rendszer online felületei túlterheltség miatt leálltak. Kiemelezték, mi okozhatta a túlterheltséget, végül arra jutottak, hogy

„Nem sima túlterhelés vagy jól ismert támadási formák, hanem egy összetettebb, több lépcsőből álló visszaélés történhetett. Az előválasztás azonnali folytatása a jelenlegi formában nem pontosan felmérhető technikai kockázatokat hordoz.“​


Az OEB szerint szerencsére ezek a kockázatok nagyjából egy nap ráfordítással kezelhetők. Ezért a változás ügye iránti elkötelezettséggel egyetlen felelős döntést hozhattunk: a szavaztatási folyamatot leállítottuk, az előválasztás az eredeti terveknek megfelelő formában 2021. szeptember 20-án, hétfőn 7:00 órakor folytatódik. Az eddig lezajlott előválasztási folyamattal kapcsolatos további döntéseket az Országos Előválasztási Bizottság a következő 24 órában tárgyalja.


“De ami a legfontosabb: ismeretlen eredetű akadályok nehézségeket ugyan okozhatnak, de nem állíthatnak meg minket. Az előválasztás hétfőn folytatódik, válasszuk meg közösen Magyarország következő miniszterelnökét és képviselőjelöltjeit!”​


– szögezték le a közleményben.

elovalasztas-696x435.jpg
 
De ugye, személyesen, a szavazósátrakban a kedves választópolgárok kifejezhetik a preferenciájukat? Elvégre ez a választási forma a leglényegesebb, egyszerübb mint hogy a választót az online szavazóbiztos sikeresen beazonosítsa.
 
Utoljára módosítva:
Egyre nehezebb az igazi választás. Már egyáltalán nem etikus dolgok kísérik. Korábban, talán mindig is, el lehetett mondani, hogy ilyesmi volt. Talán csak az egyre leplezetlenebb harc a hatalomért, már-már háború, ami újdonság. Szomorú állapotok.:mad2:
 
mellesleg semmi köze a magyar állampolgárságnak ehhez a szavazáshoz ... a hivatalos választás, az egészen más.

Csatolás megtekintése 1816995
Hehe. Akkor megint fellebeg az a léggömb, hogy EUból importált itlakó külföldiek emelték pajzsra Karácsonyt :D
Amugy szakfórumokon nagyvonalakban egyet értenek azzal, hogy nem építették fel eléggé az informatikai rendszert. Mivel egy ilyen túlterhelés ellen van védelem, csak annak kiépítés nem kevés pénz. Viszont ez az elő próbálkozás, szóval hibák lehetnek, de akkor is kinos az ellenzéknek. Persze Orbán a hibás, pedig Orbánnak csak annyit kellene tenni, hogy pár tizezer "hivét" elküldi előválasztani, pl. a momentum elnökére :D
 
Viszont ez az elő próbálkozás, szóval hibák lehetnek, de akkor is kinos az ellenzéknek. Persze Orbán a hibás, pedig Orbánnak csak annyit kellene tenni, hogy pár tizezer "hivét" elküldi előválasztani, pl. a momentum elnökére :D

Dehogyis az első próbálkozás. Az ahang.hu kampányplatformot üzemeltető MagyarHang Nonprofit Kft. szervezte a budapesti polgármesteri előválasztást is.
 
Pedig jó lenne tisztázni!
Elvben a helyi önkormanyzyti választáshoz nem előfeltétel a magyar állampolgárság (sőt választható is aki nem magyar, de megfelel a többi kritériumnak).
Mondjuk a fidesz ezen annyit változtatott, hogy csak a letelepedett külföldiek (a bevandoroltak nem).
De az ogy választasoknak feltétele a magyar állampolgárság.
Igaz az előválasztás nem az...
 
Örülök a szegedi képnek :)

A Facebookon megjelent a hatvanpusztai teljes riport.
29 perc az építkezés hátteréről, költségeiről.
Nagyon alapos.


Ez a miniszterelnök nem az a miniszterelnök, akire az országnak szüksége van.
Sokszorosan eljátszotta a lehetőséget rá.
S még mindig akad a hozzászólók között olyan, aki annyit fog föl az egészből, hogy az ország épül-szépül!?!?!

Engem egyszer raboltak ki, a 73-as buszon. A gyerekért mentem, baleset érte (kulcscsont-törés egy fiús "jópofa hecc" eredményeként).
Siettem, zsúfolt busz lépcsőjére fel.
Előttem nőci beszélget a mögöttem lévő nőcivel, a gyerekruhák milyen megveszekedett drágák, így meg úgy. Szolidan hallgattam töltelékként ... , s persze figyeltem a táskámra is.
Kövi megálló, leszállók, nekünk is le kell, útban vagyunk ...
Alsó nőci lába beszorult a nyíló ajtóba - jaj,jaj.
Az úttörő ahol tud segít, tehát két kézzel (!!!) tolod az ajtót, hogy a láb kiszabaduljon. Hálás köszönet, mosoly, leszállnak, nem is szállnak vissza, csak én ...
Táskám nyitva lebeg ..., kotorászom, mert mély, de a pénztárcám sehol.

Busz már megy, visszamenni minek, hiszen tudták, mit csináltak, nem fognak megvárni ...

Szóval, biztosan tudtak gyerekruhát venni a pénzből, mert jan.23-a volt, s az utolsó 10.000-esemet váltottam föl, a visszajáró 8000 benne volt.
Könnyű így jól élni!!

Orbán ugyanezt teszi, s ezek a bugyuták is segítenek neki, mosolyognak, amikor megköszöni.

Vajon mikor jönnek rá végre, hogy kilopta a pénztárcájukból a pénzt?

 
Utoljára módosítva:
Pedig jó lenne tisztázni!
Elvben a helyi önkormanyzyti választáshoz nem előfeltétel a magyar állampolgárság (sőt választható is aki nem magyar, de megfelel a többi kritériumnak).
Mondjuk a fidesz ezen annyit változtatott, hogy csak a letelepedett külföldiek (a bevandoroltak nem).
De az ogy választasoknak feltétele a magyar állampolgárság.
Igaz az előválasztás nem az...

Persze, hogy nem az ... azt mondják azért kell, hogy meglegyen a 106 egyéni kerületi és a miniszterelnök jelölt, akik mögött ott áll a hat ellenzéki párt.

De nem két jelölt lesz egy-egy körzetben, kérdés, hogy bejut-e a parlamentbe például a Mi Hazánk vagy a Kutyapárt, biztosan csupán néhány százalékos pártokról van szó és nem számítanak?
Elvégre az LMP is névtelen friss pártocska volt és meglepetésre vagy 7% -al került be a parlamentbe.
 
A jövő évi választásoknak ez egy nagy kérdése lesz, hogy a kis pártok közül hánynak sikerül, ha egyáltalán sikerül bejutni a parlamentbe.
számomra még az is nagy kérdés, hogyan lesz az mikor ugyanaz a választópolgár egyik szavazatát mondjuk az MSZP jelöltre kénytelen adni mert azt az utasítást kapta és a másik szavazatát a kendvenc pártjára a Jobbikra adja.
 
számomra még az is nagy kérdés, hogyan lesz az mikor ugyanaz a választópolgár egyik szavazatát mondjuk az MSZP jelöltre kénytelen adni mert azt az utasítást kapta és a másik szavazatát a kendvenc pártjára a Jobbikra adja.
szerintem sok ilyen körzet lehet
aztán vagy tetszik, és elfogadom, akit javasolnak, vagy nem tetszik, és szavazok érvénytelenül, ha jobb sincs
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

joesea wrote on kevidiak's profile.
Helló!
Butcher - Fehér éjjel (Dresden akták 09) nincs meg véletlenül ebookban?
Köszönöm!
Joe
berczineani wrote on Ajuda67's profile.
Kedves Ajuda! Köszönet minden fordításodért. Csodálatos. Nemrégiben felfedeztem egy oldalt ahol is sok sok könyv magtalálható ( angolul). Christine Feehan több sorozata is. Szerintem sokakat érdekelhet. A Kárpátok vámpírjai 35 rész is fent van. címe Sötét tarot. Sandu és Adalasia története.
Kiss Tibor Miklós wrote on Melitta's profile.
Kedves Melitta! Érdeklődöm, miért nem reagál senki , ha kérek kottát a "kotta, akkord ,dalszövegek oldalon. Korábban flottul" működött. Lehet , hogy köze van ,ahhoz hogy megváltoztattam az E-mail címem. Nem az van amivel ide regisztráltam: Kérlek segíts, mert a zenei előmenetelem az oldal nélkül visszafejlődik/szaxofon/ Előre is köszönettel Kiss Tibor /bocs a nyafogásért
Sziasztok!Nincsen meg valakinek véletlenül Dianne Duvall Halhatatlan őrzők sorozata?
aszinész wrote on Melitta's profile.
Szia. Melitta, Kérhetnélek, hogy a lenti link témáról is feltennél egy cikket.

Statisztikák

Témák
37,169
Üzenet
4,557,017
Tagok
600,350
Legújabb tagunk
Csiza Reka
Oldal tetejére