Hírek Több milliárd forint értékű lopott kincset adott vissza egy idős milliárdos

Michael Steinhardtnak azt is meg kellett élnie, hogy összelopott műkincsgyűjteményétől megfosszák. De legalább börtönbe nem kerül.

Mintegy 14 millió dollár (5,5 milliárd forint) értékű műtárgyat adtak vissza az olasz államnak a héten. Mindegyik lopott volt, és a legtöbbjüket egy ismert amerikai milliárdostól, Michael Steinhardtól foglalták le – írta a CNN nyomán a Forbes.

A 142 visszaadott műtárgy több mint a harmada volt a 82 éves milliárdos (akinek vagyonát mostanában 1,2 milliárd dollárra becsülik) birtokában, akit egykoron a világ egyik legfontosabb gyűjtőjének tartottak az ókori kincsek területén.

A visszaszolgáltatott tárgyak közt volt egymillió dollár értékű, 2000 éves kép, amin a fiatal Herkules birkózik egy kígyóval. A műtárgyat 1995-ben egy ásatási helyszínről lopták el.

Az előző hónapokban már több lopott, Steinhardt birtokában lévő műtárgyat juttattak vissza a származási országába –, Irakba, Izraelbe és Törökországba. Akadt köztük 1,2 millió dolláros, márványból készült nőifej-szobor, egy harci sisak, amely állítólag Nagy Sándor apjáé, II. Philipposz makedón királyé volt, egy díszes, 3400-3200 éves krétai koporsó és egy 14 millió dollár értékű szobor is, ami már Görögországban van.

12 éve bukott le a műkincsgyűjtő milliárdos​

Még 2010-ben kezdett el vizsgálódni az ügyészség a sikeres befektető – aki modern hedge fundok egyik úttörőjének számít – körül, amikor egy 2300 éves, Libanonból származó, márvány bikafejet vásárolt. Később kiderült, hogy a vállalkozó irodájában és otthonában további illegálisan beszerzett tárgyakat is tart, 1987 óta a milliárdosnál több mint ezer műkincs fordult meg.

A hatóságok végül arra jutottak, hogy összesen 11 országból vannak lopott műtárgyai, ezeket 12 bűnszervezet közreműködésével harácsolták össze.

Steinhardt két ügyvédje szerint ügyfelük elégedett, mert vádemelés nélkül végződött az ügy, és hogy azok a műtárgyak, amiket valaki más ellopott, végre visszakerülnek a rendeltetési helyükre. Az ügyvédek szerint ugyanis a védencük nem tudott a kincsek eredetéről.1658731202152.png
Szabó Dániel
 
".... Az ügyvédek szerint ugyanis a védencük nem tudott a kincsek eredetéről."

Ugyan, hagyjuk már Ibolykát... a legálisan forgalmazott műkincseknek van eredet igazolásuk, másképp (legális) piacra sem kerülhetnek.

Szegény naív öregúr, biztosan a naivitása tette milliárdossá is ...
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Azonnal kérem a Skorpió Vumen könyvsorozat törlését az oldalról! Szerzői jogsértés! Vegyétek le, de gyorsan és kérem a listát azokról akik feltöltötték és letöltötték. Amellett, hogy lopás ez a könyv nem jelent meg ekönyvként. Nem véletlenül! A tiszteletlenség felsőfoka ez. Én ebből élek.... De ha a kenyeremet lopják annak nagyon nem örülök! Azonnal levenni!
Kicsicsillag95 wrote on Ajuda67's profile.
Szia, engem az érdekelne, hogy Thea Harrison könyveinek fordítását folytatni fogod? Nagyon szeretem a könyveit :) Köszi!
Kicsicsillag95 wrote on bsilvi's profile.
Köszönöm szépen a fordítást :)

Statisztikák

Témák
37,624
Üzenet
4,673,439
Tagok
607,500
Legújabb tagunk
gabikis
Oldal tetejére