Több mint 40 év börtönbüntetést kapott két pedofil pap Argentínában

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2019 November 26.

Melitta - 2019 November 26, 20:57
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Börtönbüntetésre ítéltek két pedofil papot Argentínában. Mendoza városában egy három fős bírói testület döntött úgy, hogy 45, illetve 42 évnyi börtönnel sújt két idős katolikus papot, akik a siket gyerekek iskolájában molesztáltak és szexuálisan bántalmaztak csaknem húsz gyermeket 2005 és 2016 között. A iskolát azóta bezárták.

  Az olasz és az argentin papot 2016-ban tartóztatták le. A tárgyalás során kiderült, hogy az olasz Nicola Corradit már korábban, egy veronai intézetben is meggyanúsították gyermekek molesztálásával, de akkor hivatalos eljárás nem indult ügyében.

  Az argentin iskola kertészét is elítélték. Az ítéletek nem jogerősek. A két pap és a kertész ártatlannak vallották magukat, szerintük a diákok találták ki a molesztálást.  [​IMG]
   
  Georgina Bojana kedveli ezt.

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2019 November 26.

  1. Georgina Bojana
   Georgina Bojana
   *
   Megérdemelték a büntetést. Én még kasztráltam is volna őket.
   pi20000101 kedveli ezt.
  2. Verbovszki Sándor
   Verbovszki Sándor
   Nagyjából jártas vagyok a büntetőjogban, de olyan bűncselekmény, hogy "molesztálás" nincs papírra vetve sehol. Azonban olyan, hogy szexuális erőszak, -visszaélés, -kényszerítés, stb. már van és büntetendő.
   Világosnak tűnik az eset. Veronában annak idején az "intézet" vezetése bűnpártolást követett el, és így értendő minden olyan hasonló jogsértés is, amely évekkel, vagy évtizedekkel később (bizonyíthatóan) derül ki.
   setni kedveli ezt.
  3. victorvacendak
   victorvacendak
   Szexuális kényszerítés BTK 196. De ez ugye a magyar jogrendszer, ami a cikkel kapcsolatban irreleváns...
  4. Verbovszki Sándor
   Verbovszki Sándor
   Nem ez a lényeg, hanem az, hogy "Hoppá, most jutott az eszembe..."
   És erre jön még az, hogy mind ez sok évvel ezelőtt történt, amikor még "forró nyomon" lehetett volna intézkedni.
   Szóval a jogrendszer szinte minden országban fellép ez ellen, ha az erre illetékes hatóság tudomására jut, akár egy feljelentéssel, akár egy informátor útján. Aztán egyszer csak eljön az elévülési idő, és attól kezdve már csak újsághír, szenzáció és utólagos csámcsogás, valamint sajnálkozás következik.
   Na meg "benne leszek a TV-ben".
  5. victorvacendak
   victorvacendak
   Megint csak a magyar jogrendszert idézem: a fenti BTK-ban felsorolt "tevékenységeket" kiskorú kárára követik el, akkor nincs elévülési idő... Elképzelhető, hogy Argentínában sem. De tény, hogy van abban valami visszás, hogy 10-20 év távlatából jön elő a vádaskodás...
  6. Verbovszki Sándor
   Verbovszki Sándor
   Én úgy gondolom, hogy nem "valami visszázs", hanem "Az a visszázs".
   A feljelentést megtenni az olasz pap esetében, pedig nem a kiskorúak mulasztották el. És ha az olaszoknál is az a törvény(?), hogy ez típusú a jogsértés nem évül el, akkor nosza itt a lehetőség az eljárás megindítására, mert kicsi, mondhatnám 0 annak a valószínűsége, hogy Argentin bíróság fog ítélkezni egy Olaszországban elkövetett jogsértésben. Így pedig az ott elkövetett bűnök megtorlatlanok maradnak.
  7. pi20000101
   pi20000101
   Megérdemelték!
   Georgina Bojana kedveli ezt.
  8. pi20000101
   pi20000101
   12 év alatt szexuális erőszak.
  9. vandorcsillag
   vandorcsillag
   Ha lenne következő élet,meg mennyország,meg pokol,meg az a sok hablaty amit az egyház sugall a hívek felé,akkor a papok soha nem követnék el a szexuális cselekedeteket a gyerekek felé.
   Ebből is látszik,hogy minden hazugság amit mondanak.
   Úgy látszik nagyon jól értettek a megfélemlítéshez ha ennyi ideig titokban tudták tartani a mocskos cselekedeteiket.

Megosztás