Több mint hatmilliárd euró gyűlt össze az óceánok védelmére

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Október 7.

Melitta - 2017 Október 7, 01:07
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Több mint hatmilliárd euró gyűlt össze 112 ország állami- és magánkézből érkezett felajánlásai révén a Málta fővárosában, Vallettában megrendezett Our Ocean (A mi óceánunk) elnevezésű konferencián.

  Az összegyűlt pénzösszeg csaknem felét az Európai Unió - a pénteken véget ért kétnapos konferencia szervezője -, annak 28 tagállama, valamint az Európai Fejlesztési Bank (EIB) ajánlotta fel.

  A konferencia célja az óceánok védelmét szolgáló projektek, úgy mint a műanyaghulladékok és az illegális halászat elleni harc, valamint az éghajlatváltozás hatásainak tanulmányozására irányuló programok finanszírozása és megszervezése.

  A tengerek szennyezettsége súlyos probléma: évente több mint 10 millió tonna hulladék kerül a nyílt vizekbe. Jelenleg a világ tengeri és part menti területeinek kevesebb mint 5 százaléka élvez törvényi védelmet.
  A 2014 óta rendszeresen megrendezett Our Ocean konferencia révén eddig mintegy 8,7 milliárd eurót sikerült összegyűjteni az óceánok védelmére, és a résztvevők elhivatottságát jelzi, hogy a 2017-es év felajánlásai felülmúlták a szervezők várakozásait.

  Az anyagi hozzájáruláson túl a részt vevő országok ígéretet tettek rá, hogy több mint 2,5 millió négyzetkilométernyi tengeri terület védettségéről fognak gondoskodni a jövőben.

  Ezen kívül a világ öt vezető biztosítótársasága is jelezte, hogy a jövőben nem köt üzletet olyan hajókkal, amelyek érdekeltek az illegális, vagy nem szabályozott halászatban.

  A vállalások teljesítését a 2018-as konferencián fogják ellenőrizni Indonéziában.

  MTI

  ocean.jpg
   

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Október 7.

  1. pitti
   pitti
   Vegre egy jo hir! De majd jon az Ernoe es a Magyarokra fogja kenni a felelosseget.
  2. ladybug7spots
   ladybug7spots
   Nem látok smiliet a modat végén, ezek szerint nem viccből írtad.
   Eddig nemigen volt itt divatban a személyeskedés és úgy godolom többek nevében leírhatom, hogy eztán sem szeretnénk szokássá tenni.
   vazonosito kedveli ezt.
  3. tipasa
   tipasa
   jó szándék Vitatatlan
   A nagyok ott voltak? USA Japán Oroszok USA Ha ott volt menyivel támogatta? Partjait két óceán mossa Támogatják e valamivel?.Kik nem vettek részt és érintettek. A döntést amit hoztak Ki ellenörzi Mi van ha valamelyik érintet nem teljesít? Büntetés vagy csak irgum burgum . A védet terület nagysága lehet viszonyítani valamihez?Természetes bármekkora is örülni kel. Sajnos ! Még a levegő tisztaságán sem egyeztek meg. Mint ahogy a bálnákon sem. Globális probléma ! ENSZ nek nics szerepe a megoldásban?
   udvarfy kedveli ezt.

Megosztás