Több tízezer tanár szüntette be a munkát

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
tanar sztrajk.jpg 35 ezer tanár szüntette be a munkát Kanadában, mert a kormány befagyasztaná a béreiket és korlátozná a sztrájkjogukat. Ontario tartományban az általános iskolai tanárok fele nem ment dolgozni, és azt ígérik, hogy a tiltakozást az ünnepek után is folytatják.


Jó hangulatban kezdődött az általános iskolai tanárok egynapos munkabeszüntetése Ontario tartományban. A sztrájkkal egy időben tüntetést is szerveztek a szakszervezetek. Pedagógusok ezrei vonultak az utcára a nagyvárosokban, hogy tiltakozzanak bérük befagyasztása, illetve sztrájkjogaik korlátozása ellen. Az erről szóló törvényt még szeptemberben fogadta el a kormány, hogy csökkentse az állami kiadásokat.


– Megmutattuk, hogy elszántak vagyunk. Épp Durhamból jövök, ahol majdnem négyezer pedagógus tiltakozott az ellen, hogy a tartományi vezetés hozzányúljon a kollektív szerződésünkhöz – mondta Sam Hammond, az ontariói pedagógus-szakszervezet elnöke.


Tizenöt éve ez a legnagyobb pedagógussztrájk Ontarióban. A tanárok mintegy fele vett részt az akcióban, ezért mintegy 400 ezer diáknak szünetelt az oktatás. A pedagógusok azt ígérik, az ünnepek után is az utcára vonulnak, ha a kormány nem teljesíti a követeléseiket.
 

Szurujjas

Állandó Tag
Állandó Tag
Nem bizony! A feleségem nyelvtanár pedagógus, több nyelven beszél és képes intellektuálisan létezni. Ám miután második gyermekünk betöltötte a 3-at, valahogy "nem jut katedrához"... Februárban lesz a kicsiny 5 éves... A volt sulijában is volt hirdetve nyelvtanári állás, ám azzal, hogy a döntésbe a polgármester úr is bekapcsolódik... Szóval Kanadában tüntettek? Én mi lett az eredménye??? A mi pedagógusaink még nem szánták rá magukat, még holmi minimális szolgáltatásról zajlott 2-3 hete a diskurzus... Havi nettó mennyiért is??? Ja értem, menjünk mi is, ha már hívták Ausztráliába is... De ha nem azért születtünk, hogy elmenjünk (elfussunk vagy elmeneküljünk), hanem itthon szeretnénk élni? Ide köt sok-sok minden... Manapság, amikor már nem hat újdonságnak, hogy London a 4. legnagyobb magyar város és 100 éves csúcson a kivándorlás? "To be or not to be?" To leave or not to leave???
 
Oldal tetejére