Többmilliárdnyi EU-pénzt kell visszafizetnie Magyarországnak

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2019 Március 13.

Melitta - 2019 Március 13, 02:21
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  A cukoriparnak nyújtott támogatás miatti pénzügyi korrekcióról az EU Bíróság Törvényszéke döntött.

  Csaknem 12 millió eurót, jelenlegi árfolyamon 3,7 milliárd forintot kell kifizetnie Magyarországnak az EU felé, miután az Európai Bíróság Törvényszéke megerősítette: szabálytalanságok történtek a cukoriparnak juttatott szerkezetátalakítási támogatásoknál. Emiatt az Európai Bizottság 11 709 400 euró összegű pénzügyi korrekciót rendelt el, ezt támadta meg Magyarország.

  A cukoripar szerkezetátalakítására vonatkozó uniós szabályok alapján szerkezetátalakítási támogatásra voltak jogosultak azok a cukoripari vállalkozások, amelyek egyebek mellett vállalták a termelőberendezéseik teljes vagy részleges leszerelését. A részleges leszerelésre nyújtott támogatás összege a teljes leszerelésre nyújtott támogatás összegénél 25 százalékkal alacsonyabb volt.

  A bizottság szerint e szabálytalanságok abban álltak, hogy az Eastern Sugar kabai és a Magyar Cukor petőházi telephelyén található silókat nem szerelték le, ami miatt e vállalkozásoknál csak a termelőberendezéseik részleges leszerelése valósult meg. A Bizottság az uniós finanszírozásból kizárt összeget az érintett vállalkozások tekintetében a teljes leszerelés esetén nyújtandó támogatás és a részleges leszerelés esetén járó támogatás összege közötti különbség alapján számolta ki.

  A mai napon meghozott ítéletében a Törvényszék elutasította Magyarország keresetét. És azt is megállapította, hogy mivel Magyarország nem tett azonnali intézkedéseket a bizottság által feltárt szabálytalanságok orvoslására, így a testület annak ellenére nem volt köteles alacsonyabb mértékű pénzügyi korrekció alkalmazására, vagy a korrekció mellőzésére, hogy ténylegesen olyan bizonytalanság állt fenn a silók leszerelésével kapcsolatban.

  HVG

  [​IMG]
   
  Georgina Bojana kedveli ezt.

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2019 Március 13.

  1. nagyju
   nagyju
   Nagyon kezd érdekelni már, hogy az a híres "balliberális média" ugyan milyen tagokból is áll? Megszüntetett, illetve felvásárol írott sajtó, megszüntetett, megfélemlített rádióadók, némi internet.. Ha az ember elmegy mondjuk nyaralni, és ott van a szobában televízió, a minimális csomaggal - miért is fizetnének elő ennél többre - akkor kap mondjuk 9-12 adót, amiből egyetlen mocsok "ballib" van: az RTL klub.. De nézhet MTV-t és Co.-t minden mennyiségben, TV"-t és co-t minden mennyiségben, némi kis Echo tv-vel és egyéb "teljesen független" médiumokról ne is beszéljünk... Szóval hogyan is van: kinek is a tulajdonát képezik pl. nagy megyei napilapok, a hírforrások, a köz/zömmédia stb..? Nevetséges ilyen szintű sajtó lenyúlás után ez a hivatkozás: "balliberális média sulykol 24 órában". Talán érdemes lenne számolni és gondolkozni.. Legutóbb 1949 tájt nyúlták így le a sajtót, előtte 1919-ben...
   tornando és setni kedveli ezt.
  2. legeza01
   legeza01

   Milyen kár, hogy nem válaszolt a kérdésemre. Megpróbálom lassabban gépelni, hogy megértse.
   Hol lehet megnézni azt a listát amire hivatkozott?
   Előre is köszönöm a felvilágosítást.
  3. Ernoe
   Ernoe
   A kék betűk mögött egy "Link" van. Tessék kérem arra kattintani.
   De gondolom önnek elküldte Orbán a Nemzeti Konzultációs levelében.
   -
   [​IMG]
   -
   Hallom, hogy rakétakilövő állomás is van Felcsúton. Lesz önálló Holdrakéta is.
   -
   Találtam egy magyarnyelvü forrást 2019-böl ,
   ebben 80.0031 Euro van évi jövedelemként megadva, ez megfelel 308 euró-nak naponta.
   -

   Ez nem sok de mivel Magyarországon nincs progresszív adózás, elég sok maradhat meg belőle.
   Szerencse, hogy a felesége életfogytiglani adómentességet kapott az urától.
   Utoljára módosítva: 2019 Március 17
  4. legeza01
   legeza01

Megosztás