Többségben vannak, akik szerint leváltható a Fidesz

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Szeptember 21.

Melitta - 2017 Szeptember 21, 22:07
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Az emberek 40 százaléka úgy vélekedik, hogy 2018-ban leváltható a Fidesz, míg 37 százaléknyian azt feltételezik, hogy ennek nincsen esélye, olvasható a Závecz Research legfrissebb felmérésében. A kutatásból ugyanakkor az is kiderül, hogy a Fidesz továbbra is toronymagasan vezet.

  Kis változások történtek a pártok támogatottságában az elmúlt egy hónapban. A Fidesznek egy hajszállal ismét nőtt a tábora, 26-ról 27 százalékra. A Jobbiknak kissé csökkent a támogatottsága, 13-ról 12 százalékra. Az elmúlt hónapok visszaesése után az MSZP táborának mérete most nem változott, a választópolgárok 10 százaléka áll mögötte. A DK harmadik hónapja 4 százalékos, az LMP az augusztusi 3 százalékról emelkedett erre a szintre. A múlt havi 1 százalékos pártok közül ezúttal a Momentum 2 százalékot ért el, a többiek, az Együtt, a Kétfarkú Kutyapárt, a Liberálisok és a Párbeszéd támogatottsága nem változott. A pártot nem választók aránya 37 százalék. [​IMG]
  A biztos pártválasztók csoportjába most is csak bő egyharmadnyian tartoznak, ezért a körükben közzétett adatok továbbra is tájékoztató jellegűek. Ebben a szavazói körben a Fidesz 44 százalékot ér el, a Jobbiknak 19 százaléka van, az MSZP 17 százalékos. Az elkötelezett és aktív szavazóknak 8 százaléka támogatja a DK-t, 4 százaléka az LMP-t. A Momentum a biztos pártválasztók 3 százalékára számíthat, az Együtt 2 százalékos, a Kétfarkú Kutyapárt, a Liberálisok és a Párbeszéd 1-1 százalékos - ezek a legérdekesebb eredményei a ZRI Závecz Research Intézet szeptember közepén, az ország felnőtt lakossága körében végzett közvélemény-kutatásának.
  [​IMG]
  A Fidesz jelentős előnnyel vezeti a pártok rangsorát, egymillió kétszázezer fővel nagyobb a tábora, mint a második helyen álló Jobbiknak. Ugyanakkor – amint azt az előző havi felmérésünkből tudjuk – a kormányváltást óhajtók csoportja népesebb, mint a kormány maradását támogatóké (43-32%). Ebben a sajátos politikai helyzetben izgalmas kérdés, hogy a választópolgárok látják-e esélyét a hatalomváltásnak a jövő évi parlamenti választáson.

  Az emberek 40 százaléka úgy vélekedik, hogy 2018-ban leváltható a Fidesz, míg csaknem ennyien, 37 százaléknyian azt feltételezik, hogy ennek nincsen esélye.
  A megosztottság mögött a politikai táborok karakteresen eltérő álláspontja található. A Fidesz hívei rendkívül bizakodóak, 86 százalékuk nem tartja lehetségesnek, hogy pártjuk elveszítené a parlamenti választást. Az ellenzéki pártok támogatói közül a DK-sok a leginkább optimisták, 90 százalékuk szerint legyőzhető a Fidesz. A szocialisták 82 százaléka lát esélyt arra, hogy jövőre távozzon a mostani kormány, a Jobbik táborában 75 százalék gondolja ezt, míg az LMP-sek között 70 százalék. A pártpreferenciával nem rendelkező választók fele ebben a kérdésben nem tud véleményt nyilvánítani. A többiek álláspontja kiegyenlítettséget mutat: 27 százalékuk legyőzhetőnek tartja a Fideszt, 25 százalékuk nem.

  [​IMG]

  b2000.jpg
   

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Szeptember 21.

  1. analema
   analema
   Úgy érzem magam, mint mikor cipőboltba szoktam menni.
   Amely fajtából sok van, az nekem nem jön be, ami meg tetszik abból tuti nincs az én méretemben.
  2. pi20000101
   pi20000101
   2026-ig marad a fidesz
  3. Ernoe
   Ernoe
   Valakinek kikell vezetni az országot az EU-bol és ehoz a Fidesz a legalkalmasabb. :)
  4. kein
   kein
   Természetesen ... mikor az EU átalakul Eurábiává és az is normális, hogy nem kérünk a sariából sem...élvezzék csak akik akarják.
  5. Ernoe
   Ernoe
   -
   Hogy a kormányod adta gyülöletképen kivül valami mást is lássál.
   -

   -
   Kymet Kirtas választási kampányt folytat az összes párt nevében.
   Számára fontos, hogy az emberek egyáltalán választani menjenek.
   A muszlemin résztvesz az integrálási tanácsban .
   A nyelv és a képzettség számára az integratio kulcsa.

   Kimet Kirtas: "Az én édesapám mindig azt mondta nekem:
   Ha az ország nyelvét nem beszéled, akkor néma vagy és vak!"

   A 44-éves hölgy Törökországban nött fel.
   A betegápoloi kiképzése után átiskolázta magát - egészségügyi üzletasszonyá.

   Kimet Kirtas: "Sok nöben sokkal több bujik meg mind csak jo Mama és egy jo háziasszony vagy jo feleség legyen.."

   31 éve él Kirtas Németországban. Választani még mindig nem mehet.

   Soha nem döntött a német állampolgárság melett a török állampolgárság ellen.
   "Ezért talán egy nagy kérés a Bundestag-válásztás idelyén a jelöltekhez:
   "kellene egy lehetöségnek lenni a kettös állampolgársághoz."
  6. Koroknay bela
  7. setni
   setni

Megosztás