Törpesüni tartás, gondozás, szaporítás

ymola

Állandó Tag
Állandó Tag
Szeretnék vásárolni törpesünit a közeljövőben, de szeretném előtte tudásomat megalapozni hozzá. Gondoltam nyitok egy ilyen témát, hogy itt esetleg eszméket cserélhessünk a gondozásukkal, etetésükkel és szaporításukkal kapcsolatban. Akinek van sünije, kérem küldjön képet róla és mesélje el milyen is vele együtt élni. Nagyon imádom őket, és remélem sokan vagyunk így vele.
 

ymola

Állandó Tag
Állandó Tag
Ha megszereztük kis kedvencünket és még pici, azt olvastam, hogy játszhatunk vele nyugodtan, de azért igyekezzünk nem agyonnyúzni szegényt; ha látjuk, hogy kezd fáradni vagy morcos lenni, tegyük be előre elkészített helyére, rakjunk be neki enni és hagyjuk pihenni. A babasüninek szüksége van sok alvásra és pihenésre.
Azt is olvastam, hogy fürdetni is kell a süniket, amikor olyan piszkot szednek össze, amit maguk nem tudnak letisztítani. Meg néha le kell vágni a karmukat.
napos suuni.jpg
 

ymola

Állandó Tag
Állandó Tag
Sajnos nincs és nem is lesz mostanában :( az időm sem engedi, hogy tanulmányozzam a tartásukat és ez a fórum sem hozta meg a várt infókat sajna. Úgy látszik, kevesen vannak a süntartók, akik szeretnek is beszélni rólunk :( Sajna így jegelve lett a süni projekt, mert nem akarok felelőtlenül venni egyet...
 

Ani0601

Új tag
Sünikről

Az Animal planet-nek van egy műsora 101 pets címen. Abban van egy rész, ahol a süniről is szó van. Szerintem érdemes lenne ilyesmit megnézned, letöltened. Biztos sok infót találnál róla, a tartásáról!
 
Oldal tetejére