T-Tapp a gyakorlatban

Sati15 témája a 'Sport' fórumban , 2009 Július 25.

Témaállapot:
Not open for further replies.
 1. Sati15

  Sati15 Állandó Tag

  hihi :D elképzeltem, ahogy próbálod a fejeidet (mert ugye több van a tenyereid helyett) a lábaid külső széléhez nyomni :D :D :D :D
   
 2. zsuzso100

  zsuzso100 Állandó Tag

  Anamaya!
  A cicegét tudod tepsiben is sütni, akkor máris nem szívja tele magát olajjal...bár én úgy annyira nem szerettem....de sokkal egészségesebb!

  Sati!
  Jaj, Neked is akartam valamit...de mit is...

  Megyek csinálok egy kis tappot! :)
   
 3. Anamaya

  Anamaya Állandó Tag

  akkor már nem olyan ropogós. :( ahogy a sültkrumpli sem. szóval marad olajban, de az meg túl olajos, és nem jön be. :(
   
 4. Rinci55

  Rinci55 Állandó Tag

  Tudom hogy már kérdeztem,( bocsánat úgy látszik nekem ez a vesszőparipám másnak a túledzés :) a képeken a bőrük nagyon szép. Ugye nem szikével szabták át.
  Valószínű ez az én fóbiám, pedig csak 20 kg-t kell fogynom, nem is 50 et mint a képek alapján sokan megtették, bár mind jóval fiatalabbak. Bízom abban hogy a nyirok keringés és tisztulás a bőr rugalmasságával is csodát tesz, és ahogy csökken a ruha méret úgy zsugorodik össze.

  (csak mert a hazai Nagy fogyásos meg egyéb sokat fogyott ismert emberek mind a szike alatt kötöttek ki, vagy ez nem törvényszerű?? )
   
 5. Aliceria

  Aliceria Állandó Tag

  Kedves Tapp-társak!

  Aki tud, az kérem válaszoljon a 355-ös számú hozzászólásomra. ;)

  Az előttem szólókhoz csatlakozom: bár még csak egy hete tappogok rendszeresen -előtte töltögettem, olvastam, néztem inkább az anyagot- de az első változás amit tapasztalok az, hogy sokkal energikusabb lettem.
  Édességet nem kívánok, de ez lehet akár a meleg miatt is, egyelőre nem szeretném elkiabálni.
  És kis odafigyeléssel nálam is legurul a napi 3 liter folyadék!

  Cipőben még nem próbáltam a gyakorlatokat, én a nappali szőnyegén csinálom és bizony sajnálnám "kitappogni".

  Sati, jobbulást! :)
   
 6. zsuzso100

  zsuzso100 Állandó Tag

  Erről volt már szó...igen, emeld meg. De ez látszik a videón is.
  http://www.t-tapp.com/articles/flatstomach/index.html
   
 7. Zula

  Zula Kitiltott (BANned)


  Az Organs in Place gyakorlatrol mindent elolvashatsz egy korabbi bejegyzesben. Ebben Sati leforditotta a tudnivalokat. Erdemes neha keresgelni es visszaolvasni is a topicban, mert sok reszletes info van itt am es persze azert is, hogy ne kelljen allandoan ismetelni. A gyakorlatok leirasaban minden benne van, arra fokuszalj, ami le van irva. Hasznos ha el tudsz vonatkoztatni attol mashol mit es hogyan csinalnak.
  A reszleteket itt talalod:
  #225
   
 8. Sati15

  Sati15 Állandó Tag

  Semmi a világon nem törvényszerű. Minden egyéni. Még ha vannak is erős hasonlóságok, vagy tendenciák :)

  Szerintem ha tornázik valaki, akkor a bőre is hozzáigazodik, ha nem koplal mellette. A hirtelen fogyás miatt nem tud a bőr igazodni. De a fokozatossággal szépen alkalmazkodik.Az is egy szervünk. Az sem jut eszedbe, hogy a gyomrod nagyméretű marad ugye? ;) Aki "trottyosan" fogyott, az szerintem nem a megfelelő tempóban fogyott. A versenyeket egyébként sem bírom, hiszen minden test egyéni. Másrészt ott beleadnak mindent a végére, hogy nyerjenek, aztán meg jön az ellenpontozás, hiszen "mindennek megvan az ára".

  Aki szép egyenletesen és kitartóan dolgozik magán, annak szerintem nagyon szép eredményei is vannak.

  A nőknek úgy általában van valami "hülyeség-chip" az agyukban és ha fogyásról van szó, ez bekapcsol és egyidejűleg kikapcsolja a józan-ész gombot :) Jobb ha résen vagyunk! :D :D
  Már lerágott csont, de sosem árt ismételni: a sok kilóinkat (már aki beszerezte őket) sem 6 hónap vagy egy év alatt raktuk fel, miért gondoljuk, hogy a testünk hajlandó egy kicsit pozitív stressz (torna) vagy negatív stressz (éheztetés) miatt változtatni ennyi idő alatt? Az elején általában belendülnek a dolgok az új energia-áramlások következtében. Aztán a test kezd hozzászokni az új dolgokhoz és ezért szükség van valamennyi változtatásra, hogy újra változásra bírjuk. Ugyanakkor ha folyton maceráljuk, összezavarhatjuk a belső folyamatokat is.

  Tehát szépen lassan, apró lépésekben, de kitartóan és következetesen haladjunk előre. A tapp azért is jó, mert az egyszerűbb anyagok is kihívások a testnek és később is több mód van a finomhangolásokra más gyakorlatokkal, más rendszerességgel, stb.

  Az ilyen versenyek a tévében mind csak a pénzről szólnak, nem az egészségről. Még Alexandrának volt esze az elején mondta is, hogy azért ez nem a versenyről szól (neki és a csapatának legalábbis alapvetően), hanem arról, hogy elinduljanak egy úton a résztvevők.

  A mai tananyagban volt egy másik jótanács-javaslat is (amit nem vettem magamra, mert már nem vonatkozik rám).
  - Legalább egy napig vagy tovább ne nézz tévét, mentesítsd magad a média toxinjaitól.
  - Legalább egy napig vagy tovább ne olvass újságot, hallgass rádiót, mentesítsd magad a negatív behatásoktól.

  No, a rádió, újság nálam már több éve kilőve. Tévét sem nézek már egy éve, de előtte is már vagy 2 éve csak 2 kedvenc műsoromat néztem meg heti 1x.

  És egy kis tanács tőlem:
  A kommunikáció az ember alapvető joga. Az is alapvető joga, hogy megtagadja a kommunikáció minden/valamely formáját. Tehát nem kötelező felvenni a telefont ha épp nem akarod, nem kötelező tévézni vagy beszélni azzal, akivel épp nem akarsz. Választhatsz. Szabad vagy.
  Ez nem elzárkózás, ez egy választás az adott helyzetben. Ha egy ismerősöd beszélni akar veled, de te nem, akkor megmondhatod neki, hogy most nem,de máskor szívesen. Vagy nem veszed fel a telefont, de majd visszahívod az illetőt, amikor neked alkalmasabb. Egyszerűen csak felelősséget vállalsz önmagadért, hogy neked a legjobb legyen az adott körülmények között úgy, hogy a másikat sem bántod meg.
   
 9. Aliceria

  Aliceria Állandó Tag

  Kedves Zula!

  Köszöm a segítséget, Satitól olvastam ezt a fordítást, de attól tartok, hogy ez az idézet nem ad választ a kérdésemre: vagyis OIP közben csak a feneket kell-e összeszorítani, billenteni, vagy a hüvelyizmokat is?

  Kedves Zsuzsó!

  Megnéztem a videót, elolvastam az idézetteket, de a kérdés még számomra megválaszolatlan.
   
 10. Anamaya

  Anamaya Állandó Tag

  szerintem a popsit, mert sokan azt sem tudják mi az a hüvelyizom, akkor azt külön magyarázná. de ha mindkettőt szorítod, abból baj nem lehet. szerintem.
   
 11. zsuzso100

  zsuzso100 Állandó Tag

  Igaz délelőtt megint volt egy 30 perces gyaloglás, de mivel ma nem dolgoztam, nem fáradtam el annyira, így belefért egy teljes program este: Tempo. És a következő felfedezést kellett tennem...nem szabad továbbmenni I1-2 és BWO+-nál sokáig...nem kell kapkodni.
  A másik felfedezés, vagy elgondolás, nem 4, hanem 7 napos lesz a BC, már csak azért is, mert ha jól emlékszem, csütörtöktől megint edzőtábor, tehát szerda este egy teljes program, azaz az 5. nap, és utána péntek 6., szombat 7. és talán lesz egy vasárnap is...még nem tudok semmi biztosat. Tehát akkor vétek lenne a szerdát kihagyni, azaz rövid programot csinálni, mikor utána úgyis intenzív napok lesznek, asszem a legjobbkor kezdtem a BC-t, pedig nem volt tudatos.
   
 12. zsuzso100

  zsuzso100 Állandó Tag

  Ja, hogy itt a fő kérdés a hüvelyizom volt? Bocsi!
  Szóval mint Anamaya írta, azt külön elemezné, legalább egy mondat eregéig, de baj nem lehet belőle!
   
 13. Sati15

  Sati15 Állandó Tag

  na nem is ezt akartam beidézni, de jó lesz :)
  a szerverre negyed órát vártam :(

  szóval ha Teresa szólt volna egy szót is a hüvelyizmokról, arról már tudnál ;)

  ha tudod, feszítheted azt is, de nem szükséges.
  amikor a kezeiddel "benyúlsz" és amikor tolsz felfelé és középre, akkor a hasat el kell lazítani, tehát akkor viszont ne feszíts hüvelyt, csak a fenekeddel tartsd fent a csípődet.

  a fő dolog a billentés, a feneket nem kell nagyon szorítani, csak annyira, hogy fenttartson.
  amikor viszont a 20 emelés következik, akkor szoríthatod a popsit is a billentéssel együtt jobban :)
   
 14. Aliceria

  Aliceria Állandó Tag

  Hálás, hálás köszönet, így már világos!kiss
  ...és Annamayának és Zsuzsónak is köszönet, de a szerver nálam is feladta, így csak egy hozzászólást tudtam beidézni.
   
 15. Rinci55

  Rinci55 Állandó Tag

  Köszönöm a megnyugtató és kimerítő választ !!!

  Ma rólam is készült fotó, elölről hátulról oldalról. Hát ezt nem nagyon mutogatnám, de a lánykám nagyon lelkes volt, mert szerinte 1értelmű a változás, és kár hogy nem egy hónapja csináltuk a képeket. De ami a lényeg kedvet kapott a tapphoz, remélem fordítani is fog :)
   
 16. Kanako

  Kanako Állandó Tag

  Sziasztok!

  A fejbillentésekről szóló magyarázatot köszi, már én is kerestem! Most már jól fogom csinálni. :)

  Ma megint bevezettem egy amolyan vásárlós sétát. :D Kb. 5 óra hosszáig csak mászkáltam ide-oda. Régebben ennyit nem bírtam volna menni (1 órát is alig), de tény, hogy most jól elfáradtam. Ennek ellenére a lábaim nem a békénhagyás mellett voksoltak, hanem "kiáltoztak" egy kis nyújtásért, mozgatásért. Ezért a mai program a következő volt:
  1. OIP/HF
  2. AL (iszonyatosan jó érzés volt), DD (mert ráfér a hátsómra)
  3. BWO+
  Megizzadtam és felment a pulzusszámom, mint mindig, de nem éreztem túlzásnak: nagyon jól esett, főleg a lábaimnak.
  Szóval ma bőven megvolt a teljes edzés, és, mivel még nem adom a fejem BC-re, holnap csak kicsi tapp lesz. :)

  Volt szó arról, hogy olajos kajákat már nem kívántok, pl. lángost vagy tócsnit. Én is így vagyok ezzel. Pl. személy szerint nagyon szeretem a kínai kaját, viszont most nem nagy számomra a választék, mert a kúrám miatt jelenleg csak az illatos-omlós csirke jöhet szóba rizzsel (ami egyébként az egyik kedvencem, szóval nagy baj nincs). Eddig akárhányszor került sor ebédre (mikor nem volt kedvem főzni), mindig csak azt ettem volna. Most pedig rájöttem, hogy már nem is kívánom, mert érzem, hogy milyen olajos! :-? Erre ma jöttem rá, és nagyon furcsa volt. De már tegnap is tudtam, hogy a vízparton sem tudtam volna magamba tömni pl. egy lángost. De nem is baj, mert az most mellesleg "tiltott kaja" nekem még 4 hónapig (lehet, hogy azután sem fog kelleni...); az olajat pedig szintén nem kellene megennem... Úgyhogy ezek szerint a szervezetem tudja, hogy nem kell nekem az a sok olaj, épp ezért nem is kér. :D (Bár a mézes kekszet meg a fagyit se kérné...! :()

  Mindenkinek HAJRÁ! WE CAN DO IT! Satinak pedig jobbulást, hogy végre mártózhasson egy kellemeset. :)
   
 17. Zula

  Zula Kitiltott (BANned)


  Bocs, hogy sajat magamtol idezek:
  A gyakorlatok leirasaban minden benne van, arra fokuszalj, ami le van irva. Hasznos ha el tudsz vonatkoztatni attol mashol mit es hogyan csinalnak.


  Ez azt jelenti, hogy csinald ugy, ahogyan mondja a filmeken Theresa (ha lehetseges minden alkalommal). Nem kell pluszt belevinni, csak mert mashol maskepp csinaljak pl. a fenekbillentest. Ha a huvelyizmot nem mondja, folosleges vele foglalkozni, mert mashonnan elveszed a koncentraciot. Figyelj a szabalyos fenekbillentesre, ne feszits kozben, inkabb billents. Egyebkent ha feszited, ha nem, a huvelyizmod tornazni fog, merthogy a kornyezo izmokkal egyutt dolgozik.

  Ugy latszik mar a magyarom sem a regi. :) Tenyleg senki nem ertette amit irtam neki?
   
 18. Zula

  Zula Kitiltott (BANned)


  Rinci55,

  A no, akit ott a kepen lattatok, 43 eves. Nem mondanam kifejezetten fiatalnak, megis inkabb 30 korulinek tippelnem miutan lefogyott.

  Ezeket a hatalmas zsirmennyisegeket, kb. mindenki legalabb egy ev alatt dobja le (+-). A borod szerintem nem lesz olyan, mint 18 evesen, de egy ev sok ido, 20kg meg nem sok, ha a tobbi csajt nezed.
  Nezz korul a kozmetikusnal, beszelj a borgyogyoval. A borgyogyasz szerint a tekercseles csodat tesz, a striakat lezerrel tudjak halvanyitani.
  Es no panic. Meglatod, ha leadod a 20 kg-ot, a borod feszessegenek fokozata mar huszadrangu kerdes lesz, annyira fogsz orulni.
   
 19. Zula

  Zula Kitiltott (BANned)

  Paul McKenna

  Tudom, hogy ez nem a fogyokuras topic, de csak a segitseg vegett ajanlanam a kajatudatossag erositesere a fentebb emlitett amerikai pszichologus hanganyagat es/vagy konyvet, vagy az otreszes tevemusorat.
  O pl. a tudatos eves technikajaval fogyaszt le rengeteg embert es nem csinal mast, csak enni tanit (mint ahogyan Theresa is azt probalja a konyveben).

  Na szal, aki akarja talan ebben is talal hasznos dolgot maganak amig elkeszulok a forditassal.
   
 20. Enci79

  Enci79 Állandó Tag

  Sziasztok!

  Az én BC-em 5-ik napja (Hétfő) a következő:

  Reggel: BWO+
  Ebéd után: HD 2 sorozat
  Este: PBS/HTF Softer

  Amúgy én is nagyon éhes vagyok edzés után, de próbálok értelmes kajákat enni.
  Ezenfelül én 3 óránként eszem: 7-kor reggeli, 10-kor tízórai, 13-kor ebéd, 16:30-kor uzsi, 19:30-kor vacsi. Szerintem, ha kihagyjuk a 10 órait vagy az uzsit, akkor farkaséhesek leszünk egyik étkezéstől a másikig. És a vércukkeró ugrál fel/le. Szóval én azt vallom, hogy folyamatosan adni kell neki valamit, hogy dolgozzon [​IMG]
  A 10 órai, meg az uzsi mindig valami gyümi, nyers zöldség vagy magvak (nem egy egész csomag, csak 10 szem).

  Most egy kicsit görcsöl a bal fenekem alatti rész, de nem vészes. Gondolom ellazítottam amikor nem lett volna szabad, egy pillanatra.
  Egyébként ma már képes voltam a 8 ismétlést elvégezni az egész edzés alatt.
  Sokkal jobban tudok koncentrálni a gyakikra, erősebben be tudom húzni a pocimat és letolom a vállaimat a szőnyegbe úgy igazán, nincs levegő a hátam alatt, nincs görbület. Egyenes. Mondjuk ezzel nincs gondom, mert egész nyáron a földön alszok, párna nélkül. Imádom [​IMG] A párom 5 perc után felvánszorog a pihe-puha ágyikóba [​IMG]

  Azt vettem még észre magamon, hogy ellentétben az első 2-3 nappal, ma már nem csak a dolgozó lábra figyeltem, hanem a pihenőre is. Vajon érthetően írom körül? PL: amikor az egyik lábam fent van, egyenes, spicc, a másik pedig lent, előrenyújtva. Nos a kinyújtott láb nem pihen...de nem ám, spicc és feszít, erősen tart...tart...tart...nem lazít.
  Iszonyat gyorsan tanul a testem, alkalmazkodik az új gyakikhoz.

  Picit hosszúra sikeredtem, ne hari [​IMG]

  Happy Tappin'!!!

   
Témaállapot:
Not open for further replies.

Megosztás