T-Tapp a gyakorlatban

Sati15 témája a 'Sport' fórumban , 2009 Július 25.

Témaállapot:
Not open for further replies.
 1. Sati15

  Sati15 Állandó Tag

  Miért cipővel?

  Az ebéd utáni HD-kat általában mezítláb csinálom, mert csak ezért nem kezdek cipőt húzni. Így nagyon jól megfigyelem, hogy miért választom mindig cipővel a rendes edzéseket...

  Amikor mezítláb vagyok KLT-ben, akkor észreveszem, hogy a megtartáshoz automatikusan a nagylábujjammal kapaszkodni kezdek a talajba :) Innentől kezdve már nem is csinálom jól. Viszont mezítláb ha odafigyelek a megfelelő talptartásra, akkor nem állok olyan biztosan a lábamon a KLT tolásával együtt, miközben ugye emelgetem a lábaimat ide-oda. Szóval végül mindig ott kötök ki, hogy az ebéd utáni HD-k sokkal lassabb tempóban zajlanak nálam, mert nagyon igyekszem minden formát tartani. :) És a lassabbtól nem lesz könnyebb... 8)

  Így a cipő isteni segítség egy normál edzés alatt, ahol legalább egytized fokkal segíti a normális pozíció hosszabb megtartását :)

  Valaki írta korábban, hogy azért nem csinálja csak cipőben, mert az utcaival nem járkál a szőnyegen... én sem az utcaiban csinálom. Az edzőcipő kizárólag edzőteremben, otthon alkalmazott cipőm, vagyis nem koszos a talpa, mert mindig zárt helyen van használva. De volt már olyan is, hogy abban voltam az utcán és egyszerűen csak lemostam a talpát mielőtt újra szobai használatúvá tettem volna... szóval csak emiatt nem érdemes kihagyni a cipő adta segítséget a gyakorlás során.
   
 2. Zula

  Zula Kitiltott (BANned)


  Sati koszi a privit, megkaptam. :)

  De,de,de a Margit is magyar szarmazasu. (A szulei magyarok voltak, de o mar itt szuletett az USA-ban.) Margit mar nem beszel magyarul.

  Ezeket onnan tudom, hogy regebben valtottam vele par levelet. :)

  Jo tudni, hogy van par "magyar" trener a vilagban. :)
   
 3. Sati15

  Sati15 Állandó Tag

  Elolvastam, hogy mi kell ahhoz,hogy tréner legyen az ember.... Hát legfőképpen sok pénz. :( Innen Magyarországról meg végképp.

  Azt nem mondtam, hogy a Margit nevű hölgy nem magyar (a neve mindenképp az), csak azt mondtam, hogy nem vele egyeztettem.

  ---

  Végre ma már tappogtam megint. Inst 1 + AL + PretzelTwist
  Egy ideje már csak a BWO-t csináltam, illetve ugye ki is hagytam több mint egy hetet a betegség miatt. Így meglepődtem, hogy az I1 a Twisttel véget is ér. Mondjuk pont időben, mert már eléggé kivoltam :) A heti feladatom,hogy a héten végzett gyakiknál fokozottan ügyeljek a mély térdhajlításra és a billentésre. Na jó. De ahhoz,hogy ezeket jól csináljam, a többi részemet is jobban kell feszíteni, hogy a tartás megmaradjon... :) trükkös :) Imádom!
   
 4. kondacsne.rk

  kondacsne.rk Állandó Tag


  Elnézést kérek mindenkitől két dolog miatt:
  • A server nyűglődése miatt kétszer küldtem azt az üzenetet, amire Sati így reagált ,
  • nem voltam egyértelmű. Én a Szakértő szót tettem idézőjelbe, ami számomra azt jelentette, hogy minden szakmai tudásalap és háttér nélkül hirdeti valaki, hogy ő valami újat és megváltót csinál, (csodamódszerek), és míg az ő pénztárcája hízik, a követői esetleg olyan problémákkal szembesülnek, mint pl. sérülések (nem megfelelő bemelegítés, egyes ízületek túl terhelése – hát- és térdfájás). De végül is Sati, te is erről írtál.
   
 5. kondacsne.rk

  kondacsne.rk Állandó Tag

  Kedves Tappogó Örs!


  Örömmel jelentem, hogy végre én is tapasztaltam némi változást magamon (nyakamon kívül). Kb. egy hete vettem egy nadrágot, ami éppen jó volt (értsd: el tudtam viselni, amennyire feszült itt-ott). Na most ez a nadrág egy heti „semmittevés” (strandolgatás) után, diéta nélkül (magyarul mindent ettem-ittam, amit megkívántam: lángost, palacsintát, cukros löttyök stb.), finoman szólva lötyög rajtam. Még jó, hogy
  • feltalálták már az övet,
  • nem volt drága, így nem szakad meg érte a szívem.
  Mindezt úgy értem el, hogy pihenő hetet tartottam, azaz vállkörzésen, csípőbillentésen és KLT –n kívül mást nem tappogtam. (Nagyon hiányzott, de annyira egymás hegyén-hátán voltunk, és olyan elevenek és ragaszkodók voltak az én csöpp lánykáim, hogy egy jól koncentrált törzshajlítást sem tudtam megcsinálni.
  Mindenesetre, ha így megy tovább, jövőre csak farsangkor tudom majd felvenni ezt a nadrágot - bohócnadrágnak!
  <O:p
  ></O:p>
  Ja és mióta hazaértünk újra tappogok:
  (Vasárnap súlyzós edzés: gyerekkoncerten emelgettem a lánykáimat (2x kb.13-14 kg, ill. 1x <?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com[​IMG]20 kg</st1:metricconverter> „emel-letesz” és „nem látom az előadást, kérlek emelj fel!”-súlymegtartás folyamatosan gyakorlatok váltakoztak 2-3órán keresztül.))
  Hétfő: OIP,HF reggel
  BWO+, AL este
  Kedd: OIP,HF reggel
  BWO+, AL este (lesz) és mivel egyedül voltam este, azaz a párom, aki rendre kitúr a gép elől, éjszakás volt, moziztam egy kicsit: belenéztem olyan a tappfilmekbe, amikbe belenézni se mertem. (Csak néztem, nem rohanok sehova, jó nekem a BWO+ és az AL, esetleg a SATI! Csak kíváncsi voltam.)
  Szerda: OIP,HF reggel
  BWO+, AL este
   
 6. Zula

  Zula Kitiltott (BANned)

  Mi az, hogy sok penz kell hozza? Hogyhogy?
  Oh, ne legyel emiatt elkenodve, sosem tudhatod mit hoz a sors es hogyan segit hozza, hogy trener lehess. Es attol, hogy jelenleg nem vagy trener, meg sok embernek segitesz ,mert azaltal, hogy tudsz angolul tobb infohoz hozzajutsz es ezt meg is osztod. Ez is elorejutas am.

  Es meg valami, mar most mindenkepp haszod van az egesz Tappolos dologbol, mert a sajat testeden is eszreveszed az eredmenyet. Meglatod minden jo lesz, csak ido kerdese.
   
 7. Zula

  Zula Kitiltott (BANned)


  Gratulalok :p, ugyes vagy es csak igy tovabb.
  Nagyon tetszett a sulyzos edzesed, en is hasonloan szoktam kiegesziteni a tappot. :p :p
   
 8. Sati15

  Sati15 Állandó Tag

  Zula, köszönöm a bíztatást! :)
  Igen én is elgondolkoztam, hogy a legtöbb eredmény az, amit magamon érek el.
  Ugyanakkor én tanárnak születtem. Bár nem abból élek, de attól még az vagyok és amennyi lehetőségem van, tanítok is és tanítottam mindig. Természetesen amíg nem ismertem a tappot, addig is tanítottam a mozgásfejlesztést mindenféle "csomagban elrejtve" :) Mint tánc, jóga, torna. És most is ezt teszem. Ugyanakkor nagyon vágyom arra, hogy csomagolás nélkül is taníthassam a tudatos mozgást, a testtudatosságot, hogy legyenek érdeklődő és tanulni- mozognivágyó emberek, akiknek átadhatom az összegyűjtött tudásom. Ez persze tapp nélkül is működik, hiszen az alapok szinte ugyanazok.
  Sőt, még a kinti fórumon is sikerült jótanácsot adnom, hogy hogyan találja meg vki (más módszer segítségével) a megfelelő KLT-t. És visszaigazolták többen, hogy sikerült és tetszett nekik a megközelítés.

  Tudom, hogy a dolgok nem egyik napról a másikra alakulnak, és azt is, hogy ha a trénerséget nagyon szeretném, valahogy összehozza nekem az élet és én magam.
  Azért szeretnék tréner lenni ebben már a legelejétől, ahogy megismertem, mert nagyon tetszik a módszer és nagyon hatékonynak tartom és ugyanakkor sok figyelmet igényel. Ez pedig nagyon passzol az én életfelfogásomhoz és egyéb tanulmányaimhoz is.

  Nos, kis önéletrajz kerekedett ki :)
  ---
  És hogy ne legyek nagyon off, ezért belinkelem újra Charlotte blogját, ugyanis ma frissítette és különösen azoknak ajánlom, akik eddig előreszaladtak a nehezebb gyakorlatokhoz.
  Még angoltudás nélkül is látható, hogy 2007 és 2008 között gyakorlatilag alig csinált mást mint az alapanyagok, pedig akkor már haladóbb volt.
  És lecserélte a fotóját is. Szerintem tök cuki feje van :)

  http://charlottesiems.blogspot.com/

  ----
  kondacsne.rk
  Gratulálok a sikereidhez! Milyen jó, hogy leírtad! Így láthatják mások is, hogy a kitartó gyakorlás megteszi a hatását akkor is, ha épp pihen az ember.
  Amúgy Charlotte is pont ezt is írta, hogy egy hétig beteg volt ugyan és semmit sem tappogott, de azalatt is fogyott.
   
 9. Sati15

  Sati15 Állandó Tag

  Már túlvagyok a mai adagon. Jólesett. Mára a HTF1 volt kiírva Michelle által.
  Kicsit összezavarodtam, hogy végül is melyik az 1-es.
  Mert amit mi 1-esnek kaptunk meg, az valójában a "Weighted Shoe Wo. on the Floor." Míg amit 2-esnek kaptunk, az a Hit The Floor. Csak így önmagában.

  Utánanéztem a tapp oldalon, hogy minek mi is a neve. Ott sem volt egészen egyértelmű, majd úgy gondoltam, hogy a mi HTF1-ünk az a HTF Soft (weighted shoe on floor), míg a HTF2-nk az a HTF sima.
  A HTF Hard pedig nekünk nincs meg, mert az egy 52 perces anyag a leírás szerint és amink van talajon, az egyik sem ilyen hosszú.

  Így a saját kifundálásom alapján végül a HTF Softot csináltam meg, mert azt írják, hogy ez az előkészítője a sima HTF-nek.  Összesítve:
  HTF1 = HitTheFloor Soft (weighted shoe wo.) ... valóban az 1. szintű talajgyaki
  HTF2 = HitTheFloor (sima) ... valóban a 2. szintű talajgyaki
  HTF Harder - ez nincs meg nekünk, ez nagyon haladóknak szóló kombinált gyaki (álló+talaj)   
 10. Zula

  Zula Kitiltott (BANned)

  Igen, ahogy a letoltesnel van elnevezve, olyan gyakorlatok tenyleg nincsenek. Ezt mar en is fejtegettem korabban, hogy helyesen jusson el mindenkihez:
  #376
   
 11. xNikikex

  xNikikex Állandó Tag

  Sziasztok!

  Valaki fel tudná tölteni az arctornát ?A címe:Facial workout, sok helyen megtaláltam , de már el van távolítva.
  Nagyon szépen kérem akinek megvan töltse fel, vagy
  írja meg honnan tudom letölteni.
  Köszönöm
   
 12. Sati15

  Sati15 Állandó Tag

  Hah! Na jól befürödtem. Szinte szóról szóra megismételtem, amit írtál :) Így jár, aki nem olvas figyelmesen ;):cool: Szorri az ismétlésért.
  Egyetlen mentségem van, magamtól rájöttem a megfelelő megoldásra :D :D ... pedig emlékeztem, hogy te már írtál ilyesmiről...
   
 13. Éva03

  Éva03 Új tag


  Sziasztok!

  Most hallottam ill. olvastam először erről a mozgásformáról, ami szuper hatásosnak tűnik az olvasottak alapján. Honnan, hogyan tudnék letölteni T-Tapp gyakorlatokat?
  Sajnos megnehezíti a dolgot, hogy nem ismerem sem az angol, sem az orosz nyelvet.

  Segítsetek....

  Köszönöm.
   
 14. Aliceria

  Aliceria Állandó Tag

  Kedves Éva!

  Jó topicban jársz, innen tudod letölteni a keresett anyagokat.
  Érdemes mindent végigolvasni, az első oldalon kezdve!
  Nagyon sok sikert kívánok!
   
 15. Elendke

  Elendke Állandó Tag

  Szia Eva03!

  A topic elso oldalan talalhatoak a linkek, amelyekkel le tudsz tolteni.
  Erdemes, sot kotelezo az Inst 1. es 2. videokkal kezdeni, mert bar nem erted, amit mond, latni fogod es megmutatja aprolekosan, hogy melyik gyarkolatnak mi a vegrehajtasi modja!
  Ha vegigolvasod ezt a forumot, eleg sok minden ki fog derulni az egyes gyakorlatokrol is.
  Sok sikert!

  Bea
   
 16. Éva03

  Éva03 Új tag

  Szia Bea!

  Köszönöm a gyors választ. Nagy szükségem lenne rá. Kb. -10 kg. Jó lenne és most ebben találom a megoldást. Igyekszem letölteni.
   
 17. Éva03

  Éva03 Új tag

  Köszönöm Aliceria! Bízom benne, hogy hatékony lesz. Tapasztalatod van esetleg?
   
 18. Aliceria

  Aliceria Állandó Tag

  Két hétig csak olvasgattam, aztán letöltögettem, próbálgattam a gyakorlatokat. Két hete kezdtem igazán tappogni, a mérleg egyelőre csak 45 dkg;) fogyást mutat, ez nem nevezhető valami nagy eredménynek, ellenben sokkal energikusabb vagyok, valahogy megváltozott az étvágyam is, kevésbbé kívánom az édességeket, a szénhidrátokat, egyenesbe jött az anyagcserém (tudod, ahogy a Danon reklámban is mutatják...) és a tapp egyfajta "emelkedett hangulatszintet" biztosít nekem egész napra. Centiméteres méréssel még várok vasárnapig, de ma mintha kicsit lazább lett volna rajtam a farmerom.
  Szóval ennyi...
  Érdemes elolvasnod mások tapasztalatait is. Mindenki valami hasonlóról számol be.
  Remélem hamarosan Te is tapp-társ leszel.
   
 19. Sárika54

  Sárika54 Állandó Tag

  Szép estét kivánok mindenkinek.
  Csendben a háttérben meghúzodval olvasgatok és csendesen tappogok minden este az alapokat tanulgatva lassan szépen.Napról napra jobban ,erősebben sikerülnek a mozgások elsajátitása.Már hetek óta csinálom és fantaztikusan érzem magam.Mindenkinek kivánom a türelmes nyugodt mozgást valóban csodálatos érzés amit érzek amióta tappogok,ezt kivánom mindenkinek:p:p;);)
   
 20. Sati15

  Sati15 Állandó Tag

  Jó egy órás kattintgatás után végre sikerült feljutnom a fórumra. :(

  Azt tudja valaki, hogy régi beírásomat miért nem lehet módosítani? Van valami határidő? Pár nap? Hét? Ami után már nem lehet? Mert a mait még tudnám, de a legelsőt már nem.

  Ma felfedeztem fejhimbálás közben, hogy vékonyodott a bokám. :)
  Azt egyáltalán nem mértem. De most, ahogy lehajoltam és megfogtam a lábam, egyértelműen kisebb lábat taperoltam :)


  Éva03, üdv itt. Feltétlenül olvass el mindent a legelejétől! Meglátod megéri!
   
Témaállapot:
Not open for further replies.

Megosztás