T-Tapp a gyakorlatban

Sati15 témája a 'Sport' fórumban , 2009 Július 25.

Témaállapot:
Not open for further replies.
 1. Enci79

  Enci79 Állandó Tag

  Jaaaj!
  Most látom, hogy szinte egyszerre írtunk.
  Csak nekem azt írta ki, hogy a szerver túlterhelt.
  Azért mégis elküldte, csak pár perccel később.

  :)
   
 2. Enci79

  Enci79 Állandó Tag

  Jaj, ezt én is láttam és kipróbáltam.
  Nagyon jóóó.

  Lani Muelrath (ő is tréner) honlapján olvasgattam tegnap este és ott láttam ezt a videót, ami a youtube-ra vitt fel. Mondanom sem kell, azonnal kipróbáltam :rolleyes: Köhécseltem egyet és megtaláltam transversust. :D

  www.lanimuelrath.com

  http://www.youtube.com/watch?v=mGpkJ72OhjI&feature=PlayList&p=C5AFAEFDB8533FC1&index=0&playnext=1
   
  johniecat kedveli ezt.
 3. Anamaya

  Anamaya Állandó Tag

  Sziasztok Csajok!

  Nagyon-nagyon köszönöm a segítséget! kiss
  Ma ki is próbálom tappogás után. :)
   
 4. Sati15

  Sati15 Állandó Tag

  szívesen. de szerintem előtte próbáld ki. meglátod, hogy sokkal könnyebb lesz utána a billentést és a hasfeszítést tartani a tappogás során...
  én azt szoktam csinálni, hogy a PBS után pause, majd megcsinálom az OIP-et, és aztán folytatom a gyakorlatokat.
  Esetleg a végén újra meg lehet csinálni a HF-fel kiegészítve.
   
 5. Sati15

  Sati15 Állandó Tag

  Enci, Újoncként feltölthetsz! Csak bizonyos dolgokat nem tudsz LEtölteni, azokat, amik csatolásban vannak feltéve ide. De a linkeket pld. látod és azokról le is tudsz tölteni és fel is tudsz tenni bármit.
   
 6. Rinci55

  Rinci55 Állandó Tag

  Enci Sati köszönöm én is az OIP fordítást, ma végre megtaláltam a HTF 2-n ahol láthatóan mutatja, este ki is próbálom még ráadásként.

  HD-t én is csináltam reggel a normál menetben és ebéd után. Tényleg energetizál.

  Amit én észre vettem ma az autóban tolatáskor: jobban hátra fordul a fejem mindkét oldalra mint korábban :)
   
 7. Anamaya

  Anamaya Állandó Tag

  akkor így próbálom majd ki. :)
   
 8. Paraplui

  Paraplui Állandó Tag

  Hm, megvolt az én mai adagom is. Most a nagy sziesztában elgondolkoztam, hogy aki világáletében duci volt, azon is segít ez a tapp? Igen, most magamról beszélek.. Mióta az eszemet tudom én csak fogyóztam, hol orvosi felügyelettel szanatóriumban, hol meg magánúton..természetesen sikertelenül.
  Nézegettem ezt a Charlotte Siems-t, valószinű hogy ő a sok szüléstől hizott meg, és akkor természetes h vissza tud fogyni az eredeti állapotába.
  De tényleg aki sose volt karcsú, csinos, annak van esélye szerintetek? :(
   
 9. zsuzso100

  zsuzso100 Állandó Tag

  Nekem is megvolt a BWO!
   
 10. Anamaya

  Anamaya Állandó Tag

  Miért ne lenne? Én is végig diétáztam, meg fogyóztam az elmúlt 15 évet! Eredménytelenül, illetve ideiglenes eredményekkel, majd több jött vissza. Most van eredménye, ha pihi napot tartok (mint ma, mert már szédülök a fáradtságtól), akkor sem csüggedek, mert ott van bennem az elhatározás.
  Alig pár nap alatt ettől a tornától cm-eket karcsúsodtam, pedig én még nem szültem. :)
   
 11. Rinci55

  Rinci55 Állandó Tag

  IGEN VAn!!!!
  Mert most nem kúrázunk, beépítjük életünk részévé ezt a fajta mozgást. Valószínű lesz aki gyorsabban halad, másikunk (valószínű én is itt leszek) lassabban, de ez nem változtat azon a fontos tényen, hogy a mélyizmok erősítésével erősödünk, a nyirok keringés gyorsulásával az anyagcserénk gyorsul, így biztosan elérjük az ideális súlyunkat.
   
 12. Anamaya

  Anamaya Állandó Tag

  A súlyvesztés mindenkinél más ütemben történik. Van akinél gyorsabban, van akinél lassabban. Volt nekem olyan, hogy két hét alatt 8 kg-ot fogytam, utána stagnáltam, és volt, hogy hetekig nem indult be, és később felgyorsult.
  Türelem most a legfontosabb dolgunk.

  Amúgy hogy van az szerintetek, hogy evés előtt semmi kedvem mozogni, utána meg mindig?
   
 13. Sati15

  Sati15 Állandó Tag

  csatlakozom a többiekhez... Igen, van esélye. Gondold el, csecsemőként sem voltál elhízva... nem így születtél. Valószínűleg gyereknek sem voltál 90-100 kg.
  A hurkáinkat az étkezéssel (műanyag kaják, gyorskaják, tápérték nélküli kaják, tartósított kaják) szedtük fel a leginkább. A kevés folyadékfogyasztással és a kevés mozgással.
  Na meg a sok fogyókúrával. A testet a koplalás vagy az egyoldalú táplálkozás tárolásra kényszeríti, így egyértelmű, hogy raktározni kezd. Ha ki van száradva, raktározni kezd, sőt ami még kijönne az sem tud, mert nincs mivel... Mozgás... ja talán mozogtunk is, csak nem mindegy mit és hogyan. Stresszes környezetben éltünk és élünk, érzelmi evők vagyunk vagy a félelmeink, megszokásaink rabjai. Beidegződések és minták vesznek körül és hatnak az életünkre, csomó rezgés, érzelem munkál bennünk és körülöttünk. Ember legyen a talpán, aki megtalálja önmagát és teremt magának egy egészséges, erővel telített utat szeretettel, megbocsájtással, elfogadással, türelemmel kikövezve. Mindezeket a szavakat magunkra is kell ám értenünk, sőt elsősorban magunkra. Magad felé legyél szeretetteli, megbocsájtó, elfogadó, türelmes. A többi alakul mindezzel :)


  Találtunk itt egy olyan kincset (köszi Teresa ;) ), ami nemcsak a testünket segíti átformálódni, hanem a vele járó lelkesedésünk továbbvisz az érzelmeink között egy mosolygósabb útra.
  Persze hiába létezik a tapp, ha nincs, aki alkalmazza.... Itt is ugyanaz szükséges, mint bármelyik tornánál, életmódváltásnál: kitartás, kitartás, kitartás. Rendszeresség. Nem baj, ha kimarad 1-1 nap is akár, mert rajta vagy az úton. Nem kell ostorozni magad, bűntudatban élni... egyszerűen csak fogod magad és nekiállsz csinálni újra. és újra. és újra. Ez nem újrakezdések sorozata (csak más szót nem találtam), hanem egy folyamatos haladás. A gyerekek is lassan tanulnak meg járni, sokszor elesnek, néhanapján kevesebbet próbálkoznak vagy épp nem is. De sosem fordul meg a fejükben (szerintem :) ), hogy na, többet meg sem próbálom, tegnap sem sikerült. vagy tegnap sem csináltam, akkor ma már minek... Egyszercsak felállnak és csinálják.

  Az egyik kedvenc ösztönző mondatom (az élet minden területére) Forrest Gumptól származik: "Egyszercsak kedvem támadt futni." És előtte semmi nem volt. Felállt. Futott. Aludt amikor álmos volt, evett, amikor éhes volt. Aztán futott, amíg kedve volt. Amikor elfáradt ebben, akkor egyszerűen hazament. :)
  Az élet nem bonyolult út, csak mi szeretünk szórakozni a kanyarokban :D

  Még egy gondolat az ivásról: Ma kb. 4 litert ittam. Úgy általában 3-at minimum megiszom. Pár évvel ezelőtt én is 1 liter folyadékokat ittam és ebben már a leves is benne volt...
  Aztán rájöttem,hogy ha fogyni akarok, inni kell, mert valami ki kell mossa a zsírokat... Rászoktattam magam a napi 2 literre. Nem volt könnyű, utáltam inni. De hősiesen tartottam a 2 litert vagy 2 évig. Aztán találkoztam a zöldnedűvel, ahol közölték, hogy min. 3 liter... kész voltam :) De csodák csodájára pikk-pakk ment. És azt is észrevettem, hogy minél többet iszom, annál szomjasabb vagyok. Úgyhogy valójában nem volt nehéz feltornázni 2-ről 3-ra. Ezzel ma is így vagyok. Ha csak napi 2 litert iszom, akkor olyan kiszáradtnak érzem magam, hogy éjszaka felkelek és képes vagyok fél litereket leönteni a torkomon. Minden éjszakára van mellettem víz. És igen, az elején valóban többet megy wc-re az ember. Na és! Megismertem kis városunkat a köztéri wc-k szempontjai alapján is :D Már azt is tudom,hogy az általános útvonalamon hol van ingyen és hol fizetős wc :) Vagy egy használható bokor legalább :D :D Megismertem a testem, hogy mennyi folyadék kb. mennyi idő alatt szeretne távozni, tehát mennyi időt tudok keresgélés nélkül utazni :) De ez is változik. Mert amint a test hozzászokik a nagyobb mennyiséghez, pontosan tudja hová is tegye és már fele annyit sem kell wc-re járni 2x annyi folyadékkal. Szóval hajrá ivás! :D
   
 14. Sati15

  Sati15 Állandó Tag

  Azt nem tudom, hogy miért pont utána van kedved mozogni, de ez egy tuti pontja a napodnak, amikor biztos lehetsz benne, hogy örömmel neki fogsz állni ha máskor nem is :)
   
 15. Zula

  Zula Kitiltott (BANned)

  A T-Tapp nezopontja a dietarol

  Olvastam itt a forumban, hogy sokaknak sulyleadas is a celja a Tapp treninggel, ezert idemasoltam egy erdekes hozzaszolast a Tapp forumbol, melyet Theresa Tapp irt.
  Theresa itt sorra veszi a ma divatos dietas iranyzatokat (Zona, vercsoport, Atkins, Weight Watchers stb.) es elmondja roluk a velemenyet.

  "[FONT=Arial, Helvetica]First of all, I do not advocate any type of diet when first starting the T-Tapp program...it is better to concentrate on MOVING the body in the special T-Tapp sequence of movements following the game plan that comes with the system instead of altering your food intake. It is easier for your body to focus on one new change (exercise via T-Tapp)which that alone is going to improve digestion, assimilation and elimination. T-Tapp is more than an exercise program that burns calories, it actually rebuilds primary body functions as well as increase base metabolic rate and resting glucose utilization rate. As most of you know, I advise not to decrease nor increase calorie intake during first week of T-Tapping but satisfy hunger with good food (meat & veggies, soups and salads) limiting man-made, processed carbs to every third day.

  I've studied many dietary plans throughout the years and I've always believed in BALANCE of nutrients limiting processed foods as much as possible. Yes, we need protein, fat and carbs. Do I eat man-made foods? Sure I do. Do I eat Krispy Kreme donuts? Sure I do (especially now that a Krispy Kreme store just opened nearby) Do I all the time? No (but often enough) but whenever I do I know how to T-Tapp away with a few more Hoe Downs as well as adding another T-Tapp workout during the week. Do I calorie restrict? No...I have a hearty appetite and consume 2000 to 3000 calories daily with plenty of "treats" Do I T-Tapp every day? No but it varies...when getting ready for a fitness event I'll do a 4 to 10 day boot camp but then I might go a week or two (sometimes even longer) without doing anything but PBS, Hoe Downs and AL) I've even gone up to 6 weeks without anything but then the back pain (along with extra inches) brings puts me back on track.

  Regarding the NHE program....seems to work for a lot of people, especially those who are insulin sensative (due to glucose overload/antrophy of internal spinal density)as well as/or due to hormonal fluctuations -especially for those with estrogen dominance.
  A lot of NHE is similar to what I've been recommending. I don't like how it makes one constantly "count" grams of this and that...but then again I don't like any program that makes one obsessive about counting calories, points, grams etc....BUT some people need a very structured program. I prefer to listen to my body and optimize nutritional density majority of the time - T-Tapp enables me to cheat more often.

  I like weight watchers except I don't really like how they focus everything on how much one weighs each week...BUT the program does teach people portion control and balance of nutrients. My sister just recently lost 25 lbs with weight watchers...and now she doesn't count points any more nor worries about her weight. She achieved her goal and now that the weather is getting warmer, she's been able to increase her activity (busy mom with 2 kids) Weight Watchers seems to work very well with T-Tapp.

  Regarding NT ... seems to work for some. I personally would not follow it. Lani's certified to teach the program and she's had personal success with NT so you can ask her questions.

  I do not recomment NHE nor NT in the beginning with T-Tapp because it can slow inch loss...but add after first 30 days of following the regular game plan- ie: boot camp followed by every other day, then every third day then twice a week. Then add either of these programs.

  Regarding "all or none diets" (like no carbs, no fat, etc) I don't recommend them because they can create imbalance metabolically and with weight gain returning quickly and often with even more weight added to original amount before drastic diet.

  Regarding Zone....yes, I like this program but it can be a bit confusing for some due to the way it was written.

  Regarding Blood Type Diet... use as a guideline but I don't recommend it to be followed as written in the book. It doesn't take into account genetic crossovers of parent's blood line and I don't agree with some of the author's viewpoints (I've always held a higher opinion of the author's father who original came up with blood type theories)

  Regarding Carbohydrate Addicts Diet...I don't believe in consuming carbs all at once.

  Low Glycemic Diet Plan - educational for all of us in understanding how foods classify in relationship to how insulin release occurs. I like low glycemic guidelines to optimize natural energy levels of the body.

  Food Combining (like Suzanne Sommers, Marylou Henner, etc) - again....this program seems to help many achieve their goals however I put it into the every third day game plan. By this I mean follow for two days and then go ahead and enjoy third day with whatever. It can be a bit overloading for those with sensative digestive systems (like A and AB blood types)

  Atkins Diet.... NO...well, maybe for O blood types but even then use the every third day rule here again otherwise it can create extra sensativity to carbs worse than before. A's and AB's should NEVER do Atkins (even it parents are O) because it will create immediate health issues with your liver and your gallbladder....I have witness majority A and AB's have gallbladder attacks within 6 months of following this drastic diet.

  So in conclusion....listen to your own body and discover what works for you. Research has verified that exercise is even more important than diet BUT of course it is best when one monitors intake of food along with exercise. So in the beginning focus on getting your basic body functions rebuilt with the T-Tapp program (inch loss and tighter skin are extra to what's happening inside the body)and you'll notice your body naturally gravitate to better food choices. Then consiously try to eat foods that have nutritional value but go ahead and enjoy your favorite treats now and then. Even though I say every third day in the beginning you'll be able to go every other day without gains AND you'll be able to enjoy special times without any worry as long as you at least PBS and/or T-Tapp.

  Hope this enables everyone a clearer picture of what I think. I do think it's great that T-Tappers have a place to learn what others do and have the ability to ask questions and interact with each other. Soon I'll have a separate section in the forum for all dietary plans to be featured instead of within the general discussion. This will enable easier viewing and interaction.

  Best wishes to all.... Teresa "


  http://web.archive.org/web/20070817194921/forum.t-tapp.com/topic.asp?TOPIC_ID=9583  [/FONT]
   
 16. kondacsne.rk

  kondacsne.rk Állandó Tag

  Az agyamra megy ez a szerver!!!
  Már megint törölte az üzenetemet!
  A lényeg, drága barátnőim, hogy végre újra köztetek lehetek! Már kezdtek elvonási tüneteim lenni. Az elmúlt héten finoman szólva nem vittem túlzásba a tappogást (sem). Gyakoroltam az alapállást (lábak, csípő, térd...) még a zuhany alatt is és volt egy kis twist, meg plié is, no meg néhány kargyaki. Most viszont itthon vagyok - gépközelben - és újra tudok végre tappogni! :p
   
 17. Sati15

  Sati15 Állandó Tag

  Szia Zula, Igen ezt én is olvastam.
  Azt még nem mondtad: te is tappogsz a gyakorlatban is, vagy csak megvannak az anyagaid?

  Nekem az volt a furcsa, hogy mivel az Új Biológia Amerikából indult, erről ott semmit sem tudnak (legalábbis tapp körökben). Ráadásul az Új Biológia nagyon jól rímel a GM/MM étkezéssel, amit T. is javasol. Egy csomó dolgot a lúgosító életmód (főleg zöldnedűvel rásegítve az elején vagy folyamatában) leegyszerűsít, megkönnyít. Étkezésben, tornázásban, gondolkodásmódban is az életmódváltás, szemléletváltás hoz eredményeket, sosem a kúraszerű, időszakos dolgok.

  Másik oldalról már nem először tűnt fel, hogy a tapp-fórumon 90%-ban sokgyerekes anyukák vannak. A legtöbbjük otthon főállású anya, kevesen dolgoznak munkahelyeken.

  Teresa nyitni akar az oroszok felé (pár anyagukat már oroszra is lefordíttatták), nagy onnan az érdeklődés és nyilván T. is lát benne fantáziát, hogy átjöjjön a földnek erre az oldalára és pont az orosz nagy területeket célozza meg :) Főleg ha az OIP-et is tőlük tanulta :D
   
 18. Anamaya

  Anamaya Állandó Tag

  Nemhogy az OIP-et de még az alapállást is onnan hozza sok mással együtt. :)
   
 19. Zula

  Zula Kitiltott (BANned)  Hello Sati15,


  Magam is tappogok, ezert is vannak anyagaim. En is beletartozom az otthon levo kicsi gyerekes anyukak korebe, Theresa elsodleges celpontjakent. Konnyebb itthon tornazni, mint elmenni a gym-be egy-ket orara, bar az is osszejon neha.

  A T-Tapp eleg regota letezo edzesforma. Erdekes, hogy jo par evnek kell eltelni ahhoz, hogy egy ilyen remek dolog is elterjedjen jobban a vilagban.
  Amit az anyukakrol irtal helytallo, itt Amerikaban.
  Nekem az a megfigyelesem, hogy az atlag amerikai nagyobb tesstomegu, mint az atlag europai. Az atlag no itt teltebb, mint pl. otthon, Magyarorszagon. Az anyak itt nagyatlagban sokkal tobbet szednek fel szules utan, mint Mo-on, vagy europaban.
  Sokkal divatosabb valahol kint enni kajaldaban, ki tudja milyen zsirral keszitett eteleket, mint otthon nekiallni fozni valami taplalot, de egeszsegeset. Ahogy en latom.
  Eppen ezert sokkal nagyobb a kereslet mindenfele egeszsegprogramra, es szerintem ezert is sikeres a T-Tapp, mert gyors eredmenyt mutat, meg a nagy fokban elhizottak koreben is.
  Es nem kell hozza ugralni, fulladozni a lihegestol, vagy szetverni az ember terdizuletet.

  Az oroszok az egeszseges eletmodrol es a termeszetes gyogymodokrol legalabb annyit tudnak, mint a kinaiak. Ha Theresa oda orientalodik, teljesen megertem. Nagy ott a vasarloero.
  Onnan pedig mar csak egy ugras Magyarorszag. :)

  Kivancsi vagyok mikor jut el oda a Tapp. Vagy mar ott van, vagy ti vagytok az uttorok?


  Zula
   
 20. dindin19

  dindin19 Állandó Tag

  Mi vagyunk a T-tapp örs, Sati pedig az örsvezető:p;)
   
Témaállapot:
Not open for further replies.

Megosztás