T-Tapp a gyakorlatban

Sati15 témája a 'Sport' fórumban , 2009 Július 25.

Témaállapot:
Not open for further replies.
 1. Lúzerbubu

  Lúzerbubu Állandó Tag

  Ez aranyos volt!!!! :)
  Én hozzáteszem saját eredményként, hogy a barátnőmet és sógornőmet is rávettem a tappogásra. Ők most kezdik, és remélem eredménnyel!!!
   
 2. Lúzerbubu

  Lúzerbubu Állandó Tag

  Köszönöm a választ!
  Még azt szeretném megkérdezni, lehetséges-e,hogy a bokám szalagjai túl merevek,mert igazán magától a roggyantott térdnél is feszül csak akkor az achilles inam. Amikor meg külső lábélre helyezem a testsúlyt akkor a külső bokaszalagokra terhelődik ez a fajta nyújtás.
   
 3. Rinci55

  Rinci55 Állandó Tag

  Sziasztok!
  Bennem pár napja megy a motoszka, és most felteszem a kérdést. Részemről 20 kg tól szeretnék megszabadulni és valószínű én vagyok itt a korelnök a magam 54 évével. De akkor Amerikában sokan ennek többszörösétől szabadultak meg többen 50 éves korukban ha jól nézelődtem. Írnak a bőrükröl valamit? Alkalmazkodik ehhez? nagyon bízom hogy igen!!! de ha olvastatok erről valamelyik fórumon légyszives írjátok meg.
   
 4. Sati15

  Sati15 Állandó Tag

  Teresa egy "brushing" programot ajánl erre. Vagyis kifejezetten erre a célra készült kefével végigkefélni a testet.
  Az elején azt mondtam, hogy úgy gondolom, ez már csak még egy bőr lehúzása az emberről (majdnem szó szerint :) ), de otthon van egy dörzsieszközöm (nem kefe) és azzal párszor már kipróbáltam. És jólesett. Azt nem tudom, hogy hatott-e, hiszen nem rendszeresen csináltam, viszont jó érzés volt. Azt mondják érdemes edzés előtt úgymond bemelegítésnek kefélgetni, ill. edzés végén is. Én inkább a végén csináltam (akkor jobban esett).

  Ez elméletileg (de sztem gyakorlatilag is) rásegít még pluszban az anyagcsere-gyorsulásra, ill. a bőr feszességére.
  Mondjuk szerintem kefélgetés nélkül is feszes marad a bőr, hiszen nem diétával fogyunk, hanem izomépítéssel.
   
 5. Sati15

  Sati15 Állandó Tag

  Igen, úgy tűnik, hogy tényleg lenne mit nyújtani :)
  Először, mielőtt belekezdesz a gyakikba, csinálj pár spicc-pipa mozdulatot a lábaddal. Van erre egy jó jógagyakorlat is (ez jó a visszeres lábra is)
  Hanyattfekvés, talpak a popsinál a talajon (tehát lábak felhúzva).
  Egyik lábadat kinyújtod és miközben végig nyújtva tartva felemeled derékszögig, addig váltogatod a spicc-pipákat, majd mikor leereszted a lábad, ugyanúgy váltogatod. Aztán a másik lábaddal is uez. (a billentést itt is kell tartani a csípővel)

  Tappban is van az Awsome Legs gyakorlatsor, ami jót tesz és ugyanúgy szépen formálja a lábakat.
  Jógában még a kutyapózt tudom ajánlani az achilles nyújtására. És érdemes napközben is spicc-pipákat csinálni lassan, légzéssel kísérve, érezve a nyújtást. És a bokakörzések is javasoltak.
   
 6. Sati15

  Sati15 Állandó Tag

  Hihi :) ez jó!
  Mondjuk nem titkolt szándékom, hogy én legyek az első magyarországi hivatalos tapp-tréner. :)
  Végül is minden lehetőségem megvan rá, már csak az anyagi részét kell összehozni :)
   
 7. jubena

  jubena Állandó Tag

  A brushing" programot már régóta használom, persze időnként alábbhagy a lelkesedés sajnos. Nagyon jó hatása van a bőrre, és a helyes végrehajtás élénkíti a nyirok áramlását. Mindig lábtól felfelé, körkörös mozdulatokkal, illetve e kezeket vállalat ui. a szív irányába haladva kefélgessük.
   
 8. Sati15

  Sati15 Állandó Tag

  És neked mennyi babád van otthon?
  Igen, néztem, hogy már sok éve működik a tappogás odakint.
  Sajnos a jó dolgok valamiért nehezebben terjednek. A hülyeség meg annál gyorsabban.

  Tegnap például láttam egy "jógás" anyagot a neten... na az már a vicckategórián is túlment. A borítón három kispopsis óriáscicis lányzó virított lábujjhegyre állva, imádkozó kéztartásban bikiniben.
  De már a fotón látszott (azon túl, hogy a nagy melleik voltak hangsúlyozva), hogy még lábujjhegyre sem tudnak állni, mert a bokája ki volt fordulva az egyiknek, a popsi hátratolva pucsításban, a háta sem volt egyenes... és akkor jóga címszóval eladva... majd beraktak screenshot-okat amiben látszik, hogy végig tangás bikiniben "jógáznak" és fullra látszott a csaj p*ja, mert úgy volt fotózva. És nem szexfilmnek volt eladva,hanem jóga workoutnak.... no more comment

  A jó dolgok itthon is nehezen terjednek (meg szerintem mindenhol). A testtudatosság és önismeret nem divat, de pld. a hastáncvilágból is azért lett elegem (egyrészről), mert egyre színvonalatlanabbak lettek az előadások, fellépések.
  Már "mari néni borsodból a 60 évével" is ott állt a színpadon egy hónap táncpróbálkozások után. Mert a tanárokat a bezsebelt pénz érdekelte, hogy mari néni vágyott a színpadra és elhitették vele, hogy gyönyörűen táncol és művésznő. Én 10 évig tartottam magam az improvizáció tanításával, az önismereti részekkel, a testtudatossággal a táncban, aztán úgy gondoltam eljött a váltás ideje. Míg nálam 5-6 ember járt órára, addig a vásári hangulatú monoton unkreatív koreós órákra jártak 30-an. Vannak még, akik kitartanak :) és mentik a hastánc művészi jóhírét, amennyire tudják. Kreatívak, tehetségesek, jó tanárok, igényes műsorokkal. Sajnos kevés van belőlük.

  Na ez itt nem panasz volt, csak egy példa arra, hogy sajnos a selejt jól terjed az értéket pedig kutatni kell és őrizni. A Tapp nagy érték szerintem, mert egy más módon tanítja a test ismeretét, mint ahogy eddig a nagy átlagnak azt előadták/előadják.
  Én meg mindig is ebben az irányban haladtam és örülök, hogy T. ennyi kutatómunkát fektet és fektetett bele a rendszerbe.

  A Tapp úgymond hivatalosan nincs Magyarországon. Keresgéltem a neten, de gyakorlatilag semmit sem találtam magyar vonatkozásban, úgyhogy úgy tűnik, hogy valóban én vagyok az örsvezető és a lelkes csapatunk az örs :)
  Szerettem volna rendelni anyagokat T. weboldaláról, de a szállítási költség 2x annyiba került mint az anyag. :( Így maradt a netes letöltés. A könyvet is az amazonról rendeltem, mert ott a száll.ktsg is alacsonyabb, sőt még a könyv is olcsóbb volt.
  Augusztustól pedig Michelle-lel leszek napi kapcsolatban egy hónapig a neten át :)
   
 9. Sati15

  Sati15 Állandó Tag

  Igen. Találtam a youtube-on is:
  http://www.youtube.com/watch?v=JoTBP_WJy9E
   
  johniecat kedveli ezt.
 10. ZiD

  ZiD Állandó Tag

  teljesen kihagyva érzem magam itten, pedig tegnap én is tappogtam:) a változatosság kedvéért. De mo ndjuk én nem érzem olyan átütőnek. lehet valamit rosszul csinálok?

  Azért ugye a másik topikot sme fogjátok teljesen cserbenhagyni? :-(
   
 11. Sati15

  Sati15 Állandó Tag

  Dehogy akarjuk a másikat cserbenhagyni :)
  Csak talán most oda kevesebbet írunk,mert nagy a tappogási láz :)

  mit tappogtál?
  ha nem érezted átütőnek, akkor tényleg valamit nem jól csinálhattál, mert az a minimum,hogy izzadnod kéne mint a lovak és ez már alapjáraton is átütő :D :D
   
 12. Lúzerbubu

  Lúzerbubu Állandó Tag

  Köszi a választ.
  Akkor mindenképp nyújtok is.:)
   
 13. ZiD

  ZiD Állandó Tag

  múltkor az instructionalt, tegnap meg a basic plus-t csináltam. Pedig próbálok feszíteni, térdkinyom, csipőbillent, vállhátra, hasbehúz hahahaa. Jó, persze izzadtam, de annyira nem fáradtam el.
  azt hiszem azt a twistelőset viszont tényleg nem vágom, hogy ott mit is kéne pontosan, amikor lehajol oldalt..
   
 14. Rinci55

  Rinci55 Állandó Tag

  Köszönet.
  Azt hittem hogy írnak valami egyebet, a cellulit programot én is láttam Teresa honlapján.

  Közben átolvastam amit itthon találtam a cellulitról és krémekről.

  Amit ajánlanak: 3-5 liter víz/nap, rendszeres mozgás, és lúgosítás sok zöldséggel. (ez nekünk mindegyik megvan :) Ajánlanak még váltó zuhanyt, lufa szivacsos ledörzsölést és heti 2-3 testradírt. Ezeket megcsinálom.

  A többi pénztárca és hit kérdése: anti cellulit krémek meg egyéb elektromos kezelések.

  Valójában bízom testem bölcsességében. nem egy hónap alatt fog úgy sem bekövetkezni a változás, lesz ideje alkalmazkodni.
   
 15. Sati15

  Sati15 Állandó Tag

  a twistet akkor sikerült megértenem, amikor megnéztem vagy 20x az Inst1-ben, hogy hogy csinálja, majd a tükör előtt addig csináltam lassan, figyelve minden feszítésre, hogy végül megtaláltam a pózt. a keresgélés során meg tócsát izzadtam magam alá :)
  és persze minden egyes alkalommal újra meg kell találni :) szóval ez egy kihívás! ugyanilyen kihívás a TTN, vagyis Thred The Needle. Ott már egyszer fel is adtam, hogy - najó majd holnap... :)

  Amúgy elfáradni én sem szoktam a megszokott értelemben. Nem is lihegek annyira, viszont izzadok meredeken :) És nincs izomláz sem, sem fájdalom. Viszont érzem, hogy erősebb a gerincem, a vállaim sokkal hajlékonyabbak (PBS-től) és a combjaim is erősebbek,meg úgy általában tök jól vagyok :D

  Szerintem próbáld ki, hogy mondjuk az I1-et vagy a BWO-t csinálod egy hétig. Aztán próbálj meg felszaladni 2-3 emeletet a lépcsőn :) Szerintem érezni fogod a különbséget :)

  Mindjárt hozok egy kis ízelítőt a különbségekről... pill.keresnem kell...:)
   
 16. Sati15

  Sati15 Állandó Tag

  Én tuti felejtőbe tenném a krémeket. A cellulit belülről dolgozik, belülről is kell helyretenni.
  A megfelelő mennyiségű folyadék, a lúgosító táplálkozás és a kefe meg a torna pont elég. Sőt több, mint amit a többség megtesz érte... kenegethetik a popsit, combot ha közben pörköltet esznek kólával...
   
 17. Sati15

  Sati15 Állandó Tag

  Férfiaknak is kedvcsináló  Csak hevenyészett fordításban:

  Kb. 3 hete tappog a férje. [csak BWO-t csinálnak együtt reggelente - ez korábbi megosztásból info]. Pasi elment a barátaival mélytengeri halászatra. Általában visz magával fájdalomcsillapítókat, mert izomfájdalmai vannak a halászat során. Aztán altatót is visz, hogy tudjon aludni, majd serkentőt, hogy ezek után fel tudjon kelni... De most úgy döntött,hogy mégsem viszi ezeket magával.
  Képzelhetitek a lelkesedését, amikor visszajött, mert az egyetlen kis kényelmetlen érzése az volt, hogy amikor partra lépett hullámzott alatta a talaj :) És reggel ébredés után nem fájtak az izmai!

  Tapp előtt is edzett 20-30 perceket hétköznapokon, pár súlyemelés, hasizomgyakik, futópad. Azt mondja nemigazán volt fitt, annak ellenére, hogy edzett rendszeresen. Keményen szokott dolgozni, ezért általában izomlázzal küzdött. Viszont a Tapp sok izmot dolgoztat egyszerre, az egész testtel dolgozik. Mostmár ha más edzéseket is csinál,már nincs izomláza azok után sem.   
 18. ZiD

  ZiD Állandó Tag

  :) na akkor kipróbálom egy hétig, aztán majd beszámolok:)
   
 19. zsuzso100

  zsuzso100 Állandó Tag

  Az melyik és melyik videóban van?
   
 20. zsuzso100

  zsuzso100 Állandó Tag

  Yoga for Dudes-re gondolsz?
  http://www.youtube.com/watch?v=eUsZEkWC0gM
  Egyszer én is letöltöttem, talán még a linkjét is betettem, de nevetséges.
   
Témaállapot:
Not open for further replies.

Megosztás