T-Tapp a gyakorlatban

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

Anamaya

Állandó Tag
Állandó Tag
Fordítás

I’ve been trying for years to get my family to incorporate some T-Tapp into their daily routine. Everyone including my 6 year old knows lots of moves but somehow consistency has always eluded us (myself included ). I decided to make a HD contest for the two children that need it most. My hope was that everyone else would be impressed and decide to join in as well. The contest lasted 30 days and required the performance of 8 HDs each day. At the end of the contest we had a HD showdown.

I was pretty amazed at the results. At the beginning they could barely get thru 2 sets with good form. We had to break them up through the day. Both kids were persistent and went to their max and by the middle of the second week they could do all 8 sets in one shot and with good form. It was no where near easy but at the end of the period, all the HDs were done with no exceptions and it was very satisfying to see the fully completed spreadsheets and the thinning waist lines.

The real surprise came yesterday when we did the HD showdown. I knew that the kids could crank out 8 sets in a row easily but neither of them had ever tried doing more. I figured someone would conk out after 16 or 20 sets so I only allotted a half hour thinking that it would be way more than enough time. Well…. After 40 minutes of straight HD’s with great form and no sign of anyone passing out I had to declare a tie since we needed to leave the house.

It was absolutely incredible to see how much strength and endurance can be built up in just ONE month doing only 8 hds a day! The kids were totally shocked at their performance and so were we!

Akkor majd lefordítom én. ;)

Évekig igyekeztem rávenni a családomat, hogy beépítsen egy kis T-Tappot a mindennapjaiba. Habár mindenki -- a 6 éves gyermekemet is beleértve -- már sok mozdulatot ismer, valahogy sosem tudtuk szabályosan végrehajtani őket (én magam sem). Úgy döntöttem, HD (Hoe Downs) versenyt rendezek azon két gyermekem között, akiknek a legnagyobb szüksége volt rá. Azt reméltem, mindenkit lenyűgöz ez majd, és ők is csatlakozni fognak. A verseny 30 napig tartott, és minden nap 8 HD-t kellett elvégezni. A verseny végén egy HD döntőt tartottunk.

Igencsak elámultam az eredményen. Kezdetben alig tudtak 2-őt megcsinálni jó tartással, tehát szét kellett osztanunk a 8-at a nap folyamán. Mindketten nagyon kitartóak voltak, és beleadtak mindent. A második hét közepére már mind a 8-at végig tudták csinálni egyszerre, ráadásul jó tartással. Közel sem volt könnyű, de a 30 nap végére az összes HD-t elvégezték kivétel nélkül, és elégedetten néztük a kitöltött edzéstervet [gondolom, naptárszerű táblázatot csináltak] és az egyre vékonyodó derekakat.

Az igazi meglepetés tegnap ért, mikor megtartottuk a HD döntőt. Tudtam, hogy a gyerekek könnyen meg tudnak csinálni 8-at egymás után, de egyikük sem próbált még ennél többet elvégezni. Úgy gondoltam, egyikük kidől majd 16 vagy 20 után, ezért fél óra időtartamot jelöltem ki, mert azt hittem, hogy ennyi idő bőven elég lesz. Nos... 40 perc folyamatosan és tökéletesen elvégzett HD után még mindig bírták volna, úgyhogy végül én állítottam le őket, mert el kellett mennünk otthonról.

Egyszerűen hihetetlen volt látni, hogy mennyi erőre és kitartásra tettek szert csupán EGY hónap alatt, miközben csak 8 HD-t csináltak naponta! A gyerekek teljesen ledöbbentek a teljesítményüktől, hát még mi!



Megvolt a méreckedés, most már csak a fénykép kell, amit megejtünk később a mai nap folyamán (mindketten elég későn értünk haza). Én ma BWO+-t csináltam, de előtte vásárolni voltam, úgyhogy már az elején is tiszta víz voltam... a végére pláne. :D Ma majd úszni szeretnék egyet, ha minden jól megy... Szorítsatok!! :D
 

Anamaya

Állandó Tag
Állandó Tag
Energia és a tapp

Egy kis megerősítés:
2009. 06. 29-én mértem le magam legutóbb.
Azóta nem sokat tornáztam, diétára sem figyeltem. Kedd óta mindennap mozgok egy keveset, ami ahogy láttátok is bwo+ és néha egy kis lépcsőzés.
Ezalatt az idő alatt lement rólam: 2-3 cm mindenhonnan. Mivel bőven 100 felett van a súlyom könnyebb fogynom, mint akinek csak pár kg-ot kell, de ez a pár cm nagy erőt tud adni. Legközelebb jövő kedden mérem meg magam, aztán hó végén. Nem stresszelni akarom magam, csak kiváncsi vagyok a fejlődési folyamatra. :)
(tudom, a mérleget elméletileg kidobtuk, ott is mértem magam, onnan is csusszant le egy kevés. :) )



nem tudom Teresa anyánk kettlebellezett-e valaha, de az alap tartás nagyon hasonlít. Ő is "orosz" embert farag belőlünk: orosz embernek a hasa ér be elébb az ajtón, az amerikainak meg a feje.
Amúgy van az a gyakorlat, amikor a két láb közé hajolunk, és a nyújtott kulcsolt karral minél jobban kell hajolni. na ezt szebben nem tudtam megfogalmazni, de bwo+-t csinálók tudják miről beszélek, szóval az is a kettlebell egyik alap gyakija, csak ott súllyal kell csinálni. Eszméletlen sok a kettő között a hasonlóság, csak a kettlebellt az oroszok fejlesztették ki egészségmegőrzésre.

Juhhéj! Gratulálok! :0:

azt írtam is, hogy mondta, hogy az OIP-et pld. oroszoktól tanulta.
a pilatessel és a callaneticsszel is nagy a hasonlóság. a fórumon beszélgetnek egy légzésről, ami egyértelműen pilates alaplégzés...
azért mondtam,hogy a nagy része nem új annak, amit csinál, csak az összeállítás más és az viszont nagyon jól van összerakva.
A billentés nálam is alapdolog, a térdkitolás is, a "egyvonalasság" is (egymás felé helyezni a testrészeket), a váll- és mellkastartás is már rég használt dolog. Ezeket mind használtam a hastáncóráimon is és használom a fitneszórákon is.
Inkább tényleg az a mód, ahogy összerakta pld. a HD-t. Hogy tényleg ennyire hatékony legyen...
Az jó, ha összeszedett jó dolgokat az oroszoktól, ők kevésbé nyomulnak, így egy csomó jó és hasznos dolog az ország határain belül marad. Amerikai módra viszont terjesztette az igét és így végül mi is hozzájutottunk ;)

Köszönöm. :)

Szerintem az oroszoktól nagyon-nagyon sokat lehetne tanulni. Gyógyítás, mozgás, prevenció, és még sorolhatnám mi mindennek a terén.

Egyszer beszéltetek arról, hogy energiával dolgozik Teresa anyánk is, és hogy nem tudjátok pontosan összetenni, hogy hogyan működik. Amikor a tenyér felfelé van, akkor általánosságban gyűjtjük be az energiát, menet közben többször érintjük pl a hasunkat, derekunkat,térdünket, olyankor oda irányítódik az összegyűjtött energia. A helyes légzés során mindenhová eljut az energiadús oxigén.
Még az is idetartozik, hogy szerintem a mozgások nagy része az aurát is tisztítja. Van, hogy direkt energiablokkokat hozunk létre a mozgás során, hogy olyan helyre áramolhasson energia, ahová nehezebben jutna el (hátul kulcsolt kéz blokkolja az energiát, viszont a fejfordítások során oda is eljut, ahová amúgy nehezebben. )

tudom, hogy ez off téma, de kikívánkozott belőlem.
 

Anamaya

Állandó Tag
Állandó Tag
Figyelmeztetés

Tappogósok!

A KEVESEBB TÖBB!!!!

Az anyagok úgy vannak összrerakva,hogy ELÉG a 15 perc! (vagy 30 egy teljes edzésnek) 2x ne csináld meg!!!!! Ha tele vagy energiával, kocogj, gyalogolj, szexelj! ;)
De a tappot ne vidd túlzásba!
Azért tesz jót a térdnek (is), mert konkrétan rehabilitatív hatása van, avagy egy XXI. századi gyógytorna mondjuk... Tudom, hogy nagy a lelkesedés, de ne felejtsétel el használni a józan eszeteket :)
Emlékezzetek a gyerekek sztorijára!! Csak a HD-t csinálták és csak 8x naponta! És volt eredménye.

--------

A CanHun szervere már két napja nem engedett a fórum közelébe :confused: Folyton azt írja, hogy a szerver túlterhelt és próbálkozzak később... :(
 

Anamaya

Állandó Tag
Állandó Tag
Válaszok

Nemcsak neked, hanem minden tappogónak válaszolok....
Kb. az 510. oldalunktól számítva írok a tappogásról, hozom át a tanácsokat a másik fórumról és fordítom is őket, hogy aki nem tud angolul és nem olvas annyira részletesen róla mint én, azért a legfontosabb alapokkal tisztában legyen.
A tapp más mint a többi torna, mint ahogy az előbb is írtam, kb. XXI. századi gyógytornának hívnám, ami elég hatékonyan dolgozik a testtel.
A javaslatom: tessék venni a fáradtságot és kattanjatok vissza az 510. oldalhoz és vagy mentsétek el magatoknak, vagy olvassátok végig az ÖSSZES hozzászólást a témában, mert minden áthozott és megvitatott dolog ezzel kapcsolatosan fontos! Sokat írtam benne a kivitelezésről, a miértekről, hogyanokról is. Most is azt mondom, használd az józan paraszti eszed és ne okozz a testednek óriási stresszt azzal, hogy a nulláról akarsz azonnali eredményeket látni úgy, hogy végigkergeted az izmaidat egy igencsak igénybevevő mozgáson.
A tapp olyasmi kicsit (az én számomra legalábbis) mint egyfajta meditáció. Figyelem és fókusz szükséges (nem feszült koncentráció, mert az nem meditatív), hanem ellazult figyelem, ami pontosságot hoz magával.
Az elmúlt két napi hozzászólásokat olvasva úgy tűnik, hogy olyan lett itt a tapp mint valami drog. Könnyű rászokni az igaz De engedd magad fejlődni benne, ne kapkodj és meghozza az eredményét. És sokkal többet hoz. Hoz magával türelmet, békét, figyelmet, javult fókuszt, több test- és önismeretet. HA HAGYOD. Ha csak belecsapsz mint a lecsóba, akkor még csak nem is fog úgy hatni, hiszen a mohósággal elveszik a lényeg, az apró részletek kihullanak, pedig ebben pont azok a legfontosabbak. Az, hogy megtanuld használni a tested és együtt dolgozni vele. Hogy megismerd és uralni tudd, hogy te irányíts, hogy tudatában legyél az izmaidnak, a légzésednek, hogy egyszerre tudj ellazult figyelemben létezni.

A térdfájásról is írtam korábban. Nagyjából ezt: ha térdből nyomsz kifelé és közben nem billentesz eléggé (ami ugye nem a popsiszorítás, hanem a hasizommal behúzás), akkor a térded fájhat és be is dagadhat, és akkor pihentetni és jegelni kell. Ha viszont elsősorban a billentésre figyelsz és utána a térdedre és utána a válladra, akkor a három összeáll egy egésszé.
Az is elég első körben ha ezt gyakorolod, hogy maga az állás jól menjen. Érdemes lelassítani a gyakorlatokat. (használd a pause gombot!) Lassan emeld a térded, lassan fordítsd a csípőt, stb. És közben figyelj, hogy megtartsd az elsődleges izommunkákat, ami itt a billentés, a térd és a váll. És persze lélegezz! Hidd el, már pusztán ebbe is bele lehet izzadni.
Napi 8 HD ilyen lassított, odafigyelt módon felér egy fél óra egyéb kemény tornával!!! Csak próbáld ki, meglátod!

Most a matracolás végett nem sikerült teljes edzést csinálnom, de kora reggelente megcsináltam az OIP-et és 8-8 HD-t lassított felvételként. Egész nap energikus voltam tőle és éreztem, hogy aznap átmozgattam mégiscsak az izmaimat. És nem tartott tovább 10 percnél!

Lehet azt is, hogy egy-egy gyakorlatozás során kiválasztasz magadnak egy figyelemfókuszt és arra koncentrálsz, hogy az jól menjen. Mondjuk csak a billentésre az egyik nap, csak a KLT-re a másik nap.

Engedd meg magadnak, hogy újra tanuló legyél és újratanítsd a tested a figyelmes, fókuszált munkára. A gyerekek sem egy nap alatt tanulnak meg járni. Nekünk sem két edzés alatt fog megjavulni az, amit az egész napos,sok éves széken ülés tesz a testünkkel. Mindenkinek máshol van az erőssége vagy a gyengesége. Nekem pld. tökéletesen megy a billentés, a térdtolás, a válltartás, mert 10 év hastáncoktatás van mögöttem és ez ott is fontos volt mindig (legalábbis én így tanítottam, ami nem általános....). Ugyanakkor az én kihívásom az, hogy a lábujjaimat előre nézve tartsam, mert eléggé kacsában állnak kifelé. A túlsúly rásegít a láb elfordítására, így nekem arra kell a külön figyelmemet fordítanom, hogy ezt megtartsam. Így sima séta közben, vagy buszra várás, vagy a gép előtt ülés közben is figyelek arra, hogy a lábujjaim előre nézzenek, a talpaim külső éle párhuzamos legyen.
Valakinek a billentésre kell jobban figyelnie. Ismerd meg a tested, ismerd meg önmagad. Lásd azt is, hogy hogyan hat mindez a lelkedre, az önbizalmadra, a jókedvedre, a kapcsolataidra másokkal, a kommunikációdra. Minden összefügg mindennel. Használd ki a lehetőségét annak, hogy újra tanulhass és ne rohanj. A tested nem fut el előled

Na regény lett.... csak tele voltam lendülettel
Kérlek olvassátok át a témáról szóló anyagokat, nem véletlenül lettek áthozva, lefordítva, megosztva.
Ahogy elnézem a Tapp-mozgalmunk nagyobb iramban száguldott be az életünkbe, mint a tegnapi hatalmas orkánszélvihar

Az előzőekhez: akinek nem inge, nyilván ne vegye magára :)
Akinek viszont inge, az biza olvasson! :)

Általános adagolási módok:

1. vagy napi 15 perc
2. vagy kétnaponta 30 (vagy 30+ perc) tehát teljes edzés
3. vagy naponta teljes edzés maximáltan 14 napig, utána két nap kötelező pihenő és utána kétnaponta teljes edzés.

Pihenőnapokon pedig a kiegészítő gyakikból lehet válogatni.
Pld. OIP/HF + HD.
Pld. csak karok
Pld. csak lábak (Diva derriere vagy Awsome legs) ezek papírosan vagy az ingyenes letöltőkben megvannak
Pld. csak HD lassan
Pld. csak TTwist lassan
stb.
Mindegyikből 8 ismétlés.
 

Anamaya

Állandó Tag
Állandó Tag
Tempo Arms

szia,
Igen, én is azonnal függő lettem
A tempo arms nemcsak a karodra fog dolgozni, úgyhogy előtte nézd végig (belepörgetve legalább), hogy mire számíthatsz. Az izzadásra természetesen tuti

Tegnap is (meg korábban is) azt tapasztalom a tapival, hogy a gerincem utána nagyon ruganyos, könnyed. A jógával is mindig jól éreztem magam, de ez talán azért okoz más érzést, mert közvetlenül a gerinc melletti izmokat is dolgoztatja elég erősen, amiket szintén nehéz elérni egyéb gyakorlatokkal.
Tegnap extrán figyeltem SATI közben a billentésre és a hasizom feszítésére... hááát úgy éreztem magam utána, mint akit hasbavágtak, jó értelemben
A kedvenceim közé egyre inkább kezdem besorolni a PBS-t is, mert elképesztő, hogy mennyit javított a vállerősségemen, pedig eddig is lazább és ruganyosabb voltam az átlagnál. És ráadásul ezt még lehet fokozni... Tök jó. Szóval függő vagyok, egyértelmű

Szép jó estét!

Ma reggel megcsináltam a tempo arms anyagot. Annyira jó volt, és annyira feldobott a munkába indulás előtt. És már egy ideje én is tappogok, és csak ezt csinálom, mert hiszek benne, hogy segít, még a napi 15 perces edzés is. És a karom vékonyodott, és szerintem egész jól alakul a formája is.:cool:

És egyébként érzem is, hogy gyorsabb az anyagcserém, végre tényleg energikusabb vagyok, ami az utóbbi időben, - fél év edzés ide, vagy oda - nem igazán volt érezhető nálam. Pont tegnap határoztam el a blogomban, hogy szeretnék méregteleníteni is. Meg poénosan leírtam, hogy nem akarok mérges lenni. Erre ma megcsípett egy darázs, és a mérgét belém engedte. Ehh... ezt hívják negatív programozásnak. :(

Szóval örülök a tappnak ezerrel. Holnap lehet én is csak basicet csinálok, mert ugye ma teljes anyagot csináltam. De holnap után nem is tudom mit válasszak, a SATI-t e vagy a T-armsot??:rolleyes: :D

További szép estét!
Jogica

http://egyre-karcsubban.blog.hu/
 

Anamaya

Állandó Tag
Állandó Tag
Napi tappogás

Szerintem a napi programra vonatkozik összességében. Emlékszel írták, hogy ha de. csinálsz SATI-t és este BWO-t, az akkor is egy teljes edzésnek számít aznapra.
Tehát ha kickboxolsz, akkor aznap ne tappogj, vagy csak a kiegészítőkből válassz hozzá. Pár HD pld. és OIP... hasonlók.

De rákérdezek erre is a trénerektől...
 

Anamaya

Állandó Tag
Állandó Tag
Tapp függőség

Mivel végül most két fittlabdám lett, az egyiket behoztam a mhelyre. Lehetne kicsit magasabb... vagy az asztal alacsonyabb
Jól néztem ki reggel az utcán sétálva egy hatalmas sárga buborékkal a kezemben

Tappfórum-kezdeményezés:

Tudod, hogy tappogó vagy, ha .... tudod, hogy a kevesebb több
Tudod, hogy tappogó vagy, ha .... csak 8-ig tudsz számolni
Tudod, hogy tappogó vagy, ha .... tudod, hogy ez egy folyamat
Tudod, hogy tappogó vagy, ha .... álmodban is tappogtál már
Tudod, hogy tappogó vagy, ha .... folyton Teresa hangját hallod a fejedben
Tudod, hogy tappogó vagy, ha .... besurransz a tárgyalóba vagy a mosdóba HD-okat vagy kargyakikat végezni
Tudod, hogy tappogó vagy, ha .... kihagysz egy nap tappot és úgy érzed magad mintha elfelejtettél volna kibontani egy ajándékot
Tudod, hogy tappogó vagy, ha .... a környezetedben legalább 10-en tudják már, hogy mi az a HD és csípőbillentés
Tudod, hogy tappogó vagy, ha .... sokat használsz olyan betűket mint HD, TTT, OIP és még a jelentésüket is tudod
Tudod, hogy tappogó vagy, ha .... már a buszmegállóban és takarítás közben is folyton helyreigazítod a tested



Lehet folytatni

Tudod, hogy tappogó vagy, ha ....
Tudod, hogy tappogó vagy, ha ....

Sziasztok!

Jelentem elért a megszállott tappogási láz felső foka. :D
Tegnap este beszélgettünk a kedvesemmel, miközben eléggé kitekert pózban feküdtem, majd rájöttem, a thread the needle azon pontja amikor kitárt karokkal állunk, majd felhúz a láb, és ellentétes oldalra "csavar", szerintem tudod melyikre gondolok (amit én a jógában ha fekve csinálja az ember, akkor gyomormasszírozás könnyített verziójának ismerek) , és akkor megállapítottam igazi tapp fanatikus lettem. :D

Tudod, hogy tappogó vagy, ha .... egy beszélgetés során is mindig a tappogásra lukadsz ki, vagy az jut eszedbe
Tudod, hogy tappogó vagy, ha .... az ágyban lustálkodva fekszel és tappogós gyakorlatok jutnak eszedbe. :D
 

Anamaya

Állandó Tag
Állandó Tag
Saját legmarkánsabb véleményem

Bő másfél órája végeztem a tornával. Úgy érzem magam, mint aki úszás után teljesen elfáradt, nem, nem is úgy. Ismeritek azt az érzést, amikor egetrengetően jó szeretkezés után remeg a kezetek, lábatok, olyan jólesően, kellemes fáradtság van a testeteken, és abból a mámoros kábulatból próbáltok magatokhoz térni? Na, én kb így érzem magam, leszámítva a mámoros kábulatot.
 

Anamaya

Állandó Tag
Állandó Tag
Tapp by Tara

Tapp-tipp Tara részletekkel:

Ha a gyomortájékot (has felső részét) szeretnénk kisebbé tenni, akkor az étkezés változtatásán kívül annyit tehetünk, hogy napközben is figyelünk arra, hogy a vállat hátrahúzzuk, a bordákat megemeljük. Minden előregörnyedés csak segíti a "gyomorhurkákat".
Figyelem! A bordaemelés vállhúzással NEM mellkaskitolás!! Felfelé emeljük kicsit a bordákat (magasabbak leszünk) és egyvonalba helyezzük a csípővel. A vállat is egyvonalba helyezzük vele. Fejtető felfelé törekszik, laza a nyak.
A váll hátrahúzásakor (ez finom húzás, inkább elhelyezés) a légzésünk is könnyedebbé válik, az energia könnyebben áramlik. A bordaemeléstől a beleinknek is több helyük lesz és cs.billenteni is könnyebb.
Szóval a megfelelő testpozicionálástól beindul az energiaáramlás és rövidenszólva: könnyebben formálódik jó irányba a testünk
 

Anamaya

Állandó Tag
Állandó Tag
Tapp hírek

Tapp-hírek

A harmadik meghívós mailem végre célbaért!
Az első az éterben eltűnt, a második a spamkukában végezte, de a harmadik végre....

Akkor tudnak jönni Mo-ra workshopot tartani, ha elég ember gyűlik össze arra, hogy az összes költségük fedezve legyen.
Ezért arra kérek mindenkit, hogy aki hajlandó fizetni is azért, hogy Teresa Tapp vagy vmelyik kiképzett trénere Budapesten tartson nekünk tapp-kiképzést, írjon nekem privit.
A jelentkezők listáját folyamatosan bővítem (nyilván nem azonnal tudjuk ezt megvalósítani, hogy ideutazzanak).
Csak olyanok jelentkezését várom, akik úgy gondolják, hogy esetleg fél év múlva is tartani tudják a jelentkezésüket.

Jelentkeztem trénerképzésre is, de arról még csak kevés részletet tudok. Annyit viszont igen, hogy konkrét jelentkezés előtt legalább 6 hónapnyi folyamatos kitartó tappogást kell végrehajtani és a vizsgát személyesen Teresa előtt kell letenni Floridában!
Na ez az utóbbi kemény dió, mivel az bazi messze van és 5 éve még a görög vagy horvát tengerpartra sem jutok el, hátmég Amerikába.... na de reménykedem, hogy a teremtőkém beindul a működésben és egybevágó tudok lenni a vágyammal, hogy egyrészt tapp-tréner legyek teljesen hivatalosan, másrészt Floridát is lássam (ott még nem voltam).
Egyenlőre egy online kurzust fogok elvégezni, szóval azért gyűjtöm a tudást a témáról

Újabb Tapp-hírek

Michelle Barbuto igencsak mindenre kiképzett tapp-tréner fontolgatja, hogy eljön hozzánk Bp-re. Azt mondja, hogy a költség tul.képpen annyi lenne, hogy kaja és repülőjegy. Szívesen ellakna nálam (remélem beéri az egyszobás lakással ), és egyenlőre nem említett külön tanítási költséget. Nyilván azért ezzel még érdemes számolni.

Még csak tervezgetünk, nincs időpont. Meg hát azért 15-20 ember jó lenne ha összegyűlne... nem tudom mennyi manapság a repülőjegy Amerika oda-vissza. Bár akár túszul is ejthetjük és akkor csak egyirányú repjegyet kell venni és lesz egy saját trénerünk
 

Anamaya

Állandó Tag
Állandó Tag
Hatás

mivel azt mondják a nyirokrendszerre hat, ezért egyértelmű, hogy beindítja az emésztési és kiválasztási folyamatokat.

igen, igénybe veszi a térdet, ha nem csípőből tolod, hanem térdből húzod és ha nem billentesz eléggé.
ezért van az, hogy azt mondják, hogy akár pár hónapig érdemes csak az Inst 1-et vagy/és a BWO-t csinálni, mert azokkal rendesen betanulja az ember ezeket.
amúgy a fórumon sokan írtak arról, hogy megjavult a térdük tőle... akinek pedig fájt (bedagadt pld.) az bevallottan általában nem billentett eléggé. ha fáj a térded, hagyj ki egy napot, csinálj vmi mást, egyszerűbbet és gyakorold a billentést, és extrém esetben jegeld/hűtsd a térded. Csak ne konkrétan a térdízületedre tedd a hideget, hanem mellé, bebugyolálva.

a ropogás jó, mert azt jelenti, hogy kimozgatod a "leragadt" részeket. később - rendszeres munkával - nem fog már ropogni.
ez más tornákkal is (főleg jógával) is így van, a fontos a Józan Ész használata Tehát olyat csináljon az ember, amit bír és azt rendszeresen, majd később ügyesen emeljen az adagon vagy változtasson a mozgásformán.

Gratulálok!

A 14 nap teljes edzések sorozatára vonatkozik, ami után kötelező 2 nap pihenőt tartani és utána minden másnap teljes edzést tartani és a köztes napon kicsi edzést.
Tehát amit írtál az jó, egyik nap teljes, másik nap kicsi. Ezt lehet bármeddig csinálni. Az egymás utáni teljeseket nem!

Nem kell forszírozni a több mint 30 percet sem....
Sokan írták, hogy 2-6 hónapig szinte kizárólag csak a BWO-t és Inst 1-et csinálták és mentek le a centik. Sőt a trénerek is vissza-visszatérnek rendszeresen ezekhez az anyagokhoz, hogy a pózok PONTOS végrehajtására újra és újra emlékeztessék magukat.

A fogyás - centivesztés attól fog működni, hogy tökéletesíted a végrehajtást, nem pedig a mozgással eltöltött időtől. Ezért a kevesebb több a tapp-ban. Tehát ha csak 2 db Twistet csinálsz meg jól, az többet hat mintha 8-at félig jól. Ezért mondják és mondom én is, hogy ne rohanjon senki előre, hanem tökéletesítsen.

Ma én is megtettem a magam kis felfedezését ezügyben.
A tappogásom végén csekkoltam magam megint a tükörben, hogy mennyire tudok billenteni. És rájöttem, hogy biza több fokozatban is megy, vagyis erősebben és erősebben és erősebben És akkor pontosan megéreztem, hogy milyen sokkal többet tud adni egy igazán eltalált és odafigyelt mozdulat!
Szóval nem kell rohanni, tökéletesíteni kell!
Emlékezzetek a HD-os gyerekekre. Ott is azt írták, hogy először csak napi 2 tökéletes HD-t tudtak megcsinálni és ennyi. Aztán többet. De napi 8-nál sosem csináltak többet, mégis hogy megerősödtek és átalakultak.

Annyi mindenre kell figyelni egy-egy mozdulatnál, hogy mire a felsorolás végére érsz is elfáradsz. Csak próbáljátok ki, hogy mindent megtartsatok egyszerre. Már az is kész izzadás!
Szóval forma, forma, forma! Tökéletesítés! A kevesebb több!
 

Anamaya

Állandó Tag
Állandó Tag
The TappCore DVD includes:

1. Butterflies
2. Triceps Curls
3. Shoulders
4. Chest Press
5. Hoe Downs
6. Spine
7. Balance
8. Chair
9. Walking


Product Description

TappCore: Fundamental Fitness for the Developmental Body TappCore was created for students and teachers and includes 9 mindful minute movements designed to build strength, flexibility and a healthy heart. TappCore has recently been incorporated in many of the schools in Hillsborough County, Florida for grades K through 12. If you're interested in implementing a TappCore fitness program in your child's school, please contact the T-Tapp office for more information.
Each exercise on TappCore is taught in detail and then offered without instruction. It's like a library of Target Pops! Learn basic T-Tapp techniques to activate the muscles from the inside out to strengthen the joints and spine for preventative fitness and wellness.
TappCore helps to stimulate the left/right brain, mind and body. It's a great way to sneak in exercise throughout the day for those who don't have the time or space. Do one movement at a time or combine several together for a mini-workout. A few of the movements also feature Teresa Tapp's Bichon Frise, Buddy!






P.S.: Csak annyit, hogy a 10-es file az elso. Tudom, hogy maskepp van szamozva, azert szolok.

köszönjük Zula! kiss
 

Enci79

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

A nevem Enikő és megfertőztetek. Úgy tűnik a tappogás jelenleg a legveszélyesebb vírus.
Múlt hétvégén tévedtem ide a fórumra, Leslie 5k-ját keresgélvén és nektek köszönhetően itt ragadtam.
Visszaolvastam az 505-ik oldalig mindent a tappogásról.
Hihetetlen szerelem szövődik közöttünk úgy érzem.
Kopog a szemem, megyek reggelizek valamit, aztán még írok.

Ja, butus buksim, meg sem kérdeztem, hogy csatlakozhatom?
 

Rinci55

Állandó Tag
Állandó Tag
Az én kérdésem, pedig ki milyen tornacipőt használ? Én a régi futó cipőmet és szabályosan érzem a cipő külső szélét a térd kitolásnal, ami nem túl kellemes, gondolom újítani kéne, de ha már veszek szerintetek milyet??? mire figyeljek?
 

Sati15

Állandó Tag
Állandó Tag
Húú sok kérdés... akkor szép sorjában! :)

1. Zula, köszönjük a feltöltést!!! kiss
2. Paraplui, köszönjük a könyvet!! kiss
(amikor megrendeltem az amazonról a tapp könyvet, a rendszer folyton ezt a másikat akarta "rámsózni", hogy vegyek már :D)

Enci79, Naná, hogy csatlakozhatsz! Csak ügyesen, fokozatosan tappogj :)

Lúzerbubu, Szerintem valamit rosszul csinálsz. Mégpedig azt, hogy a bokádból próbálsz kifelé tolni. Koncentrálj a csípőből való kitolásra és a belső combot is segítségül hívhatod. Amúgy ha a billentés elég erős, a térdek automatikusan is kezdenek kicsit kifelé tartani, erre még rá tudunk erősíteni. Így nem a bokád és nem is a térded fog feszülni, hanem az erőközpontod dolgoztatod keményen.

Rinci55, Itt is köszi az átpakolásokat :p
Cipő... én is egy nike aerobic cipőben csinálom a tappogást. A mhelyen pedig mezítláb a HD-okat. Azt mondják, hogy a talajgyakikat lehet cipő nélkül, vagy akár nehezített talpú cipővel is végezni (aki ilyet szeretne, keressen priviben).
Szerintem jó a futócipő is. Az a lényeg, hogy érezd, hogy jól tartja a lábad.
Páran tappognak mezítláb is, de Teresa is azt mondja, hogy a mezítlábas tappogást inkább nem javasolja, maximum a haladóknak csak. Ugyanis először amúgy is túl sok dologra kell figyeljünk a testünket illetően, a mezítlábazás pedig nem ad (kezdetben) akkora támaszt. Volt olyan is (a sikersztorik között) aki lapospapucsban tappog (bár az is speckó papucs volt).
Én a magam mozgástapasztalatai alapján azt mondom, hogy egy jó sportcipővel tappogjunk. Mezítláb nem olyan a talajfogás. Másrészt a talajgyakiknál a spiccet mezítláb sokkal erősebben tudjuk tartani, ami a tappogásban ezesetben nem előny, mert túlfeszítjük a boltozatot. Mi viszont más területeket szeretnénk megcélozni.

Én beleszerettem egy sportcipőbe, amit a tappfórumon találtam, de nem biztos, hogy itthon is lehet kapni, megrendelni meg túl sokba kerülne a szállítási költség miatt, na meg felpróbálni sem tudnám ugye. De gyönyörűűűűű, első látásra szerelem :D
 

Anamaya

Állandó Tag
Állandó Tag
Szívesen tettem az átpakolást. :)

Ami engem illet, én cipő nélkül csinálom, mert így érzem igazán jól, hogy mikor hová helyezem a súlyt.
 

Sati15

Állandó Tag
Állandó Tag
Szívesen tettem az átpakolást. :)

Ami engem illet, én cipő nélkül csinálom, mert így érzem igazán jól, hogy mikor hová helyezem a súlyt.

Egyszer próbáld ki cipőben. Lesz különbség ;) Főleg az egyensúlyozós gyakiknál, de a többinél is. Egyszer én is csináltam többet mezítláb, de visszatértem a cipőre.
Próbáld ki, aztán max visszatérsz a mezítlábra ha az jobban tetszik.
 

Enci79

Állandó Tag
Állandó Tag
Örök hálám az összegyűjtött tappogós anyagokért. Imádom Teresát, annyira megnyugtat a hangja.
Amint letöltöttem az I1-t azonnal kipróbáltam. Mesés, ezt nekem találták ki.
Nem vagyok egy ugri-bugri típus.
Viszont fogynom kellene sokat.
Parányi 165 cm-hez 85 kg társul.
Hát igen padlócirkáló vagyok :)
A célom 60-65 kg.
Én is mint oly sok nő társam kipróbáltam már minden lehetséges fogyókúrát, nem sok sikerrel.
Végül kikötöttem az update módszernél, melynek az étkezési oldala elég jól bevált nekem, de sajna a Réka hangjától lemarom a vakolatot.
Ezen felül az a személyes véleményem, hogy Réka gyakijai erősítő jellegűek, márpedig én vékonyodni szeretnék, nem vastagodni.
Szóval az utóbbi fél évben update étkezéssel és Leslie anyuval gyalogoltam le magamról 7 kg-t (januárban még 92 kg voltam).
 

Sati15

Állandó Tag
Állandó Tag
Wow Enci gratulálok az eddigi sikerekhez!
Rékáról egyetértünk ;)
Éljen a tappogás. Én is azonnal beleszerettem, mert pont az, amire mindig is vágytam egy mozgásnál. Figyelem, pontosság, hatékonyság, öröm, izzadás :)

Én is kb. ilyen paraméterekkel rendelkezem, de sosem gondoltam magam alacsonynak :) Nőknél szerintem ez az átlagmagasság, pasiknál meg talán a 175-180 cm.
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére