Találmányok-Felfedezések

Kyra2

Kitiltott (BANned)
És a varázslóknak, papoknak, kuruzslóknak, orvosoknak, vagy sarlatánoknak mi jó volna benne? Ha csak rajtuk múlna a dolog, már régen nem élnél. De nem csak rajtuk múlik, ezért hibás az okoskodásod.
Hol írtam, hogy menjetek a papokhoz és varázslókhoz? Írhattam volna, mert sokan meggyógyultak azok közül, akik az általad gyűlölt csoportba soroltakhoz fordult - bár nem értem, hogy az "orvos" hogyan került oda?
Tévedés. A gyógyszeriparnál van legalább még egy jövedelmezőbb: a kuruzsló-ipar. A forgalma összemérhető a gyógyszeriparéval, az áraival talán egy kicsivel a gyógyszerek alá megy, de a gyógyszergyártás legnagyobb kiadási tétele, a kutatás-fejlesztés költsége ott gyakorlatilag nulla, és az alapanyagok és a gyártás költsége is összehasonlíthatatlanul kisebb.
Ebben lehet, hogy igazad van, nem ismerek számokat, felméréseket és én globálisan, világgazdasági szempontokat figyelembe véve említettem meg ezt a három ipart. El tudom képzelni, hogy ezeknek a vitaminoknak, meg mindenféle étrend kiegészítőknek a gyártása jövedelmező, de ha az ő forgalmuk erőteljesen csökken, azt nem érzi meg a világgazdaság. Viszont ha valóban olyan gyógyszert kísérleteznének ki, amiből beszedsz néhány dobozzal és az elmeszesedett erek ismét rendesen funkcionálnak, akkor bezárhatnának a gyógyszergyárak, kórházak, patikák. Munkanélkülivé válnak az orvosok, hiszen a betegségek nagy része, különösen idős korban - amikor a legtöbben küszködnek krónikus betegséggel - az érelmeszesedéssel indul.
Nem egészen. Hogy magadat hogyan teszed tönkre, az tényleg tekinthető akár magánügynek is, de ne felejtsd el, hogy ha nem vagy beoltva ellene, akkor ha elkapod, terjeszted is a fertőző betegséget. Márpedig a társadalmak mindig is próbálták védeni magukat a betegségek terjesztőivel szemben, védőoltás híján pl. elkülönítéssel (mint mikor a pestis-gyanúsakat a saját házukba zárták, hogy ott haljanak meg éhen, szomjan, vagy a betegségben), kiközösítéssel (leprások, lepratelepek), vagy akár tarkólövéssel (a szovjet időkben így próbáltak gátat vetni a szifilisz terjedésének). Szerintem ezeknél a módszereknél mindenképpen humánusabb a kötelező védőoltás.
Ez valami új, még sosem hallottam, hogy az érelmeszesedés fertőző betegség...:p. Na jó, tudom, hogy nem erre gondoltál, hanem az influenza elleni oltásra - és valóban - én azzal sem oltatom be magam. És még sok mindent nem csinálok: nem járok semmiféle orvoshoz, nem járok semmiféle "szűrésre", nem járok varázslóhoz és nem vásárolok semmiféle étrend kiegészítőket és örök életet biztosító csodabogyókat.
Lehet, hogy ez mind nagyon elítélendő, de én nem akarok örökké élni és az így szerzett plusz éveket azzal eltölteni, hogy orvosi rendelőkbe ki-be járva hallgassam a többi öregasszony nyűgét-baját panaszáradatát.
Ami meg a "kötelező" szót illeti: nagyon rosszul hangzik és én személy szerint nagyon utálom. A kötelező általában csak annak volt kötelező, akinek nem volt semmiféle hatalom a kezében. Mindig voltak kivételek, akiknek a kötelező sem volt kötelező.
 

Kyra2

Kitiltott (BANned)
Bizony-bizony!
Miért ne használnánk az új dolgokat, új találmányokat. Vannak gyógyszerek, védőoltások, ... (vele együtt gyógyszeripar), azért, hogy jobb legyen az életünk. Ezért is örülök, ennek a gyógyszer felfedezésnek.
Párom természetgyógyász, de bizony bevesszük a gyógyszert is, ha kell, beadjuk a gyereknek, ha kell, és bizony beoltatom magam a védőoltásokkal, hogy ne vigyem haza a családomnak.
Bizonyos dolgok azért jönnek létre, hogy megkönnyítsék az életünket: automata mosógép, mobiltelefon,...
Emlékszem, hogy mennyire fújtak régen a mobiltelefonálókra a buszon, most már minden napos vagy inkább minden perces.
Hasonló ilyen dolog, amire mostanában fújnak: a gyermekek fejlesztése különböző tornákkal, mozgás formákkal, vagy pl. fejlesztésük a Nevelési Tanácsadó által.
Felfedezték, hogy az agy (és annak területei) fejleszthetők a torna által az ideg pályákon keresztül vissza felé. Nagyon sok problémát meg lehet vele oldani: logopédiai, egyensúly, magatartászavar, szorongás,...
Rengeteg fajta módszer van: okosító tornák (alapozó torna, Ayres terápia, mozgás kotta, idegrendszer fejlesztő torna, GMP torna, TSMT torna, INPP torna, ...), Dévényi Anna módszer, és még sok más
A mai Nagymamák nagyon fújják a dolgot, mert szerintük régen nem volt ilyen, mégis minden problémás gyerek felnőtt, és ember lett belőle.
Csak nem mindegy, hogy milyen áron, miket élt át addig, amíg felnőtt lett belőle, és milyen felnőtt lett belőle.
Miért ne használnánk, használnánk ki a lehetőségeket, amik adottak a mai világunkban!?
És miért ne örülnénk, hogy nem minden úgy van, ahogy régen!?

Helyes, tedd ezt, ez a te dolgod és a családodé. Az én véleményem az, hogy az emberek túl sokat foglalkoznak önmagukkal... Na de ez meg az én dolgom. ;)
 

Umaksuman

Állandó Tag
Írhattam volna, mert sokan meggyógyultak azok közül, akik az általad gyűlölt csoportba soroltakhoz fordult - bár nem értem, hogy az "orvos" hogyan került oda?
Úgy, hogy eszemben sincs gyűlölni sem őket, sem a többi említetteket. De változatlanul fenntartom, hogy aki a gyógyításból él, annak – legalábbis ilyen leegyszerűsítő közgazdasági szemlélettel – nem lenne érdeke a beteg gyógyulása. De mivel a valós "közgazdasági környezetet" rajtuk kívül a betegek, a biztosítók, és az állami hatóságok is alakítják, a rendszer egész tűrhetően működik. Ennek ékesszóló bizonyítéka, hogy az egészségre jellemző statisztikai mutatók drasztikusan javultak azóta, mióta nem csak papokkal és varázslókkal gyógyíttatják magukat az emberek.

Viszont ha valóban olyan gyógyszert kísérleteznének ki, amiből beszedsz néhány dobozzal és az elmeszesedett erek ismét rendesen funkcionálnak, akkor bezárhatnának a gyógyszergyárak, kórházak, patikák. Munkanélkülivé válnak az orvosok, hiszen a betegségek nagy része, különösen idős korban - amikor a legtöbben küszködnek krónikus betegséggel - az érelmeszesedéssel indul.
Biztos vagy benne? A fertőző betegségeket megelőző védőoltások többsége pl. tipikusan ilyen anyag, mégsem vitték csődbe sem a gyógyszergyárakat, sem a kórházakat vagy a patikákat. Egyrészt sajnos az életkor hosszabbodásával mindig akadnak újabb problémák, másrészt – mint a mellékelt ábra is mutatja:) – mindig vannak olyanok, akik szeretik a rögösebb utat választani.

A kötelező általában csak annak volt kötelező, akinek nem volt semmiféle hatalom a kezében. Mindig voltak kivételek, akiknek a kötelező sem volt kötelező.
Ez is egy szempont. De a védőoltások esetében a kötelezettség efféle értelmezése is tökéletesen megfelel a célnak, ti. a járványok megelőzésének. Aki pedig arra hivatkozva próbál kibújni alóla, hogy ezt egy kiváltságos kisebbség is megteheti, az ugyanúgy magával és közeli hozzátartozóival szúr ki leginkább, mint ezek a "kivételek", mert a bacik ilyen szempontból tökéletesen demokraták:).
 

zsuzsanna03

Állandó Tag
Azt hiszem, hogy a védőoltásokkal elbeszéltetek egymás mellett.

Van az a védőoltás, ami a fertőző betegségeket hivatott kiküszöbölni.
Ez egyértelmű, hogy kötelező, mert nem csupán egy embert érint, hanem a környezetét is.

A másik, ami nem a fertőző betegségeket hivatott elhárítani, hanem különböző betegségek kialakulását előzheti meg, már ha megelőzheti.

Az üzlet voltaképp ezekben van, mert amiket agyba-főbe hirdetnek javarészt annyit érnek, mint halottnak a szentelt víz.

A hatásosak /ha van egyáltalán ilyen/ nem fognak eljutni a "nagyközönségig", mert ha némelyeknek hihetetlen is, nem cél a teljes gyógyulás.
Akkor ki venné meg a sok kamu csodaszert ?!

Az életkor "növekedéséről" is beszélhetnénk...
Akik a húszas, harmincas években születtek valahogy túlélték az elmúlt húsz évet.
A később születettek nem valószínű, hogy sokan eljutnak a nyolcvanig.
Csak ki kell menni a temetőbe, és megnézni, hogy mennyi a 40-60 év közötti halott.
 

Umaksuman

Állandó Tag
Azt hiszem, hogy a védőoltásokkal elbeszéltetek egymás mellett.
Jogos az észrevétel, akkor térjünk vissza a "terápiás védőoltásokhoz".

Az üzlet voltaképp ezekben van, mert amiket agyba-főbe hirdetnek javarészt annyit érnek, mint halottnak a szentelt víz.
Ebben lehet valami. A "valódi", törzskönyvezett készítmények reklámozását legalábbis nem bátorítják:), amiket viszont reklámozhatnak, (pl. a tárgyalt érelmeszesedés elleni vakcina) azok gyógyszernek nem minősülő készítmények, hatásosságukat (és mellékhatásaikat) semmi nem garantálja.

A hatásosak /ha van egyáltalán ilyen/ nem fognak eljutni a "nagyközönségig", mert ha némelyeknek hihetetlen is, nem cél a teljes gyógyulás.
Terápiás védőoltásokból jó néhány van forgalomban, és még több klinikai tesztelési fázisban (ameddig a tárgyalt "csodaszer" még el sem jutott). Az előbbi kategóriába tartozik pl. a tetanusz és diftéria antitoxin, a kígyók és más dögök mérgei elleni oltások, vagy a veszettség elleni (a harapás után beadandó) injekció. Az utóbbiak között vannak pl. különböző rosszindulatú daganatok, a vírusos májgyulladások több fajtája, AIDS, és szklerózis multiplex elleni oltások.

Az életkor "növekedéséről" is beszélhetnénk...
Akik a húszas, harmincas években születtek valahogy túlélték az elmúlt húsz évet.
A később születettek nem valószínű, hogy sokan eljutnak a nyolcvanig.
Csak ki kell menni a temetőbe, és megnézni, hogy mennyi a 40-60 év közötti halott.
Csak ki kell menni az utcára, és láthatod, hogy mennyi az élő ebben a korosztályban. A húszas-harmincas években a születéskor várható átlagos élettartam nálunk 40 év alatt volt, most 75 év körül van.
 

Kyra2

Kitiltott (BANned)
Ebben lehet valami. A "valódi", törzskönyvezett készítmények reklámozását legalábbis nem bátorítják:), amiket viszont reklámozhatnak, (pl. a tárgyalt érelmeszesedés elleni vakcina) azok gyógyszernek nem minősülő készítmények, hatásosságukat (és mellékhatásaikat) semmi nem garantálja.
Fentebb azt is szerettem volna írni, hogy el nem tudok képzelni egy ilyen védőoltást, aminek az a következménye, hogy össze-vissza zabálhatok, ihatok, halálra dohányozhatom magamat, az ereim mégsem fognak elmeszesedni...:p - de nem írtam, mert megkapom, hogy miből is tudhatnám én, ha nincs megfelelő képzettségem. ;)
Csak ki kell menni az utcára, és láthatod, hogy mennyi az élő ebben a korosztályban.
Ez aranyos válasz volt Zsuzsannának. :p Nézőpont kérdése, hogy kinek mi a sok vagy kevés. A temetőből nézve sok, az utcáról nézve kevés, sőt ha 20 éves vagy, akkor épp fordítva: a temetőben kevés az utcán sok...:mrgreen:
 

Umaksuman

Állandó Tag
Fentebb azt is szerettem volna írni, hogy el nem tudok képzelni egy ilyen védőoltást, aminek az a következménye, hogy össze-vissza zabálhatok, ihatok, halálra dohányozhatom magamat, az ereim mégsem fognak elmeszesedni...:p - de nem írtam, mert megkapom, hogy miből is tudhatnám én, ha nincs megfelelő képzettségem. ;)
Nekem vagy a fantáziám élénkebb, vagy a képzettségem kevésbé megfelelő, de elképzelni éppenséggel tudnám… Persze azt is el tudom képzelni, hogy ebben az esetben a zabálás, ivás és dohányzás egyéb káros következményei hamarabb végeznének az emberrel, mint az "érelmeszesedés" egy kicsivel mértéktartóbb zabálás, ivás és dohányzás mellett.
 

Warrior Princess

Állandó Tag
"Odáig azonban még nem jutott el a mechanika, hogy mi van akkor, amikor egy tömegpont egyszerre nem kettő- hanem három tengely körül forog?"

A térbeli forgó mozgás könnyedén leírható a test három tengely körüli egyidejű forgásával. Régóta ismert ez. Jó példa erre a giroszkóp, a pörgettyűs íránytű. :)
 

Warrior Princess

Állandó Tag
A szél és az ő hámja, az emberi butaság

Kérlek benneteket, hogy ezt a videót terjesszétek ahol csak tudjátok. Jó lenne, ha egyre kevesebb ember hinné el az olajlobbinak, hogy egyetlen lehetőségünk a fosszilis energia. .....


Lám, itt is megjelent Spanyol és az ő csodálatos első és másodfajú perpetuum mobiléje. Ne is értem, hogy mi a fenét csinálnak fizikaórán a tanárok és eközben mivel ütik el az idejüket a diákok? Rémes, borzalmas, hogy mennyire alacsony színvonalon áll a közoktatás! Hátborzongató a tudatlanok hiszékenysége és mindazok kapzsisága, akik ezt mesterien kihasználják, mint pld. Spanyol.
 

Warrior Princess

Állandó Tag
Csillagözön, 2011-10-24, 09:31 PM <!-- / status icon and date -->

<HR>

<!-- message -->"Hogyan lehetetlenítik el az igazi tudósokat....?"

Nos, Egely nem tudós, hanem egy másik műfaj, üzletember, aki azzal keresi a kenyerét, hogy könyveket ír. Milyen könyveket? Légbőlkapottakat. Mint egy modern Andersen, csak annyi a bibi, hogy a könyvei elején, vagy a végén nincs feltüntetve, hogy a mű a fantázia szüleménye az első betűtől az utolsóig és ez bizony nagy hiba, mondhatni, a gyanútlan olvasók átverése.
 

Warrior Princess

Állandó Tag
Györgyi Viktor - lapátkerekek nélküli szélerőmű - <!-- status icon and date --><!-- status icon and date -->2011-10-13, 01:16 PM

Több éve megy a felhajtás a Györgyi Viktor szélgenerátora körül. Mindezideig a feltaláló - tervező nem publikált semmiféle hiteles mérést, ami alátámasztaná a délibábos álmait a szélgenerátora hatásfokáról, teljesítményéről, az általa termelt energia áráról stb. Ez egy nagy szappanbuborék, s csak idő kérdése, hogy mikor pukkad ki végleg. Általában nem ajánlatos hasraesni senki diplomája és titulusa előtt, de igen ajánlatos utánajárni annak, amit mond, különösen akkor, amikor a pénzünket kéri. Egyes cikkekben professzornak titulálják az urat, ami csak elírás lehet, mert nem ismerek olyan egyetemet, amelyiknek a tanára lenne, s arról sincs tudomásom, hogy jogosult lenne a cím használatára. Egyben azonban bizonyos vagyok: Mindaz a találmány, amelyik pénzben mérhető hasznot hoz a befektetőknek, gazdára talál. Ez a szélgenerátor nem ebbe a kategóriába tartozik.
 

Warrior Princess

Állandó Tag
Megkellene próbálni meggyőző mennyiségű adatot begyűjteni, .......
..... Sok áramlástechnika azért nem szükséges hozzá.


A hiteles adatok gyűjtése és az újfajta szélgenerátor elméletének a publikálása a Györgyi úr dolga lenne, de ő az ilyesmivel évek óta adós, s javulás nem várható. Az ő konstrukciója egy olyan fejlesztési irány, ami zsákutca, mégpedig mindenféle szempontból.

A Betz-konstans azt fejezi ki, hogy a szélerőművek a szél mozgási energiájának legfeljebb hány százalékát képesek hasznosítani. Ez olyan 60% körül van.

Egy ilyen függőleges tengelyű szélgenerátornál a magassággal változó sebességű szél azt eredményezi, hogy csökken a teljesítmény és a hatásfok is, vagyis se nem egyenlít ki semmit, se nem összegez, hanem kivon. :)

Egy szélgenerátor megtervezése elég komoly áramlástechnikai ismereteket igényel, hacsak nem az ősi módszert követjük, hogy üssük össze deszkából és majd csak lesz valami.
 

Warrior Princess

Állandó Tag
Csak egy dolgot nem értek a Györgyi Viktor szélerőművével kapcsolatban.
Miért kell hozzá annyi pénz? Nem lehet egyszerűen készíteni néhány erőművet, áramot termelni, és kész a bizonyíték?
Én ha látom a referenciákat azok magukért beszélnek, mint a videó is.

A videón semmi érdemi nem látszik és nem hangzik el. Az ilyen típusú szélgenerátor nem versenyképes légcsavaros, vagy vízszintes tengelyű gépekkel szemben.
 

Warrior Princess

Állandó Tag
Gumi hulladék újrahasznosítása - <!-- status icon and date --><!-- status icon and date -->2012-03-14, 10:00 AM

Igen sok és költséges módszer ismert a gumihulladék újrahasznosítására. Lehet, hogy itt kitaláltak valami nagyon újat, de nem hiszem, s azt sem, hogy a környezetre ártalmatlan módon képesek a hulladékot hasznos nyersanyaggá változtatni. Sajnos, a cikkben semmi konkrétum nincs, úgyhogy ez is a délibáb kategória, mint a torony szélerőmű.<!-- / status icon and date -->
 

laslo

Állandó Tag
Üdv az érdelődőknek.

Még soha nem tévedtem erre a részre, az előzményeket később majd átnézem.
Most csak egy pici észrevétel :
Pár évvel ezelőtt végig szenvedtem ismerőseimmel a Spanyol - féle 2 részes előadást,
Rengeteg szélsőjobbos társaságában , testőrök között tartotta.
Mindenről süketelt csak saját "találmány"-áról nem tudott értelmes dolgot említeni.
Egely György :
Ő volt aki már jóval az internet előtt leírta, hogy van a fizikának egy nem publikált
hasznosítási oldala, és számos rendkívüli képességű ember talált rá
igen meglepő felhasználásra.
A figyelemfelhívás már tiszteletet érdemel.
Ettől meglódulhat mindenki agyacskája - a felkészültsége szerint.
Kár, hogy nem folyik fejlesztés a legígéretesebb témákban.
 
J

jiso

Vendég
Nem az a gond..

A videón semmi érdemi nem látszik és nem hangzik el. Az ilyen típusú szélgenerátor nem versenyképes légcsavaros, vagy vízszintes tengelyű gépekkel szemben.


Szia Hercegnő!

Látom belelendültél..
Nos a Györgyi Viktor féle szerkezettel leginkább az a gond, hogy pici a teljesítménye... S nem is lehet jelentősen növelni. A "légcsavaros" szerkentyűk pedig a nem túl régi eredmények tükrében zavarják a légiirányítást, s nagy mértékben veszélyeztetik a repülésbiztonságot... S akkor nem beszéltünk a telepíthető "generátorok" számáról egy adott területen... A szélmotoros berendezések nyílvánvalóan nem a jövő...
Én a napelemes tetőcserépre szavazok...
 

Warrior Princess

Állandó Tag
Kedves Umaksuman és Prominor!

Látom, jóízűen vitáztok, s eközben terítékre került valahogyan a fénysebesség is. Nem kívánom a vitátokat elrontani, s Nem is a Ti, de a többi Olvasó kedvéért írom az alábbiakat:

Amikor a fénysebességről, mint alapvető természeti állandóról beszélünk, akkor mindig a vákuumbeli fénysebességet értjük alatta és c-vel jelöljük. Erről sebességről tette fel Einstein, hogy a fénysebesség minden megfigyelő számára állandó, nem függ a megfigyelő mozgásától és a természetben nincs olyan hatás, ami nála gyorsabban terjedne. Nincs olyan elmélet, amiből levezethető lenne a c értéke, de megmérhető, s a mai értékét rögzítették, tehát pontosan 299 792 458 m/s értékűnek tekintjük. Amikor a fény nem vákuumban terjed, akkor a közölt értéknél kisebb a sebessége.
 

Warrior Princess

Állandó Tag
Szia Hercegnő!

Látom belelendültél..
Nos a Györgyi Viktor féle szerkezettel leginkább az a gond, hogy pici a teljesítménye... S nem is lehet jelentősen növelni. A "légcsavaros" szerkentyűk pedig a nem túl régi eredmények tükrében zavarják a légiirányítást, s nagy mértékben veszélyeztetik a repülésbiztonságot... S akkor nem beszéltünk a telepíthető "generátorok" számáról egy adott területen... A szélmotoros berendezések nyílvánvalóan nem a jövő...
Én a napelemes tetőcserépre szavazok...


Szia Jiso!

Már elég régen voltam a kedvenc társaságomban, a Canadahun oldalain, s igyekszem pótolni a mulasztásaimat. :)

Györgyi úr szélgenerátorával az a baj, hogy haszontalan, de nyilván nem képes már olyan hatékonyan működtetni a szürkeállományát, mint ifjabb korában, s nem ismeri a szerkezete korlátait. Abban végképpen nem hiszek, hogy neki sikerült valami újfajta áramlástechnikai elméletet kidolgozni, ami alapján konstruált szélgenerátora végeredményben a ma elterjedt technológiához képest 50%-al olcsóbban és jobb hatásfokkal állít elő villamos energiát. Amiket ő elmond, azok nem tekinthetők tudományosnak.

Ha nagyon megszorulunk energiával, akkor nem lesz baj, hogy akadályozzák a légcsavaros szélgenerátorok a légiközlekedést, mert üzemanyag híján az sem lesz. :) Amúgy komoly gondot jelent a szélerőmű-telepek bekapcsolása az energiaellátásba a Természet szeszélyei miatt erősen ingadozó energiatermelésük miatt. Úgy gondolom, a technológia most kezdi kiforrni magát, s bizonyosan vannak olyan területek, ahol kétségkivül létjogosultsága van.
A mapelemes cseréppel ugyanaz a baj, mint a szélerőművekkel. Ha nem süt, vagy nem fúj, akkor nincs miből termelni, tehát sürgősen megoldandó feladat az elektromos energia jó hatásfokú és nagy kapacitású tárolása. Amennyiben hit, akkor a házi plútónium erőművekben hiszek. Kis méret, hosszú élettartam, de előtte nem árt a fajunkat ellenállóvá nemesíteni a rádióaktív sugárzásokkal szemben. :)

Az újdonságokat, bejelentéseket mindig kritikus szemmel nézem, s valahogy ráérzek a lényegre, vagy a hamisságra, mint a fénynél gyorsabb neutrinók esetében, pedig utóbbi nagytekintélyű tudósok publikálták. Azt mondtam mérési hiba, más ok nincs. Igazam lett. A nyert pezsgőt nemrég fogyasztottuk el. :)
 
Oldal tetejére