Találmányok-Felfedezések

elke témája a 'Tudomány,Technika' fórumban , 2010 Február 5.

 1. Umaksuman

  Umaksuman Állandó Tag

  Tévedtek. Egy román tudós ugyanis a homéroszi eposzok szövegének elemzésével kimutatta, hogy Atlantisz a mai Románia területén volt, Hargita megyében. Ezt annak idején a Népszabadság is megírta. Úgyhogy ....... :) :)
  Ez már azért elég egyértelmű.:rohog:
   
 2. Szpacsi

  Szpacsi Állandó Tag

  Mert földrengés is volt. Sőt, robbanás is! a föld alatt robbanás történt egy kamrában. Mert a feszültség túl nagyra növekedett ott.
  Ez okozhatta a földrengést.
   
 3. Szpacsi

  Szpacsi Állandó Tag

  William Scott-Elliot. Oké, megjegyztem. Még jó, hogy szóba került. Összekevertem valaki mással, illetve rosszul tudtam a nevét. :(
   
 4. Umaksuman

  Umaksuman Állandó Tag

  Igen, Thérán így történt.:) De az csak egy kis sziget volt. Egy ilyen lokális jelenség hogy tud eltüntetni egy egész földrészt? És a globális Özönvíz hogy jön a képbe, azt mi igazolja erre az időpontra?
   
 5. Szpacsi

  Szpacsi Állandó Tag

  Platón nagyapja, Kritiász hallotta Szolóntól azt a történetet, hogy az ő idejük előtt 9000 évvel, azaz i. e. 9550. körül, volt egy nagy sziget az Atlanti-óceánban, melyen túl egy még nagyobb szárazfőld, Észak-Amerika kontinense helyezkedett el.
  Szolónnak Szaisz városában, Egyiptomban mondták el ottani papok ezt.
  Ezek az atlantisziak elindultak, hogy elfoglalják Európa déli partvidékét, és Afrika északi partjait, sőt egészen Mezopotámiáig mentek volna. El is foglalták Egyiptomot, de Görögországot nem sikerült nekik. Persze akkor még nem volt Görögország, tudom. De a görögök ősei, akik ott éltek, fölszabadították Egyiptomot az atlantisziak alól, és így meghiúsult az atlantisziak további terjeszkedése. Mezopotámiába már nem jutottak el.
  Ekkor jött a Vízözön, melynek következtében a teljes görög hadsereg megsemmisült, és Atlantisz (Poszeídia) szigetét is elnyelte az óceán.

  Athént Neith istennő alapította, a szaiszi papok szerint, mégpedig Szolón látogatása előtt 9000 évvel. (Szolón i. e. 550. körül járt Szaiszban.) És az egyiptomi fővárost is, Memphiszt is Neith istennő által alapított városnak tartották ekkoriban az egyiptomiak.
  Márpedig, mint az történelmileg közismert, Memphisz városa már i. e. 3000. körül is Egyiptom fővárosa volt....Jóval a thírai, szantoríni-i események (katasztrófa) előtt is.....
   
  Utoljára módosítva: 2015 Május 11
 6. Szpacsi

  Szpacsi Állandó Tag

  A Vízözönnek egyébként az volt a fő célja, hogy az óriások hegemóniáját megtörje a Földön, és kiirtsa őket.
  Ezenkívül, mivel Atlantisz népe lezüllött, "elkorcsosult", agresszív hódítóvá vált, és az istenük, Poszeidón természete már eltünedezni kezdett bennük, ezért őket is ki kellet pusztítani.
  Az eredeti, nagy Atlantisz kontinens az Atlanti-óceán közepén helyezkedett el. Később ebből már csak 2 kisebb sziget maradt: Ruta és Daítia. Majd, újabb hosszú idő múlva, Ruta még kisebb lett, egy katasztrófa miatt, és a neve ettől kezdve volt Poszeídia. (A Bermuda-háromszög, a Sargasso-tenger, és a Karib-tenger térségében.) Ezeket is William Scott-Elliot derítette ki.
   
 7. Umaksuman

  Umaksuman Állandó Tag

  Igen, és erre a történetre az egyetlen "bizonyíték" Platón leírása, aki állítása szerint harmadkézből elmesélve hallotta mindezt. (Kritiász egyébként nem nagyapja volt Platónnak, hanem az anyja unokatestvére.)

  Na ez az, amit sem Platón, sem kedvenceid, a teozófusok nem állítottak. Valószínűleg nem is véletlenül, hiszen a Vízözön mind a görög, mind a mezopotámiai és zsidó-keresztény hagyományban átmeneti jelenség: jönnek a nagy esők, elárasztják a földet, aztán elvonul a víz, és visszaáll a régi vízszint. Egy esőzés pedig - legyen az akár negyven napos is - egy földrészt nem tud eltüntetni. Mindezek a szerzők említenek ugyan vízözönt, de egyikük sem állítja, hogy az lett volna Atlantisz eltűnésének az oka.

  Pontosabban Szolón szerint a szaiszi papok szerint is Athéné alapította Athént, csak szerintük ő azonos az egyiptomi Neith-szel. Neith pedig Szaisz védő istene volt, habár volt szentélye Memphiszben is.

  Igen. És akkor mi van?
   
 8. Umaksuman

  Umaksuman Állandó Tag

  Mondod te. Viszont Platón nem említ óriásokat, és ahogyan korábban te is írtad, és más mesék is ezt mondják, ez a kiirtás nem volt igazán sikeres.

  Ez csak fütty. William Scott-Elliotnak annyi köze van Poszeídiához, mint Sir Walter Scottnak. Az Atlantiszról szóló könyvében a Sargasso-tengert és a Bermuda-háromszöget meg sem említi, és a 'Carib' szó is csak egyszer szerepel benne, mikor az ott élők koponya alakját és bőrszínét hasonlítja össze a dél-amerikai indiánokéval. Poszeídia és társai a "látnok" Edgar Cayce leleménye, aki azt is "látta", hogy Poszeídia 1968-ban vagy 69-ben fog újra felbukkanni, az egész Atlantisz pedig 2012-ben.:)
  Nem is szólva arról az apróságról, hogy Platón szerint Atlantisz akkora volt, mint Ázsia és Líbia (Afrika) együttvéve. Hol fért volna el ez a Karib-térségben?
   
  Szpacsi kedveli ezt.
 9. Szpacsi

  Szpacsi Állandó Tag

  Hát, ezaz, De Ázsia akkor még csak Kiázsiát jelentette, Törökországot.! Líbia pedig csak Észak-Afrikát (Egyiptomon kívüli részt.)

  Na ezért nem lehetett Szantoríni Atlantisz. Mert az a sziget akkora sincsen, mint Budapest. .... :)

  Edgar Cayce-nek telsesen igaza lett, szerintem. Ő azt jósolta, hogy amit te írsz, hogy akkor fogják FÖLFEDEZNI. És: FÖL IS FEDEZTÉK!! Ugyanis: 1968-ban búvárok megtalálták a Bimini -szigetnél a "Bimini-út" és a Bimini-fal" elnevezésű képződményeket, melyek Atlantisz (Poszeídia) egyik városához, kikötővárosához tartoztak. Innen jártak a rezet bányászni az atlantisziak Észak-Amerikába, a Nagy-tavak vidékére.) A sárgarezet jól ismerték, és bronzot tudtak belőle készíteni, amit úgy hívat: orikalkhosz.
  És, mint írtam, 3 éve, vagyis 2012-ben TÉNYLEG meglalálták Atlantisz FŐVÁROSÁT!!
  Itt a búvárok a víz alatt fekete szobrokat, kőépítményeket stb. stb. .... is találtak!
  Ez volt Atlantiszváros, Poszeidónisz, a főváros! Méretei, mint már írtam, pontosan ráillenek a Platón által megadott számadatokra.
  Úgyhogy, Edgar Cayce-nek igaza lett. :)
  És a sziget nem akkora volt mint az egész Arika és az egész Ázsia együtt -- hanem csak mint a mai Törökország, a Közel-Kelet, és Líbia együtt, eselteg még Algériát beleértve.

  Én ezeken már sokat gondolkodtam, + állandóan figyelemmel kísérem a témát, mert évtizedek óta kutatom; ez az egyik hobbim. :)
   
  Utoljára módosítva: 2015 Május 14
  Csillagözön kedveli ezt.
 10. Szpacsi

  Szpacsi Állandó Tag

  Ezt a szaiszi papok mondták Szolónnak; valóban, Platón műveiben már nem szerepel. És a teozófusok sem beszélnek róla.
  Óriások kiirtása: nem volt teljes körű, mert még Mózes idejében is nagy számban éltek óriások Izraelben és a környékén.
  Memphisz: Azzal azt akartam megmutatni, hogy Szantoríni katasztrófája előtt (kb. i. e. 1400.) is létezett. Tehát nem lehett Szantoríni szigete Atlantisz.

  Atlantisz földrengések következtében süllyedt el, nagyon gyorsan.
  A Vízözönkor nem csak esőzés volt egyébként, hanem a föld alól is feljöttek a belvizek, talajvizek, és ezért tudott ekkora lenni az a katasztrófa.

  Én az eddigi kutatásaim alapján, ezeket tartom a legvalószínűbbnek.
   
  Kyra_ kedveli ezt.
 11. Umaksuman

  Umaksuman Állandó Tag

  Akkor nem, ha Platón méret (ill. bármi más) adatai is korrektek. Erre viszont semmi bizonyíték nincsen.

  Az nem tűnt fel, hogy ezt a felfedezett valamit azóta is Bimini-útnak, vagy más néven Bimini-falnak nevezik, és nem Atlantisznak? Ugyanis Cayce látomásán kívül semmi más nem "bizonyítja", hogy bármi köze is lenne Atlantiszhoz. Ennyi erővel akár Hy-Brasil, Szent Brendan szigete, vagy Theopomposz Meropisza is lehetne. Nem is szólva arról az apróságról, hogy az "utat" azóta jó néhány geológus is megvizsgálta, de a Cayce Alapítvány embereit leszámítva természetes alakulatnak találták. Az tehát enyhén szólva is túlzás, hogy felfedezték volna Atlantiszt.

  Az 'orikalkhosz' görög szó, kb. hegyi ércet vagy bronzot jelent, tehát az atlantisziak aligha hívhatták így. Platón viszont már csak nevében létező, ismeretlen fémnek nevezi, ami vörös színben ragyog. Csak jóval az ő ideje után kezdték így nevezni a sárgarezet, ami réz és cink ötvözete (a bronz pedig rézé és óné, vagy rézé és arzéné).

  Miben is? Hiszen Cayce nem azt jósolta, hogy te majd úgy emlékszel, azt olvastad valamelyik "HIHETETLEN" könyvben, hogy búvárok 2012-ben a víz alatt " TÉNYLEG meglalálták Atlantisz FŐVÁROSÁT!!", hanem azt, hogy 2012-ben Atlantisz újra a tenger felszíne fölé fog emelkedni.

  Tunéziát és Marokkót miért hagyod ki? Akkoriban Egyiptomtól nyugatra minden "Líbia" volt. De ha megnézed, ez így is kb. egy Grönland méretű terület, az egész karibi térséget bőven lefedné. Márpedig ott rengeteg sziget van, amiknek közös jellemzője, hogy egyiken sem találtak atlantiszi romokat.:) Ráadásul ennek csak egy kis része a sekély Bahama-pad, aminek a Bimini-szigetek is része, a nagyobb terület kb. 4000 m mély, sima óceánfenék.

  Csak egy módszertani kérdés: "kutatásaid" közben szoktál jegyzeteket készíteni, vagy csak a memóriádra hagyatkozol?
   
  Szpacsi kedveli ezt.
 12. Umaksuman

  Umaksuman Állandó Tag

  És te egyenesen a szaiszi papoktól, vagy már csak Szolóntól hallottad mesélni?:)

  Sőt Magyarországon és a környékén még a XIX. sz.-ban is, ha a népmeséknek hinni lehet.:)

  Nem tudlak követni. Ha Platón füllentett, és "Atlantisz" az egyiptomi papok szerint nem Grönland méretű volt, nem az Atlanti-óceánban, nem 9000 évvel korábban süllyedt el, és a te állításoddal ellentétben nem is okozott globális özönvizet, akkor Memphisz létezése miért zárná ki a Szantorini-verziót?

  Ezt azért gondold át még egyszer. A földrengések ugyan tudnak kisebb, legfeljebb tucat méteres nagyságrendű térszint változásokat produkálni, de olyan nagyságrendűt, ami egy Grönland-méretű, hegyekkel is rendelkező sziget komplett eltűnését okozná, az fizikailag lehetetlen. A vulkáni magmakamrák beomlása okoz földrengést is, és képes gyorsan eltüntetni egy Szantorini méretű szigetet , de egy platóni Atlantisz ilyen okú és sebességű elsüllyedése szintén képtelenség. Egy ún. köpeny-gomolyáramlás megszűnése akár kilométeres nagyságrendű változást is okozhat ekkora, vagy még nagyobb területeken is, de csak évmilliók alatt, és földrengések millióinak kíséretében. Tehát Platón valószínűleg itt is kiszínezte egy kicsit a történetet.

  Mekkora? Hiszen ezek szerint Atlantiszt már nem süllyesztette el.:) És ha megnézed Európa 9000 évvel ezelőtti régészeti leleteit, annak a bizonyos atlantiszi expedíciós hadseregnek (és persze a célpontjuknak, Athén városának:)) sincs semmi nyoma, ezért szerintem az erre vonatkozó részt is betudhatjuk vagy Platón, vagy valamelyik szóbeli adatközlője fantáziájának.
   
 13. Kyra_

  Kyra_ Kitiltott (BANned)

  Bár ez off, de illik ehhez a cikkhez, azaz ahhoz, hogy vannak megnézhető leletek és eltitkolt leletek és voltak megsemmisítettek is, mert az emberiség annyira hülye, hogy nem élné túl, ha megtudná azokat a tényeket, amit csak az oly nagy bölcsek ismerhetnek meg, mint Rockefeller és az ő múzeumai. Szerintem meg mindenki túlélné (kivéve Umaksumant), teljesen felesleges dugdosni a leleteket.

  Az antropológusok titokzatos temetkezési helyre bukkantak a közép-afrikai Kigaliban (Ruanda). A maradványok hatalmas, emberre alig emlékeztető szerzetek képét rajzolják ki előttünk. A kutatás vezetője szerint megeshet, hogy a lények egy másik bolygóról érkeztek, úgy vélik, hogy a maradványok 500 évesek. Mikor felfedezték azokat, először arra gondoltak, hogy egy ősi falu romjait tárták fel, ám később még a környéken se találtak emberi tevékenységre utaló nyomokat.

  A 40 tömegsírban hozzávetőlegesen 200 tetemet találtak, mindegyik tökéletesen konzerválódott. A lények nagyon magasak voltak – körülbelül 2,1m. A fejük aránytalanul nagy volt, és nem rendelkeztek szájjal, orral, szemekkel.

  Az antropológusok úgy vélik, hogy a különös testek gazdái földönkívüliek voltak, akiket valószínűleg valamilyen földi vírus betegített és ölt meg. Leszállópályának, űrhajó maradványoknak azonban semmi jelét nem találták.

  Egyiptomi sírban egy 2,5m magas ember múmiájára bukkantak. Nem volt se orra, se füle, a szája nagyon széles volt, és nem rendelkezett nyelvvel.

  Gaston de Villars régész szerint a múmia körülbelül 4 ezer éves. Úgy temették el, mint az egyiptomi nemeseket – gondosan konzerválva, szolgái körében. Mint kiderült a helyszínen talált tárgyak egy része nem köthető sem az egyiptomi kultúrához, sem bármilyen ismert más földihez. Például, a leletek közt volt egy fényes fém korong is, furcsa jelekkel díszítve, egy fémruha, műanyag cipőre emlékeztető maradványokkal, és sok-sok kőtábla csillagok, bolygók és különös masinériák képével.
  petrie4.jpg
  Emellett a sírhely is nagyon szokatlanul fest. Az ókorban ismeretlen anyagot használtak hozzá. A tömböt pedig úgy vájták ki a sziklából, hogy a falai teljesen simák lettek, mint a csiszolt márvány. Mintha lézerrel metszették volna ki. Mellesleg, a tömb felületét megolvasztották, a sírkövet pedig ólomra emlékeztető anyaggal díszítették.

  http://english.pravda.ru/science/mysteries/24-06-2011/118302-giants_cemetery-0/
   
  Utoljára módosítva: 2015 Május 15
  Szpacsi és Kicsi Fecske kedveli ezt.
 14. Szpacsi

  Szpacsi Állandó Tag

  Nem "HIHETETLEN"-könyvben olvastam Atlantisz fővárosának a fölfedezéséről, Umaksuman, hanem, egy videón láttam 3 éve a YouTube-on. De ez mellékes. { vagy, arra gondoltál, hogy nem kapott nyilvánosságot a dolog? Ez igaz! De azt a videót bárki megnézhette, amit én. És egy francia régészeti szaklapban is leközölték a hírt.}

  Jegyzeteket nem készítek. (Semmiről.) :D

  Edgar Cayce nagytudású ember volt, de ezúttal hülyeséget beszélt. :) Nem fog fölbukkanni Atlantisz, csak mint ahogy írtam, megtalálták. A Bimini -út volt az az út, mely a kikötőből a városközpontba bevezetett ebben a part menti atlantiszi városban. A Bimini-fal pedig maga a rakodópart volt a kikötőben. De a jelentősebb város a főváros: Poszeidónisz. Ezt biztos, hogy 2012-ben találták meg, nem "úgyemlékszek". :)
  Vagy e tény valami miatt esetleg zavarna téged? Fáj neked? Nem akarod elfogadni?? Szerintem pedig egyszerűen csak nem hallottál még róla.
  :dr_9::dr_9::dr_26:

  Én nem csak azt az egy könyvsorozatot olvastam ám, a témában, kedves Umaksuman. Hanem... kb. úgy 30-40 könyvet, netes írásokat, tévés dokumentumfilmeket, szakfolyóiratokat -- és még jó pár dolgot. :dr_38:
  De te nem akarsz hinni, csak tagadni az egészet.
  Te azért olvasod, hogy cáfolhassad.
  De azért köszi a segítséget, amit az orikalkhoszról írtál! Hogy az vörös volt! Mert akkor az nem sárgaréz volt, hanem vörösréz! Avagy, vörösréz -- cink ötvözete.... szóval, valami ilyesmi!
  De ismerhették a bronzot is az atlantisziak, mely valóban a sárgaréz és az ón ötvözete. 1/10 rész ón, és 9/10 rész sárgaréz. Jól írtad. Én is tudom ezt. :)
   
  Utoljára módosítva: 2015 Május 15
 15. Szpacsi

  Szpacsi Állandó Tag

  Átgondoltam, amit kértél:
  I. e. 9564. után esetleg még több ezer évig, szépen lassan süllyedt el Poszeídia, és iszapos zátonyt, a Nagy-Bahama-Zátonyt hagyta maga után. I. e. 2500. körül az egyiptomi fáraó egy expedíciót küldött ide, Poszeídia helyére, hogy van-e még ott szárazföld. Az expedíciója néhány év múlva azzal tért vissza Egyiptomba, hogy hajózhatatlan, átjárhatatlan a tenger azon a területen (a Sargasso-tenger tájékán), a süllyedő sziget -- Poszeídia -- által felhalmozott iszap miatt. (Ezekszerint akkor még nem volt 4000 m mélyen a sekély Bahama-pad melletti rész... o_O - - - vagy: az egyiptomi hajósok ezt a sekély területet találták meg, a Nagy-Bahama-Padot, és erről beszéltek fáraójuknak.)
  *********************************************************************************************************

  Platón nem füllentett, nem színezett ki semmit, és nem a fantáziájára hagyatkozott.
  Ő maga mondta, hogy a története amit leír, teljesen igaz, bár elképesztő és hihetetlen, és elég valószínűtlenül hangzik.... Én mindig is hittem benne, szeretem is a témát, úgyhogy ha továbbra is arról akarsz győzködni, hogy nem igaz, amit én gondolok -- akkor ne írj semmit. Logikus észérveidet se zúdítsd rám. :dr_103::dr_103::dr_38::dr_4:
  Mu kontinensének sincsenek bizonyítékai a földrajztudósok szerint, a Csendes-óceán mélyén -- de mégis léteznie kellett neki!!
  :cool2::cool2::cool:

  { még valami: Platón adatai korrektek. ÁM, ha te ezt nem hiszed el, hát ne hidd el! És arra hogy nem korrektek, arra mi a bizonyítékod??? :D :D }
   
  Utoljára módosítva: 2015 Május 15
 16. Szpacsi

  Szpacsi Állandó Tag

  Poszeidón Zeusz testvére volt. Poszeidónról kapta a nevét Poszeídia.
  Poszeidón felesége Klétó volt; a gyerekük pedig Atlasz. Innen kapta Atlantisz a nevét.

  ¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
  Ja és hadd mondjak még valamit! Akivel eddig találkoztam, te jársz a legközelebb az igazsághoz, a kérdésben, Umaksuman! Nem vagy túl laikus, sem dilettáns! Csak kétkedő, szkeptikus, talán.

  De ismered Le Plongeont, Rudolf Steinert, William Sott-Elliotot (jobban mint én... ;) :) )!!
  Jó könyveket olvashattál, nem csak a "Hihetetlen-sorozatot".... :) Aminek különben a legtöbb része olyan unalmas, és "gyenge", szóval színvonaltalan, hogy én el se olvastam.
  Pár részét olvastam csak.
  De máskor 1 -- 2 év alatt sem tudok ennyit beszélgetni/vitatkozni erről a témáról -- mert nincsen kivel vagy kikkel -- mint most, néhány nap alatt.

  Kevesen érdeklődnek iránta, én úgy érzem. Atlantisz, Mu és Ataisz (Ata-Ízisz) témája iránt.
  :(
   
 17. Szpacsi

  Szpacsi Állandó Tag  Kronosz király idejében élt Atlantiszon Thoth.
  Thoth a beavatott papok, a halhatatlan mesterek vezetője volt Poszeídiában. Fehér mágus is volt; Kuum-ban tanult, a templomvárosban, Horlettől.
  Kronosz király elűzte a szigetről Thot-ot, mert Thot el akarta venni feleségül Kronosz lányát, ám a király ezt ellenezte.
  (Igaza is volt .... Papok ne házasodjanak ....)

  Kronosz király valós, élő történelmi személy volt szerintem. Nem igaz az, hogy egyetlen régészeti lelet sem bizonyítja i. e. 9600.-ból a létezését! Ugyanis: Schliemann, Trója megtalálója talált Krétán egy vázát vagy egy korsót, már pontosan nem emlékszem; az viszont biztos, hogy a minószi (szantoríni-i) és a mükénéi kultúra előtti korokból származott.
  És ez volt ráírva: "Kronosztól, Atlantisz királyától".
  Ekkor tehát már Athén is létezhetett, nyugodtan! Vagy a helyén, egy régebbi, előd-városa, legalábbis!! Ahol a görögök ősei laktak.!
  Békés időkben velük kereskedhettek a poszeídiaiak, de aztán háborút folytattak ellenük i. e. 9600.-i. e. 9564. körül.

  :dr_175::dr_175::dr_31::dr_9:

   
  Utoljára módosítva: 2015 Május 15
 18. Umaksuman

  Umaksuman Állandó Tag

  Ebben speciel egyetértek Kyrával. Egy tudományos témájú fórumon valóban "off" ez a hozzászólás, de tökéletesen illik a korábban ide "offolt" másikhoz. Az ugyanúgy egy korábbi kamu hír kiszínezett, átköltött változata volt, mint ez a mostani. És egyetértek abban is, hogy teljesen felesleges dugdosni vagy megsemmisíteni a leleteket, hiszen az emberiség egy része annyira hülye, hogy leletek nélkül is készpénznek vesz bármilyen bárgyú hazugságot. Ebből a Pravda-hírből is ordít a hozzá nem értés, hiszen ha tényleg antropológusok vizsgálták volna a maradványokat, ők nem jöttek volna ilyen hasból lökött vírus-mesével. A biológiában járatos tudományos kutatók ugyanis tudják, hogy a vírusok obligát paraziták, kizárólag azokban a gazdaszervezetekben tudnak szaporodni, és ezzel károsodást, betegséget okozni, amikben megvannak azok a biokémiai mechanizmusok, amiket ők a közös evolúciójuk során elveszítettek. Egy földönkívülit földi vírusokkal megfertőzni olyan halva született vállalkozás lenne, mint egy tabletet lyukkártyával programozni.
  Egyébként a hír eredetije a boldogult Weekly World News című netes kamu-"hírügynökségtől" indult. Ez a cég leplezte le pl. azt a világméretű összeesküvést, hogy a Szaturnusz nem is bolygó, hanem egy hatalmas ufó, derítette ki, hogy a Mikulás krampuszai a Marsról importált rabszolgák, vagy közölt garantáltan hiteles fotót az Amy Winehouse hajában feltűnt rejtélyes gabonakörökről, amiktől a művésznő idegösszeroppanást kapott, és kórházba került.:)
  Ami pedig az állítólagos egyiptomi leletet illeti, Kyra nyilván elfelejtette, hogy a fotón látható tárgyat egy korábbi hozzászólásában már elsütötte, csak akkor állítólag Sir William Petrie jeruzsálemi lakásának könyvespolca mögött találták meg azt.
   
 19. Umaksuman

  Umaksuman Állandó Tag

  Szerintem is mellékes, hiszen a két forrás megbízhatósága meglehetősen hasonló.:) Ez a francia régészeti szaklap cikk viszont érdekelne. Pontosan miről is van szó? Olvastad is, vagy csak mesélni hallottál róla?

  Ezt le sem tagadhatnád.:)

  Azt írtad, egy YouTube-os videón hallottad mesélni, hogy megtalálták. A francia régészeti szaklapra pedig szerintem szokás szerint rosszul emlékszel. Ebből azt a következtetést levonni, hogy tényleg megtalálták, nekem kissé elhamarkodottnak tűnik.

  Biztos, hogy rosszul "úgyemlékszel". A Bimini-fal mellett régészek sem várost, sem kikötőt nem találtak, sem várost, a határában Poszeidonisz felirattal.:) Sokat segítene, ha elárulnád, melyik francia régészeti szaklapról hallottad mesélni, hogy ezt írta, akkor tisztázni tudnánk, hogy mit értettél félre.

  Az fáj, hogy több efféle mesét is hallottam már, de az emlékezeted annyira megbízhatatlan, hogy nem tudom megállapítani, melyik volt az "eredeti", így segíteni sem tudok, hogy a fejedben helyükre kerüljenek a dolgok.

  Ezzel több probléma is van. Az első mindjárt az, hogy a források száma ennek csak töredéke, tehát a 40+ "dolog" többsége ugyanazt az információt csócsálja újra. Másrészt ahogy az eredményt elnézem, szakfolyóiratok olvasásának nyoma azon nem nagyon látszik, annál inkább a tudománytalan, vagy éppenséggel áltudományos forrásoké. Harmadszor pedig: az is látszik, hogy gyakran még ezekre is rosszul emlékszel, ezért is kérdeztem, hogy készítesz-e jegyzeteket.

  Tévedsz. Nem akarok hinni olyasmiben, ami nem hihető, ez igaz. Olvasni viszont azért olvasom, mert te leírod, és én kíváncsi vagyok rá. És ha amit írsz, az nem felel meg a valóságnak, akkor a valóság cáfolja meg, én csupán megismertetem azt veled.

  Ezt is rosszul tudod. A vörösréz a "közönséges avagy mezei" réz alternatív neve. Tehát a bronz a vörösréz és az ón ötvözete, a sárgaréz pedig a vörösrézé és a cinké. A vörösrezet pedig Platón idejében is nagyon jól ismerték.
   
 20. Umaksuman

  Umaksuman Állandó Tag

  Hát, ez is haladás... De ha gondolkodás közben a térképre is ránéztél volna, akkor tudhatnád, hogy a Nagy-Bahama-pad a Sargasso-tengertől több mint 1000 km-re van. És gondolom, azzal sem mondok újdonságot, hogy nincs sem írásos, sem technikai nyoma sem annak, hogy az egyiptomiak az ókorban oda-vissza hajóztak Afrika és a Sargasso-teger között, és erről beszéltek is a fáraójuknak.

  Akkor talán te füllentettél, színeztél és fantáziáltál, mikor azt írtad, hogy Atlantisz nem egy nap alatt süllyedt el, ahogy Platón írta, hanem esetleg több ezer év alatt, szép lassan? Nekem nyóc, ámbár Platón állításának igazát semmivel nem lenne könnyebb bizonyítani, mint a tiédet.

  Biztos, hogy jól emlékszel?:) Azt valóban írta, hogy ő Kritiásztól hallotta, aki Szolóntól tudta, aki pedig egy szaiszi paptól hallotta. Ha ezek után azt is mondta volna, hogy mindez teljesen igaz, tiszta szerencse, hogy nem írta le, mert akkor most nem bölcs filozófusként, hanem hírhedt nagyotmondóként ismernénk.:)

  Ha csak annyit tudsz felhozni az elképzeléseid mellett, hogy hiszel bennük, szereted is a témát, és szerinted ettől lesznek igazak, akkor tényleg nincs miről vitatkoznunk. Esetleg versenyezhetünk abban, hogy ki mer nagyobbat álmodni?:)

  A mesemondók szerint. De mi köze ehhez a földrajztudósoknak?

  Ha te ezt hiszed el, hát hidd el!

  Néhányat már leírtam. Szolón előtt 9000 évvel Athén helyén nem hogy város, de még falu sem állt. Abban a korban Egyiptomban sem volt sem állam, sem írásbeliség, ami pontos adatokat, összemérhető mértékegységeket megőrzött volna. Egy Grönland méretű sziget nem tud egy nap alatt elsüllyedni, geológiai nyomok nélkül eltűnni pedig még évezredek alatt sem.
   

Megosztás