Tanácsok ingatlanvásárlóknak

garibaldi

Állandó Tag
Állandó Tag
Eladó a Balatontól 8 km-re Papkeszin, 1365 m2-es telken 101 m"es családi ház: 3 szobás amerikai konyha étkezővel, WC, fürdő. A konyha-étkező-fürdő, wc 2 éve került felújításra, ekkor itt az elekttomos hálózatot is felújítottuk, most érintésvédelmi relé üzemel. A ház 1985 körül épült. A fűtés gázkonvektoros, ill. kandallóval történik, csatorna is be van kötve. Van 2 garázs (egyik műhelyként funkcionált), meg pár gyümölcsfa is a telken (cseresznye, meggy, dió). Kábeltévé, internet szintén bekötve.
A falu erőteljesen fellendülőben van, bölcsöde, óvoda, iskola van, busszal közvetlenül elérhető Veszprém, Balatonfüzfő, Várpalota (Székesfehérvár autóval 25 perc)
Nagyon szeretjük a házat és a falut is, de a Gyes után a munkám Győrbe szólít, a párom pedig Németorszában dolgozik, költöznünk kell. Ha tehetném, felpakolnám a házat és vinném magammal Győr mellé....


Nekem nagyon tetszik. Árat is írj! Egy kb. irányárat. :)
 

garibaldi

Állandó Tag
Állandó Tag
Igen, hát ez az un. "érzelmi érték", amit sajnos nem lehet számszerűsíteni, mert a vevőnek még nem a szíve csücske a ház. Majd csak jövőre lesz az, ha már ő is kedvére formálta, dolgozott rajta. De ha az Otthon Centrum-os kolléga ennyit mondott, akkor valószínűleg többet ér, az ingatlanosok el akarják adni, vagyis inkább jobb nekik egy nyomottabb ár.
 

garibaldi

Állandó Tag
Állandó Tag
Egy kedves Las Vegasban élő fórumtárs feleségének, Marcsi blogjában találtam, nagyon tanulságos, olvassátok el:


2008. július 6.


Dél-Kalifornia ingatlanok

Mire számíthat az ember, ha erre a vidékre sodorja az élet? Milyen lehetőségek vannak ma az ingatlanpiacon, ha valaki erre a területre szeretne költözni? Megéri a közlekedési problémákkal küzdeni a szép környékért? Nehéz összefoglalni és persze mindenkinek más és más a vonzó, vagy éppen ellenszenves az Egyesült Államok harmadik legnagyobb államának déli részében.

Általánosságokat lehetne sorolni, de arra most nem szeretnék kitérni. A száraz tényeket mindenki megtalálja a wikipédián. Inkább leszűkíteném ezt a bejegyzést az állam déli részének szépségeire vagy éppenséggel hibáira.

Ingatlanválság

Az ingatlanpiac válsága beleültette a fejünkbe a házvásárlás gondolatát. Az elmúlt évek eszeveszett házvásárlásainak köszönhetően az úgynevezett „housing bubble” (ingatlan-buborék) nőtt és nőtt, majd amikor nem lehetett tovább feszíteni, kidurrant. 2003 környékén kezdtek el felfelé ballagni a házárak, nőtt a kereslet, az emberek jó befektetésnek tartották az ingatlant. Ez magával hozta az építőipar fellendülését, kiváló időszak volt arra, hogy a rohamosan növekvő keresletet új házak építésével próbálják kielégíteni. A sok házvásárlás természetesen remek üzlet volt a bankoknak is akkortájt. A pénzintézetek gyakorlatilag az emberhez vágták a többszázezer dolláros kölcsönöket, a legkölünfélébb hiteltervek közül mindenki megtalálta az éppen neki megfelelőt. Csak az nem jutott pénzhez az új otthon megvásárlásához, aki nem akart. Nem kellett semmilyen igazolás, sem jó hitelképesség, de gyakorlatilag még munkáltatói igazolás sem (nemhogy kereseti igazolás). A bankok által kiadott hitelek döntő többsége változó kamatú volt, csak kamattörlesztéssel, negatív értékcsökkenéssel. Ez magyarul annyit jelent, hogy a kamat nincs megszabva, bármikor leeshet, vagy felmehet. Ezentúl az első 2 évben csak 1% kamatot kell fizetni, azután pedig a mindenkori kamatlábbal számolt kamattörlesztői részleteket, mindezt úgy, hogy a 30 éves hitel végére az ember semmi mást nem fizetett, csak kamatot, és az egész ház árával tartozik a banknak. Haha... De a törlesztőrészlet nagyon alacsony volt, ha belegondol az ember x összegű hitelnél tőketörlesztés nélkül, 1% kamattörlesztéssel szinte ingyan adták a dél-kaliforniai házakat...100% hitelre, egyetlen cent önrész nélkül. Ezáltal a házárak a csillagos egeken is túlszárnyaltak, egészen irrealisztikus magasságokba, ahonnan már csak egyféle út vezetett: a lefelé. Hiszen eljött a 2. év vége, és a törlesztőrészlet egyik hónapról a másikra meghárom/négyszereződött. Ugyanakkor a házárak elkezdtek visszaesni, és a bank nem volt hajlandó átütemezni a hitelt, másik bank nem adott új hitelt, hogy a régit az ember kifizesse, hiszen a ház már nem ért annyit, amennyivel tartoztak rá. Az emberek nem tudták fizetni a hatalmasra nőtt törlesztőrészleteket, a bank kirakta a családot a házból, és jelentősen kevesebbért visszavette a saját tulajdonába. A kaliforniai törvények értelmében pedig a bankoknak nincs joguk az adóst beperelni a különbözetért. Ezek után természetesen rengeteg hitelező cég tönkrement, a megmaradtak megszűntették a „fűnek-fának adunk hitelt” programokat, így az egyre növekvő ingatlankínálat mellett egyre kevesebb vásárlónak volt/van lehetősége házat venni. Ez persze azt vonzza maga után, hogy a hatalmas kínálat miatt az árak zuhannak lefelé, viszont így sincs aki megvegye őket. Röviden (de tényleg) ez zajlott/zajlik Dél-Kaliforniában (és még néhány olyan területen, ahol a „bubble” a legnagyobbra tudott nőni) az ingatlanpiacon. Phoenix (AZ), Las Vegas (NV), Florida egyes részein...

Hogy ez mit is jelent számokban? Gyakorlatilag 2005 vége óta esnek az árak, egészen addig emelkedtek, és nem stagnált sokáig. Tudom, hogy forintra átváltva nem kapunk valósághű képet, mégis mindkét pénznemben leírnám az adatokat. (150 Ft-al számolva 1 dollárt).
Vegyünk egy házat Riverside megyében. 2005 novemberben épült. Amikor az árak a legmagasabbak voltak.
Vételár: 740.000 dollár (111M Ft)
Törlesztőrészlet adóval együtt (ami a vételár 1,7 %-a évente): 1000 dollár adó + 600 dollár kamat/hó (240e Ft) az első két évben.
2007 év végén a kamat 6%-ra ugrik, az új törlesztőrészlet: 1000 dollár adó + 3700 dollár kamat (nincs tőketörlesztés), ami 705 ezer forint/hó
Mivel nem tudja a tulaj fizetni, a bank meg szeretne visszakapni valamit a pénzéből... felajánlja, hogy eladhatja a tulaj kevesebbért, mint az adósság összege (ezt hívják short sale-nek). Papírmunka, kérvények, elfogadások, 2008 májusában a ház 440.000 dollárért van a piacon.
Házak minimum 30, de sokhelyen 50-60%-ot is vesztettek az értékükből.
Az imént találtam egyet, amit 1,1M dollárért árultak még októberben, májusban 400.000-ért kínálták...

Szóval ez az ingatlanválság késztetett arra, hogy körülnézzek azon a környéken, miújság házügyileg. Hát tudnék válogatni:) Persze a dolog nem olyan egyszerű, de az ember megengedhet magának egy kis álmodozást/nosztalgiázást.

Inland Empire – Belső Birodalom

Nem szeretjük Las Vegast. Jah, világváros, meg híres, meg gazdag, meg kaszinós, meg minden, de ez csak a turisztikai része. Itt élni... hát nem nagyon szeressük... Először is nem nagyon kedvelem a 3 hónapig tartó 45 °C-os hőséget (néha 50°C körüli). Amikor hajnali 5 órakor még/már 38 fok van... A város koszos, természeti látványosságokban kicsit hiányos (150 mérföldes körzetben nincs semmi más, csak sivatag). Por, homok, kavics, pici, szenvedő fák... Magas a bűnözési ráta stb stb... Vannak, akiknek bejön, mert a szórakozási lehetőségek listája az határtalan (inni, enni, táncolni, szerencsejátékozni, sztriptíz lányokat/fiúkat nézni azt lehet), de nekünk nem jön be. Szóval elálmodoztunk, hogy milyen is lenne elköltözni, visszamenni Kaliforniába... Hjjjjjaaaa (nagy sóhaj)... Jó lenne.

Persze az Inland Empire (IE) sem egy Orange county vagy Beverly Hills, de ha egy icipicit is a realitás talaján... meg ha egyszer valaha is... akkor az IE tökéletesen megfelelne. Nézzük, milyennek is látom én. A hibákon hamar túleshetünk: dugó. Úgyértem DUGÓ az van. 5 sávos autópálya áll, egyes/üres/egyes/üres... Mert emberek napi 50-60 mérföldet vezetnek egy irányba dolgozni... mennek Orange County-ba, San Diegoba. Emiatt Riverside county észeki része nagyon szmogos. De mi picit lementünk délre, Temecula környékére, és megtaláltuk az IE Orange County-ját.Nagyobbacska és fejlődő város, gyönyörű kertvárosi részekkel,50 mérföldre San Diegotól, 50 mérföldre a Csendes-óceántól, 60 mérföldre Los Angelestől, 60 mérföldre Big Bear-től (ahol van hó télen), és 250 mérföldre Las Vegastól :))) A délutáni szellő kifújja a szmog nagy részét a város fölül, nyáron nappal meleg (35-38°C), de éjjel menegy 16-18 °C-ra, ami nagyon kellemes, és lehet szellőztetni :)
Alacsony bűnözési ráta, tündéri óvárosi rész, hatalmas szőlészetek, gyönyörű fák, rendben tartott füves területek. Szívesen élnék ott.

Csak összehasonlításképpen pár kép a Microsoft Visual Earth-ről:

Las Vegas, 2005, 300.000 dollárLas Vegas, 2008, 200.000 dollárTemecula, 2008, 275.000 dollárTemecula, 2008, 260.000 dollárHa választhatna az ember, hogy a Las Vegasi házra fizeti a törlesztést 300.000 dollárra, úgy hogy a ház csak 200 ezret ér, vagy Temeculán fizeti 275 ezerre, földbe süllyesztett medencével, fedett terasszal, 3 kocsis garázzsal... vajon mit választana? Nem nehéz eldönteni...

http://mromvari.blogspot.com/search/label/ingatlanpiac
 

Ahomukepi

Új tag
Budapesten a 18. kerületben két egymás melletti családi ház eladó. A kisebb eladása sürgős lenne: Szoba, konyha, előszoba, fürdőszoba, spájz, udvaron külön kamra és nagy telek. Gázfűtés, buszhoz közel,de nem főúton, csendes, jó helyen.
 

garibaldi

Állandó Tag
Állandó Tag
Budapesten a 18. kerületben két egymás melletti családi ház eladó. A kisebb eladása sürgős lenne: Szoba, konyha, előszoba, fürdőszoba, spájz, udvaron külön kamra és nagy telek. Gázfűtés, buszhoz közel,de nem főúton, csendes, jó helyen.


Kedves Ahomukepi!

Külön helyrajzi számon vannak, önálló telken?
Szerintem ennél azért többet le kellene írnod róla, valahogy így:

Budapest XVIII. kerületben, Bókay telepen ....... úthoz közel, de csendes mellékutcában 1080 m2 összközműves telken 50 m2-es bővíthető tégla lakóépület (1 szoba, konyha, előszoba, fürdőszoba, spájz), gázkonvektoros fűtéssel, azonnali beköltözhetőséggel, közepes állapotban .... MFt-ért sürgősen eladó. Mellette lévő nagyobb ház is eladó.

Persze értelemszerűen a te házad adatait behelyettesítve. :rolleyes:
 

romesz

Állandó Tag
Állandó Tag
Eladó a Balatontól 8 km-re Papkeszin, 1365 m2-es telken 101 m"es családi ház: 3 szobás amerikai konyha étkezővel, WC, fürdő. A konyha-étkező-fürdő, wc 2 éve került felújításra, ekkor itt az elekttomos hálózatot is felújítottuk, most érintésvédelmi relé üzemel. A ház 1985 körül épült. A fűtés gázkonvektoros, ill. kandallóval történik, csatorna is be van kötve. Van 2 garázs (egyik műhelyként funkcionált), meg pár gyümölcsfa is a telken (cseresznye, meggy, dió). Kábeltévé, internet szintén bekötve.
A falu erőteljesen fellendülőben van, bölcsöde, óvoda, iskola van, busszal közvetlenül elérhető Veszprém, Balatonfüzfő, Várpalota (Székesfehérvár autóval 25 perc)
Nagyon szeretjük a házat és a falut is, de a Gyes után a munkám Győrbe szólít, a párom pedig Németorszában dolgozik, költöznünk kell. Ha tehetném, felpakolnám a házat és vinném magammal Győr mellé....
Tehetnel fel meg kepeket, minel tobb annal jobb. Esetleg egy alaprajz sem lenne rossz. Ha jo kepeket csinalsz akkor konyebb eldontani, hogy mi tetszik illetve mi nem es konyebben lesz vevod.
 

romesz

Állandó Tag
Állandó Tag
Budapesten a 18. kerületben két egymás melletti családi ház eladó. A kisebb eladása sürgős lenne: Szoba, konyha, előszoba, fürdőszoba, spájz, udvaron külön kamra és nagy telek. Gázfűtés, buszhoz közel,de nem főúton, csendes, jó helyen.

Esetleg kepeket is tehetnel fel minel tobb es jobb kepek feltetlen segitenek, alapterulet leirasa is segithet. Az eladasi ar is jo lenne ha valahol szerepelne. A XVIII.ker eleg nagy, tobb busz is jar ott.
 

garibaldi

Állandó Tag
Állandó Tag
Nagy László: ADJON AZ ISTEN

Adjon az Isten
szerencsét,
szerelmet, forró
kemencét,
üres vékámba
gabonát,
árva kezembe
parolát,
lámpámba lángot,
ne kelljen
korán az ágyra
hevernem,

kérdésre választ
õ küldjön,
hogy hitem széjjel
ne düljön,
adjon az Isten
fényeket,
temetõk helyett
életet
nekem a kérés
nagy szégyen,
adjon úgyis, ha
nem kérem.
 

garibaldi

Állandó Tag
Állandó Tag
Lakáseladási tippek válság idejére

2009-02-09 09:33:05

Forrás: Menedzsment Fórum

Elérhető: Menedzsment Fórum

Jó párszor megkongott már a vészharang a lakáspiac felett az elmúlt hetekben-hónapokban, hiszen a már minden csatornán érkező válsághírek miatt nehezebbé vált egy-egy eladó ingatlan értékesítése. Noha a kínálathiány korábban sem volt jellemző a piacra, a pénzügyi lehetőségek beszűkülésével bizony ma már nem elég feladni néhány hirdetést, és ölbe tett kézzel várni a vevőre, aki valószínűleg egyre inkább a legtökéletesebbet keresi – a lehető legolcsóbban.
Fel kell készülni az alkura
Minden eldőlhet az áron. Sokáig jellemző tendencia volt, hogy az eladók egy része túlárazva kínálta lakását, beleszámítva a 10 évvel ezelőtti felújítást (a keményebbek inflációval növelve…), a lakás eszmei értékét, a szép kilátást, és a kedves emlékeket – így kialakítva egy olyan árat, amire egyetlen érdeklődő telefonhívás sem érkezett. Ha nem is fordul a tulajdonos ingatlanoshoz, legalább néhány környékbeli lakás hirdetését érdemes áttekinteni, hogy kiindulópontként lehessen referenciaárakat szerezni.
Fontos tudni, hogy a hirdetésekben legtöbbször irányárakat közölnek, vagyis a legtöbb esetben nem azon az árszinten mennek végbe a tranzakciók.
Tudatában van ennek a vevő is, ezért szinte biztos, hogy előbb vagy utóbb szóba kerül az áralku lehetősége, pláne a mostani helyzetben, amikor sok szakértő a lakások árcsökkenéséről, nehéz eladhatóságáról beszél. Érdemes ezért olyan árat meghatározni, amiből – akár egy viszonylag nagyobb összeget is – szívfájdalom (és anyagi veszteség) nélkül lehet engedni – de úgy, hogy az eladó még mindig a pénzénél maradjon. Tipikus lehetőség például a következő félmillióra vagy egész millióra való felkerekítés, de akár 5-10%-ot is rá lehet tenni, ha egyébként jó helyen van az ingatlan.
Újlakáspiac.hu vélemény:
"de akár 5-10%-ot is rá lehet tenni"
Mire? Először is meg kéne mondani, hogy mennyi a reális, kötési ár. Ehhez viszont kötési adatokra lenne szükség. Az meg nem nagyon van. Ereszkedő trendbe forduló piac kezdeti szakaszában az eladói oldal elszakad a vevői oldaltól. Jelenleg az a helyzet, hogy magas árközlés mellett alacsony a forgalom, és nem áll rendelkezésre elég adat még a szakemberek számára sem, hogy megmondják hol is van a kötési ár. Egy magánszemélynek meg fogalma sincs erről. Ha a környező ingatlanok hirdetési árára ráhúz még 5-10%-ot, azzal csak tönkre teszi magát. A "kutya sem hívja fel" szokták mondani, de most már a macska sem.
Amit javasolni kellene: A környező ingatlanok hirdetési árából vonjon le 5-10%-ot, és így tegye a piacra az ingatlant, hátha ezzel már eléri a vevői oldal érdeklődési küszöbét.
A Szerkesztő.

Vizuális tuning
Mivel a vevő minél jobbat keres, érdemes olyan képet kialakítani az ingatlanról, aminek hatására gyorsan beleszeret. Rossz hatást keltenek a bútorokkal túlzsúfolt szobák, az elől hagyott személyes tárgyak, a száradó ruhák, a tömött mosogató, a rendetlenség, a por, piszkos függönyök, a sötét, a lakásban fel-alá közlekedő családtagok. Bizonyos esetekben a bemutatás időzítését érdemes a legkedvezőbb napszakra tenni abból a szempontból, hogy mikor nem hallatszik át a szomszédból veszekedés, fúrás, kopácsolás, vagy az utcáról mikor a legnagyobb a beszűrődő fény intenzitása.
Figyelni kell a lakás közvetlen környékére is, ugyanis az adásvétel sorsa sokszor már a lépcsőházban eldől. Falat festeni nem kell (bár a lakásban néha megéri), de érdemes az útból eltávolítani legalább a mutatás idejére a „balkáni” elemeket, úgymint a falra kitett különféle tacepaókat (ld.még a Lakásmustra backdoor kommunikációról szóló cikkét), illetve szükség esetén felmosni. Nagy munka, de nagyon megéri.
Fele sem igaz?
A hirdetésben fontos, hogy azért többé-kevésbé a lakás eredeti állapotáról szóló információkat és képeket alkalmazzon a tulajdonos. A nagylátószöggel készült, utólag retusált fotók, a valóságtól lényegesen eltérő lakásleírás alkalmas arra, hogy sokan jöjjenek lakást nézni, majd még többen csalódottan távozzanak. Azokat a részeket érdemes hangsúlyozni, amelyek várhatóan megfogják a vevőket, előtérbe helyezve az emocionális döntést a racionálishoz képest – ilyen lehet egy hangulatos galéria, egy szép kilátás, a jó elrendezés, vagy éppen egy – ritka esetben – egy teljesen privát toronyszoba.
Mutatás alkalmával nem árt, ha jó előre felkészül az eladó a várható keresztkérdésekre – nagyon rossz, bizonytalan hatást kelt, ha például még a rezsi összegével sincs tisztában valaki. A hirdetésben leírt valótlanságok sajnos a helyszínen általában megbosszulják magukat, és gyors bizalomvesztéshez vezethetnek.
Dobra azért nem kell verni
Alapvető érdek, hogy meg kell határozni egy olyan árlimitet ami alá az alku folyamán semmiképpen nem szabad menni – kivéve akkor, ha súlyos anyagi gondok miatt szinte azonnal meg kell szabadulni a lakástól. Ha nem égetően sürgős az eladás, nem megfelelő ajánlat esetén érdemes inkább várni – a mostani piaci helyzetben több vevő is nagyon komoly árlenyomási szándékkal indul el ingatlant vásárolni. Amennyiben jó az ingatlan, nem szabad áron alul odaadni, különösen akkor nem, ha hitel van rajta, nehogy a végén több legyen a bukás, mint a nyereség.
 

garibaldi

Állandó Tag
Állandó Tag
Brüsszel eljárást indít hazánk ellen a lakóingatlan-vásárlás illetéke miatt <!-- Cím | stop -->

[2009.02.19. 14:58]
<!-- Lead | start --> Az Európai Bíróságon indít eljárást Magyarország ellen az Európai Bizottság, a lakóingatlan-vásárlásról szóló diszkriminatív illetékjogi rendelkezések miatt. Ezek ugyanis hátrányosan érintik azokat az adófizetőket, akik más tagállamban lévő lakástulajdonuk értékesítésével vásárolnak ingatlant Magyarországon.
<!-- Lead | stop -->
<!-- Szöveg | start --> A problémát az okozza, hogy az a személy, aki Magyarországon lakóingatlant vásárol, annak értékével arányos illetéket, úgynevezett visszterhes vagyonátruházási illetéket köteles fizetni. Ha viszont értékesíti addigi magyarországi lakóingatlanát, csak akkor kötelezett illetékfizetésre, ha a megvásárolt ingatlan értéke meghaladja az értékesített ingatlan értékét. Ekkor csak az értékkülönbözet után kell megfizetni az illetéket.

Ha viszont Magyarországon vásárol lakóingatlant az adófizető, de más uniós tagállamban lévő lakóingatlanát értékesíti, az illetéket nem az árkülönbözet után fizeti, hanem a megvásárolt ingatlan teljes vételárának arányában számítják ki. Az adásvétel tehát hátrányt jelent azon személyek részére, akik más tagállamban lévő lakóingatlanuk értékesítésével költöznek Magyarországra.

Mindez az Európai Bizottság szerint korlátozza az Európai Unió polgárainak a tagállamok területén való szabad mozgáshoz és tartózkodáshoz való jogát, a munkavállalók szabad mozgását és a letelepedés szabadságát. Magyarország pedig a szóban forgó illetékjogi szabályokat még nem módosította a részére tavaly június 26-án elküldött indokolással ellátott véleménynek megfelelően, ezért fordul a bírósághoz az EB.
<!-- Stop | stop -->
Forrás: www.ingatlanmagazin.com
<!-- Szerző | start --> <!-- Szerző | stop --> <!-- Fájlok listája | start --> <!-- Fájlok listája | stop --> <!-- Ertekeles | start --> <script type="text/javascript" src="http://www.ingatlanmagazin.com/js/cikkszavazat.js"></script>
 

FagyisSzent

Állandó Tag
Állandó Tag
Brüsszel eljárást indít hazánk ellen a lakóingatlan-vásárlás illetéke miatt <!-- Cím | stop --> ,<script type="text/javascript" src="http://www.ingatlanmagazin.com/js/cikkszavazat.js"></script>
Már ennyi kis protekcionizmust sem szabad Magyarországnak fenntartani? :mad::mad::mad:
Megyek és eljárást inditok Brüsszel ellen.
 

kágyula

Kitiltott (BANned)
szervusz Garibaldi ,
szépisvolna a 3%-os provisio Magarországon .Nyáron vidéken megnéztünk egy kisparasztházat a nejemmel , 3,8 mio-ért kinálta az iroda . A verandán találtam egy kartonpapirt ,ez állt rajta: ez a ház eladó ára 1,8 mio ft . Valamikor én is igatlannal foglakoztam és itt elövan a 3,75 % irva törvényileg .
 

garibaldi

Állandó Tag
Állandó Tag
szervusz Garibaldi ,
szépisvolna a 3%-os provisio Magarországon .Nyáron vidéken megnéztünk egy kisparasztházat a nejemmel , 3,8 mio-ért kinálta az iroda . A verandán találtam egy kartonpapirt ,ez állt rajta: ez a ház eladó ára 1,8 mio ft . Valamikor én is igatlannal foglakoztam és itt elövan a 3,75 % irva törvényileg .

Szia Gyula,
márpedig Magyarországon nincs törvény a fix jutalék mértékére.
Erről meggyőződhetsz hamar, ha felhívsz pár közvetítőt és megkérdezed őket. Vidéken, a kisebb településeken még tartja magát a 2 % + ÁFA, nagyvárosokban, Budapesten jelenleg is a 3,0 vagy 3,5 % + ÁFA a leggyakoribb, 4 % is sok van már, de pl. a franchise hálózatokban 6 % + ÁFA-ért dolgoznak. Pont ezt a 3,75 %-ot még sosem hallottam senkinél, pedig 1994 óta folyamatosan a szakmában vagyok, persze nem kizárt, hogy van, aki pont ennyiért dolgozik, de előírva nincs.
Ez a parasztház eset sem téged igazol, mert itt valami sokkal drasztikusabb "áremelés" történt, mintsem az alapár közvetítői jutalékkal való megfejelése, hiszen több, mint 100 %-kal többért ajánlották nektek, mint ami a papíron állt.


Ja, de lehet, hogy félreértettelek és Te arról írsz, ahol Te élsz, hogy ott 3,75 %. Az egy normális dolog lehet, bár az irodák sem egyformák itthon. Más a költsége pl. egy belvárosi nagyobb irodának, mint mondjuk egy garázsban működőnek, így én jogosnak érzem a különböző jutalékokat is.
 

kágyula

Kitiltott (BANned)
Szervusz Garibaldi ,
Az utolsó bekezdésed volt a találó . Mivel Németországban élek itt
mindegy ,hogy Berlin vagy Köln a provi egyforma . valamint most ugymennek le az árak , hogyna , de ettöl függetlenül még nemláttam itt ing.közvetitöt Trabantaljárni . / vicc volt/
 

Santane

Állandó Tag
Állandó Tag
Drága Garibaldi!
Nem tudsz egy aranyos kis házacskát, telkecskét Csobánkán? (Persze "ócsón"!)
Nagyon tetszik a hegyekkel körbevett kis település. :)
 

garibaldi

Állandó Tag
Állandó Tag
<table style="width: 575px; height: 23px;" class="contentpaneopen"><tbody><tr><td class="contentheading" width="100%">
New York-i banki lakások szinte féláron </td> <td class="buttonheading" width="100%" align="right">
</td> <td class="buttonheading" width="100%" align="right">
</td> <td class="buttonheading" width="100%" align="right">
</td> </tr> </tbody></table> <table style="width: 575px; height: 668px;" class="contentpaneopen"><tbody><tr> <td colspan="2" class="createdate" valign="top"> 2009. március 09. hétfő 22:13 </td> </tr> <tr> <td colspan="2" valign="top"> Azon New Yorki tulajdonosok akik nem tudták törleszteni a hitelüket elvesztették lakásukat, melyet egy speciális aukción vehettek meg a befektetők, szinte féláron!
Míg egyesek a válság miatt elveszítik lakásukat, másoknak ez egy rendkívüli befektetési lehetőséget jelent.
Bármilyen egyéb magyarázat helyett álljon itt az eredeti videó, mely átfogó képet nyújt arról, hogy NYC ingatlanjainak egy része milyen sorsra jut a válság kapcsán.​


A Budapesti Lakásávásáron, amely e hétvégén zárult túlnyomó többségben voltak azok, akik magas önrésszel, illetve tisztán készpénzből akarnak lakást venni. Ez azt jelenti hogy a gazdasági válság hatására a befektetők ismét az ingatlanokba fektetik pénzüket. A New York-i árverés egy árhullámot indíthat el, mely alapján a készpénzzel rendelkező befektetők keresni fogják Magyarországon is az úgynevezett "bebukott" ingatlanokat.

Itt a videó (angol nyelvű):

http://video.aol.com/video-detail/nyc-foreclosure-auction-yields-deals-protest/870304248

http://www.iic.hu/content/view/24/9/

</td></tr></tbody></table>
 

jozef64

Állandó Tag
Állandó Tag
Téglalakás? Megtévesztő hirdetések.
Az iparosított technológiával épített lakások pld: a házgyári panel,a kohósalakbeton nagyblokk.Az utóbbi homlokzata vakolt és nem látszik,hogy milyen a szerkezet.
Vásárlás és beköltözés után a képakasztó helyének fúrásakor döbben rá az illető,hogy átverték.
A kohósakak nagyblokk/ k.salak,folyami kavics,cement,víz/ könnyített beton a házgyári panel elődje. Statikailag csak földszint+4 emelet készülhetett ezzel a technológiával.
Szóval csak körültekintően! és hozzáértő segítségével vásároljatok.
 
Oldal tetejére