Tantervek, tanmenetek, kézikönyvek, óravázlatok, projektek 2013

DurbeyfieldT2

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni: a KELLO oldalán megszűnt szülői felület hiányában hol tudom megnézni, hogy az iskola mely könyveket rendelte meg a köv. tanévre a gyerekeknek?
Előre is köszönöm.
 

levendi9

Állandó Tag
Állandó Tag
ismeritek? Plickers Ez egy app. a gyerekek kapnak 1-1 QR kódos lapot (az osztály előre regisztrálva az app-ba.) Majd feltéve a kérdést, úgy válaszolnak hogyaz A,B,C,D betű van felül.Ezt a mobil befotózza az app-ba. óra végén eredmény. van magyar video yout.-n images.jpg Screenshot 2021-07-20 at 9.09.00.jpg Screenshot 2021-07-20 at 9.10.42.jpg Plickers-classroom-image-300x168.jpg
 

Csatolások

  • PlickersCards_2up_1-63.pdf
    214.2 KB · Olvasás: 27

Banilla

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok! Értelmileg akadályozott (középsúlyos értelmi fogyatékos) tanulók 1-2 -3- 4 osztályra íródott OLVASÁS - ÍRÁS és KOMMUNIKÁCIÓ tanmenetre lenne szükségem. Köszönöm a segítséget.
 

Mia-ú

Állandó Tag
Állandó Tag
Üdvözlök Mindenkit! Segítségre lenne szükségem, angol tanmenetekhez. Sajnos, nem szaktanárként tanítom, kényszerűségből. Egy jószerével 3h-s és 2h-s tanulókat tömörítő általános iskolában tanítok és -természetesen-igen jelentős a tanárhiány nálunk. A tanulók teljesítőképessége és hozott motiváltsága, valamint az otthoni tanulás általában elég sok kívánnivalót hagy maga után. Az órák java sokszor a fegyelmezéssel telik el. (Van, hogy 5 percet sikerül összehozni, van, hogy huszonötöt......Próbálok nagyon finoman fogalmazni....) Tehát 6, valamint 7. osztályt kaptam, illetve van ifjúsági tagozatunk, ahová az általános iskolát el nem végzett emberkék iratkozhatnak be, 5-8. osztályokba, illetve gyakran azok kerülnek ide, akik már nem iskolakötelesként ülnek a nappalis osztályokban. Itt az egész felső tagozatot megnyertem, heti 2-2 órában. A nappalisoknál a 6. osztály a My english Book c. könyvvel haladt tavaly, kb. a közepéig jutva és onnét kéne most folytatni, utána a Secrets 2 tk. jön majd. A 7. osztálynál a tavalyi könyvet folytatnánk szintén, a piros Project tankönyvet, majd később a zöldre térnénk át. Ezekhez nincs munkafüzetünk. Gyakran nem is használok könyvet, hanem magam találom ki, hogy milyen anyagot vegyek velük és készítek másolandó, gyakorló ismeretanyagot, feladatokat, bár ez rendkívül időrabló és anyagigényes tevékenység, de amikor a huszadik ismétlésnél sem tudják még mindig, hogy pl. a Viktoria and me - az magyarul MI és nem Ti a személyes névmások közül ( magyarul sem megy).........sőt, azokat sem képesek elmondani újra bizonyos idő elteltével (vagy egyáltalán) még 8. osztályban sem....... A fénymásolást az idény korlátozták is. A probléma az, hogy az az anyag, amire a kerettanterv kötelezi az embert, közönőviszonyban sincs a valósággal és a lehetőséggel. Kivenni nem lehet belőle és amúgy sem vagyok járatos ezekben a dolgokban. A nyelvtudásom is korlátozott. Fogalmam sincs, hogy mi az a totálisan minimális anyag és tanmenet, amit feltölthetnék, követhetnék, illetve milyen mélyen kell(ene) belemenni a tananyagba. Az ifjúsági tagozaton a hiányzások miatt tán még problémásabb a helyzet, ott, ráadásul, gyakran úgy kerülnek az osztályokba a tanulók, hogy előzőleg csak német nyelvet tanultak. Teljesen tanácstalan vagyok. Ki tudna ebben segíteni?
 
Utoljára módosítva:

kajakos21

Állandó Tag
Állandó Tag
Üdvözlök Mindenkit! Szükségem lenne György Kinga: Első lépések a művészetek felé 1. kötetére. Megköszönném a feltöltést!
 

Gachiri

Állandó Tag
Állandó Tag
3.osztályos mondatfajták óravázlatot keresek! Köszönöm szépen a segítséget!

{Összefoglaló óra)
 
Utoljára módosítva a moderátor által:

aendi

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok! Óraterveket keresek az 1-2. osztály technika tananyagából. Köszönöm szépen a segítséget.
 

juhasznoemi

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Értelmileg akadályozottak tanmentekre lenne szükségem. Olvasás-írás és számolás-mérés 3. és 4. évfolyamra. A tankönyvkatalógus oldalán lévő új tankönyvekre nincs fent tanmenet. Köszönöm aki megosztja itt.
 

zitus1

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Készségfejlesztő 11-12. osztályos "irodatechnikai eszközök használata" gyakorlati oktatáshoz keresek tanmenetet, valamint "konyhai kisegítő" gyakorlati tanmenetet szintén 11-12. osztályra.
Kérem, akinek van, ossza meg.
Köszönöm!
 

Mmm1936

Állandó Tag
Állandó Tag
Csihák György : Magyar történelem -
A Krisztus születése utáni XX. évszázad történelmének két totalitárius diktatúra a meghatározója. Népünk testén és lelkén taposott mindkettő.
Igaz – nem egyedül szenvedtünk, de nekünk évszázadok óta ez a sorsunk – leszámítva néhány lélegzetvételnyi szünetet. Következményeit ismerjük.
A próbát csak kemény tudatú emberek állják, amilyenek őseink voltak. Az erős nemzettudat alapja Hazánk, Népünk, Nemzetünk, Istenünk, Őseink tisztelete, aminek forrása a becsületes, nemzeti történelemkutatás, írás és oktatás, amire a Zürichi Magyar Történelmi Egyesületben szövetkeztünk, a magyar oktatási miniszter pedig megbízott bennünket, hogy tanítsuk a magyar történelemtanárokat.
Kötetünk ehhez a munkához ad biztatást, segítséget, útmutatást.
 

Csatolások

  • covers_160494.jpg
    covers_160494.jpg
    5.9 KB · Olvasás: 1
  • Magyar történelem (Csihák György.pdf
    7.4 MB · Olvasás: 4
Oldal tetejére