Tarjányi és Lattmann félreállítaná Botkát

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Szeptember 30.

Melitta - 2017 Szeptember 30, 21:27
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Töketlennek nevezte a teljes baloldali ellenzéket, beleértve saját pártját is Horváth Csaba.

  Az MSZP-s politikus az ATV-ben közölte azt is, hogy ha választania kell Orbán és Gyurcsány között, akkor egyértelműen az utóbbit választja.

  Tarjányi Péter és Lattmann Tamás, akik a napokban alaposan felkavarták a baloldali állóvizet, közben arról beszéltek, hogy Botka Lászlónak félre kell állnia.

  Részletek a videóban.

  http://www.atv.hu/videok/video-20170928-mszp-s-politikus-toketlenek-vagyunk

  tarjan.jpg
   
?

Kire szavaznal? ill ki az aki szimpatikus neked?

 1. Botka Laszlo

  1 szavazat
  33.3%
 2. Lattmann Tamas

  2 szavazat
  66.7%

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Szeptember 30.

  1. ladybug7spots
   ladybug7spots
   Bizony azok vagytok fiúk, de erre mi már régen rájöttünk...
   varázsdoboz kedveli ezt.
  2. szundi53
   szundi53
   Tied a pont ! :)
   Nem tetszik, de ez van.
   Amúgy az állóvíz felkavarása és a [email protected]és két külön dolog.
   ladybug7spots kedveli ezt.
  3. Melitta
   Melitta
   Az alloviz az a valasztasok elott nem tul jol jon a demokratikus ellenzeknek.
   Jobb es szimpatikusabb a Latmann a Botkatol, hogy mivel etette meg az Mszp vezerkarat nem tudom de Gyurcsanyozassal nem lehet valasztast nyerni, se nagy kepu , aroganciaval ,se diktalni mas partoknak.
   Senkit nem tudott az ellenzeki oldalon meggyozni, igaz egyik dem. part se akar tancba menni vele.
   Korai is volt ez a eroszakos kozoskodes elobb a programjaval kene hivoket talalni de az se jott be, fizessenek a gazdagok adot. Ez a szoveg csak akkor jo ha azonnal ki is bonja kikre gondolt.
   A kozmunkashoz a tanar is gazdag a busz vezeto is es meg a Tesco dolgozo is a ceg tulajdonosokra is a fraszt hozta az uzleti vilagba.
   Az adoval nem lehet jatszani mert mindenki zsebere megy.
   A legerzekenyebb pontja mindenkinek a zsebe.
   Koroknay bela és Kaszazsu kedveli ezt.
  4. tornando
   tornando
   Érdekes ez a szimpatikus megnevezésű mondat nőknél.de legalább nem a szeme színe alapján mondod.Próbálod indokolni is.Ha nem is érdemei felsorolásával.Hanem a másik név szapulásával.
   Na most én mondok benyomásokat Lattmann Tamás-ról.
   Langyos,de színtelennek azért nem mondható.
   Nevezzük jogász diplomatának amivel együtt jár az óvatos állásfoglalás.
   Azt nem mondom hogy annyira langyos hogy a harcosság ne lehetne benne meg.
   Nincs akkora karaktere hogy tömeget győzhessen meg.
   Utoljára módosítva: 2017 Október 1
  5. Melitta
   Melitta
   Nem a megjelenese a szimpi, hisz Botka igen szep szall ember.
   Konszenzust tud teremteni ha mar 4 parttal targyalt es tamogatasukat meg tudta szerezni. Ez nem sikerult Botkanak.
   Az egesz orszagnak ez a megosztottsag nem jo.
   Botka az Mszp ossze-vissza beszelesenek lett az aldozata. Egyedul maradt addig valogatott kivel igen, kivel nem.
   A felmeresek szerint tobbszazezer szavazot vesztett.
   Az Mszp tovabbra is tamogatasat elvezi es a jovo zeneje , hogy sikerul-e neki osszehozni valamilyen egyutt mukodest.
   A LAttmannak elonye hogy nem volt a politikai kuzdoteren, es ha elfogadnak akkor nyert ugye lenne. O maga azt nyilatkozta, az a megallapodas mar nem el, de nem zarkozik el ha megis tamgatna az Mszp. A netes felmeresek ami nem reprezentativ, magasan vezet Lattmann.

   http://www.atv.hu/videok/video-20170927-tarjanyi-peter

   http://www.atv.hu/videok/video-20170926-lattmann-tamas
  6. johannsebastian
   johannsebastian
   Sírjunk vagy nevessünk? Ez a mai Magyarország ellenzéke! Egy ép mondatuk nincs az országról, csak arról, hogy ki kivel nem - illetve mit is rombolnának le, ha netalántán a hatalomhoz hozzáférnének. A legnagyobb jóindulattal sem adnék esélyt ennek a részben már leszerepelt társaságnak (eufémizmus). Kétharmad helyett lassan már a négyötöd felé haladunk, holott az országnak valóban égető szüksége lenne egy felelős, kiegyezésre képes és kompetens ellenzékre.
   Utoljára módosítva: 2017 Október 1
  7. FLAMINGO
   FLAMINGO
   Nekem az a problémám, hogy a váltsuklezavarjukelorbánt-on kívül semmit, de semmit nem tudnak mondani.
   A Moma elnökön kívül nincs egy épkézláb gazdasági elképzelés. Bokros meg (jelenleg) nem igazán baloldaliként definiálja magát...
   Az pedig kevés (legalábbis számomra), hogy visszaállítjuk, helyrehozzuk...
   HOGYAN???? MIBŐL???? KIKKEL????
   Szokták mondani, hogy azért nem jönnek elő konkrétumokkal, mert lenyúlná a fidesz az ötletet
   Én már ott tartok, hogy örömmel látnék legalább egy ilyen ötletet

   Botka szerintem majd annyira tart Gyurcsánytól, mint Orbán. Méghozzá azért mert Gyurcsánynak vannak határozott elképzelései és ahhoz megvalósítási elgondolásai. Nem mondom, hogy jók, pláne nem, hogy tökéletesek, de utólag pl. a vizitdíj mizéria szerintem ezt támasztja alá.
   Tapasztalt politikus létére még mindig nem érti Botka, hogy az a hajó már rég elment, hogy képviselői helyek osztogatásával el lehessen érni bármit is. (Különben is az már nem menő, inkább a miniszteri bársonyszéket akarják újabban. egy ideig elég volt a cserebere, külügy, honvédelem...stb., most viszont a kőkemény elv, hogy 8 miniszter elég, már rég sutba dobva és mondvacsinált tárca nélküli posztokkal operálnak - de ez elkanyarodás a témától.)
   Lattmannak annyival könnyebb a helyzete, hogy ő még "nem méretett meg és nem találtatott könnyűnek". Magyarul még nem kellett bizonyítania.
   Nemzetközi politikai/diplomáciai szinten szerintem egyiküknek sincs nagyobb fokú ismertsége. Tehát attól függne a nemzetközi támogatottságuk, hogy melyik oldalhoz tartoznak.
   Sajnálatos, hogy a tisztességes munkáért tisztességes bért a jobbikon kívül nem is hangoztatják nemhogy a zászlajukra tűznék, pedig csupán a több száz ezer külfüldre távozott (ráadásul zömében már nem is felsőfokú végzettségű) magyar is erre kellene, hogy ösztönözze a baloldalt.
   Lattmann jártassága a gazdaság terén (akárcsak Botkáé) számomra ismeretlen, de gyanítom mások számára is. Pedig ma szerintem a kulcskérdés az, hogy a gazdaságot hogyan lehet úgy megreformálni, hogy mind a dolgozó, mind a munkáltatót és főképp az állam is jól járjon.
   Az egészségügy, ha nem is máról, holnapra, de a "szociális hozzájárulás" címén beszedett adó (korábban járulék) visszairányításával és jó menedzseléssel visszahozható és talán a másik kulcsterület, az oktatás is javítható, igaz ehhez nem elég csupán a pénz.
   Persze ezt én - az átlagember - gondolom/látom így, de ha csak a választók negyede hasonóan gondolkodik, azzal választást már lehet nyerni. Nem is értem (azaz dehogynem), hogy ezt miért nem veszik észre nagyjaink.
   Én vállalom - a Magyarországon szerintem nem létező -szociáldemokrata beállítottságomat, de úgy vélem, hogy az én elgondolásaim nem csupán ezen egy politikai irányzat alapelvei. Hogy a magát baloldalinak valló csoportosulások miért is nem ebben az irányban nyilatkoznak meg annak sajnálatos okai lehetnek (pl hatalomvány, mammon imádat).
   Szóval, ha ilyen sovány a választék, akkor bizony bajban vagyunk...
  8. tipasa
   tipasa
   A Fidesz erőssége ! Szorosan zárnak Rend fegyelem egység ,Ezt a szavazók értékelik. Bármit tesznek Nem számit. A szavazó bázisa töretlen és emelkedik . A torzsalkodó " töketlen" Ellenzék , baloldal. Úgy szánalmas ahogy van. Viktornak ami fejfájást okoz neki Az igazi ellenzéke nem Magyarországon van A honi tönkre megy magától. Botka meg a többi Pehelysúly Nem szabad komolyan venni
   varázsdoboz és Melitta kedveli ezt.
  9. ladybug7spots
   ladybug7spots
   Szépen definiáltad a diktatúrát, ami alapon a fidesz áll. Orbán populista, olcsó, manipulatív politikai módszerei pedig valóban jól működnek a nem gondolkodó, a történéseket, folyamatokat át nem látó tömegeknél...(az effektíve hasznot húzó réteget most hagyjuk).
  10. ladybug7spots
   ladybug7spots
   Egyet értek.... azzal a kiegészítéssel, hogy a jelenleg regnáló hatalmasok pláne leszerepeltek. De akkor ki ???

   Volt anno az 'átkosban' egy vicc....

   - Ül a Fehér Ház lépcsőjén az amerikai elnök és sírva fohászkodik a jóistenhez - nagy a munkanélküliség, sok a gazdasági gond, segíts istenem ! Lenéz rá a jóisten és azt mondja, nem lesz semmi baj, minden rendbejön.
   - Ül a főtitkár a Kreml lépcsőjén és sírva fohászkodik a jóistenhez - szép-szép a kommunizmus, de rengeteg a gond.... lenéz rá a jóisten és azt mondja, nem lesz semmi baj, minden rendbejön.
   - Ül Kádár a Parlament lépcsőjén és sírva fohászkodik a jóistenhez - szép, szép ez a szocializmus, de rengeteg gond... lenéz a jóisten, aztán lejön, leül mellé a lépcsőre és együtt sírnak.

   No ilyenformán látom én e kishaza helyzetét.
   johannsebastian kedveli ezt.
  11. Melitta
  12. tipasa
   tipasa
   igen ez igy van.Jani papa ravatalához is tömegek zarándokoltak. Pedig ! Akartak e demokráciát ? Aligha ! Amiért támogatták Elfogyott a pénz.
  13. JuhJóz
   JuhJóz
  14. Melitta
   Melitta
   LEgalabb 10 helyen van fent szavazas , lehet nem a legtetszetosebbet valasztottam ezekszerint de a lenyeg a szavazas .

   Hogy hiteles legyen a Canadahunon is lehet szavazni.
  15. johannsebastian
   johannsebastian
   Én nem így látom. Az tény, hogy a politikából kiszorult az értelmes vita, és egyre inkább manipulatív és marketing stratégiákra tértek át a felek - ez azonban a politika egészéről elmondható, az ellenzék ugyanezt a játékot űzi! Hogyan lehet a szavazatokat bármi áron maximalizálni.

   Az emberek azonban nem ostobák! Amennyiben kiskorú és manipulálható tömegként tekintesz rájuk, csak megveted és lenézed őket! Valójában az orbáni politika kétséges retorikája mögött védhető és eredményes reálpolitikai folyamatok is zajlanak! Az emberek pedig ezt értékelik. Kormányoznak, és - hogy egy klasszikust idézzek - nem úgy csinálnak, mintha kormányoznának. Aki ezt nem értékeli, vagy másként értékeli, szavazzon más pártra. Én például jól járok a családi adózással és a családpolitikai kedvezményekkel (amelyeket Bokros anno szépen visszanyesett). Semmi érdekem nem fűződik ahhoz, hogy az ellenzék szétrúgja ezt a rendszert, vagy bevezesse az alapjövedelem - Magyarországi kondíciók mellett - eszement ötletét.
   cdurmol és Libusch kedveli ezt.
  16. JuhJóz
   JuhJóz
   Az ellenzék nem töketlen. Simán csak nem ellenzék. Jól el vannak az ellenzéki dagonyában, megélnek belőle.
   Különben is, ki akar átvenni egy romhalmazt?
   Mára már működésképtelenségig szétverték az országot.
   Hiány van a hozzáértésből. Minden téren. Akik értenek valamihez kiöregedtek, vagy már működő helyeken dolgoznak.
   A fiatalok mára lassan semmihez sem értenek. (Önhibájukon kívül.)
   Nem tudom, milyen volt 45 után a helyzet, de szvsz a fizikai romokon kívül egyre nagyobb lehet a hasonlóság az akkoriakhoz.
   Ám a lelkesültség hiányzik. Mondjuk az ostobákat csak a még ostobábbak istenítik...
  17. Koroknay bela
   Koroknay bela
   Igen, sajnos úgy látszik, az nem elég programnak, hogy "buktassuk meg Orbánt" A napokban a rádióban hallottam egy betelefonálót. Elmondta, hogy bár sokminden nem tetszik neki, de úgy látja, összességében valamivel jobban él most, mint a szoci kormány idejében. Ő bár jelenleg Fidesz szavazónak vallja magát, hajlandó lenne másra szavazni, de egy büdös szót nem hallott arról, hogy az ellenzék mit kínál arra az esetre ha kormányra kerülne. És itt nem arra gondolt, hogy leküzdik a korruptciót, vagy igazságosabbá teszik a választási rendszert, hanem hogy neki mint szavazónak az élete hogyan változik, az ő kormányzásuk alatt
   Pedig éppen hogy program kellene, mert ha valami csoda folytán mégis nyernének, és kormányon kezdenének el töketlenkedni, és belebuknának a kormányzásba, akkor tuti, hogy szinte örökre megpecsételnék a saját sorsukat. Most sajnos úgy látszik, hogy azon kívül, hogy Orbán rendszerét meg kell buktatni, semmi elképzelésük nincs, hogy azután merre tovább.
   cdurmol kedveli ezt.
  18. Koroknay bela
   Koroknay bela
   Hát ezzel az a baj, hogy amikor Orbánék nyertek, hallottam egy beszélgetést, egy szórakozóhelyen:. Egy fickó örvendezett, hogy na most aztán milyen klassz lesz, mert vége a lopásnak. Erre a másik mondta, hogy "ne legyenek illúzióid, ezek sem az országot akarják rendbe hozni, hanem még kilopni ami maradt"
   Kár hogy ennyire jól látta.......
   Valószinű van még miért harcba szállni......
   Azért ha jól megnézzük a Gyurcsányék sem kispályáztak, de ezekhez képest "gyümölcsoltó boldogasszonyok" voltak. Ha bele gondolunk, hogy rendszeresen milliárdokról hallunk, Ehhez képest pl. mekkor felhajtás volt a Zushlag ügy, ahol 50 millióról volt szó, az a birka azt is visszafizette, mégis jól lecsukták.
   Persze, vannak akik az ellenzék részéről arra apellálnak, hogy nekik semmi közük a régi politikusokhoz, Ők tiszták. Erről meg az a falusi bácsi jut eszembe akit megkérdeztek, a rendszerváltáskor, hogy mit szól hogy mennek a komcsik a levesbe, és új világ lesz. A Bácsi meg csak annyit mondott: "Éhes bolha jobban csíp".......
   tornando és varázsdoboz kedveli ezt.
  19. johannsebastian
   johannsebastian
   Nem egy országban élünk! A lányaimat mindennap elvisszük az óvodába. Tömegközlekedéssel megyünk. Majd elmegyünk a munkahelyünkre. Havonta a számlánkra annyi pénz érkezik, amelyből meg tudunk élni, és amelyből a hiteleinket is törleszteni tudjuk. Létezik társadalombiztosítás, rendőrség, bíróság, katasztrófavédelem, közoktatási rendszer. Sarki közért, ahol árukat vehetsz. Sőt még NET is... De mindegy is, nem akarlak győzködni. Ha te a saját percepcióid szerint akarod nézni a világot, és a saját percepcióidat minden kétséget kizáróan azonosítani akarod a valósággal, úgysem tudlak megakadályozni benne. Bár megjegyzem, feltehetően az általam látott KORÁNTSEM TÖKÉLETES, de működőképes világban jobban érzem magam, mint Te a sajátodéban.
   cdurmol és Libusch kedveli ezt.

Megosztás