Technikai kérdések és válaszok az Xszemes,ill. minden hímzéssel kapcsolatban

Katalin/Anyoka

Kitiltott (BANned)
Sziasztok!

Talán nem vagyok egyedül, akinek a hímzés örömteli órái után gyakran okoz fejtörést a "mi legyen vele" kérdése. Bizonyára sokan olvasgattok különböző kreatív blogokat, ahol fellelhetőek az "én így csináltam" leírások. Arra gondoltam, hogy ennek a témának a keretei között összegyűjthetnénk- persze szigorúan a források megjelölésével - azokat az útmutatókat (tutorial), amelyek segítséget jelenthetnének a nagy kérdés megválaszolásában, sőt a befejező munkálatoknál.

Szia Kata!

Én jó ötletnek tartom. Érdeklődéssel várom e témában a folytatást!
Nem lenne érdemes ezzel a címmel új topickot nyitnod? Nem tudom mennyi lenne tartalmilag?!
üdv Anyóka
 

Palyika

Állandó Tag
Állandó Tag
Crescent colours váltótábla

Újabb váltótábla. A "crescent colours" nevű fonalat az LHN és a CCN mintáknál használják /meg biztosan máshol is/, találkoztam már több olyan mintával, ahol csak ez a fonal volt megadva, pl. CCN Sweet treats.
Hátha másnak is segít.
 

csékata

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia Kata!

Én jó ötletnek tartom. Érdeklődéssel várom e témában a folytatást!
Nem lenne érdemes ezzel a címmel új topickot nyitnod? Nem tudom mennyi lenne tartalmilag?!
üdv Anyóka

Mivel én sem tudom, hogy van-e igény rá, illetve mennyi lenne tartalmilag, egyelőre ily módon puhatolódzom. Ha hosszútávon megérne egy külön topicot, gondolom lesz lehetőség az ide feltöltött anyagok átcsoportosítására.
 

juckó57

Állandó Tag
Állandó Tag
Mivel én sem tudom, hogy van-e igény rá, illetve mennyi lenne tartalmilag, egyelőre ily módon puhatolódzom. Ha hosszútávon megérne egy külön topicot, gondolom lesz lehetőség az ide feltöltött anyagok átcsoportosítására.

Részemről, biztosan lenne rá igény.
Mivel nagy gondot okoz egy, egy elkészült hímzésem végleges formába rakni és be kell valljam nem mindig sikerül a pontos és szép befejezés.:(
 

ormika

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

Én egy óra mintát varrnék ki, de nem tudom utána hogyan tovább elviszem az óráshoz és ő összerakja, aki készített már ilyet, vagy tudja hogy kell segítsen
köszönöm
 

stell-1

Állandó Tag
Állandó Tag
Pattern Maker

Üdv.
Katalin/Anyoka megkért hogy nézek be ide,tehát itt vagyok;) és találtam igen jó leírássókat az Pattern Maker-hímező programhoz.
Hogy ne tévesszek meg senkit himezni nem tudok,de a leírásokat majd fokozatosan ide teszem,ha tetszeni fog.Tehát itt van az első.

Nyissa meg a programot és az Image File-IMPORT-IMPORT új minta - vagy kattintson az Importálás és Kép-majd találd meg számítógépen fájlt[kepét],BROWSE amelyet szeretnél létrehozni.
picture.php
picture.php



következő lépésben be kell pipálni-
CONVERT THE IMAGE INTO FULL
CROSS STITCHES[CONVERT a képet FULL CROSS öltésekkel]
picture.php


Itt be kapcsolva nagyítóval lehet nagyítani bármelyik képet és a gomb egy [négyzet] a kép körül lehet vágni csak a kívánt részt: kijelölöm a területet,majd nyomja meg a CROP. Ebben a lépésben, módosíthatja a kép (színtelítettség, fényerő, stb).a csuszka.
picture.php


a mágikus pálca Felhasználásával el lehet távolítani a háttért
picture.php


Ez a lépés lehetővé teszi, hogy kiválasszon egy területet amelyet jobban akarunk [kifejezni] (pld.-az arcot). Ajánlott 80-90% nem muszáj felhasználni,ezt a lépés kimaradhat
picture.php


Itt beállíthatjuk a hímzés méretét keresztek száma szélessége (magassága automatikusan kiszámítja képarány feszített kép). Egyéb paraméterek nem változtatunk.
picture.php


Itt lehet választani tag mulinek (DMC, Anchor, stb) és színek száma színek maximális száma[MAXIMUM NUMBER OF COLORS]. ADVANCE gombbal állíthatja be, hogyan nézzen ki.
picture.php


az IMPORT gomb megnyomása után áttevődik a kép jobb oldalra az ablakba a végleges tervezet változatra ,a Bezárás gombra. CLOSE-[meg ne kattintsunk]
picture.php
picture.php


Ha nem tetszik a kép, akkor lehet menni "vissza", és még megváltoztathatja az előző lépéseket. (Pl., színek száma, méret). Ha elégedett vagyok a képel, nyomjuk meg a CLOSE,a varázsló bezáródik,és kész vagyok


kész a nyers tervezetet, és lehet meg szerkeszteni, egyedi gombokkal az eszköztáron.
picture.php


ELMENTENI!
picture.php


Az egyes gombok Funkciója az eszköztáron.
picture.php

# Új
# Import Image
# Open eredeti számítógépről
# Archívum
# Nyomtatása
# A kijelölt terület
# Másolása
# Beszúrása
# Visszavonása
# Beszúrása egy képet a program
# Help
# Lásd a kereszt
Lásd # szimbólumok
# Lásd a színes felületek
# Információk
# Megtekintése design??
# Százalékos növekedést
# 50%-ra
# Vissza az eredeti%


picture.php

# Törlése - törli az összes
# Szín megváltoztatása
# Változása milyen öltést
# Tükrözi a kijelölt területen vízszintesen tükrözött
# Tükrözi a tükörképe a kijelölt terület függőleges
# Forduljon jobbra a 90 fokos.
# Forgatás balra 90 fokos.
# Töltsük meg a hátterét a kijelölt területek a kiválasztott színösszeállítás
# Kitölti a kijelölt területet a kiválasztott szín
# Behatárolja a területet kiválasztott minden kép színei a kiválasztott szín (vázlat öltésekkel)
# Behatárolja a kiválasztott területeken kívül körvonalait a kép a kiválasztott szín (vázlat öltésekkel)
# Marker behatárolja szélén varratokat a kijelölt terület
# Megnyitja a különböző
# Száma öltés az egyes színek, fogyasztásmérő
# Kívül más szín a palettán kiválasztott alábbi elnyomni (tarnishing)


picture.php

# Keresztek
# Kis keresztek (1 nagy helyett 4 kicsi)
# felkeleszt (Szőnyeg)
# negyedkereszt
# Outline öltés körül keresztezi
# Tack
# Francia csomó
# Gyöngyök
# Speciális öltés
# Rendszeres mező kiválasztása
# Szabálytalan választás
# Beszúrja a szöveget a program közül választhatnak 50 féle betűtípus
# Töltsük meg a teljes háttér színe a kiválasztott
# Cseppszámláló - vele, amikor pont egy színt a tervezetet, mutassa meg, mi is ezt a színt
# Nagyítás - kattintson az eredeti és az én bal egér gombbal kép, jobb csökkenő
# Rács eltávolítása
# Tompítsa a vázlat öltést

KIIGAZÍTÁSOK Kinyitom a nyers kepét lehet szerkeszteni. A leggyakrabban 1,2,3- gomb,
picture.php


A táblázatban,megtudom,milyen színnél van minimális kereszt..A palettán találunk színeket.
picture.php


evvel a gombbal Meg Tudom,hogy hol vannak ezek a színek,,ha cserelem e avagy így hagyom. Ha le szeretném cserélni a hasonló színű árnyalat,amely már van a palettán,tegye az egeret a színre, amitől megakarnak szabadulni,egy mutatós jelenik meg - húzza át a színre ami marad.Engedje el az egérgombot,amikor azt kérdezte,hogy akarják egyesíteni színes - OK. (Mindig az a szín marad amely állól van., ).Ha le szeretném cserélni a színt,más színre, mint az eredeti,válaszunk színt,a szín palettán húzza az egeret az én palettám végére,majd cserélje ki a ugyanúgy,ahogy az előző esetben.. tegye az egeret a színre, amitől megakarnak szabadulni,egy mutató jelenik meg - húzza át a színre ami marad.Engedje el az egérgombot,amikor azt kérdezte,hogy akarják egyesíteni színes - OK.
picture.php

picture.php


További lehetőségek paletta közül: Az első lapon, az anyag kiválasztása paletta, amit hímezni, fonal gyártója, gyöngyök.
picture.php


Itt is színkeverés. Lapozzunk a BLENDS, megnyitásához kattintson az NEW táblázat. Itt válassza ki a típus mulinek akik mix (általában 2 szín együtt), a sorok és kezd meg az OK gombot. Vegyes színű át a palettán. Itt tartsuk lenyomva a bal egérgombot, és húzza az én palettámra.
picture.php


Itt is színkeverés. Lapozzunk a BLENDS, megnyitásához kattintson az NEW táblázat. Itt válassza ki a típus mulinek akik mix (általában 2 szín együtt), a sorok és kezd meg az OK gombot. Vegyes színű át a palettán. Il tartsuk lenyomva a bal egérgombot, és húzza az én palettán.A második lapon meg lehet határozni a szálak számát különböző öltéseket . DEFAULT = alapértelmezés.
picture.php
picture.php




A második lapon meg lehet határozni a szálak számát különböző öltéseket . DEFAULT = alapértelmezés
picture.php


A harmadik lapon kiválasztása szimbólumok. Kidolgozása során a program helyettesítő szimbólum, hanem tudok változtatni: válasszon ki egy betűtípust, majd válassza ki a kívánt szimbólumot, és tartsuk lenyomva az egér, miközben a tűt, majd húzza át a színt, ahol szeretnék még egy szimbólumot.
picture.php


Az negyedik lapon, válassza a színek, vonal vastagsága és típus a marker öltés.
picture.php


A ötödik és a hatodik lapon, meg tudod változtatni a márka színét és a márka hátteret. tt azt is kiválaszthatja, hogy szeretnék az eredeti címkéket és szín-ALOW COLOR BEHIND SYMBOLS - bepipázva,, csak fekete jelek -kipipázva.
picture.php





A hetedik lapot választani,ha azt akarom, hogy készítsen Franc. csomó, mint egy színes pontot (akkor is választhat a mérete pont) vagy mint szimbolika (itt megjegyezni, hogy nem lehet ugyanazt, mint a kereszt). 8. és 9-Mint az előző két lap
picture.php


A kilencedik lapon lehet azon a színre ahol épen vagyok,írni egy kis szöveget.
picture.php


És az utolsó lapon azt át lehet vinni egy másik markára mulinky, mint a DMC az Anchor-ra.Vagy csak egy színt,amin én most vagyok[CONVERT SELECTED] - vagy az összest ha kiválasztott [CONVERT ALL]
picture.php


Anyagok kiválasztása. Megnyitja a menüben FABRIC
picture.php


kinyílik a táblázat Az első lapon megváltoztathatja a az anyag méreteit , a második lapon színek (tudod szerkeszteni, törölni, adjunk hozzá egy másik szín), a harmadik fülön adja meg az anyag fajtája és az Aida a negyedik lapon, semmit sem változtat.
picture.php


Nyomtatás. A menü - FILE – PRINT PREWIEV ,hogyan fog kinézni,ha nyomtatott tervezetét,és azt meg lehet változtatni a FILE – PAGE SETUP - az ablakban SIZE [STITCHES PER INCH -emelet]megváltoztatni a számot -minél magasabb a kisebb négyzetek.
picture.php


Sok szép hímzést kívánok.
Üdv.
 

shaara

Állandó Tag
Állandó Tag
Segítsetek!
Puppets fonallal kezdtem dolgozni egy terítőn. Tegnap olvastam, hogy nem színtartó. Ez azt jelenti, hogy mosáskor összefogja nekem az egyész anyagot? Mert akkor azonnal abbahagyom. :(
 

ormika

Állandó Tag
Állandó Tag
Segítsetek!
Puppets fonallal kezdtem dolgozni egy terítőn. Tegnap olvastam, hogy nem színtartó. Ez azt jelenti, hogy mosáskor összefogja nekem az egyész anyagot? Mert akkor azonnal abbahagyom. :(


Én régen puppets-sel varrtam, mert csak azt lehetett nálunk kapni, nem fogta össze egyik terítőmet sem.
 

zitus1

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
A másik topikba tegnap este tettem fel átváltó táblázatokat, most látom, ide is tehettem volna!
Üdv: zitus1
 

wzsazsa

Állandó Silver Tag
Állandó Tag
Puppets

Segítsetek!
Puppets fonallal kezdtem dolgozni egy terítőn. Tegnap olvastam, hogy nem színtartó. Ez azt jelenti, hogy mosáskor összefogja nekem az egyész anyagot? Mert akkor azonnal abbahagyom. :(

Én úgy jártam, hogy sajnos egy egész terítőt összefogott, így meg kellett válnom tőle is meg a fonalaktól is. Üdv. Zsuzsa
 

juckó57

Állandó Tag
Állandó Tag
Szerintem sem fogja össze a terítődet én is használtam semmi baja a kézimunkáimnak. Viszont vigyázok is rá kíméletesen bánok vele mosáskor, ha már annyit hímeztem rajta.
 

Hajni1967

Állandó Tag
Állandó Tag
Én úgy jártam, hogy sajnos egy egész terítőt összefogott, így meg kellett válnom tőle is meg a fonalaktól is. Üdv. Zsuzsa

Én is puppetsel hímeztem terítőt, már többször mostam (mosógépben is) , semmi baja.
De ha nagyon aggódsz, próbáld ki egy kis darabon, hímezz rá pár x-et, aztán jöhet az egyre melegebb víz.
Üdv:
Hajni
 

Vera58

Állandó Tag
Állandó Tag
Üdv.
Katalin/Anyoka megkért hogy nézek be ide,tehát itt vagyok;) és találtam igen jó leírássókat az Pattern Maker-hímező programhoz.
Hogy ne tévesszek meg senkit himezni nem tudok,de a leírásokat majd fokozatosan ide teszem,ha tetszeni fog.Tehát itt van az első.


Sok szép hímzést kívánok.
Üdv.



Szeretném megkérdezni azokat a kedves fórumozó társaimat aki készített ezzel a programmal mintát, hogy van e mód arra, hogy a nyomtatási kép nagyságát valahol be tudjam állítani. Én ugyanis nem találom. Abban a méretben, amiben a gép kiadja a szimbólumok nagyságát az nekem elég kicsike.
Köszönöm előre is kedves segítségeteket.
Üdvözlettel:
Vera :p
 
Oldal tetejére